Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U ovom slučaju ova manjina ugrožava većinu.

I naravno, opet izvrtanje...

Ako ne podržavamo pravo homoseksualaca da svoje nakaradna seksualna opredeljenja javno propagiraju, i na taj način vrše nasilje nad većinom, to ne znači da pozivamo na nasilje nad njima, niti znači da ne osuđujemo svaki vid nasilja. Naprotiv.

Oni koji podržavaju homoseksualnu paradu koja licemerno nosi naziv "Parada ponosa", podržavaju jedan vid nasilja, a zalažu se za zabranu drugih.

Ti naveliko govoris o tom zlom, groznom nasilju (setnja ulicom!) koju manjina srpovodi nad vecinom i u tome vidis ogroman problem. Za tebe je to nasilje, a nije nasilje kada ti prosetas ulicom? Mozda je nekome tvoja faca odvratna i dozivljava kao nasilje to sto ne stanujes u ormanu.

Ali , s duge strane onime sto jeste pravi problem i veliko zlo ti se uopste ne bavis, vec samo usput implicitno smpominjes kao "svaki vid nasilja".

Kakvo licemerje... Sramota... Mozete li vi ljudi sami sebe da podnesete?

Poslednja izmena:
Ti naveliko govoris o tom zlom, groznom nasilju (setnja ulicom!) koju manjina srpovodi nad vecinom i u tome vidis ogroman problem. Za tebe je to nasilje, a nije nasilje kada ti prosetas ulicom? Mozda je nekome tvoja faca odvratna i dozivljava kao nasilje to sto ne stanujes u ormanu.

Ali , s duge strane onime sto jeste pravi problem i veliko zlo ti se uopste ne bavis, vec samo usput implicitno smpominjes kao "svaki vid nasilja".

Kakvo licemerje... Sramota... Mozete li vi ljudi sami sebe da podnesete?

A npr smeta ti skup neonacista koji hoce npr mirno da prodju ulicom? To treba zabraniti, a ovo ne? Ne kapiram :think:

Ti naveliko govoris o tom zlom, groznom nasilju (setnja ulicom!) koju manjina srpovodi nad vecinom i u tome vidis ogroman problem. Za tebe je to nasilje, a nije nasilje kada ti prosetas ulicom? Mozda je nekome tvoja faca odvratna i dozivljava kao nasilje to sto ne stanujes u ormanu, pa kad izedjes na ulicu treba da te napuca!??? Strasno.

Kakvo licemerje... Sramota... Mozete li vi ljudi sami sebe da svarite?
Bato, šta je tvoj problem?

Ko brani ljudima da šetaju ulicom? Ma neka šeta ulicom, neka radi, jede, pije, živi, *ebe se sa kim hoće... neka ima stavove koje on hoće... To je nešto lično na šta svako ima pravo.

Ali, propaganda više nije lična stvar, već postaje javna.
Svako ima pravo da bude fašista, ali nema pravo da druge ubeđuje kako je to dobro. Nema pravo da ugrožava druge.
Svako ima pravo da bude homoseksualac, dok god ne ugrožava druge.
Propaganda homoseksualizma kao neke normalne pojave je nasilje koje ugrožava čitavi mladi naraštaj ljudskog društva.

U ovom konkretnom slučaju, osim što ugrožava javni moral, ugrožava red i bezbednost svih Beograđana. Ovakve vidove propagande policija treba da zabranjuje. Baš kao što treba da zabranjuje i fašističku propagandu.

Glasala sam za DA, iako me neshto previshe ne interesuje, ali zhelim da i oni budu mirni i da dobiju svoja prava.
A te kvazi cetnike, navijace i slicne koje zhele na bilo koji nachin stvarati nasilje, sto masu kapama i srednjim prstOvima ne podnosim.

:)

Eto primer normalnog ljudskog razmisljanja koje stoji u kontrastu sa vecinom drugih poruka. Nju dogadjaj ni ne zanima, mozda joj je homoseksualizam intimno odvratan, ali njen pogled nije zastrt koprenom mrznje i sopstvenog zla da ne bi prepoznala gde zapravo lezi vrag.

Ni mene ova tema nije interesovala do pre nekoliko dana, kada su mi pretnje koje se upucuju postale odvratne preko svake mere.

Kada se neko zalaze za mir i toleranciju, to su za tebe gluposti. Ja tebi nisam lupio etiketu, vec samo postavio pitanja, kao i ti meni. Kazes da nisi za nasilje, ali nekako to nasilje ne prepoznajes u onima koji prete nasilje, nego u potencijalnim zrtvama tog nasilja - i sad, ti i ljudi koji na takav nacin razmisljate ste kao normalni, a ***** koji mirno proseta ulicom je nenormalan. Bice da je obrnuto, prijatelju.

Ovde se pronazli sto i jedan razlog da se opravda nasilje, a da se ljudi koji organizuju miran skup proglase onima koji ugrozavaju javni red i mir. Neprestano se menjaju teze - oni koji su za nasilje nisu odgovorni, oni su neka nevidljvia, bezlicna sila koja po defaultu deluje kada se deklarisani ***** pojavi na ulici. Ali oni kojima ta sila preti, oni su ti koji predstavljaju Srbe u losem svetlu. PA DA LI SI TI COVECE NORMALAN???! Ti ne smatras da oni koji bi vrsili nasilje su ti koji predstavljaju Srbe u negativnom svetlu, nego neko drugi - ko navodno provocira to nasilje. Pa evo mene Parada nece da isprovocira na nasilje - ne razumem. Bice isprovocirani jedino oni koji i jesu, kako kazes, netolerantni, divljaci, pećinski ljudi.

Mislim, valjda kao Srbi treba da se pozabavimo tim problemom, a ne kada se on iskaze trazimo problem u navodnom povodu za takvo nasilje. Da nije ovaj povod, bio bi neki drugi. Nasilnici ne sprovode svoje nasilje samo kada je Parada, vec samo u tome vide jos jedan vrlo zgodan povod i izgovor. Treba da te je sramota i sve koji iza porodicnih vrednosti, vere, normalnosti, zapravo opravdavaju nasilje - u nasilnicima ne vide problem, nego u onim koji bi bili zrtve. NEVEROVATNO I JADNO... Pa naravno, i treba da nas smatraju za divljake. Ne razumem, sta je tu cudno? Sami smo krivi.

Mislim da je sa tobom bilo kakva rasprava uzaludna. Imaš par postova unazad izajavu Azdejkovića pa je lepo pročitaj nekoliko puta valjda ćeš shvatiti u čemu je poenta. Rekao sam ti da sam protiv nasilja i da sam protiv PARADE a ne protiv homoseksualaca Rekoh ti da bi bilo najbolje da ljudi ignorišu paradu jer na taj način bi ta parada izgledala veoma žalosno sa više policije nego učesnika parade. Takav scenario najmanje odgovara tim takozvanim borcima za ljudska prava :roll:. Sve više se trude i pumpaju javnost preko sredstava informisanja (čitaj B92) da podgreju atmosveru i daju povod usijanim glavama da dođe do nasilja na ulicama Beograda.

.... Zanimljivo na b92 blogu i forumu glavni lik je onaj Azdejković koji je protiv ove parade.....

- Loša slika o Srbiji odavno postoji u svetu. Na povorku će, koliko znam,
doći više stranaca nego naših ljudi, a u slučaju napada jasno je šta to znači
po imidž naše zemlje - kaže Azdejković.......

sklona sam da verujem Azdejkoviću jer je vrlo ozbiljan i pravi gay
koji se javno deklarisao kada milioni nisu smeli ni da kažu reč ***** ...
inače, izuzetno inteligentan i duhovit mlad čovek

:D

Eto primer normalnog ljudskog razmisljanja koje stoji u kontrastu sa vecinom drugih poruka. Nju dogadjaj ni ne zanima, mozda joj je homoseksualizam intimno odvratan, ali njen pogled nije zastrt koprenom mrznje i sopstvenog zla da ne bi prepoznala gde zapravo lezi vrag.

Ni mene ova tema nije interesovala do pre nekoliko dana, kada su mi pretnje koje se upucuju postale odvratne preko svake mere.
Pa da.. oni koji ne mogu da podnesu propagandu nemorala i nasilja protiv prirode, njihovi pogledi su zastrti koprenom mržnje????

Šta reći za sve one koji ne mogu da podnesu mirnu šetnju neonacista i fašista? Da li su i naši pogledi zastrti koprenom mržnje?

ako mogu homoseksualci i lezbejke,po istom osnovu mogu neonacisti,momci rodjeni kraj '80,pocetak '90,nista nisu skrivili,niko nije od njih bio u nirnbergu 1946 na sudjenju sigurno,ne moraju da nose zastave sa svastikom,po istom pravu,meni su grozni ali ajde,neka se prosetaju

Zanimljivo na b92 blogu i forumu glavni lik je onaj Azdejković koji je protiv ove parade:confused:

A valjda vam je poznato kako se oni finansiraju ili što bi taj Azdejković rekao:

Kome odgovara eventualni napad na učesnike „Povorke ponosa“
„Krvava nedelja“ puni džepove

Eventualna „krvava nedelja“, u koju bi posle brojnih najava desničarskih organizacija o napadima na učesnike mogla da se pretvori „Povorka ponosa“, bila bi od koristi samo organizatorima ovog događaja. Prolivanje krvi i napadi na LGBT osobe bile bi odličan način da se popune istanjeni budžeti određenih gej i lezbijskih organizacija, smatra Predrag Azdejković, gej aktivista i predsednik Gej-lezbijskog informativnog centra (GLIC).

U organizaciju „Povorke ponosa“ u početku je bilo uključeno nekoliko gej i lezbijskih organizacija, ali je vremenom „knjiga spala na dva slova“. Prvo je izbačena Gej-strejt alijansa, potom je i „Kvirija centar“ napustio organizacioni odbor, a GLIC nikada nije ni uključen u tu priču, objašnjava Azdejković.
- „Labris“ je iz organizacije „Povorke ponosa“ izbacio sve LGTB organizacije koje su mogle da im budu konkurencija. Ovako oni ispadaju najveći i najjači, pa ako dođe do prolivanja krvi, moći će da pričaju „Eto, vidite gde mi i kako živimo...“ To je moja lična teorija, sve mi na to vuče i smrdi. A po forumima „Stormfronta“, „Obraza“ i sličnih grupa odavno se najavljuje krv. Najiskrenije, ne bih voleo da mislim da su moje kolege toliko zlo, ali me u Srbiji više ništa ne bi iznenadilo... Ovde ima mnogo parazitskih nevladinih organizacija, a para za LGBT grupe je jako malo. Budžet „Labrisa“, kako su skoro i sami izjavili, skoro je prazan, a saznao sam da inače iznosi 250.000 evra. To je i do deset puta više nego što imaju druge gej i lezbijske grupe. Ali ponavljam, zaista ne želim da verujem da neko zbog toga može da izloži ikoga smrtnom riziku - kaže Azdejković. Na pitanje šta misli da će se desiti u nedelju, odgovara pesimistički.
- Ne bih želeo da se desi bilo šta loše, ali... Konflikt se sve više produbljuje i povorka je sada postala sudar „prve i druge Srbije“. A kola će se slomiti na LGBT populaciji. Nije mi jasno šta nam je ovo trebalo? Zašto? Šta smo ovim dobili? Na kraju će u javnom mnjenju ispasti „Kuku, lele, šta ovi napraviše?!“ A to će nas vratiti desetak godina unazad - smatra naš sagovornik i dodaje da je poseban problem slika o Srbiji koja će otići u svet ako dođe do prolivanja krvi.
- Loša slika o Srbiji odavno postoji u svetu. Na povorku će, koliko znam, doći više stranaca nego naših ljudi, a u slučaju napada jasno je šta to znači po imidž naše zemlje - kaže Azdejković.

„Labris“ bez komentara
Iako smo pokušali da dođemo i do druge strane, Dragana Vučković iz „Labrisa“ nije želela da komentariše izjave o tome da je organizovanje „Povorke ponosa“, bez obzira na moguće incidente, način da se opravda novac dobijen od donacija, kao i da se dobiju nove. Ona takođe nije želela da komentariše priče po kojima MUP pokušava da nagovori organizatore povorke da zbog prevelikog rizika odustanu od planirane šetnje beogradskim ulicama.
- Izvinite, ali zaista ne želim da komentarišem ni prvo ni drugo pitanje. Hvala na razumevanju - kratko nam je odgovorila.

a jel' stižu donacije posle toga ?

Nisam ovo razumeo:mrgreen::lol:
Nisam portparol vlade:)Možda ćeda nešto sredi:mrgreen:

evo, goxy.... :cmok2:

sve je sada tu samo pročitaj pa ćeš videti za koje donacije pitam ?

Bato, šta je tvoj problem?

Ko brani ljudima da šetaju ulicom? Ma neka šeta ulicom, neka radi, jede, pije, živi, *ebe se sa kim hoće... neka ima stavove koje on hoće... To je nešto lično na šta svako ima pravo.

Ali, propaganda više nije lična stvar, već postaje javna.
Svako ima pravo da bude fašista, ali nema pravo da druge ubeđuje kako je to dobro.

Nema pravo da ugrožava druge.
Svako ima pravo da bude homoseksualac, dok god ne ugrožava druge.
Propaganda homoseksualizma kao neke normalne pojave je nasilje koje ugrožava čitavi mladi naraštaj ljudskog društva.
Kakvo ubedjivanje? Kakva propaganda? Ti uopste ne shvatas cemu sluzi to okupljanje. Homoseksualnost nije ni dobro ni zlo, niti se radi o tome da li je normalna pojava. Homoseksualci jednostavno postoje, a Parada je nacin da se naucimo da gajimo toleranciju prema takvim osobama, i ne samo prema njima, vec svakome ko je razlicit, a ne ugrozava nikog oko sebe. Propustio si neke poruke, ali ne zelim da se ponavljam...

U ovom konkretnom slučaju, osim što ugrožava javni moral, ugrožava red i bezbednost svih Beograđana. Ovakve vidove propagande policija treba da zabranjuje. Baš kao što treba da zabranjuje i fašističku propagandu.

Eto najbolji dokaz koliko sam bio u pravu! Setnja ulicom je fasizam, ali opet nista o huliganima koji su rusili i tukli 2001, i ne samo tad, a koji ponovo prete? To je jednostavno nesto sporedno i Bogom dato protiv cega se ne treba boriti?

Opet kazem... treba da te je stid. Ne znam kako sebe podnosis...

evo, goxy.... :cmok2:

sve je sada tu samo pročitaj pa ćeš videti za koje donacije pitam ?
Da vidim...Ali to je skretanje pažnje na triviju...****** imaju prava da se okupe jer ih imao otkad je sveta i veka,i sakrivanje pojave je uvek dovodilo do kontraefekta,pa tako imamo Crkve pune gej-pedofila koji bi da je to normalno i DOZVOLJENO,mogli možda da ostvare to sa drugim osobama njihove starosti,a ne da siluju dečake i kriju se iza ''uniforme'':cool:
Koja god ekipa organizuje,taj tabu mora da se razbije.Strejt kis:cmok:

To samo znaci da nasilje nece biti dozvoljeno i nista se posebno tod dana na ulicama nece dogoditi. Dan ce proteci u miru, bez obzira sto je ovde bilo onih koji su nastojali da ljude zastrase i da proizvedu atmosferu straha i nesigurnosti, cak huskali na ubijanje.

:hahaha:

kako se stručno zove termin kada neko sam sebe hrabri!?

ma ambasadori će u grupama da dolaze...ajd ne loži ljude da se ponadaju...jutros Dačić na radiju ni jednom jedinom rečju nije garantovao da do nemira neće doći već da će učiniti sve ako do nemira dođe da zaštiti učesnike parade pa ti vidi.

Kakvo ubedjivanje? Kakva propaganda? Ti uopste ne shvatas cemu sluzi to okupljanje. Homoseksualnost nije ni dobro ni zlo, niti se radi o tome da li je normalna pojava. Homoseksualci jednostavno postoje, a Parada je nacin da se naucimo da gajimo toleranciju prema takvim osobama, i ne samo prema njima, vec svakome ko je razlicit, a ne ugrozava nikog oko sebe. Propustio si neke poruke, ali ne zelim da se ponavljam...
Homoseksualizam je pojava koja se u prirodi meri u promilima.
U ljudskom društvu je u pitanju već poprilično veliki procenat.

U poslednje vreme se sve češće dešava da dečaci od 12 godina siluju svoje mlađe drugove.

Ovo gore nema veze sa propagandom koja se vrši u cilju popularizacije homoseksualizma?

Parada nema nikakve veze sa gajenjem tolerancije, jer homoseksualci prema zakonu i praktično nikako nisu ugroženi. Ponavljam po ko zna koji put, ko šta radi u svojoj kući (dok god ne ugrožava druge) je njegova lična stvar i niko nema prava da ga zbog toga maltretira.
Parada je, dakle, vid propagande i kao takvu je treba zabraniti.

Eto najbolji dokaz koliko sam bio u pravu! Setnja ulicom je fasizam, ali opet nista o huliganima koji su rusili i tukli 2001, i ne samo tad, a koji ponovo prete? To je jednostavno nesto sporedno i Bogom dato protiv cega se ne treba boriti?
Ovaj....
Izgleda da ti ne znaš da čitaš. Ili samo ne znaš srpski...

Opet kazem... treba da te je stid. Ne znam kako sebe podnosis...
Da, da... Mene je stid zato što ne podnosim sebe...

Blago tebi....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back