geometrija u srednjoj

• Začetnik teme Začetnik teme los matematicar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
L

los matematicar

Gost
cao
da li neko moze da mi napise nesto o osnovama iz geometrije posto sada u srednjoj profesori misle da mi to znamo a moj nastavnik iz osnovne to bukvalno nije ni pominjao. meni je sada tesko da se uklopim. Ove osnove se odnose samo za trougao, cemu je sta jednako. To mi je najpotrebnije kod dokazivanja a to mi najteze ide. Ko bi mogao da mi napise sto vise o ovome bio bih mu mnogo zahvalan.

los matematicar:
cao
da li neko moze da mi napise nesto o osnovama iz geometrije posto sada u srednjoj profesori misle da mi to znamo a moj nastavnik iz osnovne to bukvalno nije ni pominjao. meni je sada tesko da se uklopim. Ove osnove se odnose samo za trougao, cemu je sta jednako. To mi je najpotrebnije kod dokazivanja a to mi najteze ide. Ko bi mogao da mi napise sto vise o ovome bio bih mu mnogo zahvalan.
reci koji si smer mislim da li si prirodno nmatematicki ili nesto drugo pa ce se nesto naci samo pojasni da li ti trebaju knjige ili generalno savet ???????????

Кулиража:
Ovde pomoc neces naci, jer se matematika ne uci iz par formula, vec iz zadataka.

Moj prijateljski savet je da nadjes nekog profesora kojem ces platiti par casova i koji ce ti pokazati sve to sto si propustio.
e ako nesto mrzim to je procitam ovako nesto, sto si takav mozemo mu pomoci ako mu damo pravu literaturu, otkad je geometrija toliko teska, sve je tesko kad se ne radi ali ne treba odmah odpisati i reci nadji privatnog profesora
:D

Кулиража:
Ipak je to lakse nego da sam uci nesto sto ne poznaje.
Za literaturu nije problem, ali iz iste nece mnogo nauciti ako nema neko predznanje.
Dok profesora za svaku sitnicu mozes zapitati sta ti nije jasno.
da tako su i moji roditelji mislili da ako nadju profesora sve ce biti super ali ja nisam htela da cujem za to jer mislim da je to bacanje para(donekle moze mozda da se isplati) ali ako ti je nesto stvarno bitno mozes i sam da to odradis samo potrosis malo vise vremena i znoja,ja sam bar mojima tako dokazala da uglavnom sve mogu sama(ono sto ne znam pitam redovnog profu)takodje ako doticni gospodin ima geometriju kao sam predmet kao sto sam je ja imala mislim da ce stvarno tesko naci tog privatnog profesora jer malo ko je spreman da sprema nesto opsirnije nego sto se uci na drugim smerovima koji imaju samo matematiku
poz

dobro nema veze... prirodni sam smer isao sam par puta kod druga i on je dolazio kod mene i sada vec nekako i mogu da se snadjem u nekim zadacima. Inace da vas samo pitam sta mislite o tome da geometriju ne moze da radi svako kao sto moj profesor kaze. Kaze da za to treba kao neka posebna umetnost da se primeti sta kad treba povuci neku dodatnu liniju... da to ne moze svako da uoci... sta mislite o tome

los matematicar:
dobro nema veze... prirodni sam smer isao sam par puta kod druga i on je dolazio kod mene i sada vec nekako i mogu da se snadjem u nekim zadacima. Inace da vas samo pitam sta mislite o tome da geometriju ne moze da radi svako kao sto moj profesor kaze. Kaze da za to treba kao neka posebna umetnost da se primeti sta kad treba povuci neku dodatnu liniju... da to ne moze svako da uoci... sta mislite o tome
ma to je mozda mislio na nacrtnu geomtriju ali kod trigonometrije nemas sta mnogo da crtas mislim samo ono kao jednicni krug i da znas gde je koja funkcija sve ostalo je cista algebra znaci ako znas da rastavljas polinome onda uz malo vezbe znas i trigonometriju, ja na primer ne znam da crtam ali ne mislim da sam operisana od geometrije tako da ako hoces da naucis sedi sa drugom , malo sam pa javi rezultate

maral86va:
los matematicar:
ma to je mozda mislio na nacrtnu geomtriju ali kod trigonometrije nemas sta mnogo da crtas mislim samo ono kao jednicni krug i da znas gde je koja funkcija sve ostalo je cista algebra znaci ako znas da rastavljas polinome onda uz malo vezbe znas i trigonometriju, ja na primer ne znam da crtam ali ne mislim da sam operisana od geometrije tako da ako hoces da naucis sedi sa drugom , malo sam pa javi rezultate

Nauci ti sinko(cero) moj(a), osnove trougla i proradi zadatke a na to ce ti se dovezati i cetvoroukglovi i mnogouglovi, a sto se toce u 3D formatu, sve je to gotovo isto samo malo maste, ljubavi i to je to. :D

Back