Географски факултет

Iz moje generacije iz srednje škole njih sedam je otišlo da studira geografiju. Njih šest je završilo u razumnom vremenu. Jedna nije završila. Zapela je na turizmu, pa posle na Jugoslaviji.
Moja rođaka je i turizmologiju i Jugoslaviju jedan i dva položila iz prve tamo negde devedesetih godina. Bez ikakvih veza i vezica i sličnih stvari.
Tačno je da je bilo onih kojima je ovo prestavljalo problem

Јел може неко да напише своје искуство са Туризмологије и Географије и дал још увек ради онај баксуз од професорке што обара многе генерације (мислим да се зове Мила)?
Otišla je u penziju.

Radujte se.

Јел може неко да напише своје искуство са Туризмологије и Географије и дал још увек ради онај баксуз од професорке што обара многе генерације (мислим да се зове Мила)?
To više nije moguće ))

Naime, sada se svaki slučaj predmeta sa prolaznošću na godišnjem nivou ispod 30% prijavljuje Univerzitetu... (govorim o Univerzitetu u Beogradu)
Ankete, statistike, Bolonja diktira da bude što veća prolaznost

Čini mi se da više nije pitanje da li se neki faks može završiti, nego koliko se nauči na njemu.

Ipak, još uvek se pada na ispitima. I znam neke studente koji se muče da završe, njih četvoro koji su na Gradjevinskom, Filološkom i Fakultetu političkih nauka, znači na sve strane.
Da me ne razumeš pogrešno, ali pitanje je zašto se muče. Da li zaista uče i znaju, a neko ih zavitlava ili prosto nisu savladali sve što treba.. Obično te "muke" da se završi kod starijih studenata su povezane sa postojećim umorom, gubitkom volje za učenje (paradoksalno, jer je blizu kraj)... i mnogi očekuju da ih profesori "puste" tj imaju slabiji kriterijum ako im ostane par ispita do kraja... )) Ne kažem uvek, ali dešava se.

Da me ne razumeš pogrešno, ali pitanje je zašto se muče. Da li zaista uče i znaju, a neko ih zavitlava ili prosto nisu savladali sve što treba.. Obično te "muke" da se završi kod starijih studenata su povezane sa postojećim umorom, gubitkom volje za učenje (paradoksalno, jer je blizu kraj)... i mnogi očekuju da ih profesori "puste" tj imaju slabiji kriterijum ako im ostane par ispita do kraja... )) Ne kažem uvek, ali dešava se.
Sve je tako. Navela sam da studenti teško završavaju fakultete u kontekstu tvoga da se sad svaki fakultet može završiti i da to više nije pitanje.

Back