Quantcast

Geneza naziva Naroda Mora

dbkapo

Veoma poznat
Poruka
11.819
U Prirodnim naukama se sve teze dokazuju pre nego što se prihvate za ispravne.
Istorija kao nauka je tu izuzetak, često se usvajaju teze koje se iznose u knjigama pisanim po nalogu. A dokazi su obicno takvi da nemaju veze sa zdravom logikom.
Tako se desilo da je narod zaboravio svoje drevne običaje i kulturu često gušenu od strane osvajača u periodima življenja pod okupacijom tamnih sila.
Nazivi većine starih naroda vezani su za jednu istu stvar - vodu. Ostali nazivi naroda bi se trebali odnositi na nazive boga sunca, svešteničkih kasti, i samo mladi (nedavno formirani narodi) bez stare istorije, prema geografskom mestu ili toponimu kao što su Poljaci, Ukrajinci, Crnogorci, Bosanci i td...
Svatanje ovih stvari pomoći će nam da povežemo praistorijske niti koji povezuju narode.

nazivi-naroda-mora.jpgU prilogu je veza na sajt koji sam nedavno formirao sa ciljem podsticanja bavljenja ovom temom. http://potop.site/генеза-имена-народа-мора/

KAO ŠTO SE VIDI IZ ŠEME, DOLAZIMO DO TOGA DA SMO SVI MI OD JEDNOG PRETKA POSTALI !!!! :sad2::sad2::sad2:

Pa u čemu su onda razlike mežu narodima? U jeziku koji je sa vremenom mutirao različito u raznim narodima i čuvanju tradicija.
Oduvek su postojali delovi naroda koji su odbacivali svoje stare tradicije i prihvatali tudje. U periodu nastanka robovlasničkog društva, ova pojava dolazi do izražaja.
Odjednom se sredinom 2-gog milenijuma niotkuda (tako nas uči istorija) pojavljuju Narodi Mora koji su protutnjali kroz celu Malu Aziju, i prostor polumeseca te došli do Egipta sa raznih strana. Istoriografija nije mogla sakriti ovaj fakt jer je ostalo mnogo tragova u Egiptu o takozvanoj Invaziji naroda Mora. naravno da su rekli kako su ti narodi posle tolikih pobeda nestali kao da ih nikada nije bilo. Ali jedna stvar se predvidja u istoriografiji. Narod nikada ne može u potpunosti isčeznuti, on samo može promeniti naziv, kulturu i tradiciju mešajući se sa drugim narodima. Sličan zakon važi i u prirodnim naukama.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.