Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
....
Ово сам и ја одавно примјетио, да Индоевропљани највише воле да се тестирају, ловци-сакупљачи мало мање, а неолитски фармери скоро никако. Мислим да се овом занимљивом појавом чак бавио и један научни рад. Мислим да то има везе са изразитом патријархалношћу варварских индоевропљана којима су порјекло и те мушке линије изузетно битне. Са друге стране, много егалитарније и напредније земљорадничко неиндоевропско становништво је више окренуто реалним дешавањима и свакодневном животу, и ствари као хромозоми и гени им делују крајње апстрактно. Такође се слажем да је Y хромозом много битнији него што се мисли, али никако не треба судити о људима на основу тога која су Y-хаплогрупа, већ искључиво на основу тога каква им је укупна/аутосомална генетика.

Управо то, неолитски фармери су неупоредиво дуже део цивилизације од ловаца, па и Р1а/б, и то толико дуже да се то мери 1000-а година.
Словени су још пре само 1000+ година били пагани (Аркона), а за то време Е/Ј рађају ко зна које по реду покољење које живи у градовима.
А зна се шта је живот у градовима, паре, златници, трговина, добит, итд....а за то време Словени и Германи живе у слободним шумама и тргују кожама уместо златом. Мени се ово друго рецимо више свиђа. Ствар укуса.
...
Никако, али можеш знати шта од које ХГ можеш очекивати. И управо тиме се и баве владари света.
Кад погледаш уназад у прошлост, највећа средишта побуна у Европи, и жаришта демократије су управо била у великим густинама И2.
Пример, Србија 19. века, има праву владавину народа, опште право гласа, као на Исланду, да су се све Европске силе побуниле против тога, па и братска нам Русија, или други пример, наша браћа са севера, Јан Хус или Мартин Лутер.

Zahvaljujući Tiboru Živkoviću znamo kako je nastala bajka.
Model je preuzet iz bavarsko - karantinske hronike, koja je pisana u Salcburgu, dokje Metodije tu tamnovao i kojoj je jedan od ciljeva da se Metodije optuži za sve nevolje u Panoniji.
Priču je nadogradio rimski Anastazije Bibliotekar, da bi je kasnije preuzeo i Porfirogenit.

Ono što je izvesno je da u 9. veku mamo još jednu Srbiju negde u severoistočnm obodima Panonije.

Zato je zanimljiv i nalaz iz severoistočne Mađarske, gde je u jednom, neslovenskom groblju potvrđena I2a HG.

Poslednja izmena:
Кажеш да I1/I2a/R1a воле да се тестирају, а E/J баш заболе уво за то. Откуд неко зна коју хаплогрупу има пре него што се тестирао? Друго, тешко да у Србији доминира Е као што си рекао. Е доминира једино на истоку и југоистоку Црне Горе(Кучи, Васојевићи, Бјелопавлићи) и код Муслимана из Рашке, зато што су они пореклом управо из делова Црне Горе где доминира Е или из северне Албаније(Кучи, Клименти, Хоти, Шаље...). Једина српска регија са јаким процентом хаплогрупе Е је Црна Гора, али чак и у Црној Гори је I2a јача од Е(друга по заступљености). Могуће да је Е доста заступљена и на југу Србије, али сигурно није најдоминантнија. Са овим што си рекао да хаплогрупа није безначајна се слажем. Висока концентрација неке хаплогрупе у неком подручју углавном даје печат том становништву. На пореклу покушавају потпуно да обесмисле значај хаплогрупа у генетском смислу. Хаплогрупе своде само на средство за реконструкцију прошлости и ништа више.

1. Па наравно да не зна, али ове И1/И2/Р1 вуче да се бакћу тиме, а Е/Ј то једноставно не занима, док ти и ја овде бистримо о ХГ-ма, Е/Ј имају "паметнија посла", друга нарав једноставно, не 100% наравно, али већином да.
2. У оном делу да, не целој Србији.
...
ХГ је значајнија него што и претпостављамо, па шта мислиш шта "рударе" толике графичке картице по целом свету, неко ће ти дати неке биткоине тек тако?
Нико и не зна шта оне раде, званично неке глупости, а суштина је коначно проваљивање ДНК да би се могао потпуно верно умножити, тј направио човек потпуно вештачки, као у Господару Прстенова...доста за вечерас!

Поновићу, није моја терминологија, само сам пренео онако како је мени саопштено.

Na početku genetičkih istraživanja postojao je mit o "turskoj genetici" među Srbima. Kad su rezultati što anonimnih, što javnih istraživanja upoređeni sa rezultatima pronađenim u Turskoj pokazalo se da to veze s vezom nema. Tu teoriju o turskoj genetici su pogotovo forsirala naša drag pokatoličena braća iz zapadnih krajeva. Ostatke njihovih gluposti još možeš pronaći na internetu
I sad, koristeći priliku oko testiranja Hercegovaca ti donosiš prepisanu ustašku matricu o poreklu Srba. Ono što je dobro što se po terminologijividi odakle su potekle informacije i da nikakve veze ni sa izvorima unutar Porekla ni sa testiranjem Hercegovaca nemaju.
Za Bosnu postoje dva testiranja posvećena isključivo njoj i više gde se haplotipovi iz BiH nalaze uz rezultate iz nekih drugih zemalja. Postoji testiranje Južne Hrvatske koja je cela naseljavana iz Hercegovine. Nigde nije primećena takvo odstupanje od prosečnih rezultata za srpsku populaciju.
Ono što si napisao su neopevne gluposti

Statistika "POREKLA" je jedno, a stvarnost drugo. Stvarnost je kada zahvatite 2000 nasumičnih uzoraka, bez da te neko pita jel oćeš ili nećeš.
Ovo, ovako na dobrovoljnoj osnovi daje potpuno nerealnu sliku, koja malo iskrivljuje stvarnost.
Drugim rečima, I1/I2/R1a VOLE DA SE TESTIRAJU, i zato ih u zbiru na POREKLU ima više od 50%, a E/J uglavnom zabole uvo za te zaludjivanja pa se i manje testiraju, i zato ih kao ima manje, a stvarnost je potpuno drugačija, tj ima ih mnogo više.
Od Prijepolja, pa sve do Niša i gore do Kruševca i Kragujevca je potpuna vladavina E/J, recimo.
Y hromozom mnogo toga nosi sa sobom, iako se svuda poslužuju bajčice za malu decu, kako je on ustvari i nebitan, samo eto tako se igramo, dosadno nam...
a izmedju ostalog nosi i osobine ličnosti, a jedna od tih je i ta da se ove I1/I2 vole da se zaludjuju sa ovom genetikom, a E/J gledaju od čega se živi i ne pada im napamet da daju 3000 ili 6000 dinara za tamo neko trljanje obraza!
...
I da, ovo hercegovačko ispitivanje je upravo to i pokazalo, bajka o 50%+ I1/I2 u Srba je srušena, i sad su u nebranom groždju, pa ne znaju šta da rade.
E/J ima dalekoooo više nego što se iko i nadao! Jer je bilo besplatno i ljudi su navrli samo tako da se testiraju.

"Od Prijepolja" znači OD, dakle posle iliti bez Prijepolja, kome je bilo nejasno, da se razjasni.

Ovo je iznenađenje za mene. Očekivao sam R1a.
Narva Latvia Zvejnieki [Burial 93; HG2] M 7791-7586 cal BP 172,707,718 R1b1a1a P297; reported as R1b1b, using Karafet et al. 2008 tree U2e1 Jones 2017; additional info on Y-DNA from Sergey Malyshev
Latvia Zvejnieki [Burial 121; HG3] M 7252-6802 cal BP 37,749,963 R1b1a1a P297; reported as R1b1b, using Karafet et al. 2008 tree U5a2d Jones 2017; additional info on Y-DNA from Sergey Malyshev
Tek sad ništa nije jasno.
Imamo i
Narva Lithuania Spiginas [1] M 4440-4240 calBCE 962584 I2a1a2a1a H11a Mittnik 2017

Poslednja izmena:
Na sajtu Porekla je na pitanje da li su rezultati za Hercegovce stigli barem do nekog užeg kruga ljudi odgovoreno je da još nisu ni obrađeni u laboratoriji. To je bilo pre nekoliko dana.

Da li se nešto promenilo u međuvremenu? Otkud ovog pribislavu informacije o procentima? Da li je to plod njegove mašte?

Na sajtu Porekla je na pitanje da li su rezultati za Hercegovce stigli barem do nekog užeg kruga ljudi odgovoreno je da još nisu ni obrađeni u laboratoriji. To je bilo pre nekoliko dana.

Da li se nešto promenilo u međuvremenu? Otkud ovog pribislavu informacije o procentima? Da li je to plod njegove mašte?

Пробаћу редом да одговорим на ова питања:

1) Ништа се није променило у међувремену.

2) Измислио је податке о процентима.

3) Не.

Пробаћу редом да одговорим на ова питања:

1) Ништа се није променило у међувремену.

2) Измислио је податке о процентима.

3) Не.

Ниси им требао рећи да је у питању троловање, вероватно би и даље веровали...ватикан...циа.. :rotf:

Ниси им требао рећи да је у питању троловање, вероватно би и даље веровали...ватикан...циа.. :rotf:

Europa Nazione или Рацка варош како год, шта ти мислиш зашто Јерковић и његови секташи са СДК неће да објаве резултате Херцеговаца који су тестирани још у Мају прошле године?

Europa Nazione или Рацка варош како год, шта ти мислиш зашто Јерковић и његови секташи да СДК неће да објаве резултате Херцеговаца који су тестирани још у Мају прошле године?

Као прво, некултурно је људе које не познајеш (небитно о коме се ради) називати секташима или било којим другим погрдним именима.
Као друго, вероватно је до лабораторије, а не до глупости које овде прочитах како су резултати катастрофални, како планирају да их лажирају бла бла, као да сте деца лупетате.
Пс. смањите са гледањем Дејана Лучића и сличних параноида, биће вам лакши живот. :bye:

Као прво, некултурно је људе које не познајеш (небитно о коме се ради) називати секташима или било којим другим погрдним именима.
Као друго, вероватно је до лабораторије, а не до глупости које овде прочитах како су резултати катастрофални, како планирају да их лажирају бла бла, као да сте деца лупетате.
Пс. смањите са гледањем Дејана Лучића и сличних параноида, биће вам лакши живот. :bye:

Ја знам зашто их тако зовем али то није сад тема. Кртинић и Јерковић су рекли још у Мају прошле године кад су тестирани Херцеговци да ће резултати бити објављени за 3 месеца, значи у Августу 2016 године. Мора да је нека завера у питању!:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back