Jeste ali kad bi se zajebavali.
IS8201 spada pod Y4460 a Y4460 je podgrana CTS10228 kao i Z17855 I S17250
Pogledajte prilog 426058
Pogledajte prilog 426059
Isto kao što je PH908 podgrana S17250.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste ali kad bi se zajebavali.
IS8201 spada pod Y4460 a Y4460 je podgrana CTS10228 kao i Z17855 I S17250
Pogledajte prilog 426058
Pogledajte prilog 426059
Znači Šveđani pre 4000 godina došli sa juga.Нама није промакло, изгледа да си ти преспавао. Када говоримо о генетској сличности, треба унапред да знамо шта желимо да знамо: да ли желимо да знамо где смо били, или где смо сада. Ово што си ти навео више говори о томе где смо сада него где смо били, а то прво је много јасније од овог другог.
Ваљда знаш како се утврђује генетска сличност на основу броја заједничких IBD блокова, расправљали смо о томе много пута, требало би да си нешто научио из тих расправа. Зависно од величине (дужине) блокова који се проучавају закључује се о генетској сличности у различитим периодима. Краћи блокови, дужине 1-3 cM (центи Моргана) говоре о сличности у далекој прошлости, пре више од 2500 година, блокови средње дужине, 3-5 cM говоре о сличности у периоду 1500-2500 година, а дуги блокови, дужи од 5 cM, говоре о сличности у релативно блиској прошлости, у последњих 1500 година.
Што се тиче овог рада о коме си говорио, оно што си навео односи се пре свега на дуге сегменте који осликавају генетску сличност у блискјој прошлости. Што се тиче генетске сличности у мало даљој прошлости, више пута сам истицао да аутори кажу:
Али, бадава ја то истичем онима који то не воле да чују и који све интерпретирају онако како им се свиђа а не онако како стварно јесте.
Такође истичем да су овде сви Јужни Словени проучавани као целина. Међутим, у раду Ralph & Coop, који сам такође безброј пута помињао, Срби и Хрвати су издвојени посебно. Потсећам да су, према резултатима из тога рада, у периоду од пре 2500-4500 година Срби и Хрвати генетски најближи Швеђанима, потом Мађарима, Румунима и Бугарима (овде су они третирани као целина) и Пољацима, а у односу на период од пре 1500-2500 година били су нам далеко најближи Пољаци, други су много-много иза њих. Остали источно- и западно-словенски народи јесу изучавани, али нису посебно издвојени у дијаграму који приказује генетску сличност.
За паметне је ово довољно, а за оне који то нису не вреди ни да им се црта.
Bolje stocar starosedelac, nego seljak iz Pripjata (Вук Горски™)![]()
Zanimljiva je teza da je I2a HG, haplogrupa slovenskih kraljeva.
Znači Šveđani pre 4000 godina došli sa juga.
...
Ovo je multidisciplinarno istaživanje, u kome su svi rezultati ukazali na zaključke koji su izneti.
Sva naučna istraživanja ukazuju na iste zaključke.
"Научници сматрају да су Словени, ширећи се Европом, интензивно апсорбовали популације које су живеле на датим територијама у предсловенском периоду. Словени су свуда донели свој језик и апсорбовали генски фонд аутохтоних популација. Тај дубински генетски „супстрат“ разликује се у различитим огранцима словенства.
Западни и Источни Словени су преузели источноевропски супстрат. Вероватно су његов већи део чинили балтички народи, који су некада били насељени широм Источноевропске висоравни. Други, јужноевропски супстрат апсорбовали су Јужни Словени, а он се састојао од балканских народа које су Словени ту затекли.
Ови процеси су спојили Западне и Источне Словене у јединствену генетску заједницу, а Јужни Словени су на тај начин постали сличнији несловенским народима Балкана него другим словенским народима."
...
E sad gde je apsorbovana I2a populacija je pitanje za sebe.
Čini mi se da bi to mogla biti zona Potisja i Pomorišja.
Čekam da ovi proačuni za TMRC dobiju naučnu potvrdu, pa da iznesem preciznije zaključke.
Biće da su ekspanzije vojnih elita i migracie stanovništva različiti procesi.
...
Zanimljiva je teza da je I2a HG, haplogrupa slovenskih kraljeva.
Izvini, odakle ti podatak da smo pre 4000 godina bili najbliži Šveđanima.
Po ovome smo najbliži Rumunima i Bugarima.
http://journals.plos.org/plosbiolog...ze=large&id=10.1371/journal.pbio.1001555.g005
Видим да ти није требало пуно времена да ме споменеш.
Надам се да си научио шта је катун и која је разлика између равничарског и номадског, бирегионалног, сточарења.

Сад је већ време да пређеш на другу лекцију. Ево ти мала помоћ за почетак:
Проучи мало миграције Влаха у средњем веку, како би боље разумео механизам ширења хаплогрупе I2a-din.
Ваљда ти коначно буде јасно зашто је има толико по планинама (Динаридима, Пинду, Карпатима), и уопште у свим земљама које је запљуснуо талас влашких миграција.
Мораш боље да пручиш Влахе, а богами и Словене. За сад, то је врло танко. Надам се да ћеш то савладати док се ја не вратим.

БАЈКА о краљу Артуру је историја? И змајеви су историја? ХАХАХАХАХА
Са овим другим делом се слажем, јадан смо и бедан народ, али управо због таквих задртих незналица као што си ти, које постају све задртије што им други наводе више доказа да нису у праву. Овакав трансфер блама као од твојих порука на последње три-четири странице није одавно забележен. Деретић би био поносан.
Надам се да си научио шта је катун и која је разлика између равничарског и номадског, бирегионалног, сточарења.
Pogledajte prilog 426207
Проучи мало миграције Влаха у средњем веку, како би боље разумео механизам ширења хаплогрупе I2a-din.
Ваљда ти коначно буде јасно зашто је има толико по планинама (Динаридима, Пинду, Карпатима), и уопште у свим земљама које је запљуснуо талас влашких миграција.
Мораш боље да пручиш Влахе, а богами и Словене. За сад, то је врло танко. Надам се да ћеш то савладати док се ја не вратим.
Nije svejedno, mada jeste 2/3 uzoraka iz Švedske.Ово што си показао је скраћена верзија дијаграма, постоји и проширена верзија истог дијаграма (Figure S12), где је укључен већи број етничких групација. На том проширеном дијаграму постоји и групација која носи назив "Балти". Међутим, када пажљиво простудираш рад, видећеш да су скоро сви узорци из те групације узети из Шведске, па сам зато говорио о Швеђанима а не Балтима.
http://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.1001555
http://journals.plos.org/plosbiolog...id=info:doi/10.1371/journal.pbio.1001555.s012
Ovo povezivanje migracija vlaha i I2a din je totalna nebuloza. Naime, ova karta pokazuje migracije ROMANOFONIH vlaha, ne naših slavenskih vlaha. Da je ovo točno onda bi kod izvornih etničkih vlaha se nalazile najviše koncentracije I2a-din, a ne kod slavena i to u 98% I2a din riječ je o slavenima.
Ovo je čista glupost.
Морлаци су били романофони пре него што су пословењени.
Проучи Морлаке.
očito si čitao negde te nebuloze. ovako što čovek sam od sebe ne može lupiti.Морлаци су били романофони пре него што су пословењени.Проучи Морлаке.
Морлаци су били романофони пре него што су пословењени.
Проучи Морлаке.
Ovo je moj omiljeni grafikon iz tog rada.
https://ndownloader.figshare.com/files/6637542/preview/6637542/page_1_width_860.png
Pogledajte prilog 426207
Nije do mene.И даље ми није јасно зашто ти је омиљен, јер никада ниси умео да објасниш шта тај графикон значи.
Оно што разваја Влахе од свих народа Балкана је висок проценат R1b хаплогрупе. Власи имају највише Р1b од свих балканских народа. Код Влаха доминирају R1b и J2, док су у динарским крајевиме ове две хаплогрупе врло ретке, поготово R1b који је у динарским крајевима заступљен са неких 2-3%, а нема пуно ни J2. Ево генетике Влаха Нису баш пребогати са I2a.
a opće je poznato kao se morlaci i arbanasi slažu.У нашим динарским крајевима доминирају I2a коју највећим делом шире номадски сточари, Власи, и E1b и Ј2 коју шире номадски сточари, Арбанаси.

У нашим динарским крајевима доминирају I2a коју највећим делом шире номадски сточари, Власи, и E1b и Ј2 коју шире номадски сточари, Арбанаси. Шта ти ту није јасно Столе ?
У нашим динарским крајевима доминирају I2a коју највећим делом шире номадски сточари, Власи, и E1b и Ј2 коју шире номадски сточари, Арбанаси. Шта ти ту није јасно Столе ?
"Научници сматрају да су Словени, ширећи се Европом, интензивно апсорбовали популације које су живеле на датим територијама у предсловенском периоду. Словени су свуда донели свој језик и апсорбовали генски фонд аутохтоних популација. Тај дубински генетски „супстрат“ разликује се у различитим огранцима словенства.Ја сам очекивао да ћеш да кажеш нешто паметно, а ти ме поново разочарао. Ако после података које сам изнео немаш шта паметно да кажеш, онда је боље да ништа не говориш.