dublin
Primećen član
- Poruka
- 784
hayka
ja ovo ne tvrdim. ja govorim samo o centralnoj evropi i r1a podgrupama koje su tu prisutne i koje ja smatram slovenima. ali ja takodje mislim da su svi R1a rodjaci. 6000 godina 6000 godina. rodjaci da sloveni mozda ko zna.
gde sam ja ovo rekao? evo sta sam ja rekao:
kad ja kazem germani, onda mislim na one germane koji su postojali pre 6 veka. tu ja mislim da su originalni germani R1b. a da su svi I1 i I2 bili pripadnici posebnog naroda koji je delom germanizovan a delom slavizovan. ja mislim da su oni bili starosedeoci koji su se nasli izmedju dve vatre. opet moje misljenje koje nikome ne namecem.
da li medju danasnjim germanima ima R1a? ima. da li su ovo sloveni? ja mislim da jesu. i to zato sto postoji masa radova koja pokazuje da je slovenski jezik ucestvovao u stvaranju rano nemackog.
objasni zasto je ovo nemoguce? starosedeoci prostora baltik balkan, koji su tu na istom mestu od nastanka, ratnicki narod, zaheban ali i trgovacki, vezan za vodu. pred najezdom R1b i R1a koji su se sirili ravnicama potisnut na baltik i na planincine. sa baltika se rasirio po obalama i kasnije deo dosao na balkan u 7 veku. potpuno moguce i ja ne vidim zasto sam "izgubljen u vremenu"
pa procitaj bilo koju nemacku hroniku. vendi i sloveni su sinonimi. kao i vandali, i sklavini i vindi.
da svuda gde je R1a to su Slovenske zemlje
ja ovo ne tvrdim. ja govorim samo o centralnoj evropi i r1a podgrupama koje su tu prisutne i koje ja smatram slovenima. ali ja takodje mislim da su svi R1a rodjaci. 6000 godina 6000 godina. rodjaci da sloveni mozda ko zna.
I to se bez vredjanja nailazi isti sistem razmisljanja kao kod bossnje, ili su germani I1 ili su R1b. Germano-skandinavci su mix R1b U106 i I1, uz to imaju i zapadnog R1a (koji nije slovenski). Ja sam misljenja, ali daleko da sam siguran u to, da kultura germana ima dobrog uticaja predgermanske neoliticke populacije R1a, i da tu bi video poreklo njihovog jezika, ali to nikako neznaci da su poreklom Sloveni. Ali to je samo predpostavka. Bitno je da nisu od uvek postojali Sloveni, nisu od uvek postojali Germani. S druge strane, od 6 og veka, imas proces germanizacije Slovena.
gde sam ja ovo rekao? evo sta sam ja rekao:
a o germanima necu ni da pricam. da li su germani samo R1b a ostali su germanizovani ukljucujuci I1? ili su I1 germani a R1b germanizovani? ili su i jedni i drugi germani? ili nisu ni jedni ni drugi germani vec su i jedni i drugi germanizovani od strane nekog treceg? ko zna?
kad ja kazem germani, onda mislim na one germane koji su postojali pre 6 veka. tu ja mislim da su originalni germani R1b. a da su svi I1 i I2 bili pripadnici posebnog naroda koji je delom germanizovan a delom slavizovan. ja mislim da su oni bili starosedeoci koji su se nasli izmedju dve vatre. opet moje misljenje koje nikome ne namecem.
da li medju danasnjim germanima ima R1a? ima. da li su ovo sloveni? ja mislim da jesu. i to zato sto postoji masa radova koja pokazuje da je slovenski jezik ucestvovao u stvaranju rano nemackog.
Bio je neki naord koji je imao zajednickog pretka I, ali I1 i I2 su odvojeni 25000 godina, ko zna da li su ikad ziveli u istom narodu i kulturi. Danasnji I1 imaju zajednickog pretka star samo 4000 godina. Govoriti o kontinuitetu od 30000 godina neke I kulture pred-neolitcke, prosto mi je tesko verovati.
objasni zasto je ovo nemoguce? starosedeoci prostora baltik balkan, koji su tu na istom mestu od nastanka, ratnicki narod, zaheban ali i trgovacki, vezan za vodu. pred najezdom R1b i R1a koji su se sirili ravnicama potisnut na baltik i na planincine. sa baltika se rasirio po obalama i kasnije deo dosao na balkan u 7 veku. potpuno moguce i ja ne vidim zasto sam "izgubljen u vremenu"
Mislim da su te podele Vendi R1a M458 i Sloveni R1a Z280+I2a-din nasi zakljucci iz ovog foruma, ako imas izvore druge, molim te daj.
pa procitaj bilo koju nemacku hroniku. vendi i sloveni su sinonimi. kao i vandali, i sklavini i vindi.