Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
да, антрополошки елементи карактеристични за припаднике тзв. медитеранске расе илити E1b.

Mediteranska rasa ima tri dominantne haplogrupe E1b, R1b i J2, međutim, E1b M78 je najdominantnija. Možemo da pretpostavimo kako je izgledao prvobitni nosilac ove haplogrupe, primerci su netaknuti u Etiopiji ali to nije bitno, bitno je kako izgleda DOMINANTNA VEĆINA nosilaca ove haplogrupe, a radi se o gotovo pola milijarde ljudi

Moes li navesti referencu za to novo istrazivanje? Postoji jedna mala "caka" u svemo tome.... severni Iranci u mnogim antropoloskim elementima dosta lice na Srbe. Na to su naucnici ukazivali jos pre 70-80 godina. I sam sam imao priliku da se u to uverim.

A sto se tice nabojanih E1b, da vidimo:
milosevic.gif
BorislavMilosevicV.jpg

petar-bojovic_500x300.jpg

feljton1_1.jpg

Za Bojovica i Markovica nema dileme. Jedino su mi malo sumnjivi Milosevici posto se kod njih mogu naci kako antropoloski elementi E1b tako i neki drugi.

Не знам за остале, али за Милошевића бих могао руку у ватру да ставим да није Е, не знам зашто.:)

Наравно, није увек по фотографији (фенотипу) могуће погодити хаплогрупу али уколико човек зна данашњи распоред хаплогрупа може са опредељеном сигурношћу да прогнозира.
J2 се може препознати по грубим цртама и по израженом носу. R1b и E3b имају углавном правилније црте лица. Невисоке су грађе и немају висок корен носа. Појединци имају коврџаву косу а неки раширен нос при дну.

Код Борислава је корен носа довољно високо па се може претпоставити и могућа припадност I2a2.
Светозар има скоро све карактеристичне атрибуте медитеранца па је врло лако претпоставити да је E3b.

Trebali bi povremeno grafički da nam predstavite kao antropološki prototip ili bilo kojom slikom sa googla da nam svima bude jasno....
Jer ja uživam da čitam ovu temu ali se ne razumem pa kada bi bilo nekih grafičkih podrška bar kao opštih prototipova za određene grupe bilo bi jako lepo.....

Ako možeš Kog jednom kad budeš imao vremena da izbaciš nekakvu takvu tabelu?

Ja vodim na piće,,,,,,;)

Trebali bi povremeno grafički da nam predstavite kao antropološki prototip ili bilo kojom slikom sa googla da nam svima bude jasno....
Jer ja uživam da čitam ovu temu ali se ne razumem pa kada bi bilo nekih grafičkih podrška bar kao opštih prototipova za određene grupe bilo bi jako lepo.....

Ako možeš Kog jednom kad budeš imao vremena da izbaciš nekakvu takvu tabelu?

Ja vodim na piće,,,,,,;)

Par stranica unazad ces naci link na knjigu Vladimira Dvornikovica: Karaterologija Jugoslovena iz 1939 godine. Tu imas lepo opisane sve antropoloske tipove.
Knjiga je jako dobra i jako zanimljiva. Svima je preporucujem. Kada je procitas, videces kako se kockice slazu same od sebe.

Par stranica unazad ces naci link na knjigu Vladimira Dvornikovica: Karaterologija Jugoslovena iz 1939 godine. Tu imas lepo opisane sve antropoloske tipove.
Knjiga je jako dobra i jako zanimljiva. Svima je preporucujem. Kada je procitas, videces kako se kockice slazu same od sebe.

Važi hvala!
Ali sam mislio na antropološke slike i dugih tipova van prostora ex Jugoslavije!
Imao sam knjigu ne mogu da nađem Antropologija iz Kraljevine SHS ne mogu da nađem čim nađem bacam skenove:mrgreen:

Priča o Ilirima i Tračanima kao i slike znatno odudaraju od ovog novog wikipedijskog!:mrgreen::heart:

антрополошке слике ван ексЈу смо једном приликом такође обрађивали на овој теми.
Била је реч о томе како је могуће да међу монголима имамо светлооке и светлокосе људе.

У тој књизи ћеш наћи детаљне описе антрополошких типова (раса) који се могу применити и на друге народе.
Ту сам књигу доста давно читао али сам из ње много тога научио. Мимо аантропологије књига се бави са још неколико научних дисциплина које су јако интересантне за читање.

Meni su nos, oci, obrve, celo i zalisci kod sve cetvorice isti.

Koje li ironije sudbine :lol: da su "najsrpskija srpska" plemena po Crnoj Gori: Vasojevići, Kuči i Piperi večinom genetski porijeklom E1b, tj. imaju iste one "albanske gene", kao i "mrski Šiptari" sa Kosova, :worth: a da stvar bude još gora po svemu sudeći "nesvjesni" Albanci su bili i ustanički vođa Karadžorđe, a nakon njega i srpska "kraljevska dinastija" Karadžorđevića, kao i izgleda i "največi Srbin" 20 vijeka - Slobodan Milošević!!!! :mrgreen:

Ludilo!!! :lol:

Izgleda da su najviše "srbovali" oni koji sa izvornim Srbima doseljenim u VII vijeku nemaju ama baš ništa: posrbljeni Vlasi, Albanci, Bugari, Crnogorci, Cigani, pravoslavni Turci, Cinacari, Grci.... :eek:

Bila je prica o Smail agi Cengicu. Dotaklo se do njegovog porijekla,jedna strana tvrdi da navodno njegova loza potice od jednog kosovskog viteza dok druga strana tvrdi da je porijeklom iz Anadolije.. to i jedan srpski historicar zapisao. Po izgledu kaze se da je imao ridju ili smedju kosu, zelene oci, bradu kombinacije plave i crvenkaste boje i pege po licu.
E sad mene zanima ako je on zaista porijeklom Anadolac tj. iz Turske otkud ovakav fenotip? Takav fenotip najcesce je zastupljen kod Iraca.

Poslednja izmena:
Ovo ti je sad najgluplje pitanje koje si mogao da postaviš verovatno od Turaka?

Stefan Lazarević

NickFreak nisam Turčin!

Br.2 ''Ako su Bošnjaci bili srce srpstva, onda srpstvo ima ozbiljne srčane smetnje''

Čemu ovakve provokacije? jer narano da nije tačno jer da je tako Srpstvo bi doživelo infarkt tačnije ne bi ga bilo!

Poslednja izmena:
Bila je prica o Smail agi Cengicu. Dotaklo se do njegovog porijekla,jedna strana tvrdi da navodno njegova loza potice od jednog kosovskog viteza dok druga strana tvrdi da je porijeklom iz Anadolije.. to i jedan srpski historicar zapisao. Po izgledu kaze se da je imao ridju ili smedju kosu, zelene oci, bradu kombinacije plave i crvenkaste boje i pege po licu.
E sad mene zanima ako je on zaista porijeklom Anadolac tj. iz Turske otkud ovakav fenotip? Takav fenotip najcesce je zastupljen kod Iraca.

Iraca ?

Kod Iraca i Skota je najzastupljeniji progresivni Keltik-Nordik tip.

@ Prica o fenotipima.

Samo izguglajte potret vojvode Stefana Supljikca,da vidite sta je gospodin. Zaista lep primer Borreby-Nordik fenotipa.

Od kad su Turci Oguzi Anadolski Indoevropljani?:mrgreen::hahaha:

Mogao bih ti sada postaviti šta su Arapi pisali o njima ali neću da budem isti kao ti!/QUOTE]

Tamn, od kud su i Srbi i Vlasi Indoevropljani....

Evo imaš ovdje na temi mišljenja da nosici I2a2 (koji je večinski i kod Srba) nisu uopće "Indoevroljani", već "Staroevropljani"....

Današnji Turci su samo jednim malim dijelom izvorni Turci Oguzi, jer su asimilirali masu neturskih naroda i plemena...

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back