Mstislav
Stara legenda
- Poruka
- 75.499
Istini za volju to tvrde priuceni novinari u svom senzacionalistickom naslovu.Јеси ли сигуран да не тврди?
Pogledajte prilog 1180144
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Istini za volju to tvrde priuceni novinari u svom senzacionalistickom naslovu.Јеси ли сигуран да не тврди?
Новинари у тексту директно цитирају Рајевца, па се може видети да је сензационалистички наслов дословно из његових уста потекао, а новинари су га само изабрали.Istini za volju to tvrde priuceni novinari u svom senzacionalistickom naslovu.
Mislim da je ekipa iz Porekla uložila veliki napor da objasni ljudima o čemu se tačno radi, generalno vrlo su oprezni u izjavama koje daju. Da li se nekad desi neko ovakvo pojednostavljenje, ulazak u senzacionalizam, pa moguće je (mada, ovaj tekst ko da sam ja sa svojim talentom pisao) ali bilo ko dobronamjeran, ko ih prati s malo više pažnje i zanimanja za ono o čemu govore i pišu, teško da njihov rad može poistovjetiti sa člankom ovog tipa.Јеси ли сигуран да не тврди?
Pre 5000 godina ne mogu, ali mogu na pretka koji je živeo pre 120 godina u jednom selu u Potkozarju i koji ima isto prezime kao i ja. Pošto moj pradeda nije jedini njegov muški potomak, a i njegova braća su isto imala mušku decu, mogu prilično jasno da utvrdim, bar po onim dosad testiranim da smo u porodičnom srodstvu potvrđenom i DNK ispitivanjima.Па, је ли можеш своје презиме да накачиш на свог претка по мушкој линији који је живео пре 5000 година? Ако си ти Пера Перић, нису сви твоји преци Перићи, а нису ни сви Перићи у сродству с тобом, нити су твоји гени ,,перићевски". Једно су твоји гени и генетско родно стабло, друго су твоје презиме, етнос, нација, језик, религија, друштвени сталеж и сви остали конструкти који се ни на који начин не могу везивати за генетику и порекло нити пројектовати у прошлост дубље од момента њиховог настанка.
Vi gospodine, čini mi se osporavate prisustvo Vikinga na Balkanu?Јеси ли сигуран да не тврди?

Bilo bi zanimljivo da neko organizuje kontra grupu koja bi se bavila likom i delom Žarka Veljkovića i njegovim naučnim kvalifikacijama.

Машавина историје, генетике, антропологије и езотерије од 4:43 до око 14:00
@Q. in perpetuum hibernum @Mrkalj @Барышников
Има езотерије - црно племство, Хазари и тако то. Каже да су носиоци R1b хаплогрупе (тзв. Јамнаја култура) који су били досељеници из Азије и расно монголоиди пре око 6500 година на подручју данашње Украјине шаманским ритуалима отвотили астрал и призвали ентитете који су им дали моћ, агресивност и ратоборност, те су након тога сатрли/изгоноцидисали Европу. Према званичној генетичкој науци R1b људима је ратоборност дала нека мутација у вези са конзимацијом млека.Puštam samo ako ima i astrologije. Ima li?
Има езотерије - црно племство, Хазари и тако то. Каже да су носиоци R1b хаплогрупе (тзв. Јамнаја култура) који су били досељеници из Азије и расно монголоиди пре око 6500 година на подручју данашње Украјине шаманским ритуалима отвотили астрал и призвали ентитете који су им дали моћ, агресивност и ратоборност, те су након тога сатрли/изгоноцидисали Европу. Према званичној генетичкој науци R1b људима је ратоборност дала нека мутација у вези са конзимацијом млека.
Погледај део видеа који сам означио, јесу фантазије добрим делом али занимљиво је за послушати.
O Ivici Todoroviću ja uglavnom imam dobro mišljenje, mada i nisam toliko upoznat sa njegovim radom u poslednje vreme. U jednom periodu, negde oko 2014-2015 sarađivao je sa Poreklom, pogotovo oko rezultata testiranih i određivanja njihovih haaplogrupa. Znam da je bio predviđen zajednički rad koji je trebao da obuhvati 1200 ljudi sa prostora cele Srbije i znam da je nešto urađeno, ali nigde ništa nije objavljeno, a kad sam se kod nekih Poreklaša raspitivao o tim rezultatima rečeno je samo da su tu u tabeli. Bilo mi je jasno da je došlo do razlaza u saradnji ali ne i zbog čega. Moguće je da je nakon izborne skupštine Porekla 2016 ili 2017 došlo do razlaza. Što se tiče njegovih opisa "evropskih" haplogrupa, pogotovo I2 i R1a ali i I1 haplogrupe video sam da kod njega ima romansiranja, ali nije bio nešto loš ni prema nama sa Bliskog istoka. Svidelo mi se kako je nazvao J haplogrupu- "kavkasko-mediteranska"Mislim da vidim na šta misliš. Ono u čemu je Veljković ranije participirao, sasvim izvesno se može nazvati saučesništvom u paranaučnoj zajednici, koja ima i formate zapravo verske zajednice po svim izgledima. Danas većina stvari koju Veljković pominje, mogla bi se primeniti na njegove stare saradnike iz Vedske akademije, pa uključujući i možda njega samog. Tako da bi, s obzirom na to kakav je njegov angažman, bilo feri korektno da se izjasni o svom učešću u toj organizaciji koja sama sebe naziva Akademijom i koja nudi usluge prirodne medicine gotovo kao Miroljub Petrović. Ovako, deluje kao da je Žarko Veljković bio nekada neki Goran Šarić ili Miroljub Petrović (samo značajno obrazovaniji, učeniji i pametniji).
Takođe, prisetimo se skorašnjeg Veljkovićevog odgovora Aleksandru Mitiću: https://borbazaistinu.rs/odgovor-na...i-da-spreci-otkrivanje-prave-srpske-istorije/ Prenosim dve tačke, koje se tiču Srpskog naučnog centra:
- Што се тиче моје научне биографије, она гласи, укратко, овако: ,,Жарко Б. Вељковић. Рођен 1976. у Београду. Класични филолог – мастер (Одељење за Класичне науке, Филозофски факултет, Београд). Сарадник ‘Српског научног центра’ и сарадник РТС-а на пројектима класичне старине. Етимолог, ономастичар, историчар језика, нормативиста, палеограф, епиграфичар и генеалог, објављује из поменутих области (2005–). Academia.edu: Žarko B. Veljković.’’
- Што се тиче мога чланства у ,,Српском научном центру“, колико се сећам, последњи рад који сам у научном часопису 2021. г. објавио садржао је податак да сам члан ,,Српског научног центра“ и чланарину сам за ову годину платио и послао доказ о уплати г. Ивици Тодоровићу на мејл.
Standardi ove organizacije, vrlo su diskutabilni. Dugogodišnji saradnik SNC je bio Srđan Novaković (uzgred, nisam ni znao da je čovek skoro preminuo); česti gost deretićevske zajednice i i sam pristalica tih tumačenja. Ivica Todorović, kojem je Veljković kako kaže uplatio članarinu, nešto je slično Đorđu Jankoviću između Deretića i konvencionalne nauke, samo još i više bliži pseudonauci od pokojnog srpskog arheologa. Ivica je učestvovao u plasiranju raznih netačnih informacija vezano za prošlost, a u pomenutoj grupi, vrlo je evidentno da ga Veljković zaobilazi kada ovaj biva pomenut.
Jedan citat, od čoveka kojem je Beljković platio članarinu:
Раније је било раширено мишљење да су Срби дошли у Илирик почетком 7. века, за време цара Ираклија. Међутим, као што сам већ нагласио, постоје и врло аргументоване тезе о подунавско-балканској домовини Словена, који су се, по наведеним тумачењима, раније звали Срби.О Албанцима, Илирима и истини Недавно се јавност у Србији скандализовала причом из једног основачког уџбеника историје, по којој су Срби дошљаци на Балкан који су аутохтоним Илирима, чији су потомци Арбанаси, „отели“ земљу. Историјске теме су бачене у таблоидно гротло, и опет смо се „пушили“ од врелине политизовања науке. Ако се свему томе придодају нова читања генетике, попут оног угледног руског научника, Анатолија Кљосова, који тврди да Индоевропљани потичу из србских области данашњег Балкана, шта можемо да кажемо о садашњим сазнањима о нашем генетском пореклу? Питање Вам постављам као човеку који је водио велико истраживање србске генетике, чији су резултати, између осталог, објављени
https://snc.rs/wp-content/uploads/2020/05/Откривање-тајне-српског-порекла.pdf
Todorović se poziva i na genetiku kao dokaz za ove tvrdnje (i to baš na Kljosova), dok potencira da je ispravno pisati srbski umesto srpski.
![]()
P. S. Naravno, to što Mitić pridikuje Veljkoviću sa svoje pozicije, pa još i piše o otkrivanju prave istorije, čista je ironija (posle svih gluposti koje je taj čovek u javnosti izrekao, u skorije vreme posebno na pitanju Gota).![]()
O Ivici Todoroviću ja uglavnom imam dobro mišljenje, mada i nisam toliko upoznat sa njegovim radom u poslednje vreme. U jednom periodu, negde oko 2014-2015 sarađivao je sa Poreklom, pogotovo oko rezultata testiranih i određivanja njihovih haaplogrupa. Znam da je bio predviđen zajednički rad koji je trebao da obuhvati 1200 ljudi sa prostora cele Srbije i znam da je nešto urađeno, ali nigde ništa nije objavljeno, a kad sam se kod nekih Poreklaša raspitivao o tim rezultatima rečeno je samo da su tu u tabeli. Bilo mi je jasno da je došlo do razlaza u saradnji ali ne i zbog čega. Moguće je da je nakon izborne skupštine Porekla 2016 ili 2017 došlo do razlaza. Što se tiče njegovih opisa "evropskih" haplogrupa, pogotovo I2 i R1a ali i I1 haplogrupe video sam da kod njega ima romansiranja, ali nije bio nešto loš ni prema nama sa Bliskog istoka. Svidelo mi se kako je nazvao J haplogrupu- "kavkasko-mediteranska"(kad opisujem i J1 i J2 laicima još uvek koristim taj izraz- totalno cool)
Има езотерије - црно племство, Хазари и тако то. Каже да су носиоци R1b хаплогрупе (тзв. Јамнаја култура) који су били досељеници из Азије и расно монголоиди пре око 6500 година на подручју данашње Украјине шаманским ритуалима отвотили астрал и призвали ентитете који су им дали моћ, агресивност и ратоборност, те су након тога сатрли/изгоноцидисали Европу. Према званичној генетичкој науци R1b људима је ратоборност дала нека мутација у вези са конзимацијом млека.
Погледај део видеа који сам означио, јесу фантазије добрим делом али занимљиво је за послушати.
Неки сматрају да су носиоци R1a и R1b хаплогрупе првобитно били монголоиди, или раније монголоиди него европеиди. Наш @Момчило је заговорник те теорије.ВРХ!
Озбиљан сам, исто ово велим и ја, не баш овако лепо срочено и образложено, али сви ратови су везани за Р1Б...пре њихове појаве, ратова није ни било, скоро...
Римљани су Р1Б, правили су ратове СВЕ ВРЕМЕ свог постојања, није могло да се живи од њих, буквално....исто то важи и за данашње Германе, који су заправо наследници старог Рима, неко је овде баш лепо писао како је чудна та повезаност Германа и Римљана, као да су Римљани заправо нека врста крипто-Германа били и од самог почетка?
Ти што су кренули из Украјине, су заправо и основали Рим, на крају свог пута, исто тако без жена, и они после и оснивају те женомрзачке религије и шире хомосексуализам по свету, јер им је урођен, а жене презиру....
ovo mozda naucno nema veze ali ima logikeŠta?
Razvitak tolerancije na latkozu povezan je sa agresivnim tendencijama?

Неки сматрају да су носиоци R1a и R1b хаплогрупе првобитно били монголоиди, или раније монголоиди него европеиди. Наш @Момчило је заговорник те теорије.
Nije ti to istorija, pa da se za ono što nije dokazano tvdi da je nemoguće dok se ne dokaže. Za razliku od istorije, to je nauka. Ono što je moguće, moguće je i uvek je u igri kao opcija.Šta?
Razvitak tolerancije na latkozu povezan je sa agresivnim tendencijama?
ovo mozda naucno nema veze ali ima logike
u mleku je snaga
gledam ove mladje Kineze otkako se vise pije mleko tako su i generacije vishe i jace![]()
Nije ti to istorija, pa da se za ono što nije dokazano tvdi da je nemoguće dok se ne dokaže. Za razliku od istorije, to je nauka. Ono što je moguće, moguće je i uvek je u igri kao opcija.

pa to ima veze vise sa mesomMleko je bogato proteinima, tako da zapravo u neku ruku ima smisla, ali ovde pričamo o krvoločnosti. Mleko ne bi trebalo da podiže nivo testosterona u krvi; štaviše, mislim da bi čak trebalo da podiže nivo ženskih hormona, ako ne grešim.

Блондизам ван Европе је скоро непостојећа појава.Р група је турска, илити туркменска, ту спора око тога нема. Чињенице.
А заправо изворни Турцу су народ светле косе и косих очију, нису никакви црни, кратконоги....то су средоземци.
Изворни носиоци Р хг су и дан данас у забитима Азије, са светлоплавом/риђом косом, косим очима, збијене грађе и турског језика.
Туркмени јесу можда нека врста монголоида, због заједничких жена и климе.
Не знам детаље. Негде сам нашао да су R1b људи добили снагу/агресивност захваљујући мутацији у вези конзумације млека, али поодавно је то било.
sta se onda desilo sa ovima u Indiji?Блондизам ван Европе је скоро непостојећа појава.
Немања Благојевић са видеа који сам поставио сматра да R1 људи првобитно нису били белци, већ црнокоси и косооки монголоиди чији потомци су након њиховог доласка у Европу постали белци јер су ови узимали и оплођивали беле жене ћерке и сестре од носилаца I хаплогрупе.
Највећи проценат R1a у Азији имају Киргизи (изнад 60%), а они су тамни са јаким монголоидним елементима. Светлокосих скоро да уопште немају међу одраслима.
Киргизи.
Pogledajte prilog 1180322
Pogledajte prilog 1180324
Блондизам ван Европе је скоро непостојећа појава.
Немања Благојевић са видеа који сам поставио сматра да R1 људи првобитно нису били белци, већ црнокоси и косооки монголоиди чији потомци су након њиховог доласка у Европу постали белци јер су ови узимали и оплођивали беле жене ћерке и сестре од носилаца I хаплогрупе.
Највећи проценат R1a у Азији имају Киргизи (изнад 60%), а они су тамни са јаким монголоидним елементима. Светлокосих скоро да уопште немају међу одраслима.
Киргизи.
Pogledajte prilog 1180322
Pogledajte prilog 1180324
Такви људи у Ирану, Пакистану, Авганистану итд. су на нивоу статистичке грешке, нема их више од 0.1%.