Genesis/Peter Gabriel

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.162
"Midnight Special" je postavio nove snimke grupe Genesis koji su se pojavili u toj emisiji januara 25-og. 1974-te godine. Steve Miller, poznati gitarista je bio prezenter u emisiji. Genesis su samo tri meseca ranije objavili svoj album "Selling England by the Pound", ali na ovom nastupu nisu izveli ni jednu pesmu sa tog albuma, vec su izveli "Musical Box" i "Watcher of the Sky" sa prethodna dva albuma.
Oba videa sa tog nastupa su editovana tako da je kvalitet mnogo bolji. Razocaravajuci detalj na koji su mnogi ukazali se desio tokom izvodjenja "The Musical Box", kada je gitarista, Steve Hackett zapoceo "finger tapping" solo na 2:19, u istom trenutku kada je kamerman spustio kameru pa to nje snimljeno. A Steve je to svirao i korstio mnog pre nego sto je iko cuo za Edija van Halena. Inace u emisiji, Peter Gabriel je koristio svoje prepoznatljive maske kao na koncertima.

Inace da ne bih otvarao novu temu kada sam vec kod Genesisa, Peter Gabriel izdaje novi album krajem godine. Album je producirao Brian Eno iz Roxy Music, sto znaci da ce produkcija i kvalitet biti na najvisem nivou. Album se zove "i/o" i jos nije objavljen tacan datum izlaska. Pre par dana Peter je objavio singl sa tog albuma "Road to Joy", sto je vec sesta nova pesma koju je Gabriel objavio.
Inace, Peter Gabriel je na turneji koja je pocela pre 2 dana u Evropi, da bi se pocetkom septembra turneja premestila u Ameriku i Kanadu...... I ja idem na koncert u Torontu septembra 11-og. Ovo ce mi biti treci put da vidim Peter Gabriela uzivo na koncertu.

Inace da ne bih otvarao novu temu kada sam vec kod Genesisa, Peter Gabriel izdaje novi album krajem godine. Album je producirao Brian Eno iz Roxy Music, sto znaci da ce produkcija i kvalitet biti na najvisem nivou. Album se zove "i/o" i jos nije objavljen tacan datum izlaska. Pre par dana Peter je objavio singl sa tog albuma "Road to Joy", sto je vec sesta nova pesma koju je Gabriel objavio.
Inace, Peter Gabriel je na turneji koja je pocela pre 2 dana u Evropi, da bi se pocetkom septembra turneja premestila u Ameriku i Kanadu...... I ja idem na koncert u Torontu septembra 11-og. Ovo ce mi biti treci put da vidim Peter Gabriela uzivo na koncertu.

Dobra stvar, ali kao da je sa nekog albuma od pre 30 godina

Dobra stvar, ali kao da je sa nekog albuma od pre 30 godina
Potpuno si u pravu. Podseca na pesme sa albuma "Us" i "Up". Sto je mnogo bolje nego kasnije pesme sa "New Blood" albuma, koji je toliko depresivan da ga je tesko slusati. Ova pesma je ipak zivahinija u odnosu na njegove zadnje radove. Nadam se da ga je Brian Eno dobro isamarao da malo zivne i da ce mu ceo ovaj novi album biti u tom zivahnijem i veselijem stilu.

Potpuno si u pravu. Podseca na pesme sa albuma "Us" i "Up". Sto je mnogo bolje nego kasnije pesme sa "New Blood" albuma, koji je toliko depresivan da ga je tesko slusati. Ova pesma je ipak zivahinija u odnosu na njegove zadnje radove. Nadam se da ga je Brian Eno dobro isamarao da malo zivne i da ce mu ceo ovaj novi album biti u tom zivahnijem i veselijem stilu.
zvuk je dobar, ima puno lejera i zanimljivo bi bilo slušati HiFi

Back