Генералштаб фарса...

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
30.892
Гледам овај "протест", данас, па шатро зависници Н1 медија протестују због продаје генералштаба сину Доналда трампа, као- смета им што то неће остати споменик агресији.
Шта мислите, да ли би било протеста, да је објекат купио Хантер Бајден? :lol:

Гледам овај "протест", данас, па шатро зависници Н1 медија протестују због продаје генералштаба сину Доналда трампа, као- смета им што то неће остати споменик агресији.
Gde nadje bas bajdena 🙄
Ono tamo je ruglo danas i treba nesto da se ucini sa tim.

смета им што то неће остати споменик агресији.
caci, to je kulturno-istorijski spomenik, ali kome ja pricam, pa vama su sreder i klinton kulturno-istorijske licnosti:dash:
bruko!
Ono tamo je ruglo danas i treba nesto da se ucini sa tim.
zgrada treba da se vrati u prvobitno stanje, samo zbog sns izdajnika nije

Prilično su vas zeznuli, jer DOS je svojevremeno promovisao ideju da je bombardovanje opravdano, a zatim

je Vučler 2008. da bi imao šanse na izborima prepisao to stanovište da je NATO super.

A sad je Đilas genijalno vratio stvari na prvu bazu: Kušner kaputt

Najupečatljiviji vizuelni motiv predstavljaju prozorske trake na fasadama oblikovane u duhu poznog modernizma. Kao značajno delo posleratne, srpske i jugoslovenske arhitekture, Dobrovićevo delo je, snagom celokupnog ansambla, postalo jedno od najdominantnijih urbanih slika Beograda.
смета им што то неће остати споменик агресији.
to nije spomenik agresiji, vec je izdajnicka crveno-crna koalicija posle agresije nameravala da se zgrade odrekne u korist agresora, kao simbol njihove pobede da im se da, a moguce je i da su zuti kumovali

U vreme kada je neizostavno važno ugledati se na države koje se svojski trude da očuvaju svoje kulturne i istorijske slojeve u arhitekturi, čini se da Srbija, nažalost, mnogo zaostaje.

Nikola Dobrović smatra se jednim od najvažnijih srpskih i jugoslovenskih arhitekata Moderne. Rođen u Mađarskoj, u porodici ugarskih Srba, Dobrović se školovao u Pragu, na odeljenju Visoke Tehničke škole, gde je i diplomirao, 1923.godine.
Njegov život i njegovu arhitekturu obeležila su tri grada: Prag, Dubrovnik i Beograd.

opsirnije https://bumerka.rs/generalstab-spomenik-kulture/

Oktobarsku nagradu za ovaj projekat, Dobrović je dobio 1962. godine, u vreme kada je zgrada B još uvek bila u izgradnji a glavni projekat za paviljon još nije bio završen.
Tek 2005. godine, Generalštab biva proglašen za spomenik kulture. U tom statusu ostaje sve do 2024. godine.

Spomenik kulture​

Možda će nekada u budućnosti, i dalje, na kraju tog istog, dugog kamenog hodnika, neka devojčica jedva čekati da sedne u očevu kožnu fotelju i otvara fioke u potrazi za olovkama.
Ili će možda nekada u budućnosti studenti arhitekture ponosno razgledati muzej Generalštaba kao jedno od epohalnih dela srpske i jugoslovenske Moderne.

I možda će nekad u budućnosti neko zaista umeti da prepozna i ceni značaj svega onoga što smo nasledili i što nam je dato na čuvanje za buduće generacije.

Jer Dobrović ne pripada samo nama, kao što nije pripadao ni samo generacijama pre nas.

On i njegova dela pripadaju svim generacijama. Ona čine deo našeg kulturnog identiteta.

Ono što je neophodno ne samo čuvati, već i SAčuvati.

Meni se ne brani taj generalštab, samo zato što njegova dva krila simbolizuju spomenik na Sutjesci.
A sve što su nad učili o Sutjesci je laž. Institucionalizovana laž.
Prema generalštabu sam potpuno ravnodušan.
U suštini bi ga ostavio kako i jeste, kao podsetnik svim delegacijama i namernicima o tome kako nas je Zapad voleo. Neko se možda i postidi.

U suštini bi ga ostavio kako i jeste, kao podsetnik svim delegacijama i namernicima o tome kako nas je Zapad voleo. Neko se možda i postidi.
u ratu, generalstab je 1 od najlegitimnijih ciljeva, mogli smo neke druge rusevine da ostavimo da postidimo ev. nekoga
Prema generalštabu sam potpuno ravnodušan.
imas tekst, ne razumes se u kasni modernizam
Meni se ne brani taj generalštab,
ni meni kosovo, ali bre ne treba da dajemo nista, ko nas tera da se odricemo?

Било ко да је купио то са истим циљем исто би било.
Исти цинизам који је Трамп применио за Палестну хајде да их преселимо на неко лепше место а од Газа да направимо Лас Вегас.
Међутим Палестинци су дуже у Газама од настанка израелске нације јер Јошуа Навин током изласка један од двојице преживелих оригиналних Израелаца из Египта добија наредбу од Јахве испред Јерихона да изује сандале јер је земља света.
Приликом окршаја преко Јордана са кланом Роахима један од преживелих Роахима бежи Филастејима у Газе.

Исти цинизам који је Трамп применио за Палестну хајде да их преселимо на неко лепше место а од Газа да направимо Лас Вегас.
nije isto, jer kod nas je bombardovanje odavno zavrseno, ima vec cetvrt veka, a kod njih mora da se presece, ako je ikako moguce, asap, kao i u ukrajini, samo se tamo pominju kao neki retki minerali - to nije cinizam, vec pragmaticnost, sta umesto rata? posao neki, bilo koji.

На протесту је било много анти нато застава чисто да те информишем :kafa:
Znaci N1 je anti-NATO i anti-EU nastrojen. Kao i novine Nova - ova slika bila u danasnjem izdanju.
1742856278357.png

Poslednja izmena:
nije isto, jer kod nas je bombardovanje odavno zavrseno, ima vec cetvrt veka, a kod njih mora da se presece, ako je ikako moguce, asap, kao i u ukrajini, samo se tamo pominju kao neki retki minerali - to nije cinizam, vec pragmaticnost, sta umesto rata? posao neki, bilo koji.
Цинизам је исти а сад намере су бизнис и то ме баш и не занима.
Интерес ок може да нам одговара или не.
Ценим да то није наш интерес и то је то.
Ценим што Трамп изговара оно што империјалисти избегавају рећи отворено или јавно али исто тако ми морамо имати свој интерес.
Да би га оснажили треба покренути привреду , земљу и извоз и смањити јавни дуг а не задуживати ти се јер кад се задужујеш предајеш комад по комад земље , локаџије добара све до оне ситуације кад једино гаће можеш да понудиш а њих не жели нико.
Док год се води дужничка политика и систем задуживања нема ништа од суверенитета или националног интереса већ страног интереса и капитала јер зависиш од њега а не ресурса и привреде своје земље.

Да би га оснажили треба покренути привреду , земљу и извоз и смањити јавни дуг а не задуживати ти се јер кад се задужујеш предајеш комад по комад земље , локаџије добара све до оне ситуације кад једино гаће можеш да понудиш а њих не жели нико.
Док год се води дужничка политика и систем задуживања нема ништа од суверенитета или националног интереса већ страног интереса и капитала јер зависиш од њега а не ресурса и привреде своје земље.
Kako su ostale zemje zaduzenije od nas ako se mi toliko zaduzujemo? Austrija, Nemacka, Slovenija, Hrvatska, da uporedimo.
Zaduzivanje vam je jeftin propagandni mit za lakoverne, kao i anti-NATO kampanja, posto nemate sta drugo da navedete.

Poslednja izmena:
Rece covek koji zivi u Americi i glasa za Kamalu :mrgreen:
ne, ja sam za trampa, a i on je protiv natoa, samo aljek ide kod makrona i sad kod rutea, nato genseka valjda, ili koji je vec q, i ugovara sa njima poslove? za generalstab tek imaju planovi, ali to ne damo, moderna, arhitektonsko remek-delo, moze da se popravi i da zablista, nego je sns imao druge planove oduvek, izdajnicke

To napises na forumu, a u stvarnosti zaokruzis Kamalu/Bajdena.
vama sns cacijima izgleda mozak nije otpakovan, a ne topovi

jel ti ja licim kao neko ko glsaa za pedofile i glupace? ja godinama hvalim sve suprotno, pa vidi koje zene sam ja poidrzavao u usa i pisao ovde, postavljao linkove samo par godina unazad, i za vreme 1. trampovog mandata , tulsi gabard, keri lejk, grinovu, sve suprotno od soroseve kamale, i one sada vladaju u trampovom timu, samo se ne hvalim da sam i ja zasluzan

Poslednja izmena:
Kako su ostale zemje zaduzenije od nas ako se mi toliko zaduzujemo? Austrija, Nemacka, Slovenija, Hrvatska, da uporedimo.
Zaduzivanje vam je jeftin propagandni mit za lakoverne, kao i anti-NATO kampanja, posto nemate sta drugo da navedete.
Нису Србија је премашила свој лимит и то за половину дакле са 80 процењених сада је на 120 а биће још да би опстали на власти морају се још задуживати.

vama sns cacijima izgleda mozak nije otpakovan, a ne topovi

jel ti ja licim kao neko ko glsaa za pedofile i glupace? ja godinama hvalim sve suprotno, pa vidi koje zene sam ja poidrzavao u usa i pisao ovde, postavljao linkove samo par godina unazad, i za vreme 1. trampovog mandata , tulsi gabard, keri lejk, grinovu, sve suprotno od soroseve kamale, i one sada vladaju u trampovom timu, samo se ne hvalim da sam i ja zasluzan
Код њега је добро што јавно говори шта мисли не моралише ми смо империја имамо свој интерес. Ако имате карте ставите на сто да видимо. Немате? Жао нам је губите!
Тако треба сваки претседник и политичар за своју земљу а не да кука и плаче и моралише и да нервно оптерећује нацију да сам ја престао гледати телевизију од Николића још. Сазнајем преко интернета или кабловских канала ја без икаквих лоших мисли не могу да га слушам ни 2 минута оно кад бих га дуже слушао вероватно бих исекао вене...

Аман политичар си иабрали смо те да будеш наша "фукара" да радиш за нас и наше интересе и народ то препозна и почне да те воли.

А не обрнуто радим све обрнуто и тражим од народа да ме воли и разуме.
Јер шта је сељаку да устане обради њиву намири стоку или неком физикалцу или инжињеру али седети на овалној фотељи муке су то...стално мелеми ..
за шуљеве , хемороиде...боли кичма и мораш стално да кукаш.

Back