Master_Chief
Veoma poznat
- Poruka
- 11.747
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma taksi moze bilo ko sa B kategorijom da vozi,dok za C i CE mora da se prodje posebna obuka, odnosno ovo sto ja idem je obilnija obuka od one u auto skoli,tako da kad zavrsim bicu bolje placen nego neko ko samo ode u auto skolu i polozi za C ili CE.Takodje cu dobiti D i DE, ADR i viljuskar.Šta za vozit TAXI nisi treba bit profi vozač?
Tek polažeš C i CE kategoriju ili to već imaš od prije?
Ma taksi moze bilo ko sa B kategorijom da vozi,dok za C i CE mora da se prodje posebna obuka, odnosno ovo sto ja idem je obilnija obuka od one u auto skoli,tako da kad zavrsim bicu bolje placen nego neko ko samo ode u auto skolu i polozi za C ili CE.Takodje cu dobiti D i DE, ADR i viljuskar.
Ide li neko kojim slucajem u Zenevu na sajam?
Serpa oostaje serpa ali je Mercedes i kupuju ga masovno a pogotovo sto dolaze sa velikim kilometrazama ,ovaj 180k km, i mame sa cenom jer ipak je to Mercedes a mnogo vole taj brend da bi bili face,
Ne uzimam jos uvek te serpe jer ne bih da me neko ispljuje na nekom forumu kako sam mu uvalio los auto.
Taj CDI se radi u tri razlicite snage sa istom kubikazom i ima lanac.
Skoro pa redovno im se cuje plivajuci zamajac a hoce i remenica radilice da odlazi.
Imao,probao i video da je to lose iz mog ugla gledanja.
I moze neko da mi ga hvali kako je dobar i sjajan i da ga sluzi ali ja obracam paznju na zvukove koje proizvode dok rade a i gledam kako stizu i sa neispravnim motorima tj ne pale imeni je to sasvim dovoljno da znam da to nije to. I da,i dalje mora da se vadi motor napolje da bi se nesto vece odradilo na njemu.
Ja ne bih a vi kako hocete.![]()
http://www.021.rs/story/Info/Srbija...e-automobile-s-neispravnim-motorima.html#commUdruženje: Dačija prodaje automobile s neispravnim motorima
Kupci Dačije žalili su se udruženju Zaštita potrošača da tokom rada na gas 0.9 TCe motor trza, da se gasi i da se uključuje lampica koja upozorava da motor nepravilno radi.
U udruženju tvrde da je distributerima Dačije, pri tome, već više meseci poznato da 0.9 motor opremljen sa TNG uređajem često ne funkcioniše kako treba.
"Uprkos tome, oni i dalje prodaju vozila sa problematičnim motorom. Vlasnici automobila su nakon više neuspešnih pokušaja popravki obavešteni od Reno Nisana, u čijem je vlasništvu Dačija, da oni intenzivno rade na pronalaženju rešenja i da će ih pozvati čim ga nađu. Nadležni iz Reno Nisana u odgovoru su u odgovoru Udruženju naveli da je uzrok problema loš TNG i da je Srbija jedina zemlja u kojoj su zabeleženi problemi sa 0.9 TCe motorom", kažu u udruženju.
Nenad Bumbić iz Zaštite potrošača navodi da je apsolutno neprihvatljivo da Reno Nisan na našem tržištu prodaje Dačija automobile sa motorom za koji već mesecima dileri znaju da ima probleme pri radu na TNG.
"Pozivamo Reno Nisan da obustavi prodaju vozila u kojima je ugrađen TNG na 0.9 motor, dok ne bude potpuno sigurno da su problemi otklonjeni", rekao je Bumbić i dodaje da Reno Nisan treba da objavi i rezultate analize TNG-a koje oni tvrde da su naručili.
U udruženju Zaštita potrošača ističu da su svi prigovori koje su primili u vezi sa navedenim motorom vezani za rad na TNG, što znači da potrošači mogu slobodno da kupuju Dačija automobile sa 0.9 motorom bez ugrađenog TNG-a. Vlasnici Dačija vozila na kojima problemi sa motorom nisu otklonjeni imaju pravo da traže povraćaj novca u potpunosti ili povraćaj razlike između cene vozila koje ima motor sa TNG uređajem i onog bez njega.
U udruženju pozivaju sve vlasnike Dačija vozila sa 0.9 motorom na TNG koji smatraju da su oštećeni da se jave, ukoliko im je potrebna besplatna pravna pomoć.
Vidi nemoj samo da ti pocnem pricu i o benzincima u A klasi.
Ustvari naterao si me pa cu je opet ispricati.
UIzmem A150 sa automatskim menjacem. Lanac melje kao krunjac za kukuruz a govorte mi da to kosta 300€ da se promeni i ja ga kupim jer kao nije strasno ali....
To je vazilo za W168 dok je ovo novi model W169 i za njega tad nije bilo delova u kopiji kao za W168.
Odem i narucim delove u Mikomu i uzeli su mo avans kad posle 10 dana zovu i kazu da ne mogu da obezbede delove.
Pisam se u ovlascenog prodavca i odem kod Triaske u Backi Petrova koji je jedan od najboljih mercedes servisa u Srbiji.
Kazem sta mi treba i sve imaju odmah na stanju i jos mi na sve daju odmah 10% popusta i ja ne uzmem veliki lancanik bregaste jer sam je jos tada kostao preko 200€.
Suma sumarum na kraju me je sve sa rukama majstora i bez tog velikog lancanika izaslo 520€!!!
Pa mogao sam da uradim skoro 3 velika servisa na Stilu JTD tako da bajkice o benzincima ponekad i padnu u vodu.
A da ne pricam da kad sam taj isti auto vozio coveku u Nis da mi je na bordu (tihijevom tempomatu)ispisivao pri brzini od 120 km/h citavih 7,8L.
E pa dizelas tih gabarita pri toj brzini obicno trosi oko 4,5L tako da se zna zasto se dizel trazi a benzinac vozi.
S plinom je izgleda veliko srаnje poslednjih nekoliko meseci. Bilo je i na SAT-u, neko ulje ili kolomast stavljaju u plin, pa u blazim slucajevima blokira klipcic za prebacivanje na plin, a u tezim blokira plinske dizne. Zavisi od uredjaja, ali Landi je dokazano najosetljiviji, a bas njega stavljaju fabricki u Dacie.
Sto se sad ne javi Tihi pa da nam objasni kako je najjeftinija voznja na plin i kako plin cuva motor?
Znaci ovo nisu izakana kola sa ko zna koliko km nego nova kola pa imaju problem.
Eto ja sam danas odvezao auto do servisa na benzin i svako stajanje ugasi mi se motor.
Ja prsao a kad sam se nekako dovukao majstor kaze da su najverovatnije benzinske dizne lose.
Jel to od plina sto cuva motor a Tihi?![]()
Jes, jes, plin ne stvara problem i ništa od njega ne krepaje samo što se kući vraćaš vučnom službom i plaćaš popravak instalacije da bi motor opet loše radilo. Baš zanimljivo?
Evo usput se spremaju neki izbori a Japanci slabo kotiraju!
http://www.index.hr/auto/clanak/tri-europska-suva-u-finalu-izbora-za-svjetski-auto-godine/955283.aspx
ja vozim vec 7 godina na to gorivo i prezadovoljajn sam
nikad nijedan problem ili kvar .
Jedini problem koji sam imao je bio sa dzipom ,slabiji pritisak na diznama, pa mi se desavalo pri najvecim uzbrdicama kad dodam gas do patosa , da vrati nazad na benzin, to je zato sto zbog nizeg pritiska dizne nisu dobijale dovoljno goriva , ali drugar, pojacao pritisak i od tad radi sve perfektno
Inace jel ti vozis auto godine ui Evropi? Ne vozis nego trulog Golfa
Ti si jedini koji V osmaka vozi s gasom do poda, opet lažeš? Sedam godina voziš na plin i ništa a govoriš na drugu stranu da zbog smole u plinu štekaju Dacije?
ŠTA TI ODVAJAŠ PLIN OD SMOLE?
ma sta pricati sa ljudima kojima je vrhunac automobilizma , dizel motor od 1500 kubika![]()
Brbljaš bez veze, to stalno radiš jer na pitanje nemaš odgovor.
Što je je, lipo si objasnio kako plinaši krepaju zbog smole u plinu, sad dali ti odvajaš smolu od plina ili plin od smole? Štaje unosnije?
Moran priznat da si "king" pizdarija!
Cekaj bre kakve veze ima dali su jeftinija ili skuplja kad plin,kako ti to kazes,cuva motor i sve delove na autu?????dule to je zato sto ti uzimas sto jeftinija auta jer gledas , sto je normalno, kao trgovac, da kupis za sto manje para a prodas sto skuplje....
I naravno niko nece da ti prodaje utegnut auto u kojeg nema nikakvog ulaganja za 500-1000e koliko vi placate obicno auta po italiji
Npr ti gledas da kupis neki auto ispod 50% cene njegovog kostanja u Srbiji . A naravno kad ga tako jeftino platis mora da ima neki problem.
Cekaj bre kakve veze ima dali su jeftinija ili skuplja kad plin,kako ti to kazes,cuva motor i sve delove na autu?????
Kakve veze ima jel presao 100,200 ili 500k km kad motor ne moze da se unisti kad je na plin???
Pa ti to ovde serendas non stop a sad sam sebe pobijas jel ne vidis?
I vidis koji si balvan jer ne mozes da izgovoris nesto lose protiv plina a li zato kap vode moze da unisti dizelasa???
Ha-Ha-Ha-Ha-Ha-Ha
Vidim svi stoje kraj puta i ne mogu da upale auto,stvaraju se guzve i ljudi ne mogu kucama da odu jer ne mogu da upale auto.
Sta ti bre bananises pa to je strasno.
Sto je najgore AV ti je brat blizanac jer nemate obraz ali ni malo i iz vasih usta samo laz izlazi.![]()
Koja je uloga dizne? Dizna ima vitalnu ulogu zato što kompjuter preko njih kontroliše smešu time što određuje vreme za koje će brizgaljka da bude otvorena ili zatvorena. To vreme se meri u milisekundama i stalno varira u zavisnosti od informacija koje dolaze u kompjuter od ostalih senzora na vozilu.
Zašto brizgači zahtevaju redovan servis? Odgovor je prljavština.Izlazni deo brizgača čine ispusni otvori prečnika 12 mikrona.Prljavština, parafin i druga nečistoća vremenom se natalože na izlaznom delu brizgača sprečavajući pravilan protok goriva. Na usisani deo, u usisanoj grani motora gorivo se zadržava na izlaznom delu brizgača gde usled zagrejanosti motora ispari ostavljajući mu količinu naslaga koje se vremenom nagomilavaju. Ovaj proces se dešava svaki put kada se motor zaustavi.Izračunato je da naslage od 5 mikrona izazivaju 25% manji protok goriva, a sa samo 10 % manjim protokom goriva može doći do manjih problema na motoru kao što su: podrhtavanje motora , gubljenje snage i povećanje potrošnje.