Generalka za goste...

Ako nemaš podno grejanje, laminat ili parket nikako ne mogu biti topli kao tepih. Prozor bez zavesa i drapera recimo nikad ne može da ugreje sobu, kao onaj sa. Ima tu opcija poput roletni, žaluzina, onih drvenih kao prostirki, ne mogu da se setim naziva... Ali definitivno je zavesa nezamenljiva. To što se fizičke toplote tiče. Ali ko zna, u idealnim uslovima možda i može. Samo je meni lepše da imam i zavese i tepihe. Imala sam fazu da onim zavesama kao konci i bez drapera, ali ovako mi je sad najbolje.
Ево мене од јутрос у патофнама, нема више грејања на доњем спрату, баш се осећа. Још да склоним све тепихе :zima:
Нису исто куће и станови, у становима се греје са свих страна.

• Podržavam
Reactions: Red
Ako nemaš podno grejanje, laminat ili parket nikako ne mogu biti topli kao tepih. Prozor bez zavesa i drapera recimo nikad ne može da ugreje sobu, kao onaj sa. Ima tu opcija poput roletni, žaluzina, onih drvenih kao prostirki, ne mogu da se setim naziva... Ali definitivno je zavesa nezamenljiva. To što se fizičke toplote tiče. Ali ko zna, u idealnim uslovima možda i može. Samo je meni lepše da imam i zavese i tepihe. Imala sam fazu da onim zavesama kao konci i bez drapera, ali ovako mi je sad najbolje.
Немам подно грејање а и шта ће ми. Носим Грубин папуче, не идем боса. Нисам зимогрожљива и прозор ми је стално отшкринут јер пушим а волим свеж ваздух.

I meni je mnogo lepse sa tepisima i zavesama.
Izgleda mi kao dom a ne kao kuca, ako me razumes.

U Emiratima sam imala plocice na podovima. Mislim, svi imaju plocice, takav je nacin gradnje.
Ciscenje je samo usisivacem i dzogerom. Svi ulaze obuveni ali nema ni prljavstine na cipelama. Nema kise, blata, psece kake, sunce sprzi bakterije po ulici, svi koriste automobile koji su novi/ji i gotovo niko ne ulazi u gradski prevoz.
Opet, bilo je hladno u velikim stanovima jer je klima podesena na 22C i sa tim plocicama na podovima. Ako dete puzi, ledeno je.
Nije retkost da ljudi zastru od zida do zida kada dobiju decu.
I onda krenu ljudi da se izuvaju spontano, cak i tamo.

Valjda je svima neprijatno da gaze porodici po tepisima, ma koje nacije bili.

Jos ja volim svetle tepihe, vunene ako moze. Ne sto su moji, bilo bi mi zao da gazim bilo cije. Domacica udesi da njoj bude lepo a ne gostima, ona tu zivi.
Malo mi je nefer da drugi uopste ocekuju da bude tudja kuca njima prilagodjena, ne mislim na forumase nego na familiju, svekrve, zaove, taste...

Немам подно грејање а и шта ће ми. Носим Грубин папуче, не идем боса. Нисам зимогрожљива и прозор ми је стално отшкринут јер пушим а волим свеж ваздух.
Tvoj izbor. Tebi je tako najbolje, svako će sebi da bira kako mi je najbolje, pa složićeš se da tvoje najbolje nije najbolje za sve.

I meni je mnogo lepse sa tepisima i zavesama.
Izgleda mi kao dom a ne kao kuca, ako me razumes.

U Emiratima sam imala plocice na podovima. Mislim, svi imaju plocice, takav je nacin gradnje.
Ciscenje je samo usisivacem i dzogerom. Svi ulaze obuveni ali nema ni prljavstine na cipelama. Nema kise, blata, psece kake, sunce sprzi bakterije po ulici, svi koriste automobile koji su novi/ji i gotovo niko ne ulazi u gradski prevoz.
Opet, bilo je hladno u velikim stanovima jer je klima podesena na 22C i sa tim plocicama na podovima. Ako dete puzi, ledeno je.
Nije retkost da ljudi zastru od zida do zida kada dobiju decu.
I onda krenu ljudi da se izuvaju spontano, cak i tamo.

Valjda je svima neprijatno da gaze porodici po tepisima, ma koje nacije bili.

Jos ja volim svetle tepihe, vunene ako moze. Ne sto su moji, bilo bi mi zao da gazim bilo cije. Domacica udesi da njoj bude lepo a ne gostima, ona tu zivi.
Malo mi je nefer da drugi uopste ocekuju da bude tudja kuca njima prilagodjena, ne mislim na forumase nego na familiju, svekrve, zaove, taste...
Potpuno se slažem, htela sam to da kažem, nekako mi lajk nije bio dovoljan.

Ево мене од јутрос у патофнама, нема више грејања на доњем спрату, баш се осећа. Још да склоним све тепихе :zima:
Нису исто куће и станови, у становима се греје са свих страна.

Ja i dalje ne nosim patofne. Koristim ih samo u delu stanu bez tepiha, hodnik, jedna soba koja nam je za rucavanje i kuhinja.
Kada pridjem drugom hodniku, sa plakarima, ostavljam papuce jer tu krecu tepisi.

Dete sam naucila da nosi carapice i popke. To su one deblje carape sa gumiranim tackicama na tabanima, debele i postavljene, ima ih u DM-u. Nikada nije nosio patofne zbog razvoja svoda, one slobode prsti - peta i ja hodam u termo carapama.

Imam i papuce u toaletu koje ja koristim, to su papuce sa plaze. Kada ih izandjam na plazi, prebacim ih u toalet.
Prosto ne volim da vlaznim stopalima ulazim u patofnice koje nosim po stanu.
Patofnice su mi ispred toaleta, unutra se obrisem, obucem, namazem stopala i obujem ciste carapice i tada udjem u patofnice.
Ja tako volim.

Nije svugdje ista cistoca ni napolju.
Ja sam bila u posjeti familiji na moru i cudila sam se da kod njih uopste nema prasine.Svi su ulazili u obuci,stalno je bio promet vise ljudi,ali nigdje praske.
Ali kod njih ulice stalno ciste i cak metu coskove onim velikim cetkama,a valjda je takva i klima.
Isti tako kad sam bila u Njemackoj,presla sam pjeske koliko hoces kilometara,a moje cipele su ostale ciste.
Kod nas,dok odem od kuce do posla,cipele prljave,a prasine se ne mozes nabrisati.
Cim otvoris prozor,ulazi prasina i cadj.

Back