Generalka za goste...

Што ме нервирају гости који ништа неће.
Хоћеш кафу? Не не.
Вино, пиво, да ти направим лимунаду? Не не, само чашу воде.
Руску салату имам, хоћеш то?
Не не, нисам гладна.
Чоколаду да ти изломим, ни то нећеш? Ма какви, само воду ми дај.

Да се убијеш.

I ja to ne volim.
Mene su ucili da sve sto mi je ponudjeno probam i ako ne mogu pojedem koliko mogu.

Bila sam vise puta u situaciji tokom studija da odemo kod drugarice i njena majka nas i ne pita vec nasece neki kolac, unese zena na tacnicama za cerkine gosce a jedna koleginica svaki put "nije trebalo, ja sam na dijeti, stvarno ne mogu".
Majku mu pa neces se ugojiti od tih 300cal koliko kolacic ima, zena seckala, donela, kako je red, stoji sa onim tanjiricem ne zna sta da radi.

Srecom nas par bi uvek uskocilo "mogu ja dva, ostavite, ostavite, mi cemo".

Visoko cenim ljude koji znaju da se sluze da bude prijatno domacinu.

I ja to ne volim.
Mene su ucili da sve sto mi je ponudjeno probam i ako ne mogu pojedem koliko mogu.

Bila sam vise puta u situaciji tokom studija da odemo kod drugarice i njena majka nas i ne pita vec nasece neki kolac, unese zena na tacnicama za cerkine gosce a jedna koleginica svaki put "nije trebalo, ja sam na dijeti, stvarno ne mogu".
Majku mu pa neces se ugojiti od tih 300cal koliko kolacic ima, zena seckala, donela, kako je red, stoji sa onim tanjiricem ne zna sta da radi.

Srecom nas par bi uvek uskocilo "mogu ja dva, ostavite, ostavite, mi cemo".

Visoko cenim ljude koji znaju da se sluze da bude prijatno domacinu.
И ја изнесем. Питам за чај или кафу. Које ће пиће и то.
Али храну изнесем.
Ако питам хоће ли често неће, а када ставиш пред некога у 99% случајева се послуже.
Тако и ја. Ако питају захвалим се и нећу. Ако ставе пред мене узмем :lol:

И ја изнесем. Питам за чај или кафу. Које ће пиће и то.
Али храну изнесем.
Ако питам хоће ли често неће, а када ставиш пред некога у 99% случајева се послуже.
Тако и ја. Ако питају захвалим се и нећу. Ако ставе пред мене узмем :lol:
Руску салату држим у фрижидеру и немам намеру да је узалуд остављам на столу у топлој соби ако је гошћа већ рекла да неће. Важи и за пића.
Да напоменем да се ради о блиској особи која се не би устручавала, једноставно је таква.

Ne pijem kafu ni caj, sokove takodje jer su otrov a i domaci su krcati secera.

Sa vodom se ne moze pogrijesiti, mislim ako je ispravna za pice. :lol:

Meni je cudno kako jos ima ljudi koji misle da mi cine uslugu tako sto me nude nekim kupovnim sokom sa 0.01 ukusa voca.

Jos malo pa cu poceti ljudima da trazim cijedjenu pomorandzu ili limunadu. :) mada je limunada legitimna, limun je jeftiniji. Samo i tu treba naglasiti bez secera.

Ja jedino s kafom imam problem kad negdje odem. Pijem espresso, kad kod nekog odem mogu domacu,one muckalice ne mogu. Pri tom pijem baš,baš jaku kafu i onda je odbijem ako znam da nije kakvu ja volim. Sve ostalo hoću.

Ja sam svoje goste naučila da sami sebi kuvaju kafu :lol:
Ne umem više da skuvam lepu crnu, ja je odavno ne pijem, i svaki put bude grozna. Lepo im pokažem gde je šporet, gde džezva, sledeći put i sami znaju. Bolje to nego da piju bøjuzgu.
Ја пијем нес, нећеш да се извучеш на Не знам :mrgreen:

Ustala sam sa namerom da sredim kuću jer je za dva dana Slava. Ali neću...
Kad malo bolje pogledam ,uopšte mi ništa nije u lošem stanju ili su mi kriterijumi postali niski...
I ti ljudi koji mi dolaze su mi prijatelji, oni dođu povremeno i nema razloga da za njih sređujem nešto specijalno.
Jel vi pravite generalku kad vam dolaze gosti ?
Ne mislim na pripremu hrane i stola na kojem će biti posluženje, nego ono usisavanje, prašina, zavese, prozori...
Valjda svako od nas održava kuću da bude pristojna za život, a ako je pristojna za život, valjda je i za goste.
Vjerovala ili ne, postoje stvarno luđaci koji zapažaju svakake gluposti.
Normalno da ću kod nekoga primjetiti ako je WC zasran ili mi da vode iz prljave čaše, ali postoje prave psihopate.
Reče jednom prilikom kolegica na bivšem poslu skroz ozbiljna: "Znaš kako to uvijek bude kada kod nekoga dođeš pa odmah pogledaš ima li negdje prašine."

:eek:

Mislim si ja - da nisi pala na glavu kada su te nosili dok si bila mala?

Ko ima fetis da cisti kod mene ima da se odusevi... Nego kad se vama poslednji put desilo da vam traze da se izujete kad odete na slavlje nekom kuci
Ako idem kod nekog kući, svakako ću da se izujem, osim ako mi kažu da se ne izuvam. Pre par dana mi je bila slava, napolju blato, pa šta bi bilo sa mojim tepisima da smo ulazili obuveni? Uvek kad idem u goste poštujem pravila kuće, o izuvanju, pušenju itd, ja sam gost, a kuća treba da bude po pravilima domaćina.

Ako idem kod nekog kući, svakako ću da se izujem, osim ako mi kažu da se ne izuvam. Pre par dana mi je bila slava, napolju blato, pa šta bi bilo sa mojim tepisima da smo ulazili obuveni? Uvek kad idem u goste poštujem pravila kuće, o izuvanju, pušenju itd, ja sam gost, a kuća treba da bude po pravilima domaćina.
И имаш папуче за све њих? Чисте и лепе. Ако немаш, како иду у чарапама у WC, боже ме сачувај и саклони...

Kod mene se moze i u carapama u wc,suvo i cisto kupatilo,imaju prostirke,nije sad da se gazi po barama.A papuce svakako imaju i bas ih cesto perem.
I nije isto cistiti kad se ulazi u obuci i kada se izuva.
Probala sam i jedno i drugo.
Gosti udju u obuci,isprljaju i odu,a ti posle ribaj.Moze ponekad,ali svaki dan,neka hvala.🙂

Kod nas su trotoari puni rupa,a jos kad se na to dodaju razne "gradjevine",trotoarom se uglavnom nema kud proci kad pocnu kise i lose vrijeme.
Nedavno sam kupila kofer u jednoj prodavnici udaljenoj oko dva kilometra od moje kuce.Isla sam pjeske i vjeruj da sam mislila da ce mu otpasti oni tockici,iako je nov,koliko su trotoari propali.
Takodje,ne pamtim kad sam vidjela da se ulice peru,sto je nekad bila obavezna praksa.
Mislim da nisu oprane vise decenija.
Uglavnom,prljavo je napolju i trudim se da to ne unosim u kucu.

Back