Generalka za goste...

E ja merkam ovu..., sa sve tabureom, samo ne znam gde bih je udenula

1700654245909.png

Ustala sam sa namerom da sredim kuću jer je za dva dana Slava. Ali neću...
Kad malo bolje pogledam ,uopšte mi ništa nije u lošem stanju ili su mi kriterijumi postali niski...
I ti ljudi koji mi dolaze su mi prijatelji, oni dođu povremeno i nema razloga da za njih sređujem nešto specijalno.
Jel vi pravite generalku kad vam dolaze gosti ?
Ne mislim na pripremu hrane i stola na kojem će biti posluženje, nego ono usisavanje, prašina, zavese, prozori...
Valjda svako od nas održava kuću da bude pristojna za život, a ako je pristojna za život, valjda je i za goste.

Uvek sredim pre nego sto dodju, da bude sveze, taze zategnuto a onda pocistim kada odu ako su ulazili obuveni, recimo.

Volim da sredjujem za goste jer mi onda ostane skockano danima kasnije.
Prosto mu dam onaj glanc, da tako objasnim.

Код мене сви улазе обувени. Немам тепихе и није ме брига, и ја газим ципелама и кад дођем кући и кад се спремам да изађем. Лако чистим и бришем, пет минута посла.

Jeste ali malo dete na podu je druga prica.
Klinci koji vole lego kocke mahom sve to rade na patosu.

Zato usisavanje i jeste problem. Mi imamo vunene tepihe da bi mu bilo toplo dok sedi a delovi za lego su sada minijaturni i jedan set ima preko hiljadu delova.
Zaljubljenici, kao sto je on, prave "projekte", to je sada popularno. Ti projekti su sjajni ali iskaju rusvaj po podovima u toku dana dok uvece sve to treba skupiti a ono se zavuce.

Tu strada usisivac k'o od sale jer ulaze delici u ono kruzno, turbo nesto a uvek imas neki delic.
Ne smeta mi, mislim da su sjajne za razvoj ali za ciscenje su jako nezgodne. I gazenje!

Stvarno ne bih mogla da pustam ljude obuvene pa da cistim povijena duplo, kocke da ne ostete usisivac i blato sa ulice.
Imam ja i sebe.

Ako moram da cistim za drugima, makar da cistim za onim sto sam izrodila.

Ја нисам била роб своје деце у том смислу. Имали су собу где су могли да раде шта год хоће али сам зато и ја могла да радим шта хоћу у својој тј нашој. И да идем обувена и да пушим и да ми дође ко год хоће.

Jeste ali malo dete na podu je druga prica.
Klinci koji vole lego kocke mahom sve to rade na patosu.

Zato usisavanje i jeste problem. Mi imamo vunene tepihe da bi mu bilo toplo dok sedi a delovi za lego su sada minijaturni i jedan set ima preko hiljadu delova.
Zaljubljenici, kao sto je on, prave "projekte", to je sada popularno. Ti projekti su sjajni ali iskaju rusvaj po podovima u toku dana dok uvece sve to treba skupiti a ono se zavuce.

Tu strada usisivac k'o od sale jer ulaze delici u ono kruzno, turbo nesto a uvek imas neki delic.
Ne smeta mi, mislim da su sjajne za razvoj ali za ciscenje su jako nezgodne. I gazenje!

Stvarno ne bih mogla da pustam ljude obuvene pa da cistim povijena duplo, kocke da ne ostete usisivac i blato sa ulice.
Imam ja i sebe.

Ako moram da cistim za drugima, makar da cistim za onim sto sam izrodila.
Lego!!! I dalje ga volim 😊

Plastični kovčeg preko 7000 delova, rešenje je tanko ćebe pa kada završe slupiš i sručiš nazad!

I kod mene se izuva ☺️

Ја нисам била роб своје деце у том смислу. Имали су собу где су могли да раде шта год хоће али сам зато и ја могла да радим шта хоћу у својој тј нашој. И да идем обувена и да пушим и да ми дође ко год хоће.

Svako cuva decu spram sebe i svojih navika.
Ne pada mi na um da mi detetu bude neugodno a sporadicnom gostu po volji. I to mi je okej i kod drugih, neka ljudi ugode sebi.

I pusi se na terasi:).
Imam brate mili gde da sednu, imam cebe, imam cvece, kome ne valja, imam kafic na uglu, fer plej:lol:.

Svako cuva decu spram sebe i svojih navika.
Ne pada mi na um da mi detetu bude neugodno a sporadicnom gostu po volji. I to mi je okej i kod drugih, neka ljudi ugode sebi.

I pusi se na terasi:).
Imam brate mili gde da sednu, imam cebe, imam cvece, kome ne valja, imam kafic na uglu, fer plej:lol:.
Не мислим на госте већ на себе. И ја имам душу. Цео дан са децом а да немам ништа своје. То не бива.

kod mene nema izuvanja ali ni piksle nema, što je pomenu elektrika, cak ni one veštacke cigarete da se duva..pa kome se svidja u redu kome ne,opet u redu
nisam tolika higijenicarka da lickam kucu svaki put kada neko treba da dodje..kod mene je uvek sve na svom mestu a brisanje prašine i ostalo kada dodje na red..jedino redovno održavam kuhinju i kupatilo i zalivam cvece :lol:

Што ме нервирају гости који ништа неће.
Хоћеш кафу? Не не.
Вино, пиво, да ти направим лимунаду? Не не, само чашу воде.
Руску салату имам, хоћеш то?
Не не, нисам гладна.
Чоколаду да ти изломим, ни то нећеш? Ма какви, само воду ми дај.

Да се убијеш.

Што ме нервирају гости који ништа неће.
Хоћеш кафу? Не не.
Вино, пиво, да ти направим лимунаду? Не не, само чашу воде.
Руску салату имам, хоћеш то?
Не не, нисам гладна.
Чоколаду да ти изломим, ни то нећеш? Ма какви, само воду ми дај.

Да се убијеш.
Onda im ponudis neki sirup,može biti su bolesni.
Ne volim ni ja takve.

Back