Generalka za goste...

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.214
Ustala sam sa namerom da sredim kuću jer je za dva dana Slava. Ali neću...
Kad malo bolje pogledam ,uopšte mi ništa nije u lošem stanju ili su mi kriterijumi postali niski...
I ti ljudi koji mi dolaze su mi prijatelji, oni dođu povremeno i nema razloga da za njih sređujem nešto specijalno.
Jel vi pravite generalku kad vam dolaze gosti ?
Ne mislim na pripremu hrane i stola na kojem će biti posluženje, nego ono usisavanje, prašina, zavese, prozori...
Valjda svako od nas održava kuću da bude pristojna za život, a ako je pristojna za život, valjda je i za goste.

Ja volim generalku da napravim kada mi gosti odu, a ne kada dolaze :aha:
Е, баш ово сам хтела да напишем.
Не живимо у брлогу, ако је добро за нас, биће добро и за госте.
Генералка после.
Једино волим да оперем завесе баш пред славље, лепо ми замирише кућа...

Пар година јесам генерално чистила пре али била сам млада јака и глупа.
Онда сам престала и само кухињу очистим јер све ту припремам, остало као и сваки дан. Након масовке 😆, чистим генерално.

Meni se inače ova moderna sterilnost ništa ne dopada. Sve bijelo,sivo,nigdje boje. Žene su postale robovi svojih prostora.Ne mogu ni da zamislim kako je odgajati djecu u tim bijelim precistim stanovima. Nije nikakvo čudo što su stalno umorne. Robovi bijelog i visokog sjaja .
Стерилност уопште није у моди. У тренду је повратак у '50., 60., '70., тзв midcentury modern.

Od svih prostorija u kući, beli zidovi su samo u predsoblju jer španski zid. Što se čistoće tiče, nekad proveravam koliko opranog veša može da stane na trosed, koliko dana treba da prođe pa da nema nijednog čistog tanjira ni čaše i tako. Pred slavu sređujem, planiram generalno, nikad ne stignem sve. Imam slave i zavetine skoro na dva meseca i to je sjajno.

Ustala sam sa namerom da sredim kuću jer je za dva dana Slava. Ali neću...
Kad malo bolje pogledam ,uopšte mi ništa nije u lošem stanju ili su mi kriterijumi postali niski...
I ti ljudi koji mi dolaze su mi prijatelji, oni dođu povremeno i nema razloga da za njih sređujem nešto specijalno.
Jel vi pravite generalku kad vam dolaze gosti ?
Ne mislim na pripremu hrane i stola na kojem će biti posluženje, nego ono usisavanje, prašina, zavese, prozori...
Valjda svako od nas održava kuću da bude pristojna za život, a ako je pristojna za život, valjda je i za goste.
Specijalno za goste ne, jer redovno cistim, ali godisnje pravim dve generalke sa pranjem prozora, zavesa i tepiha (njih odnesem na pranje), prolecnu i jesenju.

I kada mi dolazi sanitarna inspekcija iz Srbije u vidu mame. :D

Meni se inače ova moderna sterilnost ništa ne dopada. Sve bijelo,sivo,nigdje boje. Žene su postale robovi svojih prostora.Ne mogu ni da zamislim kako je odgajati djecu u tim bijelim precistim stanovima. Nije nikakvo čudo što su stalno umorne. Robovi bijelog i visokog sjaja .
Мени је бело најзахвалније. А иначе ми је бело- сиво :lol: , с тим да то волим када се разбије неком жутом, плавом... фотељом и детаљима.
Имала сам некада, када сам била млада и глупа црно, високи сјај. Е, то је робија. Боју дрвета не волим, ни једну нијансу осим у неком планинском амбијенту, некако ми је депресивна, тако да ми остаје бело.
А више, што Електрика каже то није модерно. И много волим ове старинске фотеље у неком добром дезену.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    26,9 KB · Pregleda: 6
  • 3.jpg
    3.jpg
    134,8 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Иначе, само једном сам се задесила у неуредном стану, оно да је баш приметно а та особа је најсређенија на улици. Овако, сви људи код којих сам била живе нормално.
Оно што мене саблажњава су често туђе терасе када идем градом. Као неки отпад за смеће. Не разумем тај однос према стварима- све ми треба, ничега не могу да се одрекнем макар било неисправно.

Svako malo brisem prasinu sa stolova, komode a to generalno odradim i to, mora se.

Nesto sam tako postavio zivot da mi u poslednje vrijeme nema nekih aktivnosti na stanu, niko mi ne dolazi a meni stvarno niko i ne treba, mislim, nisam nesto raspolozen za to.

Nekim ljudima ne bih ni trazio da se izuju a uglavnom trazim to. Nekim ljudima ne bih zabranio pusenje a zabranjeno je...najbolje je ovako.

Ne ide mi se ni u lokale dje je dozvoljeno pusenje, nije problem za robu jer je svakako perem nakon jednog koriscenja ali jakna kad mi se napuni mirisa cigara, pi.

Otici sa nekim na pice mi je mnogo lakse nego traziti da se izuje, da ne pusi...

Na poslu se prljam preko glave, eto. :D

Мени је бело најзахвалније. А иначе ми је бело- сиво :lol: , с тим да то волим када се разбије неком жутом, плавом... фотељом и детаљима.
Имала сам некада, када сам била млада и глупа црно, високи сјај. Е, то је робија. Боју дрвета не волим, ни једну нијансу осим у неком планинском амбијенту, некако ми је депресивна, тако да ми остаје бело.
А више, што Електрика каже то није модерно. И много волим ове старинске фотеље у неком добром дезену.
IMG-20231116-WA0007.jpg
Ja čekam da sin dodje da narucim ovu,ne mogu da uzimam slobodan dan zbog fotelje. Zaljubila sam se u nju.

Nedavno sam bila u Ikei i svidele su mi se ove fotelje.

IMG_4910.jpeg

Imam stolicu na ljuljanje, koznu, vise lici na fotelju, elegantna, ali je tamno braon i vise mi ne odgovara uz ovaj namestaj, jer vuce na kolonijalni stil, pa je zavrsila na tavanu.
Za sada.

Inace sam je uzela u jednoj radnji u 16. okrugu, ne znam da li jos postoji, ali su je drzali Bosanci i sami su pravili takve stolice, stolove, ormare, sve od punog drveta. Imali su zanimljivih stvari. Ali tada je bilo moderno tamno, sto tamnije, a ja sada sve belo i svetlo imam.

Svako malo brisem prasinu sa stolova, komode a to generalno odradim i to, mora se.

Nesto sam tako postavio zivot da mi u poslednje vrijeme nema nekih aktivnosti na stanu, niko mi ne dolazi a meni stvarno niko i ne treba, mislim, nisam nesto raspolozen za to.

Nekim ljudima ne bih ni trazio da se izuju a uglavnom trazim to. Nekim ljudima ne bih zabranio pusenje a zabranjeno je...najbolje je ovako.

Ne ide mi se ni u lokale dje je dozvoljeno pusenje, nije problem za robu jer je svakako perem nakon jednog koriscenja ali jakna kad mi se napuni mirisa cigara, pi.

Otici sa nekim na pice mi je mnogo lakse nego traziti da se izuje, da ne pusi...

Na poslu se prljam preko glave, eto. :D
Ovde se ljudi slabo posecuju po kucama, jer bi da sede sa gostima, a ne da stalno nesto donose i sklanjaju.
I obicno to bude nakon posla. Negde se sedne i to je to.
Pogotovo na leto kada je vreme lepo.
Jedino sto znam je da vole da rostiljaju i tada se posecuju i zovu vise ljudi odjednom.

Pogledajte prilog 1451351
Ja čekam da sin dodje da narucim ovu,ne mogu da uzimam slobodan dan zbog fotelje. Zaljubila sam se u nju.
Весела. :)Не волим тај мекан, пуфнаст намештај, мени није удобан. Волим да седнем на тврдо и исправим се. Али је лепа, стварно :)

Back