Generacija Z

Ovako meni izgleda da smo mi generacija Z malo usamljeniji u odnosu na prethodnu, jer od ranog doba imamo pristup tehnologiji i to oduzima vreme i tera nas od ljudi. Samim time manje smo slobodni, ono uzmeš da se zezaš neko te snimi i posle osvaneš na netu kao mim. Toga pre nije bilo. Vrlina je to što smo snalažljiviji u tehnologiji i nekako mi deluje da je svest sve veća, primera radi sve manje slučajnih trudnoća, veći opljuvak po medijima itd.. Onda smatram da smo više lenji, ono imamo mnogo ideja, možda čak i više nego prethodnici, ali slabo realizujemo.

Ovako meni izgleda da smo mi generacija Z malo usamljeniji u odnosu na prethodnu, jer od ranog doba imamo pristup tehnologiji i to oduzima vreme i tera nas od ljudi. Samim time manje smo slobodni, ono uzmeš da se zezaš neko te snimi i posle osvaneš na netu kao mim. Toga pre nije bilo. Vrlina je to što smo snalažljiviji u tehnologiji i nekako mi deluje da je svest sve veća, primera radi sve manje slučajnih trudnoća, veći opljuvak po medijima itd.. Onda smatram da smo više lenji, ono imamo mnogo ideja, možda čak i više nego prethodnici, ali slabo realizujemo.
Čuj - "nova tehnologija" ..... to je samo stara televizija na steroidima sa novim klovnovima. Nova tehnologija je očigleno postala eufemizam za gubljenje vremena na netu. Da se neko ozbilno bavi programiranjem i tehnologijom, pa da razumem, ali ono bacaš svoje vreme da bi besomučno gledao gluposti na tik toku....

U suštini preterana zavisnost od ekrana te čini slabim, otud te sve manifestacije - usamljenost, nemogućnost da se pokreneš, LENJOST.... i slično, no to je prisutno u svim generacijama, možda je sada izraženije....

Nije. Ne mogu da se porede baby boom generacija i Z generacija. A kamoli starije pre II svetskog rata...
Z generacija je najsličnija Y generaciji, onima pre Z, a najbliža ovoj posle Z. Z² ili generacija reseta...
Zar nije Alpha posle Z ?

Generation_timeline.svg.png

Ја сам 95' и могу рећи да је то последња генерација да је иоле кудикамо нормална и да су се остварили донекле.. Све генерације после су све горе и горе. Не генарализујем баш скроз, има и међу тим генерацијама зрелих појединаца, али у глобалу Боже сачувај. Махом су то незрели момци и цуре, који се ложе на криминал, аутотјун, све мршавијег образовања, о родитељству неспособни и да мисле, очекују паре брзо и лако а махом су код родитеља кући и има ту још свега и свачега.

Proizvodi koje mogu relativno brzo da popravim a to nije ajfon npr :mazipsa:
A šta na primer? Koji proizvod? Baviš se popravljanjem?

meni je asocijacija za ovo industrija lepo upakovanih burgera za 650 din isporučenih preko wolt aplikacije. Platiš lepo upakovano sr. koje ti neki mučenik doveze na adresu i sve to platiš tri puta više nego što vredi.

A šta na primer? Koji proizvod? Baviš se popravljanjem?

meni je asocijacija za ovo industrija lepo upakovanih burgera za 650 din isporučenih preko wolt aplikacije. Platiš lepo upakovano sr. koje ti neki mučenik doveze na adresu i sve to platiš tri puta više nego što vredi.
Ma to je samo poster , u svakoj generaciji imas one koji misle i oni kojima nije bitno , kupuju redom sta im se dopadne ...
Ja npr te usluge volt , glovo etc ne koristim ... to je bas za lenje ljude ili bolesne koji ne mogu da se usluze... ne osudjujem , tako kreiraju poslove i usluge onima kojima je to potrebno.

Pre neki dan sam sestrin S8 stari fon popravio , crkla je ploca , dosao sam do zamenske ploce za 200 dinara ... zasto baciti bio dobar ekran , riknula ploca (charge ic) kontrola punjenja i problem resen.

Ma to je samo poster , u svakoj generaciji imas one koji misle i oni kojima nije bitno , kupuju redom sta im se dopadne ...
Ja npr te usluge volt , glovo etc ne koristim ... to je bas za lenje ljude ili bolesne koji ne mogu da se usluze... ne osudjujem , tako kreiraju poslove i usluge onima kojima je to potrebno.

Pre neki dan sam sestrin S8 stari fon popravio , crkla je ploca , dosao sam do zamenske ploce za 200 dinara ... zasto baciti bio dobar ekran , riknula ploca (charge ic) kontrola punjenja i problem resen.
Tvoj rad i znanje je ono na šta možeš računati. Nema veze sa nekom apstraktnom "generacijom". I to je sasvim u redu.

Međutim poruka sa postera je ono na šta sam reagovao. Generalizacija koja kaže - Vi ste rođeni tad i tad - ergo vi ćete da kupujete to i to za cenu koju vam ja nametnem. To je kampanja koja je svuda prisutna i ne odnosi se samo na ovu grupu.

Tvoj rad i znanje je ono na šta možeš računati. Nema veze sa nekom apstraktnom "generacijom". I to je sasvim u redu.

Međutim poruka sa postera je ono na šta sam reagovao. Generalizacija koja kaže - Vi ste rođeni tad i tad - ergo vi ćete da kupujete to i to za cenu koju vam ja nametnem. To je kampanja koja je svuda prisutna i ne odnosi se samo na ovu grupu.
Da moj je moto uvek bio bolje umeti neko imati , ako umes onda ces i da zaradis.

Mani poster , na tenage forumu smo pa u skladu sa time :lol:
Konzumerizam targetira sve generacije pa ko se za sta uhvati ... npr zemske bas trose na one "budi lepa" preparate etc

Момак.....све ти је то исто......а што је рођено после 1945. Одрастање у атеистичком, грађанском и југословенском друштву је створило читав низ накарадних генерација и вредности. Од мог оца и мајке ( 1950-те) преко моје генерације 70-те и тамо даље....80-те....90-те. Заправо СВЕ ОНО што је рођено да одраста уз ЕКРАН !! То ти је куррцу равно. У односу на оно што је некар расло по планинама и селима.

Геноцид над ЛГБТ правима у Русији! Кажи где те сврби и у чему је твој страх. Видиш да ти се руше снови, Руси долазе.
Биће закон Књаза Милоша у Србији, обећао сам ти то!
Zaglavili ste se u Zitomiru i ne znate kako da izadjete odatle

Čuj - "nova tehnologija" ..... to je samo stara televizija na steroidima sa novim klovnovima. Nova tehnologija je očigleno postala eufemizam za gubljenje vremena na netu. Da se neko ozbilno bavi programiranjem i tehnologijom, pa da razumem, ali ono bacaš svoje vreme da bi besomučno gledao gluposti na tik toku....

U suštini preterana zavisnost od ekrana te čini slabim, otud te sve manifestacije - usamljenost, nemogućnost da se pokreneš, LENJOST.... i slično, no to je prisutno u svim generacijama, možda je sada izraženije....
Pa mi generalno 90% generacije koristi, kod starijih nije baš u 90% slučajeva i tokom života ste iskusili i život bez 24/7 pristupnih informacija, četova itd..
Slažem se da su i generacija pre generacije Z dosta slični ali ipak mi smo još snalažljiviji i po tom pitanju znamo bolje i brže da nađemo šta nam treba.

Back