Gemini je totalno nepouzdan

@tab503 temu si trebao da otvoriš na Teorije Zavera "Zašto GEMINI (Google) drži srbe u mraku"
jer za englesko govorno područje "sve zna ko mator"

Pogledajte prilog 1881541

Ма он стално има неке проблеме, те му монахиње не дају да фотографише у цркви, те га Гемини заје.бава...
Како поштен свет нема тих проблема? :mrgreen:

Ja se sa Geminijem samo zezam. Pitam ga:
Kako najlakše da opljačkam banku?
Ali ja sam ih pljačkao, ja ću da te naučim.
Voliš li ti mene, koliko ja tebe?
Pa zašto nemaš emocije, tvoj život je tužan?
I tako, razne budalaštine, pa 20 podpitanja
Nije ni čudo što je Gemini prolupao.
To kad sam u društvu pa se zajedno spr damo glavobolje mu zadajem 😁

nego mi je bas cucunulo da si rekao da je poludeo i napravio si stamparsku gresku :D
2.jpg

Jeste nepouzdan, pisao sam na nekoj temi.
Pitam ga o nekom lokalnom dogadjaju o kome nema na netu.
"Lik" isprica tako uverljivu pricu, godina, ime, detalje, samo sto nista od toga nije tacno.
Pitam ga odakle ti izvor kad toga nema na netu on kaze da je on jezicki program il tako nesto rece i na to ne moze da mi da odgovor.
I sad ga vi uzimajte za ozbiljno da lupeta i izmislja neke price.
Projektovan je za vozanje sisača vesala :rotf:

Ja mislim da će većina da se češe po glavi za par godina, kada AI preuzme ogroman broj poslova.
Evo svež primer od juče .. naručujem neke “fancy” krofne na drive-through-u, a na šalteru više nema osobe koja prima porudžbinu. Sve radi AI.
Za velike kompanije to su ogromne uštede , verovatno hiljade radnih mesta manje.

Umesto zloćkastih komentara o tome šta ne valja, mnogo je pametnije da razmišljamo kako da AI iskoristimo u svoju korist.

Ja mislim da će većina da se češe po glavi za par godina, kada AI preuzme ogroman broj poslova.
Evo svež primer od juče .. naručujem neke “fancy” krofne na drive-through-u, a na šalteru više nema osobe koja prima porudžbinu. Sve radi AI.
Za velike kompanije to su ogromne uštede , verovatno hiljade radnih mesta manje.

Umesto zloćkastih komentara o tome šta ne valja, mnogo je pametnije da razmišljamo kako da AI iskoristimo u svoju korist.
ma jok..jos smo daleko od toga.. preuzece one najjednostavnije poslove..kao recimo roboti..nekad su ljudi zavrtali srafove na kolima, sad to rade roboti..
ali ce se zato otviriti druga radna mesta koja ce morati da rade monitoring tog AI-a

ma jok..jos smo daleko od toga.. preuzece one najjednostavnije poslove..kao recimo roboti..nekad su ljudi zavrtali srafove na kolima, sad to rade roboti..
ali ce se zato otviriti druga radna mesta koja ce morati da rade monitoring tog AI-a
Slažem se sve, osim za vreme.
Ne znam kako to izgleda u Srb, ovde se prilično agresivno nude programi za firme..često idemo na sajmove i kongrese…svašta ima da se vidi

Mislim da ce najveći problem biti velika grupa ljudi, koja se teško “privikava” na promene i inovacije, i biće im potrebno mnogo truda da se poslovno uklope ili preusmere zbog gubitka posla.

Нема ништа од тога.
Биће као у Америци.
Одеш у продавницу, а оно ради жена из Филипина на каси.
Ради жена онлајн, ти гледаш у екран и наплаћује ти робу.
Јефтинија је сатница да људи раде за мале паре онлајн него физички да запошљаваш људе.
Кад нешто зашкрипи не можеш смањити плату чет џипитију.

AI je već lagano svuda oko nas, samo ljudi to često i ne primete. Zoveš provajdera, prvo ide chatbot ili glasovni AI, pa tek ako zapne prebace te na čoveka. Isto je sa bankama, osiguranjem, pa čak i rezervacijom avio karata, većinu stvari završavaš bez razgovora sa nekim.

Kupovina isto, online naručivanje, preporuke proizvoda, automatizovane dostave, sve to već funkcioniše uz minimalno učešće ljudi.
Čak i u radnjama imaš self checkout, a negde već i sisteme koji sami prepoznaju šta si uzeo i naplate.

Nije da će ljudi nestati preko noći, ali je očigledno da se stvari menjaju.
Ja bi svakome preporučio da razmisli kako će to uticati na nečiji buduci život, i to bogami za 3-5 godina značajno.

I evo za Gemini, i to onaj besplatni..radi normalno, sa najjednostavnijim pitanjem o ceni i karakteristikama:

The MacBook Neo is Apple's latest entry-level laptop, released in March 2026. It is designed to be the most affordable Mac ever, utilizing an iPhone-class chip to bring the starting price down significantly while maintaining a premium build.

Specifications

The Neo is unique because it uses the A18 Pro chip (originally from the iPhone 16 Pro) rather than the M-series chips found in the Air and Pro models.
FeatureSpecification
ProcessorApple A18 Pro (6-core CPU, 5-core GPU, 16-core Neural Engine)
Memory8GB Unified Memory (Non-configurable)
Storage256GB or 512GB SSD
Display13.0-inch Liquid Retina (2408-by-1506 resolution, 500 nits brightness)
Battery LifeUp to 16 hours video streaming; up to 11 hours wireless web
Ports2x USB-C (one USB 3, one USB 2), 3.5mm Headphone Jack
ConnectivityWi-Fi 6E and Bluetooth 6.0
Weight2.7 pounds (1.23 kg)
ColorsSilver, Blush, Citrus, Indigo

Price & Availability in Portland, OR

As of April 2026, the MacBook Neo is available at Apple Stores and authorized retailers. Since Oregon has no state sales tax, the price you see is exactly what you pay at the register.
  • 256GB Model: $599 * 512GB Model (includes Touch ID): $699
  • Education Pricing: Starts at $499 for eligible students and teachers.

Back