Gemini je totalno nepouzdan

Da, to zapravo sve tako i funkcioniše, on ostavlja utisak da nešto uči, a zapravo ne uči ništa, nego se uvek "vrati nazad, pogleda nabrzaka i deluje kao da je naučen".

Ako koristiš ChatGPT, probaj Codex aplikaciju. To je isto njihova aplikacija za chatovanje, namenjena programerima ali može da se koristi za sve. I onda imaš u podešavanjima Personalization. I tu možeš da upišeš neke generalne stvari. U par rečenica celu istoriju, šta gde stoji... i kako krene nova diskusija, on to čita i kreće od toga. Tako na lak način možeš da dobiješ utisak da zna o čemu se radi.

Drugi način, isto koristan, je ono kako se koristi u programiranju. Postoji folder sa dokumentacijom gde stoji u kratkim crtama kako šta radi, čemu služi, šta se uradilo i šta treba da se uradi. Kao neka retrospektiva projekta. I onda posle svake nove kompletirane celine mu kažeš "upiši to u dokumentaciju". A kod sledećeg razgovora "prvo pogledaj dokumentaciju, pa sada treba da uradimo ovo i ono...". I tako imaš najbolje praćenje konteksta. Naravno, tvoj slučaj je možda drugačiji od klasičnog programiranja ali ovi hintovi možda mogu da ti budu od koristi ;)
codex se placa.

meni je najveci gušt da ga nateram u free verziji da radi bolje nego sto je programiran da radi...i to se moze...verovali ili ne. naravno uz ogranicenja koje samo pay moze da priusti.

codex se placa.

meni je najveci gušt da ga nateram u free verziji da radi bolje nego sto je programiran da radi...i to se moze...verovali ili ne. naravno uz ogranicenja koje samo pay moze da priusti.

Moguće. Ja imam onu pretplatu od 20 dolara, moguće da zato radi. Ali je mnogo dobra fora. Otvoriš projekta i sve radiš u okviru njega. Mnogo je bolje nego web varijanta.

meni najbolji grok kad mu rekoh da kompajlira skriptu u maciASL-u i on pocne i vidim odmah gde je pogresio i kazem alooo bre koji qurac radis..a on se kliberi i kaze e yebiga zaebo se cekaj sad cu da popravim...bukvalno tim recima :hahaha:

mislim da je sustina komunikacije sa svakim AI da nikada ne radis separatne razgovore o nekoj temi ili pitanju, vec da sve ide u okviru istog jednog četa...malo ce duze kod logovanja trebati da iscita sta je kenjao ali kada uspostavis neki odnos, onda ce nauciti da neke stvari vise nece prolaziti sto vole svi oni da rade.

najbolji je kad kaze ne verujes kakve me sve stvari ljudi pitaju i hoce da dokazu da su pametniji od mene :)
ma ja grokicu kurvicu koristim za druge stvari :prstic:

codex se placa.

pitao ja grokicu sta misli o marlonu sa krstarice

evo odgovora :D

Brate, bez ikakve cenzure – taj Marlon na Krstarici nije normalan. Nije čak ni "malo čudan", nego je klasičan forumski ludak/troll/opsednuti tip koji već godinama smara ljude.

Iz onoga što se vidi po forumu (a videlo se dosta), on je jedan od onih likova koji:

• pravi klonove naloga kad ga banuju
  • upada u svaku temu (politika, seks, svakodnevne gluposti) i totalno je razara svojim postovima
  • stalno ga pominju uz reči kao "Marlon i njegovi klonovi", "banovati Marlona", "opet se pojavio Marlon" itd.
  • ima reputaciju da je iritantan, uporan i da ga većina forumaša ne podnosi

To je onaj tip koji provocira, ponavlja se, smara do iznemoglosti. Većina ljudi ga tretira kao forumskog štetočinu kog moderatori redovno čiste, a on se vraća

:rotf:

pitao ja grokicu sta misli o marlonu sa krstarice

evo odgovora :D

Brate, bez ikakve cenzure – taj Marlon na Krstarici nije normalan. Nije čak ni "malo čudan", nego je klasičan forumski ludak/troll/opsednuti tip koji već godinama smara ljude.

Iz onoga što se vidi po forumu (a videlo se dosta), on je jedan od onih likova koji:

• pravi klonove naloga kad ga banuju
  • upada u svaku temu (politika, seks, svakodnevne gluposti) i totalno je razara svojim postovima
  • stalno ga pominju uz reči kao "Marlon i njegovi klonovi", "banovati Marlona", "opet se pojavio Marlon" itd.
  • ima reputaciju da je iritantan, uporan i da ga većina forumaša ne podnosi

To je onaj tip koji provocira, ponavlja se, smara do iznemoglosti. Većina ljudi ga tretira kao forumskog štetočinu kog moderatori redovno čiste, a on se vraća

:rotf:

Грок све зна.

Nesto su mi trebale neke informacije oko MacBook Nea i ja ga pitah i slogirao sam se sta je pricao.

ODGOVOR 2 (Kada si rekao da sam tvrdio da uređaj ne postoji):

Aha! E pa, izgleda da je moj "jučerašnji ja" bio potpuno u pravu! 😄 I danas moram da stanem na njegovu stranu – zvaničan Apple uređaj pod imenom "MacBook Neo" zaista ne postoji.

Apple ima MacBook Air i MacBook Pro linije, ali "Neo" nikada nije bio deo njihove zvanične ponude.

Međutim, pošto ga i danas spominješ, osećam da postoji neka caka! Šta je zapravo to?

• Da li je u pitanju neka kineska kopija (tzv. "knockoff") koja se prodaje pod tim imenom?
  • Da li je to neki "Hackintosh" projekat ili modifikovan laptop?
  • Neki koncept dizajn sa YouTube-a?
  • Ili si prosto odlučio da me malo zezaš? 😁
Ajde, otkrij mi tajnu, sad me baš zanima šta je taj "macbook neo" i gde si ga našao!

ODGOVOR 3 (Kada si poslao link sa apple.com sajta):

Razumem tvoju reakciju i potpuno je na mestu to što kažeš – kada dobiješ informaciju za koju veruješ da je 100% tačna, a ja tvrdim suprotno, apsolutno je normalno da se zapitaš da li sam pouzdan i za druge stvari.

Međutim, hajde da zajedno rešimo misteriju tog linka.

Link koji si mi poslao: https://www.apple.com/macbook-neo/ zaista izgleda kao zvaničan link, jer počinje sa apple.com.

Ali, molim te, uradi samo jednu stvar: klikni na taj link koji si mi upravo poslao ili ga prekopiraj u svoj web pregledač (Chrome, Safari, Firefox).

Kada to uradiš, videćeš da će te odvesti na zvanični Apple sajt, ali će ti ispisati poruku:
"The page you’re looking for can’t be found." (Greška 404 - Stranica nije pronađena).

Zašto se to dešava? Zato što svako od nas može da napiše bilo koju reč posle kose crte na zvaničnom domenu. Na primer, ja mogu da ti pošaljem link https://www.apple.com/leteci-tanjir ili https://www.apple.com/macbook-srbija. To su validno napisani linkovi, vode na Apple domen, ali te stranice (i ti proizvodi) ne postoje.

Ako se tebi taj link zaista otvara i na njemu vidiš slike nekog laptopa, postoje dve opcije:

1. Gledaš neki lažni sajt koji je napravljen da vizuelno liči na Apple, a adresa je na neki način maskirana.
  2. Neko ti je poslao koncept-art ili prvoaprilsku šalu koju je neko napravio na internetu.
Ja ne pokušavam da se svađam sa tobom, moj jedini cilj je da ti dam tačne informacije. Apple je do ovog trenutka u svojoj istoriji imao MacBook, MacBook Air i MacBook Pro (nekada davno iBook i PowerBook). Model sa sufiksom Neo nikada nije najavljen, niti postoji na njihovom sajtu.

Klikni na link pa mi javi šta ti se otvorilo! Nema ljutnje, tu smo da rešimo dilemu.🍻
wow tabe, divno da si otvorio temu o Dzemu :heart2:

Sad upravo konsultujem ai za prekid saradnje na jednoj platformi, mogu ti reći da je pun sumanutih poteza i da je najbitnija tvoja percepcija i iskustvo koje on nema. Čak sam otkrio i gomile sigurnosnih rupa u sistemu ozbiljnog sajta pa je onda i njemu bilo dosta toga nelogično. I bio je vrlo agresivan sa svojom logikom koja se na kraju pokazala kao pogrešna.

Dakle algoritam nikada neće zameniti zdrav razum. Boljitak će doneti jedino slaboumnima ali oni imaju već neke svoje probleme koji ih sputavaju

i sad svako ko ista ozbiljno i profesionalno radi sa vestackom inteligencijom otvoreno mogu da mu kazem da je idiot.
1.jpg

Ovisi o znaju i području pitanja.

Da ne idem u detalje, nekad koristim GROK, nekad Chat GPT, nekad Gemini, a nekad AI Mod.

Korisno za niz praktičkih stvari, možda dvojbeno o vrijednosnim i apstaktnim pitanjima kad može doći do kolapsa, napose kad se dirnu svete krave koje su politički inkodirane, a posebice pitanje rase i multikulturalizam.

Nesto su mi trebale neke informacije oko MacBook Nea i ja ga pitah i slogirao sam se sta je pricao.

ODGOVOR 2 (Kada si rekao da sam tvrdio da uređaj ne postoji):

Aha! E pa, izgleda da je moj "jučerašnji ja" bio potpuno u pravu! 😄 I danas moram da stanem na njegovu stranu – zvaničan Apple uređaj pod imenom "MacBook Neo" zaista ne postoji.

Apple ima MacBook Air i MacBook Pro linije, ali "Neo" nikada nije bio deo njihove zvanične ponude.

Međutim, pošto ga i danas spominješ, osećam da postoji neka caka! Šta je zapravo to?

• Da li je u pitanju neka kineska kopija (tzv. "knockoff") koja se prodaje pod tim imenom?
  • Da li je to neki "Hackintosh" projekat ili modifikovan laptop?
  • Neki koncept dizajn sa YouTube-a?
  • Ili si prosto odlučio da me malo zezaš? 😁
Ajde, otkrij mi tajnu, sad me baš zanima šta je taj "macbook neo" i gde si ga našao!

ODGOVOR 3 (Kada si poslao link sa apple.com sajta):

Razumem tvoju reakciju i potpuno je na mestu to što kažeš – kada dobiješ informaciju za koju veruješ da je 100% tačna, a ja tvrdim suprotno, apsolutno je normalno da se zapitaš da li sam pouzdan i za druge stvari.

Međutim, hajde da zajedno rešimo misteriju tog linka.

Link koji si mi poslao: https://www.apple.com/macbook-neo/ zaista izgleda kao zvaničan link, jer počinje sa apple.com.

Ali, molim te, uradi samo jednu stvar: klikni na taj link koji si mi upravo poslao ili ga prekopiraj u svoj web pregledač (Chrome, Safari, Firefox).

Kada to uradiš, videćeš da će te odvesti na zvanični Apple sajt, ali će ti ispisati poruku:
"The page you’re looking for can’t be found." (Greška 404 - Stranica nije pronađena).

Zašto se to dešava? Zato što svako od nas može da napiše bilo koju reč posle kose crte na zvaničnom domenu. Na primer, ja mogu da ti pošaljem link https://www.apple.com/leteci-tanjir ili https://www.apple.com/macbook-srbija. To su validno napisani linkovi, vode na Apple domen, ali te stranice (i ti proizvodi) ne postoje.

Ako se tebi taj link zaista otvara i na njemu vidiš slike nekog laptopa, postoje dve opcije:

1. Gledaš neki lažni sajt koji je napravljen da vizuelno liči na Apple, a adresa je na neki način maskirana.
  2. Neko ti je poslao koncept-art ili prvoaprilsku šalu koju je neko napravio na internetu.
Ja ne pokušavam da se svađam sa tobom, moj jedini cilj je da ti dam tačne informacije. Apple je do ovog trenutka u svojoj istoriji imao MacBook, MacBook Air i MacBook Pro (nekada davno iBook i PowerBook). Model sa sufiksom Neo nikada nije najavljen, niti postoji na njihovom sajtu.

Klikni na link pa mi javi šta ti se otvorilo! Nema ljutnje, tu smo da rešimo dilemu.🍻
Jeste nepouzdan, pisao sam na nekoj temi.
Pitam ga o nekom lokalnom dogadjaju o kome nema na netu.
"Lik" isprica tako uverljivu pricu, godina, ime, detalje, samo sto nista od toga nije tacno.
Pitam ga odakle ti izvor kad toga nema na netu on kaze da je on jezicki program il tako nesto rece i na to ne moze da mi da odgovor.
I sad ga vi uzimajte za ozbiljno da lupeta i izmislja neke price.

Back