Gem collection club i Mega book

Imas li ti 2290? Niko tu nije imao ... Da vam ja pokazem, da je to itekako moguce, moguce je zaraditi velike pare, kao sto nam i prijatelj zaradio puno puno para a i dalje zaradjuje ....

305325_139293922844652_100002921366259_196887_490434258_n.jpg

308975_139293316178046_100002921366259_196884_1223382684_n.jpg

309045_139293332844711_100002921366259_196885_1429426351_n.jpg

:klap::bye:

Kad bi toliko bilo lako da se covek promeni na zelju , komandu ili dugme ...
Coveku se karakter gradi u vrlo ranoj dobi i prati ga ceo zivot ...

Promene koje ocigledno forsira taj gemovski sistem su toliko nerealne , shto se vidi po floskulama koje se papagajski ponavljaju u sasvim neadekvatnim situacijama ...

To je ono kad seljober nauci rec utilifinaliprotomuscutotalirzation drn drn pa malo malo u svakoj receneci je ubaci , kao eto naucio je on neshto pa sad je pametan ...

Ja se ne pravim fin nego vi bre Codere i Arpade ... a videli su svi ovde kako na momente shmelcate i gubite kontakt sa realnoschu ...

Promene koje ocigledno forsira taj gemovski sistem su toliko nerealne , shto se vidi po floskulama koje se papagajski ponavljaju u sasvim neadekvatnim situacijama ...
Vi ponavljate isto bogte, kako ne primecujes ...?? Ja ne govorim o gem-u uopste vise, samo se branim :D
Svidja mi se da si toliko bogat, extra bogat, ma gazda sta jos ... a da ... extra jak da ne mogu poverovati, takvog video nisam..... aj jos nesto o sebi menadzeru diplomirani ... stobom bar moze da diskutuje covek, ostali samo trabant, wc solja, shimik .... mislim ispod svakog nivoa inteligencije ....
Ako se vratimo 40 stranica, paperinos je sigurno 30 puta spominjao trabant, kao i bobanms, dobro njemu je struka .... e da paperinos je istrazitelj ... pa ok, nema veze.. .... :D

Opet ne shvataš poentu zašto mislimo da su GEM-ovci loši ljudi. to su neuspešni i neostvareni ljudi koji su pribegli prevari da ostvare materijalnu dobit i bogatstvo bez škole i truda u profesionalnom životu. Ubedi me da na tim seminarima je iko od vas dovukao obrazovanog, uspešnog ili čoveka koji nije to ali je racionalan. vama racio ne radi i to je problem.

Poslednja izmena od moderatora:
Kako je bilo na sastanku ? El bilo guzve ko i obicno ?
Codere kako vidish ti taj tvoj posao , jel se shiri igra il jenjava i stagnira to sa uclanjenjem novim clanovima ... Kriza je velika , pa ljudi kupuju samo ono shto moraju ...
Guzva je sve veca i veca .... shvataju ljudi da nema boljeg od nas. Uloze jos zadnje pare i dobiju extra mogucnost da zarade velike pare. I tako svi redom ... i svima je dobro ... Pa gde to jos ima? Samo kod nas !!!
Dobro jutro ljudi !!! Probudite se, vreme je za GEM !!! :D

Opet ne shvataš poentu zašto mislimo da su GEM-ovci loši ljudi. to su neuspešni i neostvareni ljudi koji su pribegli prevari da ostvare materijalnu dobit i bogatstvo bez škole i truda u profesionalnom životu. Ubedi me da na tim seminarima je iko od vas dovukao obrazovanog, uspešnog ili čoveka koji nije to ali je racionalan. vama racio ne radi i to je problem.
Ne daj Boze da te ja ubedjujem, misli ti sta god zelis, ja znam ko sve ulazi u igru ili je vec u njoj .... a znas i ti samo sada provociras malo .. al nema veze ... :D

Ja imam licno Iskustvo,sa Gem colection firmom.KO IMA USI,NEKA SLUSA,KO IMA OCI,NEKA GLEDA!!!
Prevara,ljudi boziji..Sta sve ljudi nece uraditi,da bi vam uzeli 2 i vise hiljada evra...pa kod nas su se desavala ubistva zbog 20 evra..a za 2290 evra..?
Dobio sam poziv od poslovnog druga da prisustvujem tzv. seminaru.Njega je zena ubedila da je to ok..pa jadan..morao i on.Kad su dali tih 2290 eura,jedino sto im je preostalo (kao i svima koji se upecaju,pa im izbroje lovu)je da traze nove zrtve,da bi vratili makar nesto.Od poslovnih ljudi,oni su postali "lovci"na tudje novce..Od postenog rada..postali su prevaranti.Ja sam im bio prva zrtva koju su trebali odvesti na "klanje".Bio je to "Bal vampira".Priredba,namenjena nama zrtvama,koji su prvi put dosli.Neskromna hvalisanja..primanjima,automobilima..i sve to "kao" od tog posla.Priredba je bila u 5 cinova.Posle svakog cina,pojedinacni razgovori..ubedjivanja..torture tipa.."koliku platu sada imas..da li bi voleo da ides i na zimovanje i na letovanje...ja sam prodao i kamion i traktor,da bi hse uclanio.."Bal vampira se odrzavao u hotelu u mestu u BIH Teslic.Iz N. sada sam putovao i ceo dan i vracao se celu noc.Bila je i mala zakuska.Moj prijatelj je imao racuna da mi plati..100 vecera..samo kada bi me uclanio..tj.samo kada bih mu izbrojao 2290 eura.Pa..ko ne bi imao takvog racuna.?:))
Cela priredba je organizovana vrlo namenski...sve u cilju pridobijanja "novajlija".Oni koji su jednom platili..shvatili su..da moraju dovesti nove zrtve,kako bi im se novac vratio.i tako redom...bez kraja...Sve funkcionise kao sekta.Prava sekta.Inace,to je odlicna prilika,zenama domacicama,koje nisu zaposlene,i nemaju primanja ,da izidju iz kuce i odvoje se od sporeta..lepo se obuku..i glume neke poslovne zene..da ne kazem,da su mnoge vrlo zainteresovane i za ljubavne trenutke.Ovo govorim bas iz licnog iskustva.Ne jednog.Ali i iz iskustva mog "jadnog prijatelja"jer je posle nekoliko meseci...ukapirao da mu se pored svih izgubljenih novaca,zena svalerise.Ali to nije poenta price.
Organizatori uzimaju lovu..verujem..ali eto od koga...od nas,,koji nasednemo.Ja na srecu nisam naseo.Ali ne zato sto sam bio pametan.Pamet ti oni uzmu..kada odes tako na tzv."prezentaciju"(Prodaja knjige je izgovor..glupost..mogu tako prodavati i carobni kamen mudrosti..sta god.)Nisam naseo jer nisam bio jak finansijski..Iako sam video prevaru..ne bih im se mogao odupreti,od silne torture.Ko to ne oseti..ne zna.Ovo je moj pokusaj,i mali doprinos dakazem ljudima o cemu se radi.
Na kraju svega..mene je moj prijtelj odveo..na veceru.On..zena i ja.Zena me pita..sta mislim o svemu..?ja im kazem..super..veceras sam za dan zaradio..2290 evra...Zena ne kapira..pita...kako???Ali prijatelj..kapira...Kaze..Pa nece uplatiti ni ti se uclaniti..samim time ce mu u dzepu ostati..2290 eura.Bio je u pravu.
Danas se mnogi sluze tim sredstvima...samo da bi oteli i bez rada zaradili.Od banaka..i osiguravajucih drustava..do prodaje kirbi aparata..sve i svasta...PAMET U GLAVU.

.......................................... :)

AAAAA heheheeh pa nemogu vjerovati. Pa taj gem još postoji. Pa dajte ljudi pa što vam je. Bio sam 2003 aktivni zaluđenik te organizacije i ustvari bolje rečeno zaluđenik u te stvari. To je dokaz koliko daleko ide ljudska glupost i koliko u nekim slučajevima nemamo mogućnost realnog prosuđivanja tako očite stvari. Postao sam član 2002 ili 03 neznam sigurno u Hrvatskoj. Nakon prvog sastanka oduševljenje ono ludilo, nemožeš vjerovati da se tako nešto dobro moglo tebi dogoditi. Slijedeći tjedan došao je moj brat i kolega i samo kolega je uspio skupiti lovu i uplatiti a brat je kosu čupao što nije. Tako sam zaradio prvih koliko ono 360€. Ma ludilo. Slijedeći tjedan ušao moj kum - skupio jedva lovu, mama mu posudila od 100 ljudi. i evo meni još 360€. Dao sam odmah otkaz u firmi gdje sam radio čak sam i fakultet koji sam tada pohađao zapustio misleći pa šta tu sad piljimo svi u tu ploču kad je lova vani i sve mi to izgledalo blesavo. Vrijeme je prolazilo a sve teže je bilo moguće pozvati na sastanak jer ljudi su nešto načuli ovo ono i neće. Kum i kolega nisu nikoga uspjeli pozvati i nisu pare vratili. a ja sto sam ulozio to sam jedva vratio. Morao sam se vratiti na posao na kojem sam dao otkaz i danas sva sreca pa sam zavrsio fax i zaposlio se i radim normalan posao u normalnoj firmi i ljudi me ne gledaju poprijeko. Šepurenje u odijelu i vrbovanje poznanika i rodbine nije moralan čin i kad tada ćete od vama bliskih ljudi napraviti sebi neprijatelje jer je njihova percepcija prema vama je jedino ta da ste ih htjeli prevariti. Nekima će to uspjeti zaraditi brdlo love ali samo nekima i to samo oni koji su na početku lanca - svi ostali su gubitnici kad tad. Ako izgubite 2290€ to je još dobro, bitno je ne izgubiti svoje najbliže osobe. Danas kad se skupimo u društvu našalimo se na taj gem collection i sve u svemu gledamo na to kao jednu veliku veliku školu. Pozdrav svima iz Hrvatske

gem realnost....

Bio sam na prezentaciji Gem-a.Za razliku od drugih multi level sistema, na primer prodaja osiguranja ili nekog drugog proizvoda, razlika je u tome što proizvod ne postoji, ili postoji ali nije bitan(4 famozne knjige). Bitna je sama prodaja ili kako oni kažu NOVAC i samo NOVAC, a GEM ti omogućava da ga zaradiš.Istina je da novac putem Gem-a može da se zaradi.Istina je da onaj ko se učlani i radi na učlanjenju drugih ljudi možda može da se i obogati.Problem je samo što NE MOGU SVI DA SE OBOGATE.Još gore NE MOGU NI SVI DA VRATE ulog .Sistem je smišljen sa NAMEROM da neki ,odnosno većina moraju da IZGUBE SVOJ NOVAC.Ako bi svako ko se učlani, svakog meseca uveo SAMO 2 NOVA člana mesečno. Dva nova člana uvela svoja nova 2 člana, a ta četiri svoja nova 2 člana............i tako redom .... nakon 30 meseci dobija se 1.073.741.824 članova.Sistem je održiv jedino ako MNOGI koji se učlane nešire mrežu,a mnogi od njih i NEVRATE ULOG.ZATO JE GEM PREVARA .ZAKLJUČAK- prodaja nikad nije sama po sebi svrha ...bitan je PROIZVOD i kad platite proizvod vam ostaje i pare niste IZGUBILI. GEM vam rodaje proizvod koji ne želite,nudi vam posao u kojem po prirodi stvari MORAJU MNOGI PROPASTI.

Naravno, poslušaćemo, tj još jednom pročitati o čemu je reč
:)

Evo da i ja ispricam nesto sto ima veze sa tim "biznisom"

Pre tri godine komsija koji je radio kod mene na placu kao portir dobije iz stare firme neku otpremninu.
Sudio se godinama sa bivsom, firmom za taj novac.
Mucenik je jedva izboksovao nekih tri hiljade evra.
Lik se odusevio i odmah me obavesti da ima nameru da za taj novac kupi auo.
Kaze treba mu auto, za posao, da ode do vikendice, da ide kod doktora....
Rece mi da hoce da kupi nekog jugica ili zastavu 101.
Plin ce da se ubaci obavezno....
Ja se slozih sa tim izborom, auto je jeftin, moze sam da ga odrzava, ima delova, nije skupa registracija, lako se moze prodati, ako mu lova zatreba....racionalan izbor nema sta.
Komso stvarno imas dobru matematiku mislim da ti je to pametan pazar...podrzah ja coveka.
Zatrazi tu on od mene jos 500 evra na zajam da bi imao za sto noviji auto.
To ce da mi odradi kroz plate..dobijacu mu od svake plate po 100 evra .
Ok dam mu ja tih 500 evra plus mu dam i platu pre kraja meseca...znaci jos 250 evra unapred.
Covek mi se tu poce zahvaljivati i pioce da me grli i da se kune da ce mi se oduziti.... zahvali se on do neba meni i pohvali moju velikodusnost.
Ja ga tu ukorih za tu neumesnu zahvalnicu i rekoh mu da je to normalna stvar, znamo se godinama, dobar je i posten radnik greota bi bila da ga ne pomognem.
I tako prodje tu nekih par dana.
Zvao je neke oglase iz firme, i ja sam zvao takodje, isao je na pijacu, obavestio je ceo kraj da kupuje auto....

Ja ga posavetovah da ne zuri dok ne nadje stvarno dobar auto.
A on mi rece da je okacio i oglas na ducan tu u ulici.
To je uradio kaze da ako neko ima dobar auto da mu ponudi.....da zna da je on ozbiljan kupac.
Ja mu tu rekoh da ode do firme i da mu moja sekretarica odstampa to na komjuteru pa da te oglase oblepi po svim ducanima u gradu.
I tako i bi.
On se nesto uzvrpoljio, tih dana oko tog auta i te potrage.

Zovu ga telefonom ide da gleda aute... zatrazi od mene da mu dam par slobodnih dana.
Opet izadjem ja njemu u susret.
Rekoh mu da ima slobodno dodatno jos dva dana.
Posle par dana nema njega na poslu.
Mislim se ja da se nije razboleo.
Odem ja kod njega kuci da ga posetim....kad ono sacekame njegova zena... kaze da je otisao na neki sastanak.:confused:
Kakav sastank, mislim se ja u sebi pa on je obican fizikalac bio u firmi , a kod mene portir.
Koje on to sastanke moze da posecuje.
Nisam hteo nista vise da pitam da ne ispadne da ga nesto spijuniram.
Al reko ajde neka mu bude, kazem ja njegovoj zeni da mi se obavezno javi kad dodje.
Prodje jos par dana a njega nema u firmi.
Ja opet odem kod njega da vidim u cemu je stvar.
Naletim ja na njega na samom ulazu u kucu.

On i zena se uparadili.......zena se obukla u neku jadnu haljinu od pre sto godina , natukla sesircinu na glavu i napadno se nasminkala.:(
Covek se obukao u neko odelo, stavio kravatu, zacesljao se, u ruci drzi neku aktovku.
Na ulici ih cekaju neki ljudi u krcatom starom TAM minibusu slicno odeveni.
Nagurali se unutra kao sardine.
Urlali su iz tog smrdljivog minibusa kao nenormalni oooo geeeem..pa ooo geeem..dernjali su se svaki cas.
Bilio mi neprijatno da se tamo smejem, znam coveka, ali izgledao mi je kao marsovac sa svojom debelom kostimiranom zenom sa svim onim likovima koji su onako jadno uparadjeni bili nagurani u trulu krsinu od minibusa.
Komsa je delovao kao karikatura.
Ceo zivot je bio u nekom radnickom odelu uvek izguzvan i apa trapa, a sad se kravatirao u neko konduktersko odelo, nogavice na odelu se vuku po asfaltu, cipele neke demode simike.:per:
O boze ...pomislih komsija je sigurno krenuo u neke svatove ili neko slavlje.
Oni likovi iz minibusa mi se ucinise kao neki svatovski gosti koji su krenuli u provinciju da se provesele.
Reko sigurno su se nacvrcali pa sad pevaju neku novokomponovanu pesmu koju ja nisam cuo.
Ooooo gem..oooo gem....dernjala se ona bratija svaki cas.:)
Ja ga upitah zasto ne dolazi na posao...kad on meni ni pet ni sest.
Sta me trazis, sta hoces, sta dosadjujes mojoj zeni, da nisi dosao zbog onih bednih para sto si mi pozajmio...evo ti tvojih bednih 500 evra.
Ja kod tebe necu da radim vise.
Ja se tu osetih onako bedno.....nisam ocekivao ovakav nastup od coveka kojeg znam godinama...reko komsija ako je malo 250 evra plata dacu ti 300, ako ti fali za auto love dacu ti jos.
Dobar je radnik, nisam imao problema sa covekom zao mi da izgubim takvog radnika....ne mogu da se osvestim od soka.

A on opet meni onako sa visine....sta 300 evra pa necu ja vise da radim ni za 1000 a juga neka vozi tvoj blesavi otac...:sad2: ja cu za par meseci da vozim Mercedesa...buljavka.....:worth:
Ja cu od sad da budem gazda, i to veci od tebe.
Samo budale rade te glupave fizicke poslove, meni su se oci tek sad otvorile......ja sam od sad u pravom biznisu.....:whistling:...ja sam od sad biznismen.
I sta reci....ode covek u biznismene.

Udje u onaj minibus i u horu poce sa ostalima da se dere..oooo gem..ooo gem.
Tad mi nista nije bilo jasno.. ...nisam uopste imao predstavu o cemu se radi.....
Reko da nije neka sekta, ili da nije neka stranka...:)
Dugo mi je u usima odzvanjalo to njohovo oooo gem....oooo gem.

Mucio sam se danima, grizla me savest...da se nisam u necemu ogresio o coveka......pa se zbog toga otisnuo u te gemovce.:)
Bilo me sramota da upitam nekoga sta je taj ooogem i sta to znaci.

I tako sam se skoro mesec dana ja kinjio i jedio..sa tim ....ooogemom... ubrzo se otkrilo sta je po sredi.
Njega i jos nekoliko ljudi tu iz komsiluka obrlatio jedan njihov kolega sto je dobio otpremninu.
Tog kolegu je neki drugi uclanio u taj gem a on je uclanio ove naivcine.
Pokupio im lovu i uclanio ih u taj gem.
Komsija se svaki boziji dan setao u onom odelu i sepurio po ulici.
On i drugari su se stalno posecivali da bi tresli praznu slamu.
Po celu noc su urlai horski njihovo oooogem ooogem, niko iz komsiluka nije mogao oka sklopiti zbog njih.
Isli su stalno na neke njihove terevenke, glumili biznismene, trosili lovu, pricali price.
Pokusao je da proda tu sarenu lazu komsiluku, ali je doziveo debakl.
Niko se nije upecao i pored njegove fantasticne price da zaradjuje fenomenalno i da ne mora vise nista da radi.
Nudio se da odvede komsije na te njihove skupove da im sve pokaze i dokaze ali nije imao uspeha.
Komsiluk je bio sa blindiranim dzepovima.:)
Ismejao je njihovo nepoverenje i prorekao im sigurnu propast zbog takvog zastarelog razmisljanja.
Sebi je prorekao fantasticnu buducnost uz opasku da ce ih sve iseliti iz kraja i isplatiti sa svojom jednomesecnom zaradom.
Komsije su ipak ostale gluve na te prozivke.
Na kraju im je komsa uspesni biznismen prvi bankrotirao i time ih oslobodio brige oko selidbe.
Stigli su racuni, dospele su obaveze.......
Isekli su mu struju, ducandzija mu je ukinuo veresiju.
Pukla bruka na sve strane.
Zena i on se razveli, prijatelji ih napustili.
Ona njegova klapa je svaki dan dolazila kod njega i nesto mudrovala i hrabrila ga da istraje u biznisu.
Urlali su ono njohovo oooogem...ooogem...u mrklom mraku.
Oni su tu dangubili jedno pola godine dok se nisu raskantali..i dok nisu glasove pogubili...svi su na kraju popucali i morali su se latiti nekog cestitog posla.
Ja sam u medjuvremenu umesto komsije za portira angazovao drugog coveka.
Vojno lice, zastavnik, penzioner....ljudina.
Covek za primer, sam mi rekao da mu je 200 evra mesecno puna kapa.
Nocu ne moze da spava, voli da cita knjige radio amater je pa je trazio da instalira svoju radio stanicu u portirnicu.
Sve sam mu obezbedio i sad uzivamo obojica.
Covek pedantan, odgovoran, sve po PS-u.
Komsu su razvalili do zezacine svi iz komsiluka kojima je neuspesno pokusao da proda tu lagariju.
Nije smeo na ulicu da proviri jer su ga sad svi docekivali sa onim njegovim ...oooogem...oooogem....sa kojim je on njima terao inat.
Komsa je dosao da trazi neki posao kod mene...bilo sta....samo da ima neki prihod.
Pa reko komsija stvarno mi je zao.....ali ja sad nemam za tebe posao.
Ti si sad prekvalifikovan.....

Za takvog strucnjaka moja firma nema posla....al cim mi bude trebao neki tako opasan biznismen velikog kalibra imacu te u vidu......:per:ooo gem...ooooogem.

:D :D :D

Original postavio mitrovic
Evo da i ja ispricam nesto sto ima veze sa tim "biznisom"

Pre tri godine komsija koji je radio kod mene na placu kao portir dobije iz stare firme neku otpremninu.
Sudio se godinama sa bivsom, firmom za taj novac.
Mucenik je jedva izboksovao nekih tri hiljade evra.
Lik se odusevio i odmah me obavesti da ima nameru da za taj novac kupi auo.
Kaze treba mu auto, za posao, da ode do vikendice, da ide kod doktora....
Rece mi da hoce da kupi nekog jugica ili zastavu 101.
Plin ce da se ubaci obavezno....
Ja se slozih sa tim izborom, auto je jeftin, moze sam da ga odrzava, ima delova, nije skupa registracija, lako se moze prodati, ako mu lova zatreba....racionalan izbor nema sta.
Komso stvarno imas dobru matematiku mislim da ti je to pametan pazar...podrzah ja coveka.
Zatrazi tu on od mene jos 500 evra na zajam da bi imao za sto noviji auto.
To ce da mi odradi kroz plate..dobijacu mu od svake plate po 100 evra .
Ok dam mu ja tih 500 evra plus mu dam i platu pre kraja meseca...znaci jos 250 evra unapred.
Covek mi se tu poce zahvaljivati i pioce da me grli i da se kune da ce mi se oduziti.... zahvali se on do neba meni i pohvali moju velikodusnost.
Ja ga tu ukorih za tu neumesnu zahvalnicu i rekoh mu da je to normalna stvar, znamo se godinama, dobar je i posten radnik greota bi bila da ga ne pomognem.
I tako prodje tu nekih par dana.
Zvao je neke oglase iz firme, i ja sam zvao takodje, isao je na pijacu, obavestio je ceo kraj da kupuje auto....

Ja ga posavetovah da ne zuri dok ne nadje stvarno dobar auto.
A on mi rece da je okacio i oglas na ducan tu u ulici.
To je uradio kaze da ako neko ima dobar auto da mu ponudi.....da zna da je on ozbiljan kupac.
Ja mu tu rekoh da ode do firme i da mu moja sekretarica odstampa to na komjuteru pa da te oglase oblepi po svim ducanima u gradu.
I tako i bi.
On se nesto uzvrpoljio, tih dana oko tog auta i te potrage.

Zovu ga telefonom ide da gleda aute... zatrazi od mene da mu dam par slobodnih dana.
Opet izadjem ja njemu u susret.
Rekoh mu da ima slobodno dodatno jos dva dana.
Posle par dana nema njega na poslu.
Mislim se ja da se nije razboleo.
Odem ja kod njega kuci da ga posetim....kad ono sacekame njegova zena... kaze da je otisao na neki sastanak.
Kakav sastank, mislim se ja u sebi pa on je obican fizikalac bio u firmi , a kod mene portir.
Koje on to sastanke moze da posecuje.
Nisam hteo nista vise da pitam da ne ispadne da ga nesto spijuniram.
Al reko ajde neka mu bude, kazem ja njegovoj zeni da mi se obavezno javi kad dodje.
Prodje jos par dana a njega nema u firmi.
Ja opet odem kod njega da vidim u cemu je stvar.
Naletim ja na njega na samom ulazu u kucu.

On i zena se uparadili.......zena se obukla u neku jadnu haljinu od pre sto godina , natukla sesircinu na glavu i napadno se nasminkala.
Covek se obukao u neko odelo, stavio kravatu, zacesljao se, u ruci drzi neku aktovku.
Na ulici ih cekaju neki ljudi u krcatom starom TAM minibusu slicno odeveni.
Nagurali se unutra kao sardine.
Urlali su iz tog smrdljivog minibusa kao nenormalni oooo geeeem..pa ooo geeem..dernjali su se svaki cas.
Bilio mi neprijatno da se tamo smejem, znam coveka, ali izgledao mi je kao marsovac sa svojom debelom kostimiranom zenom sa svim onim likovima koji su onako jadno uparadjeni bili nagurani u trulu krsinu od minibusa.
Komsa je delovao kao karikatura.
Ceo zivot je bio u nekom radnickom odelu uvek izguzvan i apa trapa, a sad se kravatirao u neko konduktersko odelo, nogavice na odelu se vuku po asfaltu, cipele neke demode simike.
O boze ...pomislih komsija je sigurno krenuo u neke svatove ili neko slavlje.
Oni likovi iz minibusa mi se ucinise kao neki svatovski gosti koji su krenuli u provinciju da se provesele.
Reko sigurno su se nacvrcali pa sad pevaju neku novokomponovanu pesmu koju ja nisam cuo.
Ooooo gem..oooo gem....dernjala se ona bratija svaki cas.
Ja ga upitah zasto ne dolazi na posao...kad on meni ni pet ni sest.
Sta me trazis, sta hoces, sta dosadjujes mojoj zeni, da nisi dosao zbog onih bednih para sto si mi pozajmio...evo ti tvojih bednih 500 evra.
Ja kod tebe necu da radim vise.
Ja se tu osetih onako bedno.....nisam ocekivao ovakav nastup od coveka kojeg znam godinama...reko komsija ako je malo 250 evra plata dacu ti 300, ako ti fali za auto love dacu ti jos.
Dobar je radnik, nisam imao problema sa covekom zao mi da izgubim takvog radnika....ne mogu da se osvestim od soka.

A on opet meni onako sa visine....sta 300 evra pa necu ja vise da radim ni za 1000 a juga neka vozi tvoj blesavi otac... ja cu za par meseci da vozim Mercedesa...buljavka.....
Ja cu od sad da budem gazda, i to veci od tebe.
Samo budale rade te glupave fizicke poslove, meni su se oci tek sad otvorile......ja sam od sad u pravom biznisu........ja sam od sad biznismen.
I sta reci....ode covek u biznismene.

Udje u onaj minibus i u horu poce sa ostalima da se dere..oooo gem..ooo gem.
Tad mi nista nije bilo jasno.. ...nisam uopste imao predstavu o cemu se radi.....
Reko da nije neka sekta, ili da nije neka stranka...
Dugo mi je u usima odzvanjalo to njohovo oooo gem....oooo gem.

Mucio sam se danima, grizla me savest...da se nisam u necemu ogresio o coveka......pa se zbog toga otisnuo u te gemovce.
Bilo me sramota da upitam nekoga sta je taj ooogem i sta to znaci.

I tako sam se skoro mesec dana ja kinjio i jedio..sa tim ....ooogemom... ubrzo se otkrilo sta je po sredi.
Njega i jos nekoliko ljudi tu iz komsiluka obrlatio jedan njihov kolega sto je dobio otpremninu.
Tog kolegu je neki drugi uclanio u taj gem a on je uclanio ove naivcine.
Pokupio im lovu i uclanio ih u taj gem.
Komsija se svaki boziji dan setao u onom odelu i sepurio po ulici.
On i drugari su se stalno posecivali da bi tresli praznu slamu.
Po celu noc su urlai horski njihovo oooogem ooogem, niko iz komsiluka nije mogao oka sklopiti zbog njih.
Isli su stalno na neke njihove terevenke, glumili biznismene, trosili lovu, pricali price.
Pokusao je da proda tu sarenu lazu komsiluku, ali je doziveo debakl.
Niko se nije upecao i pored njegove fantasticne price da zaradjuje fenomenalno i da ne mora vise nista da radi.
Nudio se da odvede komsije na te njihove skupove da im sve pokaze i dokaze ali nije imao uspeha.
Komsiluk je bio sa blindiranim dzepovima.
Ismejao je njihovo nepoverenje i prorekao im sigurnu propast zbog takvog zastarelog razmisljanja.
Sebi je prorekao fantasticnu buducnost uz opasku da ce ih sve iseliti iz kraja i isplatiti sa svojom jednomesecnom zaradom.
Komsije su ipak ostale gluve na te prozivke.
Na kraju im je komsa uspesni biznismen prvi bankrotirao i time ih oslobodio brige oko selidbe.
Stigli su racuni, dospele su obaveze.......
Isekli su mu struju, ducandzija mu je ukinuo veresiju.
Pukla bruka na sve strane.
Zena i on se razveli, prijatelji ih napustili.
Ona njegova klapa je svaki dan dolazila kod njega i nesto mudrovala i hrabrila ga da istraje u biznisu.
Urlali su ono njohovo oooogem...ooogem...u mrklom mraku.
Oni su tu dangubili jedno pola godine dok se nisu raskantali..i dok nisu glasove pogubili...svi su na kraju popucali i morali su se latiti nekog cestitog posla.
Ja sam u medjuvremenu umesto komsije za portira angazovao drugog coveka.
Vojno lice, zastavnik, penzioner....ljudina.
Covek za primer, sam mi rekao da mu je 200 evra mesecno puna kapa.
Nocu ne moze da spava, voli da cita knjige radio amater je pa je trazio da instalira svoju radio stanicu u portirnicu.
Sve sam mu obezbedio i sad uzivamo obojica.
Covek pedantan, odgovoran, sve po PS-u.
Komsu su razvalili do zezacine svi iz komsiluka kojima je neuspesno pokusao da proda tu lagariju.
Nije smeo na ulicu da proviri jer su ga sad svi docekivali sa onim njegovim ...oooogem...oooogem....sa kojim je on njima terao inat.
Komsa je dosao da trazi neki posao kod mene...bilo sta....samo da ima neki prihod.
Pa reko komsija stvarno mi je zao.....ali ja sad nemam za tebe posao.
Ti si sad prekvalifikovan.....

Za takvog strucnjaka moja firma nema posla....al cim mi bude trebao neki tako opasan biznismen velikog kalibra imacu te u vidu......ooo gem...ooooogem.

Ovako se i Coder ocajnik primio na biznis, cenim da ce uskoro nestati sa foruma bez traga i glasa kao XXM.
Za sve gemovce poruka A jeeeeee.:):rotf:

Poslednja izmena:

Back