Quantcast

Gde u Bg-u može da sekupi teleskopski pendrek?

HS1911

Zainteresovan član
Poruka
387
Moraš to gledati ovako, sve da tako kaežem ofanzivno hladno oružje je zabranjeno, a defanzivno dozvoljeno. Budući da neka od njih spadaju u sivu zonou, odnosno mogu se upotrijebiti i u jednu i u drugo skupinu, sva ta sredstva su dozvoljena. Boxer je za napad, ne praktičan je za defanzivu. Dok je telesko.p... jednom riječju nevjerojatna stvar. U distanci poništava razlike u treningu ili čak vatreno oružje. Mogao bi te riješiti samo nekakav dobar taekwondoaš, jer oni imaju najbržu nožnu tehniku(to je jedino di dajem TKD-u prednost pred Thaiom ili nečem sličnim). Muay thai, kick, savate, obični boks...
jedan odlučni pokret, jedan treptaj oka i protivnik ima lom. Da dodam, karate i ostala sr... ne smatram borilačkim sportom.
Mana, nakon poštenog udarca :) postaje neupotrebljiv za kasnije jer se teško može sklopiti natrag.
Znači ovdi u HR je to ovako
copy paste s jednog drugog foruma.
5) Hladno oružje su bodeži, kame, mačevi, sablje, bajunete i skakavci čije se sječivo nalazi pod pritiskom sabijene opruge, a iz drške iskaču pritiskom na gumb ili polugu, bez obzira na dužinu oštrice ili skrivenu oštricu, bokseri i metalne zvjezdice za bacanje, te druga potajna oružja sa skrivenim oštricama (oružni štapovi, oružni kišobrani i sl.). Hladnim oružjem smatraju se i predmeti pogodni za nanošenje ozljeda kada se nose na javnim mjestima (npr. običan kišobran, štap, staklena boca, kamen ili džepni nož).

Znači premačlanku 5. novog Zakona o oružju električni paralizatori (šokeri i električne palice), raspršivači (suzavci CN, CS i OC sprej) te hladno oružje su razvrstani u dozvoljeno oružje kategorije D, ali članak 7. točka 1. ističe da je zabranjeno ono hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda (a ne samoobrana) te hladno oružje kada se nosi na javnim mjestima. Članak 7. točka 4. kaže da je oružje kategorije D dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom tijelu.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.