Gde su Putinove milijarde?

pa jeli uzeo toma diploma koliko ono milijardi sto je putin obećao?gde je lova,kada stiže,pocrkacemo,tadićev režim,brže,pa gde su ruske milijarde $$$$?

У Русији ако ниси знао, синак!
А коме да их да, када Влада још није устоличена. Сачекај да Динкића увуку у Владу.
 
pa jeli uzeo toma diploma koliko ono milijardi sto je putin obećao?gde je lova,kada stiže,pocrkacemo,tadićev režim,brže,pa gde su ruske milijarde $$$$?Konuzin: Srpske firme ne koriste pogodnosti za izvoz u Rusiju
Beta | 15. 06. 2012. - 14:14h


Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je danas da nema sistemskog pristupa srpske privrede za nastup u Rusiji, precizirajući da kompanije često ne sarađuju međusobno da bi zajednički nastupile na ruskom tržištu.
220804_aleksandar-konuzin-foto03-fonet_f.jpg
Konuzin je u Privrednoj komori Srbije kazao da privrednici iz Srbije treba da se udružuju da bi lakše poslovali na ruskom tržištu i da bi bolje iskoristili pogodnosti bescarinske trgovine sa Carinskom unijom Rusije, Belorusije i Kazahstana, a uskoro i sa Ukrajinom.- Rusija je zainteresovana za poljoprivredne proizvode iz Srbije, jer su dobrog kvaliteta, ali srpski proizvođači ne mogu da odgovore na te potrebe - rekao je Konuzin na zajedničkoj sednici sekcija PKS za Rusiju, Belorisiju, Kazahstan i Ukrajinu.


Prema njegovoj oceni, trgovinsko-ekonomska saradnja Srbije i Rusiji je na uzlaznoj putanji i mogućnosti bilateralne saradnje su praktično neograničene.- Dolaze još veći zajednički projekti, kao što je gasovod Južni tok, koji treba da bude započet krajem ove godine, kao i modarnizacija železničkih pruga u Srbiji - kazao je Konuzin i podsetio da je u Srbiji počela da radi najveća ruska banka
Sberbanka, koja je spremna da investira, ali joj trebaju konkretni projekti.
Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin je istakao da početak 2012. godine karakteriše blagi rast izvoza Srbije u Rusiju i Belorusiju i smanjenje uvoza, kao i prepolovljena razmena sa Ukrajinom, dok je sa Kazahstanom razmena povećana, ali je izvoz srpske privrede i dalje nedovoljan.

- Srbija ima veliki deficit u razmeni sa Carinskom unijom i Ukrajinom koji za četiri mmeseca ove godine iznosi skoro 713 miliona dolara. Ako se taj trend nastavi deficit će do kraja godine biti blizu 2,2 milijarde dolara - kazao je Bugarin.

On je istakao da je za povećanje izvoza i smanjenje velikog deficita u razmeni sa Carinskom unijom i Ukrajinom potrebno da domaća privreda poveća proizvodnju za izvoz i obezbedi nove izvozne proizvode i usluge.

- Za povećanje proizvodnje potrebni su nam investitori, kako iz Evrope i sveta, tako i iz Carinske unije i Ukrajine. Postoji interes investitora iz Evrope i sveta da otvaraju pogone za proizvodnju u Srbiji radi izvoza u Carinsku uniju - kazao je Bugarin.
 
Konuzin: Srpske firme ne koriste pogodnosti za izvoz u Rusiju
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je danas da nema sistemskog pristupa srpske privrede za nastup u Rusiji, precizirajući da kompanije često ne sarađuju međusobno da bi zajednički nastupile na ruskom tržištu.
Konuzin je u Privrednoj komori Srbije kazao da privrednici iz Srbije treba da se udružuju da bi lakše poslovali na ruskom tržištu i da bi bolje iskoristili pogodnosti bescarinske trgovine sa Carinskom unijom Rusije, Belorusije i Kazahstana, a uskoro i sa Ukrajinom.
- Rusija je zainteresovana za poljoprivredne proizvode iz Srbije, jer su dobrog kvaliteta, ali srpski proizvođači ne mogu da odgovore na te potrebe - rekao je Konuzin na zajedničkoj sednici sekcija PKS za Rusiju, Belorisiju, Kazahstan i Ukrajinu.
- Dolaze još veći zajednički projekti, kao što je gasovod Južni tok, koji treba da bude započet krajem ove godine, kao i modеrnizacija železničkih pruga u Srbiji - kazao je Konuzin i podsetio da je u Srbiji počela da radi najveća ruska banka
Sberbanka, koja je spremna da investira, ali joj trebaju konkretni projekti.

Србија је махер да пропусти праве прилике.
Треба се само сетити: ЈУГО-Америка, Трактори ИМТ-Раковица у Кину, воће и поврће у Русију,.......
Ево, малинари се спремају за протесте уместо да се тај њихов новоформирани ,,еснаф'' малинара, потруди да извезе малине. Или је то Удружење малинара, формирано само за предизборну кампању ПРС-а и да би Зоран Драгишић имао шта да прича и лаже раднике, сељаке и малинаре.
 

Back
Top