Gde su pare, eto ga Ratko: Ristić se preko noći odrekao zelenih da bi preleteo kod Boška u Dveri!

27E

Legenda
Poruka
52.359
https://www.kurir.rs/vesti/politika...ekao-zelenih-da-bi-preleteo-kod-boska-u-dveri

Ratko Ristić, profesor Šumarskog fakulteta, ovih dana izbija u prve redove Obradovićevog patriotskog bloka i pominje se kao najozbiljniji kandidat Dveri i Zavetnika za gradonačelnika Beograda. A Ristić nije ništa drugo nego proračunati preletač, koji je svoja uverenja za vrlo kratko vreme potpuno preokrenuo ne bi li uskočio u ono što mu se u datom trenutku čini kao isplativiji politički projekat.

Politički filozof Dragoljub Kojčić priznaje da mu nije jasno kako se iz zelene levice preleće u tvrdu desnicu.

- Promena političke ideologije pokazuje karakter čoveka. Srbiji je danas potrebno da se prepozna kontinuitetu jedne politike, a ne da se glasač pred spiskom kandidata češe iza uva i pita se "šta je sad ovo". Na predstojećim izborima Srbija se opredeljuje za dokazani i provereni kontinuitet jedne politike nasuprot proizvoljnosti političara koji češće menjaju stavove nego košulje. Zelena agenda bi trebalo da se bavi ekološkim interesima koji su zajednički svim građanima, a kako se preskače u desnicu, pa još sa strankama potpuno suprotnih vrednosti, neka taj gospodin objasni svojim glasačima - kaže Kojčić.

Kurir je prethodno pisao upravo o tome kako je Ristić, za javnost ljuti pljuvač države, dobijao pozamašne svote iz državnih institucija. Podaci do kojih smo došli pokazuju da je u disciplini ko može više da istovremeno pljuje po državi i da isisava iz nje Ristić prevazišao čak i svog novog ideološkog vođu Boška Obradovića. Prema podacima u koje je Kurir imao uvid, Ristić je u toku 2021. godine inkasirao čak 5,5 miliona dinara. On je mesečno u toku te godine uzimao između 270.000 i čak 980.000 dinara, mahom iz Instituta "Vinča", ministarstava građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i unutrašnjih poslova, te opština...

I javni registar Agencije za sprečavanje korupcije otkriva čoveka koji je pravi kolekcionar funkcija. Ristić, inače redovni profesor Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, gde mu je plata 110.000 dinara, ima još četiri funkcije, i to masno plaćene. On je član Upravnog odbora Instituta za nuklearne nauke "Vinča" od 24. septembra 2021. godine, za šta mesečno dobija 60.000 dinara. Na Šumarskom fakultetu dobija, prema podacima iz imovinske karte, još 180.000 dinara za "naučnoistraživački i stručni rad", a još jedno lepo primanje ima i pri Univerzitetu u Beogradu, gde je u oktobru 2021. godine izabran za prorektora - 80.000 dinara. Angažovan je, i to još od 2011. godine, i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (Republičkoj revizionoj komisiji), za šta dobija 40.000 dinara, ali, kako je navedeno, kvartalno. Zanimljivo je da je, prema podacima do kojih smo došli, profesor Ristić "tezgario" i za opštinu Vrnjačka Banja, te MUP.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
tko umije njemu dvije. jednom se zivi, u se, na se i po da se

sjajan kandidat dveri za vladanje beogradom

beogradjani jedva cekaju dan blagostanja i srece sa ovom osobom
 
Ништа Ристичев трансфер није спектакуларнији од пребега Ћуте Воденичара из табора Зеленског и Дабрице код Микија Недам Косово Алексића.

Нити је више срамотно од јучерашње изјаве Добрице Никад Градоначелником Веселиновића која, преведена на српски, значи када победимо у Београду, радићу само оно шта ми Друг Ђидо да у задатак (за оне који не знају, Добрица Никад Градоначелником Веселиновић је своју каријеру активисте почео у борби за пети паркић на Звездари који је Друг Ђидо као тадашњи крадоначелник био наменио "инвеститорима").
 

Back
Top