Gde su nase pare i hoce li neko odgovarati za kradju penzionog fonda?

I sta ces ti da uradis da sprecis taj lopovluk? Bukvalno te pitam - OK, jeste lopovluk je, i jos mnogo gore od samog lopovluka, ALI STA CES TI da URADIS protiv toga?

Jer ako niko od nas ne uradi nista, a koliko vidim nas oko maksimalno 5000 je spremno da nesto ucini, sudeci po broju ljudi koji izlazi na proteste (bio na prakticno svim od maja 2020. do danas), zavrsicemo bukvalno kao logorasi, sa utetoviranim brojem i nikakvim pravima. I to ce doci vrlo brzo, jer ako niste svesni vec sad radite za 200 EUR sa pelenama 10 sati dnevno a oni imaju pravo da vam uzmu decu kako im padne na pamet, a sad i da vam daju vakcinu ako im se prohte i to sve na silu.
Penziju vec nemamo - to su nam jasno stavili do znanja - mi koji treba da se penzionisemo za 10+ godina od danas, tako da narode NEMATE RAZLOGA DA CUVATE SVOJE ZIVOTE - ONI VEC NE POSTOJE, da parafraziram naseg velikog junaka majora Gavrilovica.

Zato vas pozivam i molim da izadjemo vec jednom i pocistimo ovu bagru za sva vremena da im se traga vise ne nadjen nikada, i da promenimo konacno sistem da nam se ovo nikada vise ne ponovi.

Vidimo da je ceo svet u istom problemu, stvari su se isterale na cistac, gledajte USA, gledajte Evropu, gledajte ceo svet, nase je da oslobodimo Srbiju i da je napravimo SVOJOM ZEMLJOM a ne okupiranom kolonijom koju pljacka lokalni izdajnicki SLJAM.
Nemogu nista uraditi.Nemogu ja kao jedna nesto popraviti kad vise njih nemoze.

Nemogu nista uraditi.Nemogu ja kao jedna nesto popraviti kad vise njih nemoze.

Pa napisao sam ti - KAD IZADJEMO NA ULICU IZADJI I TI. Angazuj se malo, citaj sta ljudi predlazu kako da se ovo tragicno stanje popravi ali TRAJNO, znaci NE PROMENA SAMO VLASTI pa da dodju samo drugi ljudi i rade isto ili slicno, to smo vec 30 godina vidjali, VEC RAZMISLI KAKO DA SE PROMENI SISTEM.

Imas internet, ima dosta ljudi koji o ovome govore, sada vrlo jasno i precizno o tome govore Dveri, Radulovic i DJB takodje stavljaju kao apsolutni prioritet promenu sistema, gradjanska opozicija (mada je ja stvarno ne smatram opozicijom jer ne radi apsolutno nista protiv vlasti) nesto stidljivo pominje promenu sistema ali uz neke male promene, imas Noga sa svojom izjavom, Dragasa sa direktnom demokratijom, Dostojne Srbije sa Dundjerom, tu je jos par patriotskih pokreta kao Ustavobranitelji i jos neki, tu su monah Antonije i arhimandrit Nikodim, tu su Narodne patrole...Znaci ima ljudi koji nesto pokusavaju, svako kako moze i misli da treba. Gradjansku opoziciju namerno preskacem, i pomenucu samo Mariniku Tepic koja kritikuje vlast zestoko argumentima, dok ostali ili cute ili prave neke ekstremno stidljive korake.

LJUDI, MORATE DA SE ZAINTERESUJETE ZA POLITIKU, ONA DIREKTNO UTICE NA VASE ZIVOTE U SVAKOM MOGUCEM ASPEKTU, cak do toga da mogu da vam otmu dete potpuno "zakonski" ili da vas prisilno vakcinisu ko zna cime. TO JE POLITIKA. Evo cak ne govorimo o pljacki vec o direktnom napadu na vasu licnost, vasu decu i vas fizicki integritet.

Znaci informisite se, razmisljajte sta bi i kako trebalo, dajte da se povezemo, izadjite kada ljudi protestvuju, na kraju i boricemo se ako mora, pa borili su se i nasi preci i sa Turcima, i sa Nemcima 2 puta, i sa ustasama i NATO-om pre svega 20-tak godina (to su vec moje generacije, ne preci).

Ovo nije napad na tebe licno, samo sam hteo da iskoristim tvoj post gde kazes "pa jeste kradu" (tj kazes jeste lose je, i jeste u pravu su oni koji to tvrde) da isprovociram one koji citaju da se STVAR SAMA OD SEBE NECE RESITI. Evo da ja sada izadjem na ulicu i krenem da protestvujem protiv kradje, kao sto VEC RADE NIkola Aleksic, sto je radio Nogo, sto je uradio DBJ kad je pozvao pre neki dan na protest zbog zakona o vakcinaciji, kada to uradi Jovana Stojkovic protiv vakcina, ili udruzenje protiv kradje dece, ili ako TI izadjes, AKO SE VI/MI OSTALI NE PRIDRUZITE/MO - kao sto si lepo rekla - ni ja ni ti ni pomenuti NE MOGU SAMI DA SMENE OVU LOPOVSKU I IZDAJNICKU VLAST.

Zato treba da budete informisani, da formirate misljenje o tome STA I KAKO TREBA PROMENITI U SRBIJI DA BI BILA NORMALNA DRZAVA, i da protestvujemo svi zajedno. Nije bitan razlog - evo naveo sam neke gore, mogu jos da dodam proteste protiv migranata - svaki od tih razloga je dovoljno bitan i vredan protesta, i svi ti problemi imaju isti koren - LOPOVSKU I IZDAJNICKU VLAST koja u tome ili ucestvuju ili, u najmanju ruku, to ne sprecava.

Znaci izvini nije mi bio cilj da te vredjam ili omalovazavam vec da prodrmam malo uspavane i uplasene duhove i da podsetim DA JE SVAKO BITAN. Evo u Americi vidimo kako se doslo do toga da je svaki glas vazan.

Narode, nadam se da vidite da je ceo svet ustao, zlo je pokazalo svoje pravo lice i vise se uopste ne krije, nemate ni vi sta da izgubite, kako god vam to izgledalo preterano kao izjava. Ono sto nam spremaju doci ce vrlo brzo, i jako je opasno. U tom smislu niko nema pravo da sedi i ceka jer time potpisuje propast i sebi, i svojoj porodici, i svom narodu i drzavi.

Pa napisao sam ti - KAD IZADJEMO NA ULICU IZADJI I TI. Angazuj se malo, citaj sta ljudi predlazu kako da se ovo tragicno stanje popravi ali TRAJNO, znaci NE PROMENA SAMO VLASTI pa da dodju samo drugi ljudi i rade isto ili slicno, to smo vec 30 godina vidjali, VEC RAZMISLI KAKO DA SE PROMENI SISTEM.

Imas internet, ima dosta ljudi koji o ovome govore, sada vrlo jasno i precizno o tome govore Dveri, Radulovic i DJB takodje stavljaju kao apsolutni prioritet promenu sistema, gradjanska opozicija (mada je ja stvarno ne smatram opozicijom jer ne radi apsolutno nista protiv vlasti) nesto stidljivo pominje promenu sistema ali uz neke male promene, imas Noga sa svojom izjavom, Dragasa sa direktnom demokratijom, Dostojne Srbije sa Dundjerom, tu je jos par patriotskih pokreta kao Ustavobranitelji i jos neki, tu su monah Antonije i arhimandrit Nikodim, tu su Narodne patrole...Znaci ima ljudi koji nesto pokusavaju, svako kako moze i misli da treba. Gradjansku opoziciju namerno preskacem, i pomenucu samo Mariniku Tepic koja kritikuje vlast zestoko argumentima, dok ostali ili cute ili prave neke ekstremno stidljive korake.

LJUDI, MORATE DA SE ZAINTERESUJETE ZA POLITIKU, ONA DIREKTNO UTICE NA VASE ZIVOTE U SVAKOM MOGUCEM ASPEKTU, cak do toga da mogu da vam otmu dete potpuno "zakonski" ili da vas prisilno vakcinisu ko zna cime. TO JE POLITIKA. Evo cak ne govorimo o pljacki vec o direktnom napadu na vasu licnost, vasu decu i vas fizicki integritet.

Znaci informisite se, razmisljajte sta bi i kako trebalo, dajte da se povezemo, izadjite kada ljudi protestvuju, na kraju i boricemo se ako mora, pa borili su se i nasi preci i sa Turcima, i sa Nemcima 2 puta, i sa ustasama i NATO-om pre svega 20-tak godina (to su vec moje generacije, ne preci).

Ovo nije napad na tebe licno, samo sam hteo da iskoristim tvoj post gde kazes "pa jeste kradu" (tj kazes jeste lose je, i jeste u pravu su oni koji to tvrde) da isprovociram one koji citaju da se STVAR SAMA OD SEBE NECE RESITI. Evo da ja sada izadjem na ulicu i krenem da protestvujem protiv kradje, kao sto VEC RADE NIkola Aleksic, sto je radio Nogo, sto je uradio DBJ kad je pozvao pre neki dan na protest zbog zakona o vakcinaciji, kada to uradi Jovana Stojkovic protiv vakcina, ili udruzenje protiv kradje dece, ili ako TI izadjes, AKO SE VI/MI OSTALI NE PRIDRUZITE/MO - kao sto si lepo rekla - ni ja ni ti ni pomenuti NE MOGU SAMI DA SMENE OVU LOPOVSKU I IZDAJNICKU VLAST.

Zato treba da budete informisani, da formirate misljenje o tome STA I KAKO TREBA PROMENITI U SRBIJI DA BI BILA NORMALNA DRZAVA, i da protestvujemo svi zajedno. Nije bitan razlog - evo naveo sam neke gore, mogu jos da dodam proteste protiv migranata - svaki od tih razloga je dovoljno bitan i vredan protesta, i svi ti problemi imaju isti koren - LOPOVSKU I IZDAJNICKU VLAST koja u tome ili ucestvuju ili, u najmanju ruku, to ne sprecava.

Znaci izvini nije mi bio cilj da te vredjam ili omalovazavam vec da prodrmam malo uspavane i uplasene duhove i da podsetim DA JE SVAKO BITAN. Evo u Americi vidimo kako se doslo do toga da je svaki glas vazan.

Narode, nadam se da vidite da je ceo svet ustao, zlo je pokazalo svoje pravo lice i vise se uopste ne krije, nemate ni vi sta da izgubite, kako god vam to izgledalo preterano kao izjava. Ono sto nam spremaju doci ce vrlo brzo, i jako je opasno. U tom smislu niko nema pravo da sedi i ceka jer time potpisuje propast i sebi, i svojoj porodici, i svom narodu i drzavi.
Ja sam iz Bosne.Kod nas su strajkovali..i predsjednistvo zapalili..al nista se nije promjenilo.Svi izasli na ulice.

Autorska tema.
Bagra je od 2000. do 2004. izvrsila lustraciju i izbacila sve sto joj nije trebalo iz administracije, da bi mogli da zaposle svoje clanove izmedju 2006. i 2012. Ovo sve zaposlene kosta mnogo milijardi dinara ( evri koje su dobili za uredjenje administracije su pokradeni).
Tako je vlast u penziju slala ljude sa 25. 30. 35. godina staza, na racun buducih zaposlenih i zato je radni staz produzen 5 godina. Firme, drzavne i privatne sada placaju penziono 5 godina vise jer mora da se nadoknadi kradja penzija, neko mora da plati tih par desetina hiljada penzija koje nisu zaradjene.
Dakle, hoce li neko odgovarati za kradju nasih para? Drzava tada nije mogla u punu penziju da salje ljude koji nemaju ni godine ni staz iz prostog razloga sto je zakonski reseno koliko traje radni staz, pa ako je to politicka odluka suprotna zakonu neko to mora da plati.

Koliko kratkovid i pristrasan moraš da budeš pa da priču o pljački penzionog fonda počinješ iz 2000. godine.
Taj fond je prestao da bude to što jeste (dakle fond, gde ima nekih para i imovine) upravo u periodu od deset godina pre 2000. kada je opljačkan i uništen a penzije svedene na mizeriju od par maraka.

Ne kažem ni da se posle nisu događale kojekakve zloupotrebe ali taj fond nikada više neće postati ono što je bio.
Supstanca i imovina fonda je isisana i opljačkana (potrošena na ratove i sankcije) i sada je to jedan običan protočni bojler u koji država doliva koliko treba da se dopuni do minimuma neophodnog za isplatu tekuće penzije. Nikakve akumulacije nema niti će je ikada više biti.

Koliko kratkovid i pristrasan moraš da budeš pa da priču o pljački penzionog fonda počinješ iz 2000. godine.
Taj fond je prestao da bude to što jeste (dakle fond, gde ima nekih para i imovine) upravo u periodu od deset godina pre 2000. kada je opljačkan i uništen a penzije svedene na mizeriju od par maraka.

Ne kažem ni da se posle nisu događale kojekakve zloupotrebe ali taj fond nikada više neće postati ono što je bio.
Supstanca i imovina fonda je isisana i opljačkana (potrošena na ratove i sankcije) i sada je to jedan običan protočni bojler u koji država doliva koliko treba da se dopuni do minimuma neophodnog za isplatu tekuće penzije. Nikakve akumulacije nema niti će je ikada više biti.
Taj fond je privatizovan jos 70tih godina kada je na vlast dosla ekipa "liberalaca" u prevodu prethodnice dss i ostale gamadi koja i danas drzi taj fond i kriminal oko njega. Medjutim, najveci bezobrazluk i kulminacija je otimanje para od onih koji rade da bi se placalo onima koje je partija poslala u penziju sa 20 30 i 40 godina staza u punu penziju....cije su neradnicke penzije ostale vece od onih koji rade i 45 godina.
Dakle taj zakon je mozda ekonomski opravdan, ali je kriminalan bio u doba donosenja, a danas ima negativne posledice, jer i dalje nije ravnopravan za sve korisnike.

Pa to, ja cu u penziju sa 65 i 42 godine staza, a neko ce sa 65 i sa 15 godina i imacemo istu punu penziju.
Nece svi oni koji plate komisiju koje su i dalje korumpirane jer su u njima nepismeni strucnjaci postaju invalidi ili im se dopisuje staz iz ratnih vremena, da ne govorimo o velikom broju izbglica koje staz dokazuju sa dva svedoka i par hiljada kesa.

Tebi je normalno da u penziju punu ide neko sa 15 godina staza, a meni recimo nije....

Tebi je normalno da su recimo moji roditelji radili po 35 godina, nisu dočekali penziju, decenijama su uplaćivali u fond a iz fonda dobili samo pokriće troškova sahrane. S druge strane neko radi 20 ode u invalidsku i prima penziju 40 godina i više.

To ti je socijalistička fora, svi uplaćujemo a zagrabi koliko ko može.

Tebi je normalno da su recimo moji roditelji radili po 35 godina, nisu dočekali penziju, decenijama su uplaćivali u fond a iz fonda dobili samo pokriće troškova sahrane. S druge strane neko radi 20 ode u invalidsku i prima penziju 40 godina i više.

ne lupaj.:) To sto si napisao nema veze sa socijalizmom, tako rade sva osiguranja u svetu.
Ja pisem o pljacki takvog osiguranja. O nepostovanju zakona iz politickih razloga. Kriminalu koji se legalizuje opravdanim unistavanje socijalistickog sistema.

Lupetaš kao maksim po diviziji, upravo osiguranja ne rade tako, polisa koju neko uplaćuje je naplativa i posle njegove smrti.

Pogledaj malo šta je 401K planu USA i šta se dešava kada osoba koja ga ima umre.
Kolega, ne brkajte svet i ameriku.
Uostalom, ako ste dobro upuceni idite u ameriku i tamo zivite i radite. Sto se ovi tvoji nisu setili da postave tako sistem 2004.? ako je to dobro? Sto kolega? Zar svi ovi liberalno kapitalisticki orjentisani nisu imali vlast kada je postavlje penzioni fon 2004.?

Nije bas socijalisticka, tako je svuda u Evropi, prvi je to Bizmark uveo.
A Metronomy mesa privatne fondove sa ovim obaveznim penzionim
i zdravstvenim osiguranjem.

Kolega, ne brkajte svet i ameriku.
Uostalom, ako ste dobro upuceni idite u ameriku i tamo zivite i radite. Sto se ovi tvoji nisu setili da postave tako sistem 2004.? ako je to dobro? Sto kolega? Zar svi ovi liberalno kapitalisticki orjentisani nisu imali vlast kada je postavlje penzioni fon 2004.?

Pa postavili su, uvedeni su dobrovoljni penzioni fondovi, samo što niko ne može da ukine ovaj model penzija i da ostavi milione penzionera da crknu.

I normalno da ti i ja ne treba da imamo ništa zajedničko po pitanju penzije. Nije nam zajednička ni imovina, ni plata, ni troškovi zašto bi bio penzioni fond. Ja uplaćujem svoj deo, ti svoj i debilno je da ti posle možeš iz tog fonda da povučeš više od mene iako sam ja recimo uplatio mnogo više u fond.

Zato je taj fond i propao i zato će penzije zauvek biti socijala koju daje država i ništa više od toga.

Ljudi koji imaju više novca čuvaju ga za penziju na druge načine, ulažu, štede na svojim računima, investiraju u privatne fondove. Svi su oni svesni da taj državni penzioni fond predstavlja prevaziđenu socijalističku glupost u koju ne treba imati bilo kakvo poverenje. Sačuvaj bože da padneš na to da živiš u penziji od državne milostinje.

Procitaj malo naziv samo mastera ekonomije iz oblasti p
Pa postavili su, uvedeni su dobrovoljni penzioni fondovi, samo što niko ne može da ukine ovaj model penzija i da ostavi milione penzionera da crknu.

I normalno da ti i ja ne treba da imamo ništa zajedničko po pitanju penzije. Nije nam zajednička ni imovina, ni plata, ni troškovi zašto bi bio penzioni fond. Ja uplaćujem svoj deo, ti svoj i debilno je da ti posle možeš iz tog fonda da povučeš više od mene iako sam ja recimo uplatio mnogo više u fond.

Zato je taj fond i propao i zato će penzije zauvek biti socijala koju daje država i ništa više od toga.

Ljudi koji imaju više novca čuvaju ga za penziju na druge načine, ulažu, štede na svojim računima, investiraju u privatne fondove. Svi su oni svesni da taj državni penzioni fond predstavlja prevaziđenu socijalističku glupost u koju ne treba imati bilo kakvo poverenje. Sačuvaj bože da padneš na to da živiš u penziji od državne milostinje.
Jasno, to je postenije. Ako ne otimas iz drzavne kase i trpas u svoju slamaricu.
Da se ne lazemo, fondom i dalje vladaju kriminalci koji su ga pljackali. I dalje je to politicka kategorija kojjom vlada kriminalni rezim duboke drzave i ja pisem o tome da se odgovara i za pljacku, a ne samo za politicku opredeljenost.
Dakle lustracija podrazumeva i odgovornost, a ne samo partijsku opredeljenost. Tipa zika iz fonda pio presao u odrzavanje parkova, pa vise nije odgovoran sto je opljackao fond pio.
Ti naravno temu skreces na politiku jer je tebi opravdana svaka pljacka, ako je protiv naroda.

Procitaj malo naziv samo mastera ekonomije iz oblasti p

Jasno, to je postenije. Ako ne otimas iz drzavne kase i trpas u svoju slamaricu.
Da se ne lazemo, fondom i dalje vladaju kriminalci koji su ga pljackali. I dalje je to politicka kategorija kojjom vlada kriminalni rezim duboke drzave i ja pisem o tome da se odgovara i za pljacku, a ne samo za politicku opredeljenost.
Dakle lustracija podrazumeva i odgovornost, a ne samo partijsku opredeljenost. Tipa zika iz fonda pio presao u odrzavanje parkova, pa vise nije odgovoran sto je opljackao fond pio.
Ti naravno temu skreces na politiku jer je tebi opravdana svaka pljacka, ako je protiv naroda.

Ko o čemu baba o uštipcima, mala ti penzija i sad kukaš.
Da li si ikad uradio analizu koliko si ti to uopšte uplatio u fond (u realnom iznosu).

Očigledno si celu karijeru radio u državnoj službi, navikao da stiže plata 1. i 15. po principu radio, ne radio i sad nastavljaš da primaš apanažu od države.

Da si radio na tržištu, zarađivao i gubio sigurno ne bi tako razmišljao niti bi te bilo briga šta ti stiže iz državnog fonda.
Zato se i svi zdravorazumski ljudi bune protiv tog fonda i neće da uplaćuju u njega, neće ljudi da bacaju pare u bunar.

Eto recimo frilenseri ne žele da uplaćuju u fond niti očekuju bilo šta iz tog fonda. Meni je to pošteno, ljudi svoje pare ostavljaju po strani, investiraju u akcije, poslove, nekretnine i od toga planiraju da žive u starosti. Ko još normalan želi daga izdržava država i neki Vučićev polupismeni partijac sa Megatrnd diplomom postavljen da upravlja nazovi fondom (u suštini protočnim bojlerom).

Sto to meni pricas? Sto ne pricas svojim istomisljenicima koji koriste te fondove?
Dok vam ide dobro drzava vam ne treba, cim padnete ili puknete onda se okacite na drzavni fond.
Nisam u penziji, ali vidim sta se desava.
Recimo ti cuvas svoje pare u slmaricci, a onda kada si bolestan platis nekog administrativca da te primi na lecenj besplatno, pa kad podjes u penziju, a firma ti pukla jos dok si bio u snazi, opet izvadis ustedjevinu i platis nekome da te ubaci u fond.
To su dzukacke stvari i razmisljanja. Svi vi trzisno orjentisani ste super pametni dok vam ide, a kada pukne berza i osiguranje trazite od drzave da vas finansira. I sasvim vam odgovara kriminalna drzava u kojoj mozete da kupujete cinovnike i gde se ne odgovara sto je potpisao nelegaklni akt, jer je to zbog socijalistickog razmisljanja dobro. Vi ste kriminalci.

Jedno si u pravu postoji to humano razmisljanje socijalista, pa kada vas ipak nekako pored kriminalng pravosudja navataju ne oduzimaju celoj familiji stecenu imovinu, nego samo onaj deo koji je dokazano stecen kriminalom.
Tu treba promena. Oduzimanje sve imovine svakome ko je na bilo koji nacin ucestvovao u kradji u kojoj su uhvatili jednog cak i ako nije osudjen.

Back