Где сте се налазили на данашњи дан?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Где?

• Посао и радих цело бомбардовање

glasova: 0 0,0%
  • Факултет,студирах

glasova: 1 16,7%
  • Средња школа учење и безбрижност

glasova: 2 33,3%
  • Основна школа

• Слободан дан шетња лагана

• Знало се и прође дан у ишчекивању

• Имали смо пасоше и отишли пре почетка

• Исто где и током целе агресије највише у стану

• Исто где и током целе агресије највише у кући

• Кошаркашка лопта и одмор

• Ukupno glasova
    6

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
45.107
Бомбардовање је почело и трајало седамдесет осам дана а баш на овај дан да ли се неко од вас сећа где сте се налазили кад су званично обавестили да почиње?
Не очекујем да се ико сећа тога јер је било у праисторији баш давно (данас се многи не сећају ни шта су јели јуче у смислу да је доста интернет променио капацитет за памћење) ал' ето.

Бомбардовање је почело и трајало седамдесет осам дана а баш на овај дан да ли се неко од вас сећа где сте се налазили кад су званично обавестили да почиње?
Не очекујем да се ико сећа тога јер је било у праисторији баш давно (данас се многи не сећају ни шта су јели јуче у смислу да је доста интернет променио капацитет за памћење) ал' ето.

У стану, гледали дневник, онда седели у дневној соби и чекали да почну да нас бомбардују, а оно ништа.

На углу булевара Револуције и генерал Жданове,
сретнем колегу и конкурента,
разменимо поздраве и видимо севање у правцу запада, преко скупштине.

Обојица прозборимо "Почело је !"
поздравимо се и журно свако својој кући.

Ишли смо у исту средњу школу,
али никада пре и никада после се нисмо случајно срели.

Истина био сам му касније на послу - пословно ...

Bio sam tada u bivšoj Bosni i Hercegovini i bio sam jako tužan i zabrinut za Saveznu Republiku Jugoslaviju i njene građane. Svaki dan sam pratio vesti šta se događa u SRJ. Nisam mogao ni zamisliti da će bombe opet, kao što su 1941. nemačke, da padaju po Beogradu i voljenoj mi Srbiji i Crnoj Gori. I danas imam veliku saobraćajnu kartu SRJ od Večernjih novosti, čuvam je kao neku uspomenu.

Kod kuće.
Čitao nešto.
Na TV Esmeralda.
Odjednom kaže žena, ide kajron

Tog popodneva sam išla u samoposlugu, kupovali smo konzerve jer sam u toku dana, na poslu čula da su avioni u Avijanu i da će biti bimbardovanja.

I ja sam gledala Esmeraldu, i kad su počele sirene, otišla sam kod komšije koji je imao restoran u suterenu. Bilo nas je četvoro, petoro. Ali sam ja bila jako, jako, jako uplašena.

Dan kasnije svi smo na poslu dobili Rešenja " ratna"..zapravo Rešenja o ratnoj obavezi.

Фали ти још једна опција. Ја сам био на одслужењу војног рока.
Било је регуларно одслужење војног рока а била је и мобилизација беше,ал' нисам се сетила тог у тренутку јер је превише.Она деца (не буквално а млади углавном) испод добановачког надвожњака што су им жене бацале цвеће јер су ишли да гину те хероји,многи уопштено у траумама да их не мобилишу (а нема се где јер нема посоша а и ко има затворене су биле границе).
Почетак ме затекао на стражарском месту, у Бољевцу.
Хвала на служењу јел' било регуларно или професионално?

Било је регуларно одслужење војног рока а била је и мобилизација беше,ал' нисам се сетила тог у тренутку јер је превише.Она деца (не буквално а млади углавном) испод добановачког надвожњака што су им жене бацале цвеће јер су ишли да гину те хероји,многи уопштено у траумама да их не мобилишу (а нема се где јер нема посоша а и ко има затворене су биле границе).

Хвала на служењу јел' било регуларно или професионално?
Регуларно. У војсци прославио 19-ти рођендан.

Back