Gde ste otišli, zašto ste otišli?

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.095
nova tema.jpg

Na svom životnom putu srećemo mnogo ljudi. Neki od njih su slučajni prolaznici koji retko ostavljaju svoj trag.

Upoznajemo ljude koje ne volimo i koji ne vole nas, ali i one druge koji nesebično dele svoju pažnju, empatiju, svoju ljubav prema nama. I mi se isto tako ponašamo prema njima.

To su naši prijatelji i emotivni partneri.

Vremenom, neki od naših prijatelja izlaze iz naših života bez nekog ozbiljnog razloga, bez povoda i bez pozdrava.

I neki naši partneri sa kojima smo gradili neku zajedničku budućnost, odlaze bez povoda, bez pozdrava.

Šta mislite o takvim ljudima?

Da li vam se desilo da neki vaš prijatelj, vaša prijateljica nestane iz vašeg života, bez objašnjenja? Do tada ste imali korektan i lep odnos, bez svađa.
Da li ste nekad imali emotivnog partnera koji je jednostavno otišao. Nije ništa objasnio šta mu je smetalo u vašoj vezi, otišao je bez pozdrava?

Kako biste se ponašali kada bi vam se to desilo? Da li biste bili tužni?

Prijatelji i stare ljubavi, gde ste, zašto ste otišli?

-Fotografija sa sajta Pixabay.com

- Kasnije ću napisati o jednom čudnom iskustvu koje mi se davno dogodilo, ali sam ga zapamtila za ceo život.

Dok ciram slicne teme cekam da se pojavi nesto konkretno o nama i to se ne desava,sve se vrti oko drugih ljudi,nisam zainteresovan da mi se zivot svodi na druge i zavisi od njih
Crv sumnje prosto umire. Prestanemo da se pitamo, i da ih sutra sretnemo, šta god bilo-opet će nestati bez traga, to je karakteristika čoveka, tj. pojedinca. Volimo ih takve kako se tu i tamo pojave. Neko to ne voli, pa imamo drugi problem.

Dok ciram slicne teme cekam da se pojavi nesto konkretno o nama i to se ne desava,sve se vrti oko drugih ljudi,nisam zainteresovan da mi se zivot svodi na druge i zavisi od njih
Misliš da se otvori tema o nama samima, da na jednoj temi ne pišemo o drugima? Moraću da smislim takvu temu.

Ideja je dobra. 🙂

Više puta mi se desilo da neke drugarice, prijateljice ili poznanice odu iz mog života bez pozdrava. U početku sam se pitala zašto, a sada mi to nije bitno. Bitno je što sada imam poznanike, ponekog prijatelja i to je ok.

Kada su emocije u pitanju.. Sa ove vremenske distance mislim da je taj moj prvi dečko, prva ljubav, to uradio kako ga nikada ne bih zaboravila.

Priča koja sledi idealna je za potforume: Teorije i zavere i Verovali ili ne.

Sa prvim dečkom zabavljala sam se sedam godina. Retko smo se svađali i raskidali na dan, dva. Bili smo baš mladi. Veza je, uprkos razlikama i nekim retkim neslaganjem, bila lepa. I..svi su mislili da ćemo se venčati. Ali...

Te godine, došao je kod mene dan pre mog rođendana. Bio je strašno opušten i sasvim ok. Lizao je šerpu u kojoj je mama pravila fil za tortu. Rekao je da jedva čeka da je proba. Dugo smo te noći razgovarali ispred moje kuće. Lepo, opušteno, sasvim ok. Dogovorili smo se u koje vreme da dođe na rođendan.

Nije se pojavio. Nije pozvao. Posle 4-5 dana pozvala sam ga ( tada nije bilo mobilnih telefona ) i njegova majka mi je rekla da je tog dana, na moj rođendan otputovao prvo kod brata od ujaka u selo i da su odatle otišli na more njih dvojica. Nije mi rekla gde su tačno otišli.

Krajem oktobra pozvala ga je moja sestra i on joj je rekao da neće da dolazi kod nas i da hoće samo nju da vidi..U obližnjem kafiću razmenili su knjige i još po nešto što je bilo kod mene ili kod njega. Nije hteo da pije sa mojom sestrom ni sok ni kafu. Brzo su se pozdravili i izašli iz kafića.

Sestri nije rekao zašto se nije pojavio na mom rođendanu. Nije čak ni pitao za mene.

Ne znam da li je bio januar ili februar kada je došao kod mene. Ne sećam se ni razloga zašto se pojavio. Bio je sav izgubljen, ništa važno nije pričao i posle toplog čaja je otišao.

U martu, aprilu sam ga pozvala i direktno pitala šta se dešava i šta to radi. Nasmejao se i nekako čudnim glasom mi je rekao da je to uradio kako bih ga pamtila celog života.

Godinama kasnije, došao je u moju kancelariju jer mu je trebala neka pomoć. Pozdravili smo se i razgovarali kao stari drugovi. Pomogla sam mu, zahvalio se i rekao da mi duguje kafu.
Poziv za kafu nikada nije stigao.

Iz priče zajedničkog prijatelja saznala sam da je sam i da ponekad priča sam sa sobom na ulici. I ja sam bila sama, ali sam na ulici ćutala :)

Godine su prošle i onda sam ga slučajno videla na ulazu u naš Dom zdravlja. Pored njega je bila žena, a on je za ruku držao malu devojčicu. Bio je skoro skroz sed a i ta žena mi nije izgledala mlado.

Drago mi je što ima sređen život. Žao mi je što nismo normalno raskinuli. Mogao je dan posle rođendana da zove ili da se vidimo negde i da mi otvoreno kaže zašto prekida vezu.

Jedna moja dobra koleginica, ali pomalo sujeverna, znala je celu priču i sama je donela zaključak. " Znaš Džudi, za sve je kriva tvoja baba. Nije baš morala da iseče ruzmarin ako se znalo da ti i tvoja sestra treba da se udate. Zapamti draga moja, baba je kriva i ruzmarin koji je nepotrebno isekla i bacila".

I zapamtila sam. Isto su mi rekle i jedna komšinica i jedan moj dobar drug. Okrivili su babu i ruzmarin.

Eto, to je moja priča o odlasku drage osobe. Nisam sigurna da je ruzmarin kriv. Mislim da je on imao neki psihološki ili psihički problem koji se pojavio i koga je želeo da sakrije od mene. To nikada neću saznati i to više nije važno..Ostalo je samo sećanje koje odavno, odavno ne boli.

Odo u svet.. :lol:

Valjda me ne shvate ozbiljno. Ne odem bez pokušaja da nešto rešim,
a ako se prave blesavi onda samo u jednom trenutku odem. I onda
nastave da se prave blesavi pa kažu ''Ode iz čista mira''. Bilo da su
prijateljski odnosi, poslovni, ljubavni. Ima prosto ljudi koji nisu
sposobni da čuju druge i da prihvate da im nešto njije po volji.
Jednom sam i pisma pisala, da bih imala dokaz da sam na vreme
probala nešto da rešim. Ni to nije pomoglo. Očima ne mogu da
veruju.. :lol:

Evo jednog primera s posla. Nisu grejali zimi dovoljno prostor u kome
sam radila. Štede struju. Dobro, imaju druge prioritete na šta će da
troše novce, ali ja ne mogu da radim u hladnom prostoru. Kažem jednom
da mi je hladno i odgovor je ''Jao, pa nije baš toliko hladno.'' ''Meni je
hladno''. Prehladim se, vratim se, opet isti razgovor. Treći put samo
kažem
''Ja sutra neću doći''
''Iju, kako tako odjednom. Pa zašto?''
''Mrš''

:aha:

Bilo da su
prijateljski odnosi, poslovni, ljubavni. Ima prosto ljudi koji nisu
sposobni da čuju druge i da prihvate da im nešto njije po volji.

Pomenuću samo emotivnu vezu, o kojoj sam već pisala. Nije bilo mnogo ozbiljnih neslaganja oko važnih stvari. Slušali smo jedno drugo. Pravili male kompromise, jer tih ozbiljnih stvari zbog kojih se veza prekida, skoro da nije bilo.

On je otišao bez reči da bi mi kasnije rekao da je to uradio kako bih ga pamtila celog života. Nije spominjao da sam imala mane, da ga nisam slušala, da sam terala po svome, jer to zaista nisam radila.

Pomenuću samo emotivnu vezu, o kojoj sam već pisala. Nije bilo mnogo ozbiljnih neslaganja oko važnih stvari. Slušali smo jedno drugo. Pravili male kompromise, jer tih ozbiljnih stvari zbog kojih se veza prekida, skoro da nije bilo.

On je otišao bez reči da bi mi kasnije rekao da je to uradio kako bih ga pamtila celog života. Nije spominjao da sam imala mane, da ga nisam slušala, da sam terala po svome, jer to zaista nisam radila.
Dobro. Ja sam navela svoje razloge zašto ''odlazim bez objašnjenja''.
On ima svoje razloge.

nesam razumeo 'nesto konkretno o nama' sta o nama?
razumem da bi ti prijalo da se osamis negde i vrv da se prelistavas bez drugih ljudi. Ali kazes cekas nesto konkretno o nama - ko su nama? sta je konkretno o nama?

I mene to zanima.

@Џорџи da li misliš da treba da se otvori neka tema u kojoj bismo pisali o nekom svom iskustvu, ili o sebi, ili o svojim manama..o nečemu što nije usko povezano sa drugim ljudima?

Ako imaš neku ideju, slobodno otvori temu, ili napiši ovde ili meni na pp koja bi tema bila zanimljiva. Hvala unapred. 🙂

Ne o nama licno da se pise, nego se svuda neko drugi pominje kao kad bi se pomenuo sef i sta ce on da misli o nasem odlasku na ostrvo,sta ce da kazu komsije,kako cemo da ostavimo prijatelje i zivimo bez njih,ne radi se o osamljivanju, ne mogu da vam objasnim kad niste primetili da se svuda provuku neki ljudi a radi se o nama, nasim odlukama i zivotu ,napisao sam u prvoj poruci na ovoj temi

Ne o nama licno da se pise, nego se svuda neko drugi pominje kao kad bi se pomenuo sef i sta ce on da misli o nasem odlasku na ostrvo,sta ce da kazu komsije,kako cemo da ostavimo prijatelje i zivimo bez njih,ne radi se o osamljivanju, ne mogu da vam objasnim kad niste primetili da se svuda provuku neki ljudi a radi se o nama, nasim odlukama i zivotu ,napisao sam u prvoj poruci na ovoj temi
Mislim da nas same ne posmatramo kroz druge ljude kao da ne mozemo bez njih

Toliko ponekad kondenzovano pises da je meni potrebno vremena da ukapiram smisao.

Jeste, najvaznije pitanje odlaska na pusto ostrvo je kako to utice na odnos sa drugim ljudima. Na pustom ostrvu ih nema, pa ipak uticu na nas zivot, pa ma koliko neka odluka bila nasa za nas, a ne za druge. I to je potpuno tacno. I nisu samo oni bitni nama, ima i ono koliko i kako smo mi bitni njima.

Hvala na strpljenju i odgovoru.

Pogledajte prilog 1598189
Na svom životnom putu srećemo mnogo ljudi. Neki od njih su slučajni prolaznici koji retko ostavljaju svoj trag.

Upoznajemo ljude koje ne volimo i koji ne vole nas, ali i one druge koji nesebično dele svoju pažnju, empatiju, svoju ljubav prema nama. I mi se isto tako ponašamo prema njima.

To su naši prijatelji i emotivni partneri.

Vremenom, neki od naših prijatelja izlaze iz naših života bez nekog ozbiljnog razloga, bez povoda i bez pozdrava.

I neki naši partneri sa kojima smo gradili neku zajedničku budućnost, odlaze bez povoda, bez pozdrava.

Šta mislite o takvim ljudima?

Da li vam se desilo da neki vaš prijatelj, vaša prijateljica nestane iz vašeg života, bez objašnjenja? Do tada ste imali korektan i lep odnos, bez svađa.
Da li ste nekad imali emotivnog partnera koji je jednostavno otišao. Nije ništa objasnio šta mu je smetalo u vašoj vezi, otišao je bez pozdrava?

Kako biste se ponašali kada bi vam se to desilo? Da li biste bili tužni?

Prijatelji i stare ljubavi, gde ste, zašto ste otišli?

-Fotografija sa sajta Pixabay.com

- Kasnije ću napisati o jednom čudnom iskustvu koje mi se davno dogodilo, ali sam ga zapamtila za ceo život.
Nedavno se moja dobra prijateljica odselila iz grada u neko selo koja ima 10 kuca i otisla bez pozdrava , na lijep nacin sam joj objasnio kako je nekulturna mada ima depresiju vec dvije godine pa je nisam previse tusio jer i to moze biti razlog.
U stare ljubavi sam razocaran jer ne razumijem da ne moze da bude kontakt cak ni preko FB. Sa kakvim sa ja to curama provodio vrijeme?

I ja sam to radio u mladjim danima,mislim na kratke periode jer je lakse,kasnije sam shvatio da to nije u redu.

Back