Gde ste bili u trenutku,kad je objavljena vest o atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića ?

Са чим је задужио Србију? Шта је постигао и оставио иза себе?
Taj trećerazredni motivacioni govornik svima je spočitavao kako su reaktivni i inertni , kako nisu proaktivni i nemaju životnu inicijativu za sticanje i bogaćenje. A on sam nikada nije uspeo da dođe do velike love sve dok nije došao na vlast kada je za sebe maznuo od države vilu tj. vladinu rezidenciju.

Poslednja izmena:
Kao i više od pola države, realno... Mnogo više ih je potreslo onih desetak hiljada hapšenja odmah posle toga u sablji... Ceca, Aca Lukas itd...
To je bio državni udar i čisto foliranje sa hapšenjima mafije radi održanja na vlasti. Koliko je tih uhapšenih mafioza kao što je Aca Lukas osuđeno?

Poslednja izmena:
Kao i više od pola države, realno... Mnogo više ih je potreslo onih desetak hiljada hapšenja odmah posle toga u sablji... Ceca, Aca Lukas itd...
PA realno. Nisam se, iskreno, tada ni ja potresao. Iovako smo proživeli svašta pa nisam pridavao značaj tom događaju. Bio sam mlađani student-jurio ženske i po koji kolokvijum sa vremena na vreme.

Đinđić je na polju filozofije načinio zavidna ostvarenja napisao je tu jednu potpuno bledu knjigu ali zato je za profesora imao čuvenog Habermasa po tome se Đinđić kod nas a i šire proslavio.
Danas ako bi bilo kog filozofa u svetu pitali za Đinđića sigurno bi mu zazvučalo poznato ime tog kineskog filozofa.

Poslednja izmena:
Gde ste bili tada,kako ste dočekali tu vest?
Da li vam je bilo žao ili ste otvarali šampanjac,kao sadačnji predsednik Srbije?
Са Ружом ...Тако је написао Владан Батић, тадашњи министар МУП-а и УДБ-а шпија...

To je bio državni udar i čisto foliranje sa hapšenjima mafije radi održanja na vlasti? Koliko je tih uhapšenih mafioza kao što je Aca Lukas osuđeno?
Mnogi nisu osudjeni, što je još jedan pokazatelj da ovaj sistem ne može sam da se izbori sa svojom bolešću...

Đinđić je na polju filozofije načinio zavidna ostvarenja napisao je tu jednu potpuno bledu knjigu ali zato je za profesora imao čuvenog Habermasa po tome se Đinđić kod nas a i šire proslavio.
Ђинђић није имао појма о филозофији - то су и лаици примећивали ...

Nemoj tako on je imao filozofsku viziju.
Да, наравно, нарочито када је затворио руднике и рударима саветовао да у окнима рудника гаје печурке ...Ружа је тада једино имала лепу визију - мене ... Неће ме паре, а `оће жене, благо мене ... :hahaha:

Bila je sreda. Išla sam kod lekara jer sam bila prehlađena. Po povratku kući, uključila sam TV.

Saznala..i počela da plačem.

Možda nam se ne bi desio AV da je Đinđić ostao živ.
Тешка прича, био би неки други АВ, јер народ воли, тако је увек било.

Poslednja izmena od moderatora:
Prošao sam pored vlade kasno popodne. Tramvaji bili zaustavljeni, sedmice i devetke, pa nisam mogao kući kod Piramide.
Išao sam peške preko Brankovog mosta, pa tamp negde na NBG vatao 73.

Kad sam stigao, na dnevniku poternica. Posle specijalna emisija: Batić, Mićun, Živković, i Korać ako se ne varam. Svi uplakani, Batić i Mićun bukvalno jecaju dok govore.
sećam se i ja koječega što se nekako zataškava
očigledno da nije za plebs mada se ne može sve sakriti...

Prvo su strani mediji javili pa tek onda naši
CNN je postavio (pa kasnije uklonio) snimak koji nije pripadao dešavanju a naši mediji su ga ponavljali.

Sudnice specijalnog suda napravljene su po najvišim svetskim standardima, a opremanje suda pomogla je vlada SAD.

posmenjivani profesionalci za enforenziku, dalje je bilo lako

romantiše se sa žvakom oko Kosova ali zapravo je razlog masonske prirode, otud američka donacija.

nothing personal just business

PA realno. Nisam se, iskreno, tada ni ja potresao. Iovako smo proživeli svašta pa nisam pridavao značaj tom događaju. Bio sam mlađani student-jurio ženske i po koji kolokvijum sa vremena na vreme.
Pošteno

Ako zanemarimo klupsku ostrašćenost neverovatna je višedecenijska količina ciničnih političkih izjava upućenih narodu preko medija podjednako od Slobodana Miloševića / Mire Marković u uvijenijoj populističkoj formi do Zorana Djindjića u jednoj ogoljenoj formi narativa maloumnih metafora koje ni najostrašćeniji ne bi baš primenili na sebi. Paralelna stvarnost kao zamena za realnu dimenziju se nastavlja i pod ovom vlašću.

Poslednja izmena:
Možda neki od vas imaju gazdu koji je obavezno "nešto nervozan na kraju meseca" tri dana pred platu zaboravljajući sav promet celog meseca, šta znam ima gazda koji svaki lični dohodak natrlja radniku uz priču kako mu je obezbedio istu " jer ima troškove", svakakvih se gazda danas nakotilo ali kao što rekoh slučajno nije - svi su oni upili cinizam. Cinizam potreban za sistem koji se narodski zove: "SISTEM KO TE J..." Slobodan si da radiš šta hoćeš, uhvati se za uši pa igraj ali pare mi ne diraj.

Poslednja izmena:

Gde ste bili u trenutku,kad je objavljena vest o atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića ?

Na Barbadosu, 1 po podne, crnja za sankom: Ej bro, hed gaj in Sebija asasind!? Sori bro!. Ja: no sori, it is okej. Nemam pojma sta covek prica. Uperi on prstom na tv i pojaca zvuk, kad ono udarna vest........ I,... odoh da se kupam.

Gde ste bili tada,kako ste dočekali tu vest?
Da li vam je bilo žao ili ste otvarali šampanjac,kao sadačnji predsednik Srbije?
Bio sam u Vienni, video sam na TVu u kafeu da idu vesti iz Beograda i da spominju Djindjica, nisam najbolje razumeo sta pricaju na nemackom, spominjali su atentat. Onda sam pogledao u susednoj prostoriji drugi TV monitor, tamo je bio CNN na engleskom, vec su govorili da je mrtav. Secam se da su komentarisali neki od gostiju, ostali su kulirali, nisu znali mozda ni ko je on. Mi smo odmah zvali Srbiju, tamo jos nisu znali da he mrtav, znali su da je ranjen ali vest o smrti je jos skrivana.

Tad smo razmisljali da se ne vracamo u Srbiju (oboje dece je bilo sa nama) vec da direktno idemo za Kanadu, misleci da ce opet da se vrate '90te. Produzili smo boravak u Becu par dana da vidimo sta se desava i na kraju ipak odlucili da se vratimo u BGD.

Ђинђић није имао појма о филозофији - то су и лаици примећивали ...
Laici, a naročito primećujete vi filozofi: Stojko, Kežualko i ti - Krki! :lol:

"Subjektivnost i nasilje" u rangu je dela nemačkih klasika, dakle, zlatnog doba filozofije.
I tematski je vezano za nemačke klasične filozofe jer se bavi logikom, tj. početkom logičkog sistema. Pravi sintezu Kantove teze o transcedentalnim estetskim sudovima apriori, i Hegelove o neposrednom čulnom opažaju, kao tačkama od kojih počinje da se razvija sistem mišljenja, sistem logike.

Čudesno delo, zapravo njegova doktorska disertacija ocenjena najvišom ocenom od Jirgena Habermasa, najvećeg filozofa današnjice, i njegovog mentora.

Umesto da bude profesor na nekom od prestižnih evropskih univerziteta, opredelio se da filozofsko znanje upotrebi praktično: politika je praktična filozofija (po Aristotelu, ako se sećam).

Mediska hajka je vodjena i pre ubistva,tako da je bilo i za ocekivati da ce biti ubijen.Vise puta su mu spremali ubistva.Bubanj potok,stark arena itd itd i bombardovali mediski i bilo je pitanje sata i minuta.Toliko se ogresio covek o ove preko engleze i amerkance da mu nije bilo spasa.Danasnja vlast rasprodaje Srbiju za kredite i nisu u dugu pa ih niko od preko ne dira.Na poslu sam cuo za tu vest.

IMG_20250313_065727_253.jpg

Чисто један подсетник за све гибаничаре и нормије који се ложе да је Зоран био патриЈота и да га је намештала Слобина пропаганда. Црно на бело велеиздајнички интервјуу израелском јавном медијском сервису. Па се ви ложите на смеће које је у сваком свом визионарском предвиђању 100% подбацило. Ево Зоранова вољена ЕУ као симбол слободе и демократије у духу тих вредности хапси водећег румунског кандидата. Што је Слоба за разлику од овог дилетанта управо успешно прогнозирао ономад у свом последњем говору када је оцењивао приступе неоколонијализма.

Back