Gde si mačko?

1694695806710.png
 
zajeban lik ....valjda nemas takve celjusti....pitam za druga :D

:mrgreen:

Ženka leoparda usmrćena tokom parenja​

“Leopardi koji su smešteni u našem Zoološkom vrtu borave kod nas u okviru EEP programa, programa razmnožavanja persijskih leoparda organizacije EAZA, tj Evropske asocijacije Zoo vrtova i akvarijuma. Naime, ženka je stigla iz Hanovera pre nekoliko godina, a mužjak je 2020. godine stigao iz Rima. Od kada je stigao, započeli smo proceduru njihovog spajanja. S obzirom da su životinje pristigle iz različitih vrtova i da pripadaju vrsti divljih životinja, niko ne može da zna kako će se one ponašati jedna prema drugoj i da li će biti kompatibilne da uopšte dođe do razmožavanja. Gotovo dve godine oni su držani u istom objektu, ali razdvojeni žičanom ogradom tako da im bude omogućen vizuelni kontakt, da mogu da razmene mirise, a takođe su se i naizmenično puštali u volijeru kako bi mogli da obeleže teritoriju. To je standardna procedura EAZA, tačnije koordinatori programa za razmožavanje leoparda daju tačna uputstva koja zatim svaki zoološki vrt koji je u tom programu treba da primeni”, započinje Sonja i nastavlja:

U septembru ove godine smo počeli da ih spajamo i u volijeri i tada je sve delovalo dobro, mužjak nije pokazivao znake agresije, niti je ženku terao od sebe, nije je ni napadao, niti bilo šta tome slično. Oni su skoro tri meseca, svakoga dana po ceo dan bili zajedno u spoljnoj volijeri, gde se u subotu nažalost desio incident sa smrtnim ishodom. Prilikom parenja, uobičajeno je da mužjak ženku fiksira tako što je drži za kožu vrata, međutim obzirom da je u pitanju jedna velika životinja, ne samo da je došlo do razderotine na koži vrata ženke, nego je na mestu i usmrtio. Taj incident je za nas jedan tužan događaj koji nažalost nije redak u Zoo vrtovima širom sveta”, naglasila je ona.

link
https://nsuzivo.rs/istaknuto/leopar...bjasnila-kako-je-piton-uspeo-da-razvali-bravu
 
Reći nekoj ženi mačko znači da je fatalna, šta drugo?

Međutim, vidiš kako su muške mačke nemilosrdne, a ženke su divne
mačko znači jesi malko divlja, ali reći muškarcu al si dobar macan je eufemizam ;)
 
Udomljavam mace,pa na to gledam drugacije...predivna bica😻✅.
U mojoj glavi je tako❤️

A ono...ako neko hoce nesto " sirovo" da nabaci...nekako zvucice tako taman i da je najmilozvucnija stvar u pitanju...tako da...bitno mi je ko mi kaze
 

Back
Top