Gde sebe vidite za 10 godina?

Помало сам разочаран одговорима наших драгих колегница и колега.

Сви кажу:"ја ћу у пензију, на пецање, на село, у шуму, на планину, одмараћу, мироваћу, ленчарићу...укратко...чекаћу смрт."
Заправо, уживаћу у ономе што ми је остало од живота угађајући себи.
Баш ме брига шта остали мисле.
И да подсетим, од рођења сви чекамо смрт, само то радимо на различите начине.

Сви кажу:"ја ћу у пензију, на пецање, на село, у шуму, на планину, одмараћу, мироваћу, ленчарићу...укратко...чекаћу смрт."

Orlovi idu orlovima, sokolovi sokolovima, svako nađe svoje jato u skladu sa svojim željama, mogućnostima, ambicijama 😊
Svakome lepo na svoj način.

To što imamo velike ambicije nekome je smešno, meni lično je kul 🌸

Заправо, уживаћу у ономе што ми је остало од живота угађајући себи.
Баш ме брига шта остали мисле.
Si, ćerto
И да подсетим, од рођења сви чекамо смрт, само то радимо на различите начине.
Zašto čekamo, ona će doći. Živimo punim plućima, pa kad dođe dođe.
U međuvremenu... 😀

Ah, pa vidi, meni ce Toskana biti baza i oaza. Naravno da necu 12 meseci godisnje sedeti i piti vino :D

Ambicije sam sve ostvario, od zelja ostalo samo putovanje u svemir :)

To je jedno od najiritiantnijih pitanja koje su mi postavljali na razgovorima za posao, inace ovo je za mene nemoguce pitanje i ako bih im iskreno odgovorio sigurno je da vidim sebe iznad njih ali definitivno u nekoj drugoj firmi, to se vec negde i obistinilo.

Shvatio sam da ako se cvrsto drzim nekog cilja kojeg sam konkretno zamislio me dosta ogranicava i usporava i da takva filozofija moze da me zaslepi da propustim neke bolje zivotne prilike koje ce mi proci ispred nosa drzeci se samo jedne stvari kao pijan plota.

Ima ona izreka / filozofija "Ad meliora, semper" i ona mi sluzi kao zivotni moto i govori mi da zivot nazalost nije jedna linearna linija od tacke A do tacke B. Ja nemam konkretan cilj vec vise "smernice" koje me vode na tu neku konacnu bolju destinaciju koja je visestruko bolje, lepse i srecnije mesto od onog na kojem sam danas ili onog na kojem sam bio pre 3 -5- 10 godina. I samo taj put ka konstantnom napretku mi je zanimljiv.

Kao na srednjoskolskoj ekskurziji kada idemo da posetimo neke znamenitosti, meni je tu uvek bilo zanimljivije to druzenje i pijanka u autobusu nego sama destinacija :lol:

Ne znam sta ce buducnost da mi tacno donese niti mogu da znam i naucio sam da se vise ne plasim toga, vise sam uzbudjen u tom iscekivanju da vidim kakve me jos to avanture (i muke) cekaju i sta mogu iz toga da naucim i napravim od zivota.

sve dok nisi odgovorio ----> na vashem mestu

uredu je :lol::lol:

I ja mogu da RADIM od kuce, ali RADIM...on oce bre u peMziju
Brate, nisam ja ni tako mlad, za 10 godina cu imati 56 godina, 30 godina staza, i dovoljno ulozenog kesha da mogu od te manje penzije i tog pasivnog prihoda da zivim lepo. Ne bogato i bahato, ne ni previse skromno, ali sasvim pristojno - sto mi je sasvim dovoljno. :)

I ja mogu da RADIM od kuce, ali RADIM...on oce bre u peMziju

iskreno recheno

raditi odakle mozhesh i hotjesh lepshe je od peMzije

ja sebe i ne vidim u pemziji makar ne klasichnoj
moram se necim zanimati

a sto se njega tiche ako je covek na vreme razmisljao da mu ne pada na pamet da ga handri njemachki politichar koji smatra da komotno mozhemo do 70 raditi i ukoliko je investirao u odredjene privatne fondovo i na taj nachin pokretje svoju lovu ne vidim gde je problem da za tri godine ide u peMziju

Orlovi idu orlovima, sokolovi sokolovima, svako nađe svoje jato u skladu sa svojim željama, mogućnostima, ambicijama 😊
Svakome lepo na svoj način.

To što imamo velike ambicije nekome je smešno, meni lično je kul 🌸
I u zavisnosti od godina. Dodje vrijeme kad ambicije popuste,želja za dinamikom isto i samo te mir veseli. Čitav život učim,radim,za 10 ako ne i ranije mi je vrijeme za dokolicu.

iskreno recheno

raditi odakle mozhesh i hotjesh lepshe je od peMzije

ja sebe i ne vidim u pemziji makar ne klasichnoj
moram se necim zanimati

a sto se njega tiche ako je covek na vreme razmisljao da mu ne pada na pamet da ga handri njemachki politichar koji smatra da komotno mozhemo do 70 raditi i ukoliko je investirao u odredjene privatne fondovo i na taj nachin pokretje svoju lovu ne vidim gde je problem da za tri godine ide u peMziju
Ulazem i ja u etf ali treba godina i godina za to..dodsuse evo kaze da ce za 10 god imati 56 dakle ako krenuo sa pametnim ulaganjem prije 10 god i jos 10 god...super odluka..mislio sam iskreno da je puno puno mladji

I u zavisnosti od godina. Dodje vrijeme kad ambicije popuste,želja za dinamikom isto i samo te mir veseli. Čitav život učim,radim,za 10 ako ne i ranije mi je vrijeme za dokolicu.
Ok
Kod mene se ambicije sa godinama samo amplifikuju
Skupljam energiju ceo život, ne rasipam, nisam istrošena, osećam da tek treba puno toga dobrog da se desi. Mada se i sada dešava ✨

sve dok nisi odgovorio ----> na vashem mestu

uredu je :lol::lol:
Pa jeste posteno :lol: Stavise ja to smatram i nekom vrstom postovanja jer taj neko ko te ispituje sigurno da bi trebao takodje da ocekuje da ga neko prirodnim procesom nekad nasledi a on ode negde vise :lol:

Ali stvarno ne znam kakav odgovor ocekuju na takvo pitanje :lol:

Jos ako mi kaze "mi smo porodica" intervju se jos nije zavrsio a ja vec razmisljam koliki mi je otkazni rok :lol:

Evo skoro mi je menadzer rekao bas to da smo porodica i nesto u smislu I'll be your daddy :eek: Nista ga nakon toga vise nisam razumeo i pocelo je da mi pisti u usima :eek:

Pa jeste posteno :lol: Stavise ja to smatram i nekom vrstom postovanja jer taj neko ko te ispituje sigurno da bi trebao takodje da ocekuje da ga neko prirodnim procesom nekad nasledi a on ode negde vise :lol:

Jos ako mi kaze "mi smo porodica" intervju se jos nije zavrsio a ja vec razmisljam koliki mi je otkazni rok :lol:

Evo skoro mi je menadzer rekao bas to da smo porodica i nesto u smislu I'll be your daddy :eek: Nista ga nakon toga vise nisam razumeo i pocelo je da mi pisti u usima :eek:

to neka sekta !?

Kad ti kazu "We are familly", odmah znaj da su jako teski na povisicama :D

Valjda, ono, ako smo porodica, znaci da ti pare nisu vazne 🤣

Back