Где предати ѕа нови пасош

Bez viza već od 19. decembra?
Cetvrtak, 5. novembar 2009. 14:50


U Savetu ministara EU usaglašen je stav da se očekivano ukidanje viza EU za državljne Srbije, Crne Gore i Makedonije stavi na snagu već 19. decembra ove godine, za razliku od ranije predviđenog termina - 1. januara 2010.

To je bio jedinstven stav ambasadora država EU u Komitetu stalnih predstavnika država (COREPER), rekli su agenciji Beta izvori iz Saveta ministara EU.

Kako je naglašeno, to bi sada trebalo da bude potvrđeno 11. novembra na zasedanju Evropskog parlamenta i potom verovatno pre kraja meseca na sastanku ministara unutrašnjih ili spoljnih poslova EU.

Izvori u COREPER-u su dodali i da je takav stav usvojen na predlog Slovenije.

Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da će vize za građane Srbije, Crne Gore i Makedonije biti ukinute pre božićnih i novogodišnjih praznika. "Slovenija je juče na zasedanju radne grupe za vize na sednici Saveta EU predložila da bezvizni režim za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju počne da se sprovodi već od 19. decembra ove godine, a ne od 1. januara 2010. kako je bilo ranije najavljeno", navodi se u saopštenju.

Slovenačko ministarstvo je naglasilo da će "za Srbiju i Crnu Goru pre toga biti potrebno pričekati i na drugi izveštaj ekspertske grupe o ispunjavanju kriterijuma za liberalizaciju viznog režima, ali Slovenija pritom ne očekuje posebne teškoće".

Predlog bi uskoro trebalo da razmatra i Evropski parlament, a Savet će ga, kako se predviđa, usvojiti sredinom novembra. "Ovim predlogom se, uz podršku Slovenije, tim državama obećava lep božićni poklon, jer će građani već u vreme božićnih i novogodišnjih praznika moći da putuju u države 'šengena' bez viza", ističe Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije.

(Beta)
 
Ja danas predala na Vračaru, u B.Adžije. Došla sam u sedam, u petnaest do osam su delili brojeve, za ceo dan, hoće i da ti izađu u susret da ti zakažu kad ti odgovara, ako mogu. Ova procedura traje 5-10 minuta za ceo red.
Ide po tri čoveka na sat vremena, znači malo sačekaš...nije strašno i daleko je od čekanja za grčku vizu (za vizu je mnogo gore). Nisam čekala duže od pola sata da bih predala za pasoš. Za podizanje je otprilike isto, samo nema deljenja brojeva ujutru, nego dođeš, sačekaš malo i uzmeš pasoš. Meni ništa to nije delovalo strašno.
Što bi se, jerotije, mlatio po Sopotu i Mladenovcu ako si sa Vračara?

bokaruki, sve je kako si opisala!!!! baš tako! evo, sveža informacija, jutros sam išla po broj i predala za pasoš i lk. odlučila sam se za Vračar je radim dve ulice iznad i apsolutno sam prezadovoljna! z:D došla u 7, ljudi su ispoštovali red i uzela broj za termin koji mi odgovara.
treba da dođem po dokumenta za 2 nedelje.
jeeeeeeej!!!!!:zskace:
 
Uvek aktuelno pitanje gde je najbolje predati za pasoš u bg-u.
Bio bih zahvalan ako ima neko savet ko je skoro, da li postoji mesto gde može normalno da se dođe i preda dokumentacija (a da nije više sati čekanja), ili da se zakaže telefonom unapred, da se ne dolazi više puta i to svaki put da se čeka pošto sam do sad čuo razne priče kako neko dođe u 7 ujutru a da mu tamo kažu "e sad ne može što nisi došao u pola 5" i slično.

I takođe da li treba da se fotografiše unapred pošto sam i to čuo da negde traže a negde ne.
 
Ja imam jako + iskustva sa sup vracar,predao sam pocetkom decembra,dosao malo pre 07.30 a oko 07.45 dele brojeve dogovoris se kad ti odgovara ponovo da dodjes tokom tog dana da predas(jako brzo sam to zavrsio) i ponovo dosao za 2 nedelje po pasos,e tu sam doduse cekao mozda sat vremena.

Apsolutno se slažem. Ja sam predala 15. januara i preuzela i pasoš i LK posle 14 dana. Isto sam čekala oko sat vremena za preuzimanje dokumenta zato što sam došla oko 17h. Ko može da dođe ujutru, završiće brže sigurno.
Već samo opisala sve što se tiče predaje papira par postova ranije.

Ja zadovoljna! :super:
 

Back
Top