Gde postoji krav maga klub u Bg?

Pa o i nije logican zkljucak...

Najvaznije je promeniti covaka iznutra i kao licnost! A tehnika je samo spoljasnja manifestacija unutrasnje spremnosti i reakcije na napad. Neki to ljudi imaju u sebi, retki, a mnogima treba da iskuse mnogo puta osecaj kako je udarati 1300 ili 1000 shomena sa macem od 2 kile u 12 u podne na suncu u julu ili avugstiu mesecu.

U takvim trenucima se menja licnost...

Lepo je odbraniti se ako te neko napadne, ali jos lepse je podsvesno zraciti tako da niko ne zeli da te napadne, i ako u tom trenutku imas osmeh na licu... E to te nece nauciti krav maga.

Inace bi svi isli na policijsku obuku od mesec dana i gotova prica. Sto da gubim 10 godina? Jel...

cekaj aleksej..

...dakle po tvom postu mozemo da zakljucimo da jedino sto treba da treniramo je aikido...nista vise...

...ti po tome kazes da je aikido jedina prava vestina...

..aj molim te ne lupetaj..to sa menjanjem licnosti apsolutno nema nikakve veze...ljudi se rode kao borci...ima ljudi koji jedva da su nesto trenirali pa kad uzmu da kidaju nekoga...i njih ne zele ljudi da napadnu jer znaju koliko su opasni...

...a sto se krav mage tice...sistem je izuzetan...i ne ne naucis sve za mesec dana...ubrzanom obukom za par meseci osnove...a posle nastavljas sve...i konstantno uvezbavas...

...ako je aikido toliko dobar...sto ga onda ne rade specijalne jedinice...jer on je jedina prava stvar

@gnjec:

Vidi mogao bih jos dalje da odem i da tvrdim jos vise od toga ali necu, ali tvrdim da je aikido jedna od retkih pravih vestina. Krav maga ne mogu tako cak ni nazvati a kamo li polemisati da li je ili ne.

Neki se ljudi rode kao borci, retki, neki se rode kao (ili postanu) agresivni i to ne treba mesati. Neki izgledaju opasno, pa ih drugio zbog toga izbegavaju a neke bas to provocira da ih napadnu, ali to nema veze sa onim sto sam ja rekao. Nisam ja to izmilsio to su rekli mnogo veci majstori od mene.

Da ne zaboravim, aikido je u velikom broju slucajeva lose prezentovan i nedovoljno, pa ljudi nemaju kompletnu sliku. OK mozda ja imama tako pogeesnu sliku, o K.M. neka bude, ali ono sto sam video bilo u novinama i sto sam procitao od samog osnivaca ostavilo je takvu sliku.

Zasto je ne koriste, odgovor je jednostavan i ima ih vise: 'specijalac' ima obicno i brdo misisca i dovoljo mu je poznavanje nekih 'fazona' a ne tehnika kompletnih, drugo, aikido je zansovan izmedju ostalog na ideju koriscenja protivnikove energije, znaci vise je defanzivan, a to je ono sto specijalcima ne treba, trece nadredjenima nad specijalcima nije stalo da naprave bolje ljude on svojih poderdjenih i nije ih briga sto su ih naucili samo deo neke vestine koje im moze a ne mora spasiti zivot ili pomoci u situaciji, nego samo da ih pripreme da prezive sukob sa vecom sansom za prezivljavanje. A i nemaju vremena da se udube u tematiku, nego jednostavno nauce par tehnika a ako to ne uspe uvek mogu da idu na 'misice'....

Na primer, rad sa oruzijima u aikidou nije razonoda i gubljenje vremena, i ako te niko nece na ulici napasti sa macem, kako to nekad neko kaze, nego je to vrlo korisna stvar. A to ne znaci da is pecijalci to treba da rade. Ali zato sto oni ne rade ne znbaci da ne valja...

cekaj...kako sad mozes da tvrdis da je aikido jedina prava vestina...jer si se bavio ti nekim drugim vestinama?

...inace krav maga nije borilacka vestina vec borilacki sistem...i napravljen je za agente mosada...da ih nauce da veoma brzo i veoma efikasno eliminisu protivnika...i veruj mi da je veoma primenljiv...i veoma im povecava sansu da prezive...vise nego sto bi im aikido...

...a ovo ti pricam sto sam imao prilike da vidim neke demonstracije...ne domace...

...inace aleksej mnoge vestine te uce postovanju protivnika...i imaju duboku filozofiju...a ti bi mogao malo da se raspitas o njima...a ne samo da prozivas bez razloga

Raspitao sam se kako ti kazes, nisam rekao da ostale vestine nisu dobre, ima onih koje izuzetno cenim, ali krav maga tu kod mene ne moze da spada... (nekim sam se i bavio)

A sto se tice gledanja "demonstracija".... samo cu se nasmejati! :)

Nije bas tako...

Ima mnogo toga van aikidoa sto jako vredi i moze se raditi.

Ja se recimo lozim na yai do, ako se tako pise, jedna vrsta macevanja, a moze i kendo, pa zatim nindjucu..... Jiu jucu tako dje mi je OK ali samo ako je instruktor dobar, jer se danas svako zove instruktorom..

Ako mislis da si me time uvredio posto samo tako moze da se tumaci tvoj post, i nisi, samo si me malo razocarao...

Ali nisam se boljem ni nadao... ;)

Ipak kada sam gledao Sigala nije mi izgledalo kao balet... Tada sam i pozeleo da treniram aikido.

To si ti nas pomesao sa realcima, oni sdu prilicno uvezbani, i ono 1 riba se 'kao' provlaci izmedju njih 5 i kao svi je promase... To jeste smesno :)

Pozdrav, necu uzvratiti komplimente!

Aleksej, vidi kad mi nije ni palo na pamet da bilo sta sto napisem bude u licnoj relaciji sa tobom.

Elem, spomenuo si da su demonstracije neke vestine smesne. Ja hocu samo da ti kazem da se slazem. Znaci demonstracije Aikidoa su tako iznamestane da svakome ko se razume u borenje one predstavljaju samo "lep folklorni momenat dalekog istoka".

A to sto si gledao performans filmskog glumca i to ti je kao bilo neki pokazatelj da pocnes da treniras, ne treba ni komentarisati. To samo govori o povrsnosti tvog gledanja na stvari. Za tog Sigala znam jednu stvar, svaki put kad izvede neku akciju koja izgleda primenjivo i van filma, 80% toga nije taj Aikido koji ti treniras vec miks sa drugim vestinama. A isto tako sam cuo od prijatelja koji radi obezbedjenje preko bare u velikim klubovima, kako se Sigal sklanja kao kojot kad ga napushe chamuge. Udje u klub sa dve maloletnice i brojanicom u rukama, i kao ne treba mu obezbedjenje. Dodje neko i kaze: "Aj marsh iz separea" i on se pokupi. Mora da je duhovan mnogo, pa je izbrojao na brojanicama do 101 da se smiri? I on zna sta je film a sta je ulicno petardiranje pa cuti.

To sto si rekjao meni je sasvim jasno zasto si rekao, nema potrebe da se 'izvlacis'.

Sigal (kada sam video da je to sto on radi aikido, tada sam pozeleo da se time bavim, povrsno ili ne nisam zazalio) je jedan od dvojice belaca na zemlji sa najvecim danom, 7. ja to ne bih omalovazavao. A sta mislis koliko ima napacenih likova koji jedva cekaju da se pokace sa Sigalom pa da ga posle tuze.... Ne budi smesan Sigal je Vrhunski majstor. IMa filmova gde je pravio gluposti ali i dalje je ono sto sam rekao.

Nisam gledao preformans, nego prezentaciju i bili su jos neki poznati majstori, japanci...

Iam nogo klubova koji se zovu aikido i izvode taj kako ti kazes folklor, to je meni zao, ali to je njihova greska, jer godimama nisu pogledali van svoje sale....

Verujem da je to tebi smesno, kao sto je i meni smesno ono kod vas, kad te nako napadne, a ti skines cvikerte i ubodes ga u oci (to sam vido sliku u novinama) i ono kad ti neko trazi novcanik a ti ga udaris novcanikm po faci!!! Hehe, mi smo se danima smejali tome, u klubu, :)

Pa ipak do sada nisam omalovazavao sistem....

Nego reci ti meni, bas sam danas pricao sa ortakom iz kluba, i on kaze da je 100% siguran da je Vesa imao klub koji se zb\vao Vukovi i gde se radio SAMO sistem, a ti kazes da tvoj klub nema veze sa njim? Pazi ne pokusava da te nesto provociram sa ovim pitanjem nego me jako interesuje sta je tu i kako...

Moraces da pitas Vesu. Ja ti kazem da to nije tacno.

Postojao je Aikido Klub Vukovi u Lazarevcu koji je vodio njegov necak Vlada. Pre desetak dana kad sam ga sreo (Vladu) pitao me je za nase termine da dodje da vezba sa nama Ruski Sistem.

Tamo gde sam ja poceo da treniram Sistem, kod Vese - to je klub ARS (aikido i ruski sistem). Bio sam u tom klubu redovan mislim jedno 2 godine.

Kako ti se zove taj drug koji to tvrdi?

Iskreno da ti kazem nisam siguran da je bas produktivno da mene pitas o drugom klubu, imas njihov sajt www.ars.org.yu i tamo kontakt adrese pa pitaj ljude da li je to istina.

Sto se tice naocara i novina, znam za tu sliku. Em sam bio tamo kad je slikana, em sam ja skrenirao taj clanak i postavio na net. Slazem se da je nesvakidasnja ideja.

Da se vratim na pravu temu - Krav Maga. Da li postoji neki klub u Beogradu gde se KM vezba redovno? Voleo bih da vidim kako se ovde radi.

OK nema potrebe vise da pricamo off topic, taj drug mi je Nemanja on je asistent br1 i isao je na sastanke sa nasim trenerom Saletom, a i bez njega kad ovaj nije bio tu, sumnjam da ga znas, ali sigurni smo da je tako bilo, zato ti i pitam da proverim, a znam da covek ne bi lupio, ono, nema potrebe...

Zasto mi je to uopste rekao? Zato sto je Vesa na taj nacin imao 2 glasa u aikido supstini na osnovu 2 kluba a u drugom se nije ni vezbao aikido, ali opet kazem nije ni bitno, hteo sam samo da proverim, pa zato rekoh da te pitam.

OK ako kazes da nema veze sa Vesom, onda dobro. Pozdrav.

Koliko sam video sa raznoraznih materijala, Krav Maga je dosta gruba u smislu oslanjanja na vizicke atribute borca. Izgleda mi kao ubrzana siledzijska dziudzica (japanska) sa udaranjem.

Takva vestina je svakako dobra za policiju i vojsku, kada su momci u kondiciji i treba da zgrabe i bukvalno "pokidaju" neprijatelja. Zato i kazem da bih voleo kako to izgleda kad trenira obican svet, studentarija i zene, posto mi je iskustvo da obicno postane tesko primenjivo onima koji nisu napucani snagom i kondicijom.

Off topic:

Mislis 3 glasa?

ARS, ARS Karadjordje i Vukovi (iz Lazarevca).

E sad ti koji su hteli da mu skinu taj jedan glas iz politicko-produhovljenih razloga, verovatno su taj aikido klub iz Lazarevca pomesali sa nasim klubom.

Proveri

milosmalic:
Off topic:

Mislis 3 glasa?

ARS, ARS Karadjordje i Vukovi (iz Lazarevca).

E sad ti koji su hteli da mu skinu taj jedan glas iz politicko-produhovljenih razloga, verovatno su taj aikido klub iz Lazarevca pomesali sa nasim klubom.

Proveri

Ko zna, moguce...

A politicke razloge sam i ja osetio na svojoj kozi, kada nismo mogli da polazemo za 1. dan ranije ove godine, toga ima.... Nazalost... (to nije imalo veze sa Vesom, btw da ne mislis nego nesto drugo...)

Vidim da se ovde razvilo dosta tema...a sto se tice krav mage,malo sam se raspitao. Postoji novoformirani klub na NBGD-u u prostorijama karate kluba KINDER,zaboravio sam tacnu adresu....potrazite ga na netu. Treninzi su utorkom i cetvrtkom od 18h. Nisam zeleo da donosim prerane zakljucke o vestini,tj na osnovu malo informacija koje imam (za razliku od nekih) ;-) ,pa sam otisao da posmatram trening...ukratko,prilicno realno i efikasno.Clanarina je 2K dinara pa ko voli nek izvoli.
Pozdrav svima 8-)

Ma da,kapiram i ja to! Pored tih treninga na NBGD-u,taj isti trener drzi i treninge u pioniru pon-sre-pet,pa za taj isti kesh mozes da prisustvujes i tim treninzima,ako imas vremena.Mislim da je to OK...stvarno vredi otici i pogledati. Cime se ti bavis...od sportova?

Back