Quantcast

GDE NAJBOLJE RIBA GRIZE U VOJVODINI

proka

Buduća legenda
Moderator
Poruka
44.853
Први улов сом од 19,5 килограма

Ажурирано пре 3 часа 47 минута
КРЧЕДИН: На управо завршеној четвртој “ Крчединској бућки”, традиционалној и јединственој манифестацији у лову сома на старински начин бућком, победила је екипа риболоваца из Нових Бановца.


првопласирани Иван Ђурић први пут на такмичењу и први пут је ловио бућком


На такмичењу је учестовало 25 екипа односно 50 такмичара пристиглих из Аде, Кањиже, Петроварадина, Нових Бановаца, Лознице, Шапца, Сегедина…Најуспешнија екипа ове године дошла је из Нових Бановаца, а Иван Ђурић и Бојан Орловић уловили су сома тешког 19,5 милограма. Занимљиво је да је првопласирани Иван Ђурић први пут на такмичењу и први пут је ловио старинским начином бућком. Посрећило му се, јер је одмах уловио највећег сома.
Љ. М.
- - - - - - - - - -

krčedin je postavio početnu merku, ima li boljih ? :D
 

proka

Buduća legenda
Moderator
Poruka
44.853
Derek Klingenberg iz Kanzasa poznat je po snimcima koji prikazuju kako se odvijaju neke radnje na farmi. Ali sada je napravio jedan neverovatan snimak na kom se vidi kako je ribu upecao dronom

- - - - - - - - - -


- - - - - - - - - -

Derek je došao na ideju da pokuša da upeca ribu pomoću drona, pa je udicu zakačio na kanap koji je vezao za dron.
 

proka

Buduća legenda
Moderator
Poruka
44.853
REČNA NEMAN TERORIŠE SAVU "Moj muž je šetao psa pored obale, kada ga je nešto POVUKLO POD VODU


- - - - - - - - - -

Som težak više od stotinu kilograma primećen je poslednjih dana uz obale reke Save u Zagrebu. Fotografiju podvodne nemani ustupila nam je Zagrepčanka B. V. (podaci poznati redakciji) koja tvrdi da je reč o istoj ribi koja je pre punih šest godina napala i u reku povukla njenog psa, 14 kilograma tešku ženku francuskog buldoga.

Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva


Kako je ispričala za Jutarnji list, pre šest godina njen je suprug, baš u ovo vreme, šetao je njihovog psa. Ona je trčkarala po plitkoj reci uz obalu. Kod železničkog mosta, poznatijeg i kao Hendriksov, ženka je iznenada snažno povučena u vodu. Suprug naše sagovornice odmah je skočio u vodu, no psu nije bilo traga.

Kada je došao kući, supruzi je ispričao što se dogodilo i zaključili su da je u pitanju veliki som, s obzirom na to da je reč o ogromnim ribama koje često napadaju manje životinje, poput ptica pa čak i pacova. Šest godina B. V. upozoravala je vlasnike manjih pasa na ogromnu rečnu neman, ali retki su oni koji su joj poverovali. Međutim, sada se konačno domogla fotografije ribe.
 
Top