Gde nabaviti kvalitetan bajonet?

Inace bajonet ciju si fotografiju stavio je iz nekih davnih vremena, recimo iz II svet.rata a cini mi se jos ranije. Ima samo jednu ostricu, poprilicno je dugacak i moguce je da se koristio za mauzer '98 (ili M48 po naski). Namenjen je za bodenje (zbog duzine) i posto ima samo jedno secivo namenjen je za udarac unutrasnjom stranom puske na koju se nasadi (sto mu je ekstremna mana jer u borbi sa njim nisi mogao da zadas povratni udarac na spoljnu stranu).

A da si bio u JNA (protiv koje izgleda imas mnogo toga) znao bi da je standardni bajonet bio znatno kraci, od bruniranog visokovrednog celika, sa jednom ostricom i sekacem za celicnu zicu sa druge strane.

Sta je najbolja opcija? Napisao ti je FDDD gore a, bogami i ja, to se zove "noz za prezivljavanje". Odes u military shop, trazis tako, pogledas sta ti ponude, na osnovu izgleda i cene odaberes i to je to. Ovoliki bajonet je totalno neprrakticno nosati, plus zahteva non-stop ostrenje, posle dve prerezane grane se ostrica tupi. Kad ti ovoliki bajonet policija nadje u automobilu odmah postajes sumnjiv i snosis posledice toga.
 

Back
Top