Где ми идемо?

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
48.824
Којем ветру се клањамо оном са истока или оном са запада.Коју прошлост желимо да вратимо ,коју да заборавимо.Кога да славимо ,кога да се срамимо.

Где да идемо према истоку где излази сунце или према западу одакле нас громови и муње једном убише.

Подигни глави или буди покороан тишином.:think:

У Србији се више ни глас не може да чује ,ништа осим ветрова са истока и запада!

Earth-Erde.jpg

Где идемо када тапкамо у месту ,зашто нас воде као овце без ланаца :neutral:
у круг!

attachment.php

Prilozi

• Earth-Erde.jpg
    Earth-Erde.jpg
    46,9 KB · Pregleda: 37
Којем ветру се клањамо оном са истока или оном са запада.Коју прошлост желимо да вратимо ,коју да заборавимо.Кога да славимо ,кога да се срамимо.

Где да идемо према истоку где излази сунце или према западу одакле нас громови и муње једном убише.

Подигни глави или буди покороан тишином.:think:

У Србији се више ни глас не може да чује ,ништа осим ветрова са истока и запада!

Earth-Erde.jpg

Где идемо када тапкамо у месту ,зашто нас воде као овце без ланаца :neutral:
у круг!

attachment.php
Valjda je normalno da se ide prema suncu,bez sunca nema zivota!:manikir:

А тапкаш,тапкаш ..шта друго да радиш .Не бих ја да будем овца нећу у круг!

Iskreno, od komuniste nisam ni ocekivao toleranciju. Sto se mene tice, nema problema. Jedino, meni neces moci da pricas da je taj sistem dobar.

I stvarno mi je cudno da podrzavas nesto sto je smisljeno u Nemackoj, pokrenuto iz Britanije, pa konacno i izvrseno tako sto su Lenjina poslali iz Nemacke u Rusiju.

Iskreno, od komuniste nisam ni ocekivao toleranciju. Sto se mene tice, nema problema. Jedino, meni neces moci da pricas da je taj sistem dobar.

I stvarno mi je cudno da podrzavas nesto sto je smisljeno u Nemackoj, pokrenuto iz Britanije, pa konacno i izvrseno tako sto su Lenjina poslali iz Nemacke u Rusiju.
Како да знаш ако га никада ниси живео?

Како да знаш ако га никада ниси живео?

Od 1980. pa na ovamo smo mi bar neki deo bili u nekakvom polu-socijal-komunizmu...

Taj sistem je bio namenjen jednoj drzavi izmedju dva bloka, koja je pokusavala da vodi treci. Svet se u medjuvremenu toliko promenio, da je vracanje na staro nemoguce, jednako nemoguce kao sto je danas nemoguce vracanje vremena u nazad.

A inace, taj komunizam sto ga reklamiras, je grubom silom uvodjen i u Rusiji... A posle 1945. je u istocnom lageru bilo sijaset pobuna - ali su sve grubo ugasene, tolerancije u komunizmu nema.
Pobune:
Madjarska 1956.
Cehoslovacka 1968.
Poljska 1980.
DDR 1989 (rusenje berlinskog zida)

Samo u Rumuniji i Bugarskoj nije bilo pobune, od zemalja kojima je komunizam uveden pomocu Crvene armije.

A inace, jedino kod nas neki pokusavaju da se vrate staro...

Back