Gde je ekonomski smisao?

Zauz

Buduća legenda
Poruka
30.540
Screenshot_20221219-092412_Instagram.jpg
Screenshot_20221219-092433_Instagram.jpg
Screenshot_20221219-092436_Instagram.jpg
Screenshot_20221219-085217_Instagram.jpg

"Stedite struju" poruka svima dok se struja trosi ovako ` gde je ekonomski smisao ovoga razume li neko?

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
Вучић је својевремено причао да та новогодишња расвета поспешује трошење новца од стране грађана, на куповину роба и услуга, па те празничне куповине утичу на пораст БДП.

Мсм...будала.

zofr

Iskusan
Poruka
5.906
Nebitno da li je Beograd, Kragujevac ili Donja Murtenica, cilj je isti - popljuvati Srbiju, pokušati da lakovernima
i neobrazovanima prodaješ maglu ili, kako bi stariji rekli: mooda za bubrege...
Не, ти то радиш. Приходи од услуга (туризма) скоро у целости остају локалној самоуправи, па се зато то ради.

ves.bole

Poznat
Poruka
7.981
Не, ти то радиш. Приходи од услуга (туризма) скоро у целости остају локалној самоуправи, па се зато то ради.
A vas dvoje skačete sami sebi u usta.
Ja kažem da je potrošnja struje neznatna i da su turisti koji dolaze u Beograd oduševljeni.
Onaj prvi se iščuđava potrošnji struje, ti si uvređen što je to u Beogradu.
Pa jok, nego treba da se postave fenjeri u Knez Mihajlovu i da se gase u 20h?

zofr

Iskusan
Poruka
5.906
A vas dvoje skačete sami sebi u usta.
Ja kažem da je potrošnja struje neznatna i da su turisti koji dolaze u Beograd oduševljeni.
Onaj prvi se iščuđava potrošnji struje, ti si uvređen što je to u Beogradu.
Pa jok, nego treba da se postave fenjeri u Knez Mihajlovu i da se gase u 20h?
Нисам био контрадикторан па да себи "скачем у уста", требало би да знаш шта та фраза значи.

Нисам говорио о струји, али те конструкције са ЛЕД-овима коштају више од струје које ће потрошити. Трошкове тих конструкција покрива република, а приход од туризма у највећој мери иде Београду. Па докле бре?

ves.bole

Poznat
Poruka
7.981
Нисам био контрадикторан па да себи "скачем у уста", требало би да знаш шта та фраза значи.
Znam ja dobro šta ta fraza znači, ali da razjasnimo:
Neko bi da se hebe, ali da mu ne uđe...

Нисам говорио о струји, али те конструкције са ЛЕД-овима коштају више од струје које ће потрошити.
Naravno, ali ni to nisu neki astronomski troškovi.
E sad, ako se nađe neko prepametan da se ugradi u taj posao (kao što jeste) - to je već druga priča...

Трошкове тих конструкција покрива република, а приход од туризма у највећој мери иде Београду. Па докле бре?
To mi je novo, odakle ti to, može neki link?
Koliko ja znam, te troškove pokriva grad Beograd.
Ali isto tako znam da je cena te rasvete naduvana najmanje 2 puta.

zofr

Iskusan
Poruka
5.906
Znam ja dobro šta ta fraza znači, ali da razjasnimo:
Neko bi da se hebe, ali da mu ne uđe...

Naravno, ali ni to nisu neki astronomski troškovi.
E sad, ako se nađe neko prepametan da se ugradi u taj posao (kao što jeste) - to je već druga priča...

To mi je novo, odakle ti to, može neki link?
Koliko ja znam, te troškove pokriva grad Beograd.
Ali isto tako znam da je cena te rasvete naduvana najmanje 2 puta.
Београд, као престоница, има пројекте који се оцењују као да су републичког значаја, па их финансира или суфинансира република. Такав је случај и са туризмом у главном граду.

Слажем се да украсне конструкције нису скупе, али сам се лично уверио, на другим пројектима, да се уграђују разноразни. Нормално је да то буде 5 до 7 посто, али код нас је то отишло и на 100 посто.

ves.bole

Poznat
Poruka
7.981
Београд, као престоница, има пројекте који се оцењују као да су републичког значаја, па их финансира или суфинансира република. Такав је случај и са туризмом у главном граду.
Pa ne znam baš da li se ta rasveta sufinansira, nije ni bitno na kraju krajeva.
Ja sam za, lepo izgleda.

Слажем се да украсне конструкције нису скупе, али сам се лично уверио, на другим пројектима, да се уграђују разноразни. Нормално је да то буде 5 до 7 посто, али код нас је то отишло и на 100 посто.
100% ugrađivanje je još i skromno za naše lopine.
Ja nešto nisam video tendere za novogodišnju rasvetu.
Problem je što tu drpaju totalno nebitni likovi, zamenik pomoćnika predsednika opštine i slični.
Ali to je ista priča kao i za Bus Plus - firma osnovana mesec dana pre nego što je od grada dobila dozvolu da krade.
Dok te lopine ne počnu da zaglavljuju ozbiljan mardelj, neće se to promeniti.