Gde ćemo na odmor? U Srbiju!

Za one koji ostaju u Erbiji

PETROLEND I ŠTRAND KAO OMILJENA KUPALIŠTA U VOJVODINI​

Štrand, smešten na obali Dunava u Novom Sadu, je prelepa plaža koja se smatra jednom od najlepših plaža na Dunavu. Ova popularna destinacija ima dugu istoriju, s otvaranjem svojih vrata davne 1911. godine. Štrand je omiljeno mesto Novosađana i prostire se na 7 hektara zelenih površina i gotovo isto toliko peščanih.
Leti, Štrand poseti oko 15.000 kupača koji traže prijatnu hladovinu i uživaju u zelenoj travi ili se opuštaju na peščanoj plaži s finim žutim peskom. Osim sunčanja i kupanja, na Štrandu se često organizuju razne manifestacije i sportska takmičenja poput "Dunavske regate TID", "Novosadskog triatlona" i takmičenja u odbojci, košarci i pecanju. Ulaz na Štrand se naplaćuje 50 dinara, pružajući pristupačnu opciju za sve posetioce koji žele da uživaju u ovoj predivnoj plaži.
Aqua park Petroland, smešten u Bačkom Petrovcu, predstavlja najveći turističko-zabavni park u Srbiji. Ovaj kompleks tobogana, bazena, igrališta i plaža prostire se na 20 hektara, od kojih se oko 8 hektara nalazi pod vodom s raznim zabavnim atrakcijama.

strand, novi sadPetroland je prilagođen svim uzrastima, od dece do odraslih. Voda koja se koristi dolazi iz dubine od oko 800 metara i ima temperaturu od približno 32 stepena Celzijusa. Za decu je posebno napravljen Dečiji raj s prskalicama, toboganima i raznim igralištima. Najviši tobogan, po imenu King, visok je 18 metara i pruža uživanje u brzom spustu kako mlađim tako i starijim generacijama.
Uz bogatu ponudu hrane i pića, Petroland nudi i razne ugostiteljske i prateće usluge. Aqua park je otvoren svakodnevno od 10 do 19 sati, pružajući dovoljno vremena za uživanje u svim atrakcijama.
Ako želite da stignete da posle Štranda posete Petrolanda iznajmljenim automobilom, treba krenuti prema Bačkom Petrovcu, koji se nalazi oko 25 kilometara jugozapadno od Novog Sada. Pratite putokaze za Petroland, a kada stignete, tu je i parking dostupan posetiocima.

VIKEND NASELJE VINCI I PRELEPA PLAŽA NA DUNAVU​

Ušuškano u borovoj šumi, na obali Dunava, nalazi se vikend naselje Vinci, smešteno na pola puta od Velikog Gradišta ka Golupcu, pružajući posetiocima jedinstvenu destinaciju za odmor. Vinci je mesto koje je poznato po svojoj lepoti, skriveno i neistraženo, mirno i sa neodoljivim pogledom na širok Dunav, koji kad je vedro dobija tirkiznu boju poput boje mora.
Ako želite da se zaustavite i osluškujete prirodu oko sebe i u sebi, toplu preporuku dajemo upravo ovom mestu. Mirisi Dunava i borovine omamljuju i osvežavaju u isto vreme, pružajući osećaj opuštanja i mira. Obala Dunava je ovde uređena, izuzetno privlačna za kupače i omiljeno je odredište brojnih izletnika i turista tokom celog leta. Šetačka i biciklistička staza napravljena je uz obalu Dunava i povezuje Vince sa Golupcem, udaljenim oko 9 km.

vinci, golubacNaselje Vinci nudi razne mogućnosti smeštaja, a posebno su popularni apartmani koji se mogu iznajmiti. Ovi apartmani pružaju udobnost i komfor tokom boravka, omogućavajući gostima da uživaju u mirnom okruženju prirode. Međutim, ukoliko želite više sadržaja i aktivnosti, u blizini se nalazi i Srebrno jezero. Ovo jezero je omiljeno odredište za vodene sportove, pecanje i opuštanje na plaži. Ovde se nalazi mnoštvo restorana, kafića, radnjica sa suvenirima, tako da ćete imati utisak da ste posetili neko manje primorsko mesto.
Još jedna zanimljiva atrakcija u blizini je Golubačka tvrđava. Ova impozantna srednjovekovna tvrđava nalazi se na obali Dunava i pruža fascinantan pogled na reku.
Ukupno gledano, naselje Vinci je idealna destinacija za one koji traže mir i lepotu prirode. Sa obalom Dunava, blizinom Srebrnog jezera i mogućnosti posete Golubačkoj tvrđavi, Vinci nudi raznovrsne sadržaje koji će zadovoljiti različita interesovanja posetilaca. Uživajte u ovoj skrivenoj oazi i doživite trenutke mira i opuštanja u prelepom okruženju.Sa sajta
 

Back
Top