Gde bi ste pre ziveli?

Meni je posao takav da mogu da radim i na Antarktiku, samo ako ima interneta, tako da sam ranije mnogo vremena provodio na grčkim ostrvima. Ponajviše na Kritu. Meni idealno mesto i za rad i za život. Na Kritu svaki dan se otkrije nešto novo. Nemam ništa ni protiv Rodosa , Skijatosa i Samosa. Takođe ne bih bio protivan da živim u Provansi ili Toskani. Ni Norvešku ne bih odbio. Uređena zemlja, prelepa priroda, mnogo mesta za rekreaciju u prirodi ( Tromse na severu npr). Sve zavisi od afiniteta i interesovanja. Svaka zemlja je lepa i zanimljiva na svoj način.

OK, tebi se to ne sviđa,i poštujem.
Ali me ubedi, da je bolje živeti na 5 stepeni, i smrzavaš se. Ili na blagih 20, da ne navodim više, i uživaš, u toplom i prijatnom danu. Da je toplo loše, ne bi ni sunce bilo, izvor života.
Ne ubeđujem nikoga. 5 stepeni je odlična temperatura. Ne znojiš se, imaš vazduha i bistru glavu.
20 stepeni je ok. Sve preko toga mi ne prija.

Ne ubeđujem nikoga. 5 stepeni je odlična temperatura. Ne znojiš se, imaš vazduha i bistru glavu.
20 stepeni je ok. Sve preko toga mi ne prija.
5 stepeni, uopšte nije OK temperatura. To je hladno, i nimalo prijatno. E, sad, ako porediš, sa ekstremima, koji idu u minus, oni su tek neprijatni.
20 je prijatno. Pa i 25 je ok.
Opet, sve zavisi i do organizma. Ali, svakako, više volim 35,u hladu, sa prijatnom unutrašnjoj temperaturom, nego da se trontam i smrzavam.
Svakako, poštujem mišljenje, svake osobe. Svak ima svoj razlog.

Meni je važna logistika po mojoj meri. Geografski gde je, malo manje.
Recimo kao neki idealni kompromis gde je sve što volim....Barselona.

Volim recimo da se izolujem na neki Bohinj ili neke Alpe ili grčko ostrvo....ali onda mi se u 11 uveče prijede pizza ili burger,zatreba rupurut hitno ili nešto tako...iiiii...hoćeš malo sutra.
Ipak kao neko ko je ipak iz Beograda imam tu naviku da mi je sve dostupno 24/7 i generalno malo mi je problem život u manjoj izolovanoj sredini, koliko god mi prija ponekad provedeno vreme u istim.
Dakle komfor onaj životni mi je preči od klime.

Volim recimo da se izolujem na neki Bohinj ili neke Alpe ili grčko ostrvo....ali onda mi se u 11 uveče prijede pizza ili burger,zatreba rupurut hitno ili nešto tako...iiiii...hoćeš malo sutra.
Ipak kao neko ko je ipak iz Beograda imam tu naviku da mi je sve dostupno 24/7 i generalno malo mi je problem život u manjoj izolovanoj sredini, koliko god mi prija ponekad provedeno vreme u istim.
Ovde jos jedan iz Beograda...veruj mi da ces na bolje vrlo lako navici, i za pizza i rupurut - lako ces se organizujovati, ako se na novoj lokaciji dobro osecas 👌

Dakle recimo da imate mogucnost da birate izmedju drzava tipa Norveska, Svedska, Danska, Velika Britanija ili recimo ajde Grcka, Turska i tako neke siromasnije drzave ali sa velikom obalom, toplim morima itd... Prve nabrojane zemlje imaju dobar standard ali uzas klimu, narod, pa i za muskarce ruzne zene. Otici na neki period zaraditi i ustedeti je ok, ali kvalitet zivota nikakav. Znaci ajde Grcka ili Norveska recimo? U Engleskoj ne bih ziveo ni da imam preko 5000e platu. Odvratna nacija i klima uzas. Depresija jednom recju
Pa neko fino ostrvce u grckoj bez problema. Ali s lovom.
Mogao bih da zivim i u velikom gradu, ali s lovom.
I u Stokholmu mozes lepo da zivis ali s lovom. Nabacis dobru gajbu i vikendicu negde, cim se malo smorim, pravac vikendica na 10 do mesec dana, kada se smorim od klime, ✈️ pravac grcka, uzmes stan na mesec dana. Tj kucu neku i tako uzivas. Kad nemas love, dobro je i neko sprsko seoce. Ne bih ziveo u inostranstvu a da nemam love. Jer to je kao tu si, sve je tu, a nemas nista od toga vec sasecas da bi... Stekao lovu.

Pa neko fino ostrvce u grckoj bez problema. Ali s lovom.
Mogao bih da zivim i u velikom gradu, ali s lovom.
I u Stokholmu mozes lepo da zivis ali s lovom. Nabacis dobru gajbu i vikendicu negde, cim se malo smorim, pravac vikendica na 10 do mesec dana, kada se smorim od klime, ✈️ pravac grcka, uzmes stan na mesec dana. Tj kucu neku i tako uzivas. Kad nemas love, dobro je i neko sprsko seoce. Ne bih ziveo u inostranstvu a da nemam love. Jer to je kao tu si, sve je tu, a nemas nista od toga vec sasecas da bi... Stekao lovu.
Sa lovom naravno :lol:

Beograd ne moze da se meri ni sa jednin primorskim vecim mestom, tipa Mediterana. Dzaba veliki grad kad mu Ada kupaliste. Pre bih u mnogim grckim mestima ziveo nego u Bgu. Guzva, zagadjenost itd.. Beograd je bukvalno prcija za Barselonu, Rim, Nicu,Istanbul, Atinu

Turska da, Grci nikad nisu nikog pokoravali i nemoj bas reci da su skandinavci bolji narod od grka
Aleksandar Makedonski, atinske i spartanske kolonije duž Mediterana i Crnog mora.... uopšte uzevši, cela ljudska istorija se mahom svodi na osvajanja i pokoravanja, povremeno i na masovne zločine. Ružno ali i istinito.

Kome smeta, neka se žali Bogu, uskoro će mu rođendan, pa je bolje raspoložen nego inače.

Beograd ne moze da se meri ni sa jednin primorskim vecim mestom, tipa Mediterana. Dzaba veliki grad kad mu Ada kupaliste. Pre bih u mnogim grckim mestima ziveo nego u Bgu. Guzva, zagadjenost itd.. Beograd je bukvalno prcija za Barselonu, Rim, Nicu,Istanbul, Atinu
Da, za te gradove jeste. Kakva Ada i kupališta imaju veze sa bilo čim?
Poenta je da mi je potrebna infrastruktura velikog grada...nisi shvatio suštinu posta

Da, za te gradove jeste. Kakva Ada i kupališta imaju veze sa bilo čim?
Poenta je da mi je potrebna infrastruktura velikog grada...nisi shvatio suštinu posta
Razumem, tipa i neko selo je lepse leti od Bga ako izlazi na more a sta mi vredi kad nema posla, a pogotovu zimi. Meni vise ide preko ova idealizacija Bga. Kao da nisu izasli van Srbije. Bg ima svoje cari, lep je grad, pogodan za posao itd... Ali ima i velike mane

Ne bih menjao, toplu klimu, čistinu, mir..., za stotine, picerija, hamburgerdžinica, ćevabdžinica...,i ostalih, bespotrepština, ni za šta. Kakva, bre infrastruktura te spopala? Ovakva natrpanost, u gradovima, nas je i dovela, do tačke pucanja, u kojoj se nalazimo. Normalno mirno naselje, sa normalnim pristupom kućama, najosnovnijim potrepštinama, i to je otprilike to. Miran život, bre. To, što ti je blizu neka žderaonica, kockarnica, butik, kafe-bar..., ne daje, nikakav komfor. Čak naprotiv, daje ti skučenost i zavisnost, od tih, svirok....a.
Širok vidik, a ne skučenost.Natrpali smo se, na malim prostorima, kao da pored, ne postoji ništa. Otuđili smo se, bre, jedni od drugih, od prirode, od mirnijeg posmatranja na život. Postali razmaženi.
Nažalost, trenutno me koče, neke stvari, u koje sam zagazio, malo više, inače bih, davno zapalio put Mediterana. Porodične i poslovne. E, izem ti infrastrukturu. Što je više ima, komplikovanije je. Ma idi, bre. Smorih se, više.

Meni je posao takav da mogu da radim i na Antarktiku, samo ako ima interneta, tako da sam ranije mnogo vremena provodio na grčkim ostrvima. Ponajviše na Kritu. Meni idealno mesto i za rad i za život. Na Kritu svaki dan se otkrije nešto novo. Nemam ništa ni protiv Rodosa , Skijatosa i Samosa. Takođe ne bih bio protivan da živim u Provansi ili Toskani. Ni Norvešku ne bih odbio. Uređena zemlja, prelepa priroda, mnogo mesta za rekreaciju u prirodi ( Tromse na severu npr). Sve zavisi od afiniteta i interesovanja. Svaka zemlja je lepa i zanimljiva na svoj način.
Sve same NATO destinacije, a na svakoj temi botujes za Rusiju, Iran, Sev. Koreju i slicnu bandu. Licemerno na kub.

Back