Gde bi ste pre ziveli?

Pa ono jeste 😃 Nisu nam ovog rode donele 😃
Msm da nije toliko do spleta bilo kakvih okolnosti, već do mentaliteta naroda uopšteno, bilo gde.
Pogledaj šta su Švedskoj uradili, samo zato što su proevropski orijentisani, pa su progutali svaki mogući "eksperiment". Hteli su da budu Evropejci, pa su to i "dobili". Sad su sve, samo više nisu Evropejci.
Norvežani su bogati, Islanđani su i ovako odvojeni od kontinenta i njih boli briga da im EU bilo kako naređuje. Rekli "zbogom"!
F.ck off!

Poslednja izmena:
Msm da nije toliko do spleta bilo kakvih okolnosti, već do mentaliteta naroda, uopšteni, bilo gde.
Klasicni Zapadni spin. Juzna Evropa je primitivna, zaostala, glupa itd.. Severnjaci i zapadnjaci su sve fini, kulturni itd... Gde ces gore od pijanih stoka engleza. Da si videla kako se ponasaju na Egzitu. Vecih seljacina nema. Povracaju po ulici, skidaju se goli

Klasicni Zapadni spin. Juzna Evropa je primitivna, zaostala, glupa itd.. Severnjaci i zapadnjaci su sve fini, kulturni itd... Gde ces gore od pijanih stoka engleza. Da si videla kako se ponasaju na Egzitu. Vecih seljacina nema. Povracaju po ulici, skidaju se goli
Englezi su najgora nacija na planeti.
Samo su bogati, jer su bili kolonijalna sila, poput Turaka, pa su kod sebe dovlačili svakakva blaga. Zato su ih Vikinzi i pelješili. I ako su,...i to im je bilo malo! Trebalo je da ih skroz opelješe.😁

Oni cak sebe ne smatraju evropljanima. Zele da budu 53. Usa drzava. Slavili kad izasli iz Eu. I ne pripadaju kulturoloski Evropi. Znaci vise Usa, Kanada Aus
Da,...
anglosaksonski narod. Najveće ljige na planeti! Sva sr.anja po Evropi su uvek oni i zakuvali.I to što su vas bombardovali. Za Severnjake nisi u pravu, oni nisu takav narod. Sad,...svakome više odgovaraju narodi sličnih mentaliteta. Grčka je Balkan i Mediteran, Turska je velika zemlja i bogata resursima. Znači, uvek je veći igrač na međ.pozornici. Nije ni čudo da su ti oni "bolji" od Severnjaka.
Mda,...nisu! 😁

Kao kad su pitali Islanđane kako misle preživeti bez EU, tako izolovani?
Oni im odgovorili:" Čuvaćemo ovce"! :rotf:
IMG_20241229_014334.jpg

Da,...
anglosaksonski narod. Najveće ljige na planeti! Sva sr.anja po Evropi su uvek oni i zakuvali.I to što su vas bombardovali. Za Severnjake nisi u pravu, oni nisu takav narod. Sad,...svakome više odgovaraju narodi sličnih mentaliteta. Grčka je Balkan i Mediteran, Turska je velika zemlja i bogata resursima. Znači, uvek je veći igrač na međ.pozornici. Nije ni čudo da su ti oni "bolji" od Severnjaka.
Mda,...nisu! 😁
Za Tursku samo kazem da je prelepa zemlja, nikako nije prijateljska zemlja Srbiji. Grcka jeste. Uzgred, Turska je isto bombordovala Srbiju i 5 vekova cinila zulume ovde. Grcka, Rusija, Ukrajina i istale pravoslavne zemlje su uvek bile prijateljske Srbiji. Ali to govorim politicki. Ova tema nije politicka vec gde bi voleli da zive. Grcku i Tursku sam naveo jer su nam blizu, ne bas zavidnog standarda a bogate prelipim morima. Severnu Evropu sam naveo kao finansijski zavidnu a ne bas prirodno. 6 meseci su u mraku, dovoljna informacija da te odvrati od zivota u takvim zemljama 😃

Od pomenutih, definitivno Grčka. Može i Italija,Francuska, Španija. Ali, Hrvatska ima, odličnu obalu, i Albanija, nije tako loša. Ne mešam politiku, u sve ovo. Reč je o klimi i moru. Ne volim hladne i depresivne krajeve, pa neka je i standard u pitanju. Ne volim zimu, jednostavno. Za organizam,mi prija, samo topla klima. Odlično se osećam. Meni je svakako bolje, biti u vrućini, nego se smrzavali. Najviše volim Mediteran

Severnu Evropu sam naveo kao finansijski zavidnu a ne bas prirodno. 6 meseci su u mraku, dovoljna informacija da te odvrati od zivota u takvim zemljama 😃
Nije bukvalno mrak, ali jeste problem dok se na to ne navikneš. Više je polumrak, noći nisu tada crne, nego plave. Kao polusumrak, klima nije toliko oštra kao što misle. Zato leti pada mrak u 22 i 30 h.I prijatne su temperature.
Kod klime je problem oštar vetar sa Baltičkog mora i blizina magnetnog polja ( zavisi u kom delu zemlje). Ljudima se često tamo javljaju glavobolje, mučnina i sl. Piju atidepresive kao sezonsku terapiju.😁

Dakle recimo da imate mogucnost da birate izmedju drzava tipa Norveska, Svedska, Danska, Velika Britanija ili recimo ajde Grcka, Turska i tako neke siromasnije drzave ali sa velikom obalom, toplim morima itd... Prve nabrojane zemlje imaju dobar standard ali uzas klimu, narod, pa i za muskarce ruzne zene. Otici na neki period zaraditi i ustedeti je ok, ali kvalitet zivota nikakav. Znaci ajde Grcka ili Norveska recimo? U Engleskoj ne bih ziveo ni da imam preko 5000e platu. Odvratna nacija i klima uzas. Depresija jednom recju

Pa mogu vec sada bez problema svuda tuda da zivim :D

Nemacka je trenutna jer je tu supruzi i meni top za biznis i nekako je na sredini Evrope i sve nam je blizu, 2-3h avionom stignes gde hoces.
Ali za maks 10 godina cemo, verovatno, poslati sebe u penziju i onda cemo videti gde cemo. Lozimo se na Toskanu, mozda i Spanija, a mozda i primorje Slovenije, ko zna 🤷
Da smo zdravo, pa videcemo.

Po meni id zapadnih zemalja dobra Nemacka. Raznolika populacija, dosta nasih, svabe i znaju da se zabave. USA po meni idealan. Klima, mesovita nacija, dobar standard i znaju da zive. Evropljani su da kazem drustveno "mrtviji" od amerikanaca
Moja drugarica zivi u USA i po njenoj prici nije tamo sve tako bajno.
Evo sad za Bozic su imali samo jedan slobidan dan,za novu godinu isto.Godisnjeg odmora imaju dvije sedmice,porodiljsko tri,ako se razbolis moras na posao itd..
Ne svidja mi se uopste taj sistem.U zivotu ima i drugih stvari osim posla.E,takve mi zemlje trebaju.🙂

Dakle recimo da imate mogucnost da birate izmedju drzava tipa Norveska, Svedska, Danska, Velika Britanija ili recimo ajde Grcka, Turska i tako neke siromasnije drzave ali sa velikom obalom, toplim morima itd... Prve nabrojane zemlje imaju dobar standard ali uzas klimu, narod, pa i za muskarce ruzne zene. Otici na neki period zaraditi i ustedeti je ok, ali kvalitet zivota nikakav. Znaci ajde Grcka ili Norveska recimo? U Engleskoj ne bih ziveo ni da imam preko 5000e platu. Odvratna nacija i klima uzas. Depresija jednom recju
A sta ako volimo hladnije vrijeme i lozimo se na ruznjikave zene?

Ja bih izabrala Grcku ili bilo koju topliju drzavu sa morem i iole normalnim ljudima.
Cisto da nisu ono neki fanatici bilo koje vrste.
Sem tog generalnog faktora ljudi mi nisu stavka.
Bitno je da je toplije, mirno, zeleno i da ima more. :)

Nije ovde reč o finansijama, nego, gde bi pre živeli. Onaj, ko kaže, da mu je bolje tamo, gde je hladno, tmurno i depresivno, treba ozbiljno da se preispita, u svojoj glavi. Kako može, hladno i turobno mesto, biti bolje, od topline, koju pružaju, određeni klimatski pojasevi. Ja mogu imati, puno novca, u nekom hladnom regionu, ali čoveče, neću biti srećan. Biću depresivan. Šta će mi to u životu? Ono, kao standard. Pa j..o, te standard, kad mi nije dobro. Šta, nazor da živim, zbog novca. Ne pada mi, na pamet. Pa, i ti ljudi, koji žive, u toplim krajevima, žive od nečega, majku mu. Ne jedu iz kontejnera. A, prostor, koji obuhvata more, širom sveta, je ogroman. Naravno, mislim na tople pojaseve, ne na Sibire, Islande, Kanade...
Čovek, bre, kad živi, u toplom, em je raspoložen, em opušten, em zdrav...
Ne, nego ću, da se natrpam u skafander, pa opa, šetnja, smrzavanje, hladnoća u mozgu... Bem ti standard, bre. I ko ga izmisli.
Zaključak: Bolji je samo jedan dan, života na moru, (posebno ističem Mediteran, jer je širok pojam, i predivan. Neću ići dalje, i nabrajati, predivne, svetske destinacije) i osećati se prijatno i veselo, nego mesec dana, u nekoj smrzotini, sa debelim buđelarom. Standard ebiga.

Nije ovde reč o finansijama, nego, gde bi pre živeli. Onaj, ko kaže, da mu je bolje tamo, gde je hladno, tmurno i depresivno, treba ozbiljno da se preispita, u svojoj glavi. Kako može, hladno i turobno mesto, biti bolje, od topline, koju pružaju, određeni klimatski pojasevi. Ja mogu imati, puno novca, u nekom hladnom regionu, ali čoveče, neću biti srećan. Biću depresivan. Šta će mi to u životu? Ono, kao standard. Pa j..o, te standard, kad mi nije dobro. Šta, nazor da živim, zbog novca. Ne pada mi, na pamet. Pa, i ti ljudi, koji žive, u toplim krajevima, žive od nečega, majku mu. Ne jedu iz kontejnera. A, prostor, koji obuhvata more, širom sveta, je ogroman. Naravno, mislim na tople pojaseve, ne na Sibire, Islande, Kanade...
Čovek, bre, kad živi, u toplom, em je raspoložen, em opušten, em zdrav...
Ne, nego ću, da se natrpam u skafander, pa opa, šetnja, smrzavanje, hladnoća u mozgu... Bem ti standard, bre. I ko ga izmisli.
Zaključak: Bolji je samo jedan dan, života na moru, (posebno ističem Mediteran, jer je širok pojam, i predivan. Neću ići dalje, i nabrajati, predivne, svetske destinacije) i osećati se prijatno i veselo, nego mesec dana, u nekoj smrzotini, sa debelim buđelarom. Standard ebiga.
Bez sunca nema zivota,pa nek prica ko sta hoce.🙂
Tmuran,oblacan i depresivan dan ne moze nadomjestiti nikakav standard.

Ja bih zivela u Skotskoj.

Sva moja ljubav ode na Edinburg.

I zivela bih na nekom grckom ostrvu sa malom i pitomom zajednicom.

Volim bajkovitost oba mesta.

OK, tebi se to ne sviđa,i poštujem.
Ali me ubedi, da je bolje živeti na 5 stepeni, i smrzavaš se. Ili na blagih 20, da ne navodim više, i uživaš, u toplom i prijatnom danu. Da je toplo loše, ne bi ni sunce bilo, izvor života.
Plus sto na Skandinaviji pola godine mrak. Kise, snegovi, tmurnoca skoro svakog dana. To utice na psihu pricali sta god. Pogled Mediterana, plaza, palmi itd relaksira. Dzaba njima i po 5000e plate kad je sivilo cisto. Otputuju 10tak dana negde i povrat kuci i ostalih 350 dana ovako. Skandinavci spadaju u najdepresivnije ljudi. Nisu mozda los narod ali klima im uzas. Kvalitet zivota ne meri se samo novcem, vec i okruzenjem itd.

Back