Gazenje principa

dollyy:
1. Spremna sam da predjem preko nekih svojih principa i da se prilagodim , ali samo ako vidim da je i suprotna strana spremna na to isto! Svaka veza se gradi na razumijevanju, kompromisima,adaptaciji...
2. Ma nema sta ne bih uradila samo da udovoljim sebi i da sve bude onako kako meni najvise odgovara! Zakleti sam konformista! :roll:

Nisu li ti ove dve stavke malo u kontradiktornosti.... pod pretpostavkom da on tebe ne zeli...
 
Gazdarica:
Svi mi imamo neke svoje principe u zivotu i volimo reci kako nikako ili vrlo tesko odstupamo od njih...
Ali, sta kad vam se desi ljubav koja od vas zahtijeva gazenje nekih od prinicipa...?
Da li ste i koliko ste spremni da ih se odreknete, zarad voljenog bica...? Koliko ste uopste spremni na kompromise i prilagodjavanje...? Ili ste pak od onih koji ocekuju da se jedino partner prilagodi njima?

Koji su principi u pitanju?
 
dollyy:
Spremna sam da predjem preko nekih svojih principa i da se prilagodim , ali samo ako vidim da je i suprotna strana spremna na to isto! Svaka veza se gradi na razumijevanju, kompromisima,adaptaciji...
A inace, spremna sam da predjem preko nekih svojih "principa" AKO i SAMO AKO je ono sto dobijam time vrijednije od tih nekih mojih principa!
A i uvijek mogu da stvorim neke nove koji ce mi vise ici u korist!
Ma nema sta ne bih uradila samo da udovoljim sebi i da sve bude onako kako meni najvise odgovara! Zakleti sam konformista! :roll:

Mislis HEDONISTA?
Konformista je po definiciji onaj koji se prilagodjava datoj situaciji, a ne onaj ko prilagodjava situaciju sebi (prilog - Vujaklija)
 
JA IMAM OGROMAN PROBLEM, NEKADA SAM BILA OSOBA PUNA SAMOPOUZDANJA I VODILA SE SOPSTVENIM UVERENJIMA I PRATILA SVOJE PRINCIPE A SADA IH SVE GAZIM ZBOG NEKOGA KO TO IZGLEDA NE UME DA POSTUJE!!!!!!!!!!
 

Back
Top