Gay i Lesbian populacija - stvar izbora ili necega drugog?

da li si svesna sta si napisala?ja licno zelim da u svetu postoje sto vise normalnih ljudi koji nisu poremeceni,bolesni,nastrani kao te nakaze da jednog dana moj klinac moze da ima sto vise devojaka na raspolaganju da bira...i ne mogu da shvatim vas koji kazete:STA VAM SMETA STO SE DRUGI VOLE?buduci da homoseksualnost ne postoji jer to jednostavno nije prirodno(***** i ***** ne mogu,vagina i vagina ne mogu,mislite da su ljudi mozda nastali od dva pedera?) vec se to strucno naziva poremecenost,bolest itd koju treba leciti a ako ne moze zna se sta...ne mogu oni da paradiraju po srbiji i zato je ova zemlja takvo blago(jos uvek vladaju neki normalni,prirodni,ljudski,hriscanski principi)

da li si svesna sta si napisala?ja licno zelim da u svetu postoje sto vise normalnih ljudi koji nisu poremeceni,bolesni,nastrani kao te nakaze da jednog dana moj klinac moze da ima sto vise devojaka na raspolaganju da bira...i ne mogu da shvatim vas koji kazete:STA VAM SMETA STO SE DRUGI VOLE?buduci da homoseksualnost ne postoji jer to jednostavno nije prirodno(***** i ***** ne mogu,vagina i vagina ne mogu,mislite da su ljudi mozda nastali od dva pedera?) vec se to strucno naziva poremecenost,bolest itd koju treba leciti a ako ne moze zna se sta...ne mogu oni da paradiraju po srbiji i zato je ova zemlja takvo blago(jos uvek vladaju neki normalni,prirodni,ljudski,hriscanski principi)

možda si ti nastao od dva pedera? stručno se ne naziva nikako.

ljudske i hrišćanske principe pominješ u kontekstu da ako se ne 'leči' homoseksualizam onda 'zna se šta'?

mislim da si dovoljno rekao o svemu...

to je receno u afektu zbog odbijanja da verujem u to da zdrav mozak(bez poremecenih hormona) moze da podrzava nakaze i sve zato sto je to satro moderno i kul pa gledajuci iskljucivo americke filmove,serije i slicne stvari gde dvojica ljudi ***** i gej :hahaha: setaju ulicom drzeci se za ruke,ljubeci se,vatajuci se da ne pricam o drugim bolesnim stvarima koje rade i pritom je toliko izmanipulisan da veruje da je to normalno e onda nemam reci...i ja to mozda jesam rekao isprovociran ali ako sad kojim nesrecnim slucajem slucajem dodje do gej parade prvo cemo mi normalni,razumni ljudi hriscani mirnim protestom pokusati da razbijemo tu nakaradnu paradu srama...ako to ne bude bilo dovoljno e onda zna se sta mora:ako neces milom oces silom...nemojte pogresno da shvatite,ja nisam nasilan tip,zivim u urbanoj sredini,izlazim,imam devojku,sportista sam,skola ok...kazem ovo jer nakaze uglavnom potenciraju to da samo primitivni ljudi i ,,seljaci" misle da je pederastija bolest...ne,to nije istina,99 posto ljudi u srbiji to zna,bili oni ovakvi ili onakvi...jednostavno svi zele da zive u jednoj zdravoj sredini,gde je porodica najlepsa stvar,gde se radjaju bebe itd...nadam se da ce neki ljudi ovo shvatiti i doprineti boljitku ovog sveta...ako su oni poremeceni nastrani neka rade to u svojoj privatnosti,intimi ali da se sepure okolo,paradiraju to ne dolazi u obzir

to je receno u afektu zbog odbijanja da verujem u to da zdrav mozak(bez poremecenih hormona) moze da podrzava nakaze i sve zato sto je to satro moderno i kul pa gledajuci iskljucivo americke filmove,serije i slicne stvari gde dvojica ljudi ***** i gej :hahaha: setaju ulicom drzeci se za ruke,ljubeci se,vatajuci se da ne pricam o drugim bolesnim stvarima koje rade i pritom je toliko izmanipulisan da veruje da je to normalno e onda nemam reci...i ja to mozda jesam rekao isprovociran ali ako sad kojim nesrecnim slucajem slucajem dodje do gej parade prvo cemo mi normalni,razumni ljudi hriscani mirnim protestom pokusati da razbijemo tu nakaradnu paradu srama...ako to ne bude bilo dovoljno e onda zna se sta mora:ako neces milom oces silom...nemojte pogresno da shvatite,ja nisam nasilan tip,zivim u urbanoj sredini,izlazim,imam devojku,sportista sam,skola ok...kazem ovo jer nakaze uglavnom potenciraju to da samo primitivni ljudi i ,,seljaci" misle da je pederastija bolest...ne,to nije istina,99 posto ljudi u srbiji to zna,bili oni ovakvi ili onakvi...jednostavno svi zele da zive u jednoj zdravoj sredini,gde je porodica najlepsa stvar,gde se radjaju bebe itd...nadam se da ce neki ljudi ovo shvatiti i doprineti boljitku ovog sveta...ako su oni poremeceni nastrani neka rade to u svojoj privatnosti,intimi ali da se sepure okolo,paradiraju to ne dolazi u obzir

mislim da neko pročita boldovano i sve o tebi da mu bude jasno bez onoga 'da me ne shvate pogrešno...'
kakve veze diskriminacija čoveka na seksualnoj bazi ima sa 'kul i moderno'?
poenta je da ti jesi nasilan tip duboko u sebi, što će na kraju i da ispliva...
a ostalo se da primetiti ko je primitivan...

Nisam se proglasila šampionom tolerancije:roll:, nisam čak ni na koji način implicirala da sam ja nešto posebno tolerantna, samo sam naglasila neophodnost i potrebu za tolerancijom...
isto tako nemam nikakvu tobožu umerenost:roll:, to je više indiferentnost
Ne znam koliko verovatno ti to zvuči..da li je moguće da neko zapravo bude indiferentan po tom pitanju?:think:

Verovatno se tu, iza toga što sam napisala opet krije nekakva toboža...sam dopiši:think::roll:
Nisu parade za mene šok terapija:roll: (a posebno ne slične javne akcije) već za društvo, ovakvo kakvo je sada, i za javnost...a zaključak sam izvela na osnovu dešavanja koja su prethodila najavljenoj paradi...

c...šta? nisam čula za civilzivil..Bože ni izgovoriti ne mogu, a ne da znam šta to znači ili kako funkcioniše:roll:

:lol: Da, jadna ti. Ako ne umes da izgovoris, svakako si sposobna da napises.

Biti indiferentan prema nekim pitanjima isto je sto i biti za jednu od opcija. Zato sam rekao da vise cenim i one koji prave pogresan izbor od neodgovornih kukavica koje pod maskom indiferentnosti popustaju jednoj strani, izbegavajuci pri tom da preuzmu i odgovornost za taj svoj izbor.

Svakako imas pravo da budes indiferentna prema tudjim pravima, ali je jako naivno da potom ocekujes nekakva prava za sebe. Ismevas moje pominjanje civilizovanog drustva, a ambijent takvog drustva koji ti shvatas zdravo za gotovo, nije u proslosti pao s neba na glavu nekakvim indiferentnim ljudima.

Ima jedna poznata autobiografska poema koja govori o tome:

Kada su došli po Jevreje,
ćutao sam; nisam bio Jevrejin.

Potom su došli po komuniste,
ćutao sam; jer nisam bio komunista.

A potom i po sindikalce,
ali nisam se pobunio; jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostalo nikog da se pobuni.

s obzirom na broj imlikacija sa tvoje strane,
ostaje mi samo da te sledeći put priupitam šta ja zapravo mislim:neutral:

Vidis, to sam i ocekivao - kada sam citirao odredjene delove tvog posta, rekla si da ih izvlacim iz kontekst, a kada si me potom zamolila da to vise ne cinim, neminovno si me izlozila i podloznosti da budem optuzen kako te preslobodno interpretiram, sto si prvom prilikom i iskoristila.

Srećom si nam ti upućen, prirodan i obavešten...eh šta bi mi bez takvih stručnjaka...

:lol: Da, jadna ti. Ako ne umes da izgovoris, svakako si sposobna da napises.

Biti indiferentan prema nekim pitanjima isto je sto i biti za jednu od opcija. Zato sam rekao da vise cenim i one koji prave pogresan izbor od neodgovornih kukavica koje pod maskom indiferentnosti popustaju jednoj strani, izbegavajuci pri tom da preuzmu i odgovornost za taj svoj izbor.

Svakako imas pravo da budes indiferentna prema tudjim pravima, ali je jako naivno da potom ocekujes nekakva prava za sebe. Ismevas moje pominjanje civilizovanog drustva, a ambijent takvog drustva koji ti shvatas zdravo za gotovo, nije u proslosti pao s neba na glavu nekakvim indiferentnim ljudima.

Ima jedna poznata autobiografska poema koja govori o tome:

Kada su došli po Jevreje,
ćutao sam; nisam bio Jevrejin.

Potom su došli po komuniste,
ćutao sam; jer nisam bio komunista.

A potom i po sindikalce,
ali nisam se pobunio; jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostalo nikog da se pobuni.

Vidis, to sam i ocekivao - kada sam citirao odredjene delove tvog posta, rekla si da ih izvlacim iz kontekst, a kada si me potom zamolila da to vise ne cinim, neminovno si me izlozila i podloznosti da budem optuzen kako te preslobodno interpretiram, sto si prvom prilikom i iskoristila.

E pa, *** sad, pored toliko razloga za borbu za prava ljudi, ti si našao da se boriš tj. prepucavaš sa mnom. A ja sam mislila da razgovaramo:)
Fora je u tome što sam naivno :lol: smatrala da mogu da imam stav:
1.Da individualno svi trebaju da rade što im prija, i da se to nikoga ne treba ticati (nisam indiferentna prema tuiđim pravima-i nisu samo pripadnici homo populacije žrtve diskriminacije)
2.i stav da nemam stav kada su globalna rešenja ovakvog problema u pitanju:confused:
A da si ti naoštrio prstiće da se svađaš dok ne isteraš svoje....
Evo ja sam ZA, kako god da se dogovore homofobi i aktivisti koji nas vode u civilizovano društvo...

Biti indiferentan je moje pravo:p
interpretitaj kako želiš, i misli šta želiš
imam i ja svojih problema, pa si ti i bilo ko drugi, indiferentan na njih:lol:

Da budem iskrena, malo mi je bljuc sva ta društvena odgovornost
smatram da se moja društvena odg. završava sa brigom o tome šta ja lično činim i da li nanosim štetu
kada bi svi mislili samo svojim glavama manje bi bilo onih koji se identifikuju sa nekakvim grupama i u okviru njih prave gluposti
jer su se u istoriji civil...toga:lol:, gadne stvari dešavale i dešavaju u ime društva i dobrobiti zajednice
a tamo, visoko, na nivou društvene zajednice i cele populacije
zrak je drugačiji, i pravda zvuči drugačije, i zakoni po kojima sve funkcioniše su potpuno drugačiji od onih za koje mi logično pretpostavljamo da važe:bljak:
i sve to prevazilazi mene kao pojedinca...:confused:

imam i ja svojih problema, pa si ti i bilo ko drugi, indiferentan na njih:lol:

Da, ali da li se ja ovde izjasnjavam na nacin kojim bih tvoju poziciju u pogledu pomenutih problema otezao?

Ja ti ne upadam u kucu i teram na ulicu da se boris za necija prava, vec se razgovor vodi povodom onoga sto je ovde receno.

Da budem iskrena, malo mi je bljuc sva ta društvena odgovornost
smatram da se moja društvena odg. završava sa brigom o tome šta ja lično činim i da li nanosim štetu

Ono sto cinis je da si se dobrovoljno pojavila na forumu, mestu za javno iznosenje gledista koja su za citanje dostpuna velikom broju ljudi, a ne neko skrovito mesto za privatno porodicno okupljanje. To neminovno za sobom povlaci i drustvenu odgovornost, od koje je istina tebi malo bljuc.

Da, ali da li se ja ovde izjasnjavam na nacin kojim bih tvoju poziciju u pogledu pomenutih problema otezao?
...
mestu za javno iznosenje gledista koja su za citanje dostpuna velikom broju ljudi,
...
To neminovno za sobom povlaci i drustvenu odgovornost, od koje je istina tebi malo bljuc.

Ljudi homoseksualne orijentacije imaju pravo da budu srećni, i imaju pravo na svoj izbor načina na koji će ostvariti tu sreću.
Imaju pravo da vole koga žele i da imaju sex sa kim žele.
To ne ugrožava prava dugih ljudi.

Obeležavanje homoseksualaca kao nepoželjnih u društvu je jednako fašističkim stavovima koji uzimaju u svoje ruke odluku ko vredi a ko ne.

Jel sad ok? Jel dovoljno jasno?

Jel sad ok? Jel dovoljno jasno?

Vec smo dovoljno govorili o tome. Ja nisam rekao da si ti nekakav sampion netrpljivosti prema homoseksualcima, vec samo skrenuo paznju na to da nije dovoljno biti tolerantan na nacin kojim se izjednacava pokusaj necijeg ubistva jer se posumljalo da je gay, i iz toga nastao osecaj ugrozenosti i straha koji se pokusava prevazici pokusajem da se postane vidljiv deo drustva, cime bi se uhvatilo u kostac sa predrasudama koje uzrokuju takvo nasilje. Dakle, nas razgovor se specificno ticao javnog okupljanja i paradiranja, a ne tvog nacelno blagonaklonog stava prema homoseksualcima koji je svakome ocigledan.

hahah.....načelno:lol:
:neutral:

Pa sta sad hoces? U svom prethodnom postu nisi rekla nista novo. Menjas teze - ne radi se o tome da neko njih obezelezava. Nase drustvo je prevazislo taj stepen netolerancije, vec o tome da oni sami sebe zele javno da deklarisu, i da zbog toga ne trpe posledice, makar ne one fizicke. Za pocetak.

Pitanje javnog okupljanja LGBT osoba nisi ni pomenula. Pretpostavljam da je po tebi to i dalje nekakva argesija, oblik netolerancije i guranje prsta u oko onih koji su na njihove seksualne sklonosti gadljivi? Tvoje je pravo da imas takav stav, ali mi je smesno sto zauzvrat ocekujes da se odusevim time sto bi ti svakako bila protiv toga da ih se zatvara, tuce, sakati, ubija... To za mene jednostavno nije dovoljno da bih se slozio s tobom.

Back