Gastarbajteri kao gejm čejndžeri

ima i onih koji su kroz to iskustvo prosli..., i to dvaput. ;)

Tek u drugom pokusaju mi je uspelo, i to ne zbog mene nego nego vise zbog okoline i sazrele situacije.

Iskreno se nadam da ovo poslednje budjenje ipak vrati neki normalan sistem vrednosti. Treba vremena.
Za sve treba vremena i kažnjavanja za one koji prekrše zakon. Osnova je u sistemu i ljudima kojima treba promeniti način razmišljanja. Drago mi je da si uspeo.

A i da dodju njihova politika se tice migranata H4, Burgergeld, Arapa i Sirijaca koji su nelegalno usli u tu zemlju, iskoristili deo ustava o pravo o Asilu i dobijaju pare bez rada.
Verujem da niko ali apsolutno niko nece da te istera iz Nemacke ako svaki mesec ti leze 10k netto na racunu i ako si Obrazovan osoba koja prihodi drustvu i placa porez.

tako predvidja zakon njemacki
1738415171525.jpeg

inace je jako nekulturno i rasisticki smatrati da ovi ljudi ne zele da rade

tako predvidja zakon njemacki
Pogledajte prilog 1679655
inace je jako nekulturno i rasisticki smatrati da ovi ljudi ne zele da rade
Nastave posle 9 meseci u drugu Bundesland sa drugi identitet.
Da nekulturno je da branis svoj stav i da cuvas svoje.
Izvini ali moj put do svega ovoga je bio jako tezak, i ne zelim da bacam svoje pare za Asilanti jer ne zasluzuju.
Ti posto zelis izvoli i budi Humanista radi 24/7 kako bi oni mogli da deluju i da stvore jos jedan Magdeburg , Mannheim i Aschafenburg ... jer to nisu jadni Migranti vec ubice.....pazi posle koga nazivas rasistem!

Naravno da nece da vracaju nikoga, samo ce sa ubrzaju postojece procedure za deportaciju neosnovanih trazioca azila i onih kojima je razlog zbog kojeg su dobili azil promenjen (na primer, zsvrsio se rat i mogu da se vrate u svoju zemlju).

Mislim da bi malo trebalo da proucis Zakone, Ustav i procedure u Nemackoj, pre nego otvoris ovakvu temu. Ako zelis ozbiljnu diskusiju.
@RužnaKoLopov na replaj procitaj

Sta tebe nervira to je lično tvoje, ne dopada mi se pristup umanjivanje opasnosti koja preti

Istorija se uvjek može ponoviti (vidi balkan) sto ti smatraš masovnom propagandom za druge pretstavlja realnu opasnost i nemoj misliti da jedino niza radnička klasa razmišlja o napuštanju njemačke već su to većinom intelektualci koji ipak malo dublje razmišljaju
Kakve veze ako na vlast dodju nacisti,pa valjda ces ti biti visa rasa u odnosu na ostale narode i njima ces upravljati???
Za svakoga ko zivi u Nemackoj je dobro ako na vlast dodju nacisti

Ufatili se afd....to je samo napeta puska, guze ih ameri poprilicno dugo , nemci pucaju i ne reaguju i kad je tako kao i ovde kad je tako , na kraju dobijes blentav narod, od nemaca nema nista...unisteni su u zadnjih 20 godina..
Gledajte Svajcarce, pa i italijane, ...Svedjane nesto nemojte, tamo su ih zene uskopile, preterale su sa svojim psihologijama...Ali zato su u Norveskoj nasli svoj mir ili u Finskoj svoju finocu...
Francuzi su cudni , uvek bili , tu ne bih da se mesam, oni vole svoj put, ja volim njihov put, daleko od toga da mislim da bi meni odgovaralo , ili da je to pametno , ali moras da postujes kad neko ima takve manire...i njih su naterali da odustanu od kliniranja , dok USA sad radi punom parom, i kod Srbijanki , ja licno video na zvezdari majku i cerku ama bas kao jaje jajetu , dobila dete u USA vestackim putem...sama...ali nisam pitao za kontakt i kako to ide...

Spanci kolektivci i skroz ludi , seksualno optereceni i muski pacenici, ali su neprevazidjeni umetnici , muzicari , likovnjaci arhitekte...imaju dushu vise nego srbi ludosti...a jesu ludi , to garantovano...i kao mladi , sto posto i kao matori ....

Zakljucak Azija se bolje snasla u ovim vremenima..
Kad pogledas Maleziju , Tajland koji je bio vojno napacen posteno , ili njihove komsije koji su bas bili napaceni i jos se nisu izvukli niti ce skoro , opet su ljudski komplikovani ali se i stite...
Ja ocekujem od kako su krenuli 2000 da uredjuju struju vodu , nema veze sto su imali cunami , da ce Tajland da se razvija brzo...Imaju tehnologiju Seagate je tamo , Malezija je blizu , a ona je posebno carstvvo tehnike...
Tako da nije dzabe ona statistika da je trecina zena iz ukrajine pobeglo u Aziju i to ne da se ku.rva nego da rade i razvijaju se, a ove sto su dosle u EU i ovamo ne znam..

Ne znam da li su smele da odu u Dubai....da ih ove nase ne podave...

Poslednja izmena:
Da li Srbiju (BiH, Crna Gora; Makedonija...) mogu spasiti samo gastarbajteri iz Nemačke koje AfD vraća u matične zemlje?

Puni smo znanja, imamo izuzetnu radnu etiku,nosimo nosimo lunchboks sa sobom na posao, radimo po vrućini, hladnoći, oluji i kiši

Bili bismo prednost za naše matične zemlje i učinili bismo našu zemlju konkurentnom za tren, donijeli bi kapital sa sobom
Ako bi se formirala kritična masa povratnika – sa kapitalom, znanjem i voljom da se napravi razlika – onda bi to zaista moglo uvesti zlatno doba za Balkan.

Pogledajte prilog 1679405
Ne,...u Srbiji je ostalo dovoljno pametnih ljudi, koji mogu voditi i preporoditi zemlju.
Msm da im ne treba nikakav koncept tehničke vlade i sl. vid podrške iz inostranstva.
Ali,...prvo ovo, pa onda ostalo.😁

Pare su zaebane za Srbe, sreca nije mnogo....
Inace i kod onih namerno izazvanih poplava, dobro , namerno povecanih poplava, naravno da se manifestuje ono sto je u krvi prvo i na najacem mestu...
To su se uverili darodavci iz nemacke dijaspore i svajcarske dijaspore koji su imali predstavnike pri raspodeli cebadi i novacnih sredstava u podrinju , a i u drugim delovima zemlje, ....nista ja ne mora da kazem ako su tu licno ti isti na forumu....bas nista ne mora da kazem, znace oni, tj one...

Ali to ne znaci da ne treba skupiti jedini put za izlecenje srbije a to je novac za bolju organizaciju suprotnog, a suprotno od diskriminacije i protekcije je stroga hijararhija i jaka organizacija, slaba , nista , uzas..samo jaka...jaca od diktature...

Sve pare koje se skupe pretvorite u plate....u zaposlene ljude...koji vode racuna o organizaciji i nemaju CV, ako imajuu , to su paraziti koji se seckaju dok postoje izvori novca iz EU , znam 10 000 takvih i uvek postoje uvek neko donira novac iz EU....ceo zivot prozivese , nabise CV sa tim projektima i kuce i stanove kupise...a svi projekti se sasuse cim prestanu dotacije..To je cak i statisticki nemoguce, to znaju svi...cak i da pustis sve lupeze i otvoris 1000 2000 projekata, uz pomoc, nemoguce je da se desi da svi popucaju po prestanku donacija i ugase se...to je nemoguce da se desi , a eto desilo se puno puta...

AFD su obicni populisti.
U sustini, kada malo bolje proucis njihov manifesto i uporedis sa realnim mogucnostima, stanjem privrede, potrebama Nemacke (i to onim najosnovnijim), Ustavnim ogranicenjima.....dodjes do zakljucka da AFD ne moze nista da uradi sto CDU nece da uradi.

Da li Srbiju (BiH, Crna Gora; Makedonija...) mogu spasiti samo gastarbajteri iz Nemačke koje AfD vraća u matične zemlje?

Puni smo znanja, imamo izuzetnu radnu etiku,nosimo nosimo lunchboks sa sobom na posao, radimo po vrućini, hladnoći, oluji i kiši

Bili bismo prednost za naše matične zemlje i učinili bismo našu zemlju konkurentnom za tren, donijeli bi kapital sa sobom
Ako bi se formirala kritična masa povratnika – sa kapitalom, znanjem i voljom da se napravi razlika – onda bi to zaista moglo uvesti zlatno doba za Balkan.

Pogledajte prilog 1679405
Ne

Znam nekoliko porodica koje su se vratile u Srbiju (par u Crnu GOru) pa se nakon ne više od godinu dana vratili odakle su došli. Jedino je jedan par penzionera oduševljen boravkom u Srbiji. Njih dvoje, matorih, troše u proseku 3.000 evra mesečno. Za te pare svako može da se super oseća u Srbiji, rekao bih?
Pa sa koliko para mesečno su te porodice planire da žive, kada su morale da se vrate ?

Šta nisu se snašli u Srbiji sa 7000e mesečno?
Izgleda ne pričamo o istom primeru.

Ovi kojima se sviđa u Srbiji troše barem 3 hiljade evra mesečno a imaju stan u vlasništu. Da bi to isto imali u zemljama odakle su došli trebalo bi im 7 hiljada mesečno, čak i da imaju svoj stan, a toliko nisu imali.

Oni drugi kojii nisu izdržali u Srbiji (i Crnoj Gori) su videli da država nije pravno sigurna, da za sve treba vreme i podmićivanje, da ih narod sveukupno ne prihvata jer ih gledaju kao "lako je njima, imaju pare". Jednostavno se osećaju izopšteni iz ove sredine. Naravno, uvek porede sa zemljom odakle su došli gde je sve sto puta uređenije i lakše da se završi bilo kakva papirologija.

Sve u svemu, društveno uređenje u Srbiji (i na Balkanu principijalno) je odraz samih ljudi koji ovde žive. Može da dođe ko god hoćeš na vlast ali ništa značajno neće da se promeni jer narod jednostavno neće ili ne može da se poonaša kao "tamo u uređenim" zemljama.

Back