Gastarbajteri kao gejm čejndžeri

Ja iskreno nisam o tome uopšte razmisljala medjutim pratim politicko dešavanje i jacanje nacista koja je svima poznata kao afd

Ne želim ovde ostati ukoliko se oni zaista ista budu pitali
Ne želim ovde raditi , niti porez plaćati ako oni osvoje izbore

To je bolesna ideologija bolesnih ljudi
a sta mislis mask nije u pravu? cdu uz afd, moraces da vatas maglu onda, solc zeleni kaput.
1738361310521.png

GERMAN FIREWALL BREACHED: Mainstream Conservative CDU Votes Along Right-Wing AfD for Emergency Immigration Legislation – Outgoing Chancellor Scholz and Failing Greens Are Outraged

Da li Srbiju (BiH, Crna Gora; Makedonija...) mogu spasiti samo gastarbajteri iz Nemačke koje AfD vraća u matične zemlje?

Puni smo znanja, imamo izuzetnu radnu etiku,nosimo nosimo lunchboks sa sobom na posao, radimo po vrućini, hladnoći, oluji i kiši

Bili bismo prednost za naše matične zemlje i učinili bismo našu zemlju konkurentnom za tren, donijeli bi kapital sa sobom
Ako bi se formirala kritična masa povratnika – sa kapitalom, znanjem i voljom da se napravi razlika – onda bi to zaista moglo uvesti zlatno doba za Balkan.

Pogledajte prilog 1679405

Znas kako, mi smo se vratili iz inostranstva ali ja nas ne dozivljavam iznad gradjana koji su citavog zivota u Srbiji.

U Beogradu makar, ne znam za druge gradove. Ne mislim da smo puni znanja, para, iskustva pa sada nesto treba da otvaramo oci drugima. I to mi je muz doktor tehnickih nauka koji je zaista proveo radni vek u medjunarodnom okruzenju. Ponasamo se skromno i tiho.

Ja sam uvek verovala da je u vaspitanju i finoci buducnost. Da mlade valja nauciti da se "domovina brani lepim vaspitanjem".
U to sam verovala kao dete u mom rodnom gradu.
U to sam verovala u inostranstvu.
U to verujem i danas kada vaspitavam svoje dete.

I verujem da su svi ljudi jednaki. To je moj stav do poslednjeg atoma.

Da li Srbiju (BiH, Crna Gora; Makedonija...) mogu spasiti samo gastarbajteri iz Nemačke koje AfD vraća u matične zemlje?

Puni smo znanja, imamo izuzetnu radnu etiku,nosimo nosimo lunchboks sa sobom na posao, radimo po vrućini, hladnoći, oluji i kiši

Bili bismo prednost za naše matične zemlje i učinili bismo našu zemlju konkurentnom za tren, donijeli bi kapital sa sobom
Ako bi se formirala kritična masa povratnika – sa kapitalom, znanjem i voljom da se napravi razlika – onda bi to zaista moglo uvesti zlatno doba za Balkan.

Ne mogu ako vlast ostaje ista , imali smo slucaj kad je Njemacka vratila sve u Bosnu 90tih i nikakve razlike dok su kriminalci i nesposobni na vlasti.

Nemoj da razmisljas o tome jer se to nece desiti, Njemackoj fali veliki broj radnika i da AfD dodje na vlast sigurno nece gastarbatere vracati koji imaju posao.

Ne želim da do toga dođe. Svi vi koji ste otišli imali ste razlog. Niste ovde živeli sve ove godine i možda imate pogrešnu sliku o snazi koju imate bez obzira na količinu novca i znanja koje donesete. Bojim se samo da ćete se mnogo razočarati jer ovo više nisu ni ljudi ni zemlje koje ste ostavili. Iskreno ti pišem, stvarno ne želim da vam se desi tako nešto.

ima i onih koji su kroz to iskustvo prosli..., i to dvaput. ;)

Tek u drugom pokusaju mi je uspelo, i to ne zbog mene nego nego vise zbog okoline i sazrele situacije.

Iskreno se nadam da ovo poslednje budjenje ipak vrati neki normalan sistem vrednosti. Treba vremena.

uglavnom ce se najise njih vraiti sa odlicnim znanjem brisanja guuuuzica starcima , trebaju nam taki posto imamo mnogo penzionera ovde , a mladi prvo treba da odu preko da usavrse zanat :hahaha:
Ako Cirilica ,Pink , Jovana Jeremic itd obaraju rekorde gledanosti u Srbiji , to ti sve govori ko zivi tu i kakav je sastav stanovnistva dole , dobro bi bilo da se ljudi vrate ,mozda dodje do nekog poboljsanja ali nema od toga nista

U svakoj temi se vidi svest, zrelost i inteligencija koja je i dovela do postojanja srpskog naroda i nacina ponasanja, po kojem smo poznati kao nesvesni , varvari i primitivci..., pa i u ovoj...
Moze srbin da bude i doktor tehnickih nauka i strucnjak u svojoj uskoj profesiji , ali ostace dupe i to egocentricno dupe koje se iscudjava, iznenadjuje i uvek ocekuje samo ono sto je samo njemu normalno i navika...i kako sam iz nekog svog iscasenog ali njemu neprimetnog razloga radi...

Cak i na ovoj temi , a bukvalno na svakoj temi se to moze videti...
Narocito teme koje su povezane za moral, tu su srbi tanki , blage veze nemaju o tome, ili o patriotizmu i tu srbi blage veze nemaju , doduse tu je i njima jasnije zasto veze nemaju jer ih u dubini duse i zabole dupe za sve te price....ili tu oblasti...

Ali rafalno serviraju odgovore i teme u vezi toga...od svezih nebuloza smesne su one o demokratiji , gde od 3 recenice, uzastopne, cak 2 nisu tacne i u suprotnosti su medjusobno...skoro pravilo kod svih ...ne isplati se cak ni da pominjes niti opominjes na te nelogicnosti ili nebuloze...

Inace princip radi u inostranstvu u pecalbi i prozivi kraj zivota u Srbiji je poznat kao generator mnogo problema i nebuloza na srpski nacin, to vec znate , zar ne...posto vidim otkrivanje tople vode, kao da takvo ponasanje ne uzrokuje bar dva ogromna problema kojih sami pecalbari nisu svesni a izuzetno unistavaju ostale u srpskom drustvu..

Da, ako volite zapad, a ne lupetate nesto kako je tamo zlo, a u Srbiji su 'ljudi sa dusom'.
Ни паметнији међу западњацима не воле оно што је запад постао. Зашто би сад неки Србин радио исто? Можда зато што је острашћен и обузет мржњом спрам сопственог народа? И такав ће нешто да реши? 🤔

Ja iskreno nisam o tome uopšte razmisljala medjutim pratim politicko dešavanje i jacanje nacista koja je svima poznata kao afd

Ne želim ovde ostati ukoliko se oni zaista ista budu pitali
Ne želim ovde raditi , niti porez plaćati ako oni osvoje izbore

To je bolesna ideologija bolesnih ljudi
imaš predrasude o AfD-u!
u Nemačkoj su ti jedni isti već decenijama na vlasti, podelili su plen između sebe (poslaničke plate od opština pa do Bundestaga, upravljanje preduzećima, razne druge beneficije koje donosi vlast...) i sad im smeta što se pojavljuju neki drugi koji to mogu da naruše i otmu im ono što "njima pripada", znači princip isti kao na Balkanu, lopovluk i korupcija. eto raspitaj se da li postoji neki direktor osnovne škole a da nije član CSU ili SDP. ono da pošto su u Nemačkoj mediji zatvoreni za AfD, smislili su priču o tome da su oni nacisti i time plaše narod, a razlozi su zapravo potpuno drugi.
ako veruješ u te priče da bi AfD proterao sve strance, to ti je kao kada bi verovala režimskim medijima u Srbiji kad kažu da ako ne bi bilo Vučića ne bi više bilo penzija, plata, šiptari bi pobili sve Srbe na Kosovu, Orban bi oteo Vojvodinu, ukinula bi se Republika Srpska itd. to ti je identično poređenje.
u AfD-u imaš strance koji su članovi, crnce, muslimane.... čak i jedan pacijent ovde sa foruma tvrdi da je njihov član. u svakom slučaju do "masovnog proterivanja stranaca" ne vidim zašto bi došlo? od svih stranaca u Nemačkoj mislim da je njih 80% slabije kvalifikovanih (fizikalisanje, nega, čišćenje, gradilište, itd.) zamisli da svi oni odu... pa stala bi Nemačka! sve i da Adolf lično dodje na vlast ne bi uradio nešto što će momentalno da mu zaustavi zemlju!

pošto očigledno veruješ u ono što čuješ u nemačkim "režimskim medijima", odslusaj ovaj podcast da razbijes predrasude. biće ti stvari jasnije i moćićeš mirno da spavaš bez da brineš da će neko da te proteruje :mrgreen:

i da ne bude zablude, ne podržavam AfD niti ću ikad za njih glasati (baš mi je juče stigao poziv za izbore sad u februaru). nervira me samo kad ljudi masovno veruju u propagandu pa sam zato napisao sve ovo...
kao što sam već napisao... AfD na vlast neće doći iako će verovatno osvojiti dosta mesta u parlamentu (možda trećinu), pretpostavljam da će vladu formirati ponovo CDU/CSU-SPD, tako da budi bez brige... a sve i da nekim čudom AfD osvoji potpunu vlast, ili bude deo vlasti, ništa se neće promeniti.

imaš predrasude o AfD-u!
u Nemačkoj su ti jedni isti već decenijama na vlasti, podelili su plen između sebe (poslaničke plate od opština pa do Bundestaga, upravljanje preduzećima, razne druge beneficije koje donosi vlast...) i sad im smeta što se pojavljuju neki drugi koji to mogu da naruše i otmu im ono što "njima pripada", znači princip isti kao na Balkanu, lopovluk i korupcija. eto raspitaj se da li postoji neki direktor osnovne škole a da nije član CSU ili SDP. ono da pošto su u Nemačkoj mediji zatvoreni za AfD, smislili su priču o tome da su oni nacisti i time plaše narod, a razlozi su zapravo potpuno drugi.
ako veruješ u te priče da bi AfD proterao sve strance, to ti je kao kada bi verovala režimskim medijima u Srbiji kad kažu da ako ne bi bilo Vučića ne bi više bilo penzija, plata, šiptari bi pobili sve Srbe na Kosovu, Orban bi oteo Vojvodinu, ukinula bi se Republika Srpska itd. to ti je identično poređenje.
u AfD-u imaš strance koji su članovi, crnce, muslimane.... čak i jedan pacijent ovde sa foruma tvrdi da je njihov član. u svakom slučaju do "masovnog proterivanja stranaca" ne vidim zašto bi došlo? od svih stranaca u Nemačkoj mislim da je njih 80% slabije kvalifikovanih (fizikalisanje, nega, čišćenje, gradilište, itd.) zamisli da svi oni odu... pa stala bi Nemačka! sve i da Adolf lično dodje na vlast ne bi uradio nešto što će momentalno da mu zaustavi zemlju!

pošto očigledno veruješ u ono što čuješ u nemačkim "režimskim medijima", odslusaj ovaj podcast da razbijes predrasude. biće ti stvari jasnije i moćićeš mirno da spavaš bez da brineš da će neko da te proteruje :mrgreen:

i da ne bude zablude, ne podržavam AfD niti ću ikad za njih glasati (baš mi je juče stigao poziv za izbore sad u februaru). nervira me samo kad ljudi masovno veruju u propagandu pa sam zato napisao sve ovo...
kao što sam već napisao... AfD na vlast neće doći iako će verovatno osvojiti dosta mesta u parlamentu (možda trećinu), pretpostavljam da će vladu formirati ponovo CDU/CSU-SPD, tako da budi bez brige... a sve i da nekim čudom AfD osvoji potpunu vlast, ili bude deo vlasti, ništa se neće promeniti.

Sta tebe nervira to je lično tvoje, ne dopada mi se pristup umanjivanje opasnosti koja preti

Istorija se uvjek može ponoviti (vidi balkan) sto ti smatraš masovnom propagandom za druge pretstavlja realnu opasnost i nemoj misliti da jedino niza radnička klasa razmišlja o napuštanju njemačke već su to većinom intelektualci koji ipak malo dublje razmišljaju

Ne samo iz Nemačke nego uopšte sa Zapada

Da, itekako se slažem da ako se slušaju ti ljudi koji su navikli ono što si opisala u ostatku poruke, itekako može da se spasi Balkan.

Možda ne ova generacija jer je ova već navikla na neke stvari , ali neka buduća - da

nisam sigurna da neće biti i zbog toga ova tema tipa pretpostavljajući slučaj

Замисли само теме

' Жене отерале све мушкарце који им нису купили одговарајући стан кола путовања одећу накит '

или

' Мушкарци отерали од куће све жене које не кувају и не перу и не пазе децу '

Данас ЕУ враћа само роме и корисце/ке велфера .....Нико се не лишава краве музаре

Ne radi se samo o radnoj etici vec i o poznastvima koja neki od nas nosimo sa sobom ..Sto je nekad mnogo vrednije od samog rada:) ..

Poslednja izmena:
Sta tebe nervira to je lično tvoje, ne dopada mi se pristup umanjivanje opasnosti koja preti

Istorija se uvjek može ponoviti (vidi balkan) sto ti smatraš masovnom propagandom za druge pretstavlja realnu opasnost i nemoj misliti da jedino niza radnička klasa razmišlja o napuštanju njemačke već su to većinom intelektualci koji ipak malo dublje razmišljaju
ma daj bre, kakva opasnost, kakva panika? ja ne znam, jel mi u istoj Nemackoj zivimo?! to što neki "kvazi intelektualci" razmišljaju o napuštanju Nemačke je isto kao kad su u USA pričali oba puta kako će svi da beže u Kanadu ako Trump pobedi. i šta se desilo? nista! niko nije otišao, osim možda par influensera koji su to uradili zbog klikova, pa se posle 2 nedelje brze-bolje vratili.

isto je i sa AfD-om. pre svega, kao sto sam vec napisao vise puta, nema šanse da dođu na vlast, a čak i da dođu, neće se ništa drastično promeniti. eto imas u Austriji "njhihgov AfD dosao na vlast" i? proterali stance? sve isto ako sto je i bilo pre toga! istorija se NE ponavlja, od AfD-a su se uplasili jer hoce da im otmu njihv plen, pa su ih zato proglasili za naci partiju. oni jhesu desnica, da, ali to ne znači da će da uvede diktaturu i proteraju sve strance. zamisli da Nemačka stane bez stranaca – ko bi radio u fabrikama, čistio, gradio, brinuo o bolesnima? zemlja bi se urušila za nedelju dana.glupiosti i price za malu decu... apsurdno mi je sto uopste i diskutujemo o takvoj "mogucnosti"!

to sve što se priča o AfD-u je samo način da se skrene pažnja sa pravih problema – inflacije, nenormalnih cena, zelene politike koja uništava industriju, otpuštanja i svega ostalog što ljude zapravo muci. umesto da se bave tim stvarima, plasiraju priče o "opasnoj desnici" da bi narod zaboravio koliko im je loše pod ovim "bezopasnim" partijama koje su decenijama na vlasti.

kao sto sam ti vec napisao, bez brige budi, morno spavaj nano :) AfD neće doći na vlast, a čak i da dođe, ništa se neće drastično promeniti.... i pozdravbi tvoje dubokomislece intelektualce ;)

A i da dodju njihova politika se tice migranata H4, Burgergeld, Arapa i Sirijaca koji su nelegalno usli u tu zemlju, iskoristili deo ustava o pravo o Asilu i dobijaju pare bez rada.
Verujem da niko ali apsolutno niko nece da te istera iz Nemacke ako svaki mesec ti leze 10k netto na racunu i ako si Obrazovan osoba koja prihodi drustvu i placa porez.

nisam sigurna da neće biti i zbog toga ova tema tipa pretpostavljajući slučaj
Naravno da nece da vracaju nikoga, samo ce sa ubrzaju postojece procedure za deportaciju neosnovanih trazioca azila i onih kojima je razlog zbog kojeg su dobili azil promenjen (na primer, zsvrsio se rat i mogu da se vrate u svoju zemlju).

Mislim da bi malo trebalo da proucis Zakone, Ustav i procedure u Nemackoj, pre nego otvoris ovakvu temu. Ako zelis ozbiljnu diskusiju.

Naravno da nece da vracaju nikoga, samo ce sa ubrzaju postojece procedure za deportaciju neosnovanih trazioca azila i onih kojima je razlog zbog kojeg su dobili azil promenjen (na primer, zsvrsio se rat i mogu da se vrate u svoju zemlju).

Mislim da bi malo trebalo da proucis Zakone
, Ustav i procedure u Nemackoj, pre nego otvoris ovakvu temu. Ako zelis ozbiljnu diskusiju.

drago mi je da si ih ti proucio, ako se zavrsio rat ne znaci da su tamo sigurni

Back