imaš predrasude o AfD-u!
u Nemačkoj su ti jedni isti već decenijama na vlasti, podelili su plen između sebe (poslaničke plate od opština pa do Bundestaga, upravljanje preduzećima, razne druge beneficije koje donosi vlast...) i sad im smeta što se pojavljuju neki drugi koji to mogu da naruše i otmu im ono što "njima pripada", znači princip isti kao na Balkanu, lopovluk i korupcija. eto raspitaj se da li postoji neki direktor osnovne škole a da nije član CSU ili SDP. ono da pošto su u Nemačkoj mediji zatvoreni za AfD, smislili su priču o tome da su oni nacisti i time plaše narod, a razlozi su zapravo potpuno drugi.
ako veruješ u te priče da bi AfD proterao sve strance, to ti je kao kada bi verovala režimskim medijima u Srbiji kad kažu da ako ne bi bilo Vučića ne bi više bilo penzija, plata, šiptari bi pobili sve Srbe na Kosovu, Orban bi oteo Vojvodinu, ukinula bi se Republika Srpska itd. to ti je identično poređenje.
u AfD-u imaš strance koji su članovi, crnce, muslimane.... čak i jedan pacijent ovde sa foruma tvrdi da je njihov član. u svakom slučaju do "masovnog proterivanja stranaca" ne vidim zašto bi došlo? od svih stranaca u Nemačkoj mislim da je njih 80% slabije kvalifikovanih (fizikalisanje, nega, čišćenje, gradilište, itd.) zamisli da svi oni odu... pa stala bi Nemačka! sve i da Adolf lično dodje na vlast ne bi uradio nešto što će momentalno da mu zaustavi zemlju!
pošto očigledno veruješ u ono što čuješ u nemačkim "režimskim medijima", odslusaj ovaj podcast da razbijes predrasude. biće ti stvari jasnije i moćićeš mirno da spavaš bez da brineš da će neko da te proteruje
i da ne bude zablude, ne podržavam AfD niti ću ikad za njih glasati (baš mi je juče stigao poziv za izbore sad u februaru).
nervira me samo kad ljudi masovno veruju u propagandu pa sam zato napisao sve ovo...
kao što sam već napisao...
AfD na vlast neće doći iako će verovatno osvojiti dosta mesta u parlamentu (možda trećinu), pretpostavljam da će vladu formirati ponovo CDU/CSU-SPD, tako da budi bez brige... a sve i da nekim čudom AfD osvoji potpunu vlast, ili bude deo vlasti, ništa se neće promeniti.