Gastarbajteri kao gejm čejndžeri

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.001
Da li Srbiju (BiH, Crna Gora; Makedonija...) mogu spasiti samo gastarbajteri iz Nemačke koje AfD vraća u matične zemlje?

Puni smo znanja, imamo izuzetnu radnu etiku,nosimo nosimo lunchboks sa sobom na posao, radimo po vrućini, hladnoći, oluji i kiši

Bili bismo prednost za naše matične zemlje i učinili bismo našu zemlju konkurentnom za tren, donijeli bi kapital sa sobom
Ako bi se formirala kritična masa povratnika – sa kapitalom, znanjem i voljom da se napravi razlika – onda bi to zaista moglo uvesti zlatno doba za Balkan.

1738351084022.jpeg

Da li Srbiju (BiH, Crna Gora; Makedonija...) mogu spasiti samo gastarbajteri iz Nemačke koje AfD vraća u matične zemlje?

Puni smo znanja, imamo izuzetnu radnu etiku,nosimo nosimo lunchboks sa sobom na posao, radimo po vrućini, hladnoći, oluji i kiši

Bili bismo prednost za naše matične zemlje i učinili bismo našu zemlju konkurentnom za tren, donijeli bi kapital sa sobom
Ako bi se formirala kritična masa povratnika – sa kapitalom, znanjem i voljom da se napravi razlika – onda bi to zaista moglo uvesti zlatno doba za Balkan.

Pogledajte prilog 1679405
odakle ti to da AfD vraća gastarbajtere?! 🤔

Gledala sam klip čoveka koji se vratio u Bosnu ( meni će to uvek biti Bosna ma kako je sad zvali, izvinite ). Pokušao da pokrene posao, došao s parama. Ubrzo se vratio odakle je došao i rekao da neće više nikad ni pokušati. Zašto? Zbog korupcije koja je toliko velika da nije mogao s tim da se izbori. Dok se ceo region ne oslobodi te vrste pljačke nikome neće biti dobro. Koja je svrha vratiti se ako ti ne daju da radiš?

Gledala sam klip čoveka koji se vratio u Bosnu ( meni će to uvek biti Bosna ma kako je sad zvali, izvinite ). Pokušao da pokrene posao, dšao s parama. Ubrzo se vratio odakle je došao i rekao da neće više nikad ni pokušati. Zašto? Zbog korupcije koja je toliko velika da nije mogao s tim da se izbori. Dok se ceo region ne oslobodi te vrste pljačke nikome neće biti dobro. Koja je svrha vratiti se ako ti ne daju da radiš?
Da, nazalost, u nasim blato drustvima banda reketira privatnike, na whole other level nego sto su to samo neke redovne dzavne dadzbine.

Ulaze im u privatni prostor, prete im, prete njihovoj deci i porodici.

Balkan je blato, dno, jad.

Gledala sam klip čoveka koji se vratio u Bosnu ( meni će to uvek biti Bosna ma kako je sad zvali, izvinite ). Pokušao da pokrene posao, došao s parama. Ubrzo se vratio odakle je došao i rekao da neće više nikad ni pokušati. Zašto? Zbog korupcije koja je toliko velika da nije mogao s tim da se izbori. Dok se ceo region ne oslobodi te vrste pljačke nikome neće biti dobro. Koja je svrha vratiti se ako ti ne daju da radiš?

Jedan je ko nijedan

Ali da se vrati 20 000 nas i napravimo u sred bosne mali Minhen pa da vidimo hoceli biti uspeha i ko će na vrata kucati da preti

Na stranu ko koga izbacuje,
1. sta sprecava gastarbajtere da to urade sad i bez izbacivanja?
2. bez obzira na pare i znanje, sta mislis da bi se zapravo desilo, a da nisu idealisticki snovi ?
3. da li mislis da se sve to nije vec desavalo ranije?

Jedan je ko nijedan

Ali da se vrati 20 000 nas i napravimo u sred bosne mali Minhen pa da vidimo hoceli biti uspeha i ko će na vrata kucati da preti
Ne želim da do toga dođe. Svi vi koji ste otišli imali ste razlog. Niste ovde živeli sve ove godine i možda imate pogrešnu sliku o snazi koju imate bez obzira na količinu novca i znanja koje donesete. Bojim se samo da ćete se mnogo razočarati jer ovo više nisu ni ljudi ni zemlje koje ste ostavili. Iskreno ti pišem, stvarno ne želim da vam se desi tako nešto.

Na stranu ko koga izbacuje,
1. sta sprecava gastarbajtere da to urade sad i bez izbacivanja?
2. bez obzira na pare i znanje, sta mislis da bi se zapravo desilo, a da nisu idealisticki snovi ?
3. da li mislis da se sve to nije vec desavalo ranije?

Ja iskreno nisam o tome uopšte razmisljala medjutim pratim politicko dešavanje i jacanje nacista koja je svima poznata kao afd

Ne želim ovde ostati ukoliko se oni zaista ista budu pitali
Ne želim ovde raditi , niti porez plaćati ako oni osvoje izbore

To je bolesna ideologija bolesnih ljudi

Ne želim da do toga dođe. Svi vi koji ste otišli imali ste razlog. Niste ovde živeli sve ove godine i možda imate pogrešnu sliku o snazi koju imate bez obzira na količinu novca i znanja koje donesete. Bojim se samo da ćete se mnogo razočarati jer ovo više nisu ni ljudi ni zemlje koje ste ostavili. Iskreno ti pišem, stvarno ne želim da vam se desi tako nešto.

Matora sam da idem u kanadu ili australiju

A čujem recimo tetka i tetak se vratili čim su dobili penziju, onako lep su par dobro se drže i tetka je rekla “diko trebalo mi je 6 mjeseci da se naviknem na život i ljude ali sad nema šanse da se vratim u njemacku “

pa znam dosta njih koji su došli sa velikim snovima iz EU, nije to ništa nevidjeno do sada

tajmlajn im je izgledao ovako:
1. vratili se puni para u Srbiju
2. sa puno entuzijazma skućili i pokrenuli nešto
3. propali
4. vratili se u EU

Matora sam da idem u kanadu ili australiju

A čujem recimo tetka i tetak se vratili čim su dobili penziju, onako lep su par dobro se drže i tetka je rekla “diko trebalo mi je 6 mjeseci da se naviknem na život i ljude ali sad nema šanse da se vratim u njemacku “
Jedno su penzioneri a drugo radno sposobni ljudi. Dobro razmisli.

uglavnom ce se najise njih vraiti sa odlicnim znanjem brisanja guuuuzica starcima , trebaju nam taki posto imamo mnogo penzionera ovde , a mladi prvo treba da odu preko da usavrse zanat :hahaha:

Ja iskreno nisam o tome uopšte razmisljala medjutim pratim politicko dešavanje i jacanje nacista koja je svima poznata kao afd

Ne želim ovde ostati ukoliko se oni zaista ista budu pitali
Ne želim ovde raditi , niti porez plaćati ako oni osvoje izbore

To je bolesna ideologija bolesnih ljudi

Mali savet: ako ti se i desi da se vratis, nemoj da budes previse darezljiva, ili previse boleciva na tuzne price. Sacuvaj novac i znanje za trenutak kad ti to zaista treba.

Back