Da, 500 milki su ponudili. A na tenderu koliko bi mogla da ode cena? Zasto im dajemo toliko puno toga? Imace monopol. Moralo se prodavati u manjim delovima. PA neka grade gasovod kroz Srbiju. Ko im brani. Neka kupovina NIS-a bude odvojena. Pa neka ode na tender. Posteno. I da li ti znas da to kupuju Ruski tajkuni. Kao i oni sto su kupili benzinske pumpe. Tajkuni i lopovi. To svako u Rusiji zna. Imace sve i moci ce da dizu cene samo tako. Nisam strucnjak za sve ovo i nemogu reci sve posledice i dobre stvari, ali rekao sam dovoljno. Niko lud ne bi prodavao nesto najmanje 4 puta po nizoj ceni. Bar ne u normalnoj drzavi. I nemoj da pricas da cemo imati koristi te i te. Imace i Rusi itekakve. Zato, ne ispod 2 milijarde plus porez od 5 na monopol koji ce imati. Ali ce DS popustiti kao i obicno. A ti mozes svoju kucu da prodas po 4x manjoj ceni. Od ovoga ce direktno zavisiti koliko ce svaki gradjanin dobiti podelom besplatnih akcija. Nema niko pravo da sve potkrade zato sto ovi popustaju Rusima radi Kosova naravno, i malom detetu je jasno. Ali neki ce uvek pokusati da se opravdaju ne znajuci da direktno pomazu tajkunima.
1. Izvini ali tebi matematika bash ne ide. 500 miliona+ 500 miliona + 1 milijarda je 2 milijarde !!! A to je NECESH VEROVATI bash cena koju je i Dinkic rekao. Sad kada smo to savladali da predjemo na teze teme. Da, imace monopol. Imaju ga od kaspijskog mora pa do gasnog terminala u Austriji. Zashto bi Rusi pa pristajali na ishta shto je drugachije od onoga shto dobijaju od SVIH drzava sa kojima ovakve aranzmane imaju ?
2. Da li je tebi uopshte jasna koncept "dugorochnog profita" ili treba da pojashnjavam chak i to ?
3. Ne kupuju ruski tajkuni nego drzavna korporacija Gasprom. A shto se Beopetrola i Lukoil-a tiche, bash ta srpska prevara ruskog giganta je osnovni razlog shto rusi traze 51, a ne 50% NIS-a. Naime, da pojasnim, Lukoil je dobio pismenu garanciju da ce nesmetano uvoziti naftne derivate. Nekoliko dana posle kupovine usvojena je uredba o ZABRANI uvoza naftnih derivata. Toliko o srpskom poshtenju i principijalnom stavu.
4. Ako hocesh da napravim paralelu sa tvojom. Ja bih jako rado prodao 51% moje kuce po 4 puta manjoj ceni, ako mi garantuje da ce neko moju kucu od poda do plafona renovirati, uvesti mi najmodernija rasveta, WLAN u svakoj sobi, ODLICHAN prilazni put kojim ce mnoge zanimljive stvari prolaziti (a ja deo njih uzimati), omoguciti da mi zivot u njoj bude jeftiniji shto se tiche troshkova, plus mi placati rentu na upotrebu koja ce mi za 5 godina ispeglati preostale 3/4 kojih sam se u inicijalnoj prodaji odrekao. Ali to sam valjda ja, koji iskljuchivo mislim dugorochno ...
5. KOJIM BRE TAJKUNIMA djavo te odneo to Sve to rusi pohapsili, orobili, eliminisali i u mraku podavili. Ono malo shto je ostalo je ostalo sa U NAJBOLJEM SLUCHAJU 25% pochetne imovine. A to su (da ne budemo surovi) STVARNO zasluzili !!!