Гасовод без Србије?

Da, 500 milki su ponudili. A na tenderu koliko bi mogla da ode cena? Zasto im dajemo toliko puno toga? Imace monopol. Moralo se prodavati u manjim delovima. PA neka grade gasovod kroz Srbiju. Ko im brani. Neka kupovina NIS-a bude odvojena. Pa neka ode na tender. Posteno. I da li ti znas da to kupuju Ruski tajkuni. Kao i oni sto su kupili benzinske pumpe. Tajkuni i lopovi. To svako u Rusiji zna. Imace sve i moci ce da dizu cene samo tako. Nisam strucnjak za sve ovo i nemogu reci sve posledice i dobre stvari, ali rekao sam dovoljno. Niko lud ne bi prodavao nesto najmanje 4 puta po nizoj ceni. Bar ne u normalnoj drzavi. I nemoj da pricas da cemo imati koristi te i te. Imace i Rusi itekakve. Zato, ne ispod 2 milijarde plus porez od 5 na monopol koji ce imati. Ali ce DS popustiti kao i obicno. A ti mozes svoju kucu da prodas po 4x manjoj ceni. Od ovoga ce direktno zavisiti koliko ce svaki gradjanin dobiti podelom besplatnih akcija. Nema niko pravo da sve potkrade zato sto ovi popustaju Rusima radi Kosova naravno, i malom detetu je jasno. Ali neki ce uvek pokusati da se opravdaju ne znajuci da direktno pomazu tajkunima.

1. Izvini ali tebi matematika bash ne ide. 500 miliona+ 500 miliona + 1 milijarda je 2 milijarde !!! A to je NECESH VEROVATI bash cena koju je i Dinkic rekao. Sad kada smo to savladali da predjemo na teze teme. Da, imace monopol. Imaju ga od kaspijskog mora pa do gasnog terminala u Austriji. Zashto bi Rusi pa pristajali na ishta shto je drugachije od onoga shto dobijaju od SVIH drzava sa kojima ovakve aranzmane imaju ?
2. Da li je tebi uopshte jasna koncept "dugorochnog profita" ili treba da pojashnjavam chak i to ?
3. Ne kupuju ruski tajkuni nego drzavna korporacija Gasprom. A shto se Beopetrola i Lukoil-a tiche, bash ta srpska prevara ruskog giganta je osnovni razlog shto rusi traze 51, a ne 50% NIS-a. Naime, da pojasnim, Lukoil je dobio pismenu garanciju da ce nesmetano uvoziti naftne derivate. Nekoliko dana posle kupovine usvojena je uredba o ZABRANI uvoza naftnih derivata. Toliko o srpskom poshtenju i principijalnom stavu.
4. Ako hocesh da napravim paralelu sa tvojom. Ja bih jako rado prodao 51% moje kuce po 4 puta manjoj ceni, ako mi garantuje da ce neko moju kucu od poda do plafona renovirati, uvesti mi najmodernija rasveta, WLAN u svakoj sobi, ODLICHAN prilazni put kojim ce mnoge zanimljive stvari prolaziti (a ja deo njih uzimati), omoguciti da mi zivot u njoj bude jeftiniji shto se tiche troshkova, plus mi placati rentu na upotrebu koja ce mi za 5 godina ispeglati preostale 3/4 kojih sam se u inicijalnoj prodaji odrekao. Ali to sam valjda ja, koji iskljuchivo mislim dugorochno ...
5. KOJIM BRE TAJKUNIMA djavo te odneo :p:p:p to Sve to rusi pohapsili, orobili, eliminisali i u mraku podavili. Ono malo shto je ostalo je ostalo sa U NAJBOLJEM SLUCHAJU 25% pochetne imovine. A to su (da ne budemo surovi) STVARNO zasluzili !!!

Shovy strikes back. Prazna prica se nastavlja. Ma id bre, pun argumenata k'o i obicno. Ako tebi ne smeta sto ces dobiti manje para za besplatne akcije meni smeta. Pa evo predloga, vi koji nudite NIS za najmace 4x nizu cenu dajte razliku iz svojih akcija, a ove ostale ne dirajte. Siguran sam da bi. To je najmanje sto mozete da uradite za cika Putina.

Vidish kako je srbina lako izdresirati. Kazesh mu da ce neshto dobiti odmah za dz. i on odmah pristane da do kraja zivota placa zivotno potrebnu stvar 2 puta vishe (chime ce vec za 5 godina da izgubi ono shto je dobio dzaba). Nemoj mi reci Ha-Nocri da ti STVARNO nije jasno o chemu pricham ?
Osim toga kog bre "chika Putina" ? Ja sve shto govorim govorim u interesu Srbije, a ne Rusije. Rusi grade gasovod pa grade. Kuda ide ? Ide onuda kuda im vishe odgovara da ide. Iskreno, mislim da su malo previshe otishli EU uz dlaku !!! Mogli su odmah da kazu da se ukljuchuju u Nabucco u Bugarskoj svojim Juznim tokomi da i EU bude zadovoljna. Ali su nam ipak pruzili ruku (ni samom mi nije jasno zashto posle afere sa Lukoil-om !!!). Valjda zato shto im nas je pomalo zao ... A mi ovde zajebavamo. Stvarno nije u redu !!!

1. Izvini ali tebi matematika bash ne ide. 500 miliona+ 500 miliona + 1 milijarda je 2 milijarde !!! A to je NECESH VEROVATI bash cena koju je i Dinkic rekao. Sad kada smo to savladali da predjemo na teze teme.

Savladali ste to malo morgen... Dinkic je rekao da je SAMO KNIGOVODSTVENA VREDNOST NIS-a duplo veca od cene koju Rusi nude...I naravno niko normalan ne bi sabirao 500+500+milijardu i rekao da je cena koju Rusi nude za 51% NIS-a 2 milijarde... Rusi nude za vise od pola nase najbolje firme jedva preko 400 miliona.To je jadno,a svako ko na tih 400 miliona sabira i direktne investicije da bi predstavio kako to Rusi nude vecu cenu za NIS je ekonomski nepismen...

1. Izvini ali tebi matematika bash ne ide. 500 miliona+ 500 miliona + 1 milijarda je 2 milijarde !!! A to je NECESH VEROVATI bash cena koju je i Dinkic rekao. Sad kada smo to savladali da predjemo na teze teme. Da, imace monopol. Imaju ga od kaspijskog mora pa do gasnog terminala u Austriji. Zashto bi Rusi pa pristajali na ishta shto je drugachije od onoga shto dobijaju od SVIH drzava sa kojima ovakve aranzmane imaju ?
2. Da li je tebi uopshte jasna koncept "dugorochnog profita" ili treba da pojashnjavam chak i to ?
3. Ne kupuju ruski tajkuni nego drzavna korporacija Gasprom. A shto se Beopetrola i Lukoil-a tiche, bash ta srpska prevara ruskog giganta je osnovni razlog shto rusi traze 51, a ne 50% NIS-a. Naime, da pojasnim, Lukoil je dobio pismenu garanciju da ce nesmetano uvoziti naftne derivate. Nekoliko dana posle kupovine usvojena je uredba o ZABRANI uvoza naftnih derivata. Toliko o srpskom poshtenju i principijalnom stavu.
4. Ako hocesh da napravim paralelu sa tvojom. Ja bih jako rado prodao 51% moje kuce po 4 puta manjoj ceni, ako mi garantuje da ce neko moju kucu od poda do plafona renovirati, uvesti mi najmodernija rasveta, WLAN u svakoj sobi, ODLICHAN prilazni put kojim ce mnoge zanimljive stvari prolaziti (a ja deo njih uzimati), omoguciti da mi zivot u njoj bude jeftiniji shto se tiche troshkova, plus mi placati rentu na upotrebu koja ce mi za 5 godina ispeglati preostale 3/4 kojih sam se u inicijalnoj prodaji odrekao. Ali to sam valjda ja, koji iskljuchivo mislim dugorochno ...
5. KOJIM BRE TAJKUNIMA djavo te odneo :p:p:p to Sve to rusi pohapsili, orobili, eliminisali i u mraku podavili. Ono malo shto je ostalo je ostalo sa U NAJBOLJEM SLUCHAJU 25% pochetne imovine. A to su (da ne budemo surovi) STVARNO zasluzili !!!

Ti bas ne odustajes. JA ti rekoh. Da racunamo da bi NIS bio prodan za pocetnih 2m. Znaci greska u startu. I da, lukoil, tajkuni. Putin pocistio sa tajkunima. Haha. JAko smesno. Tajkuni caruju drzavom. Imaju milijardera na izvoz, a bili siromasni, bas kao i mi. Kako su se tako svi obogatili hebem mu cole. I to sto pricas o monopolu kao da je to normalno stvarno nije u redu. Monopol je veliko zlo i ne sme se nikom' to dopustiti. I onda ti tu naizgled renoviranu kucu otplatio kroz neke marze za 50 godina npr. A dugorocno za tvoju porodicu ce to kostati. I nesto ne verujem da su druge zemlje to dopustile. Benzinske pumpe i Naftna industrija komplet. Pa mogu da rade sta hoce. I to po nizoj ceni.

Savladali ste to malo morgen... Dinkic je rekao da je SAMO KNIGOVODSTVENA VREDNOST NIS-a duplo veca od cene koju Rusi nude...I naravno niko normalan ne bi sabirao 500+500+milijardu i rekao da je cena koju Rusi nude za 51% NIS-a 2 milijarde... Rusi nude za vise od pola nase najbolje firme jedva preko 400 miliona.To je jadno,a svako ko na tih 400 miliona sabira i direktne investicije da bi predstavio kako to Rusi nude vecu cenu za NIS je ekonomski nepismen...

U nije 4x niza ponuda minimum. Nego i vise puta.

1. Izvini ali tebi matematika bash ne ide. 500 miliona+ 500 miliona + 1 milijarda je 2 milijarde !!!!

- prva ruska ponuda bila je 400 miliona za 51%

- ovih 500 miliona ne ide državi, kad to dodje na red tada bi rusi već ulagali u svoju firmu gde su vlasnici 51%

- što se tiče te milijarde(ako stvarno toliko košta izgradnja gasovoda) ruski predlog je da se troškovi izgradnje dele na pola (500+500). Znači srbija daje 500, a dobila je 400 miliona

- koliko sada iznose te 2 milijarde?
icon10.gif

I da, lukoil, tajkuni. Putin pocistio sa tajkunima. Haha. JAko smesno. Tajkuni caruju drzavom. Imaju milijardera na izvoz, a bili siromasni, bas kao i mi.

Ja sam mislio da je recenica 'Putin pocistio tajkune',bila vic...:):) Pa da nema Brazila,Rusija bi bila najbolji primer soc-realisticke teorije da su bogatasi zli a siromasni dobri...:)

Cuj molim te,'Putin pocistio tajkune' :):):) Pocistio je jednog zato sto ovaj nije hteo da mu ljubi stopala,i jos jednog koga juri po Londonu da ubije...

Немој се правити блесав. Осим новца постоје и стратешки интереси као и енергетска сигурност и стабилност. Ако је по твоме битно је КО ДА ВИШЕ у првом тренутку - а што ће после да нам заврћу уши, то за тебе и оног идиота Динкића НЕмА ВЕЗЕ.
На срећу има и оних који другачије размишљају и надам се да ће бити у већини.

Šta bi sa bratskom ruskom ljubavi!?

Ako bi čitali između redova ispada da su Bugari veća braća Rusima nego Srbi!

lol pa ispada da stvarno jesu, ..... do chega smo doshli nekim chudnim sistemom dedukcije
:lol::lol::lol:
sad znaju za foru i neche ponovo da se zajebu
pogotovu shto neko reche da su ruje azijati a svi znamo da oni ne vole bash hinduse i da se te dve azije ne mirishu bash neshto, pa prema tome ruje vam i nisu bracha, eto bugarima jesu :lol::lol:

A svako ko smatra da je cena po kojoj se neshto kupuje (ili prodaje) samo svota novca koju dobijesh odmah ne zna kako funkcionishe moderna ekonomija i ekonomski tokovi. Rusi nude oko 2 milijarde u investicijama koje ce Srbiji doneti profit i donositi ne samo profit nego i povecanje postojecih kapaciteta i image-a nas kao snabdevacha energenata (pobogu, pa medjunarodne shpediterske firme ZABRANJUJU tochenje goriva svojim kamionima u Srbiji zbog losheg NIS benzina) !!! Kad shvatish da je 500 miliona+1.5 milijardi direktnih investicija bolje i to neuporedivo bolje od 2 milijarde "na ruke odmah" onda mozemo da nastavimo ovaj dijalog.
2. Ne mogu da verujem da ti posle svih lazi i neostvarenih obecanja i dalje verujesh Dinkicu ? Sad mi te je stvarno zao ...
3. Osim toga, shta nudi MOL ? NISHTA osim nastavak "gasnog ropstva". i NARAVNO 2 milijarde koje ce ova vlada ili pokrasti ili podeliti putem besplatnih akcija kako bi kupila glasove na svim ovogodishnjim izborima. A shta cete gospodo kada tih "poklonjenih" 1000 eura potroshite ?

- prva ruska ponuda bila je 400 miliona za 51%
Netachno. Prva ruska ponuda je bila kupovina 49% NIS-a za 1 milijardu ali bez gasovoda, socijalnog programa i preuzimanja dugova (preciznije od toga bi se odmah oduzelo oko 480 miliona koje dugujemo Gaspromu za gas iz 90-tih i do 200-te)

- ovih 500 miliona ne ide državi, kad to dodje na red tada bi rusi već ulagali u svoju firmu gde su vlasnici 51%
Delimichno tachno poshto zaista ne ide direktno drzavi. Radi se o investicijama u naftnu i gasnu mrezu od chijih rezultata i produkata (takse, dazbine, veci uvoz, veca prodaja energenata prvenstveno ulje, mazut, benzin kerozin isl.) drzava za oko 5-8 godina dobila i vishe od 500 miliona. Najkonkretnija investicija: skladishte gasa.

- što se tiče te milijarde(ako stvarno toliko košta izgradnja gasovoda) ruski predlog je da se troškovi izgradnje dele na pola (500+500). Znači srbija daje 500, a dobila je 400 miliona
Opet netachno. Gasovod koshta oko 2-2.2 milijardi. Nashe ulaganje (tj. nashih 49%) je izrazeno kao deo NIS-a. Dok bi "spoljne investicije" Gasproma bile pokrivene domacim "ne-monetarnim" ulaganjima (rad domacih firmi, tapije na zemljishte, obezbedjivanje gasovoda od strane MUP-a isl.). Krace, zadrzavamo 500 miliona a placamo nash udeo u gasovodu "u naturi".

- koliko sada iznose te 2 milijarde?
icon10.gif

2 milijarde Gasprom daje. To shto se nekome ne svidja kako su rasporedjene nije Gaspromov problem !!! A to shto 2 milijarde daje MOL a "drugom rukom" uzima 180 vishe nego shto mora za gas, vama predpostavljam da ne smeta ...

Ja sam mislio da je recenica 'Putin pocistio tajkune',bila vic...:):) Pa da nema Brazila,Rusija bi bila najbolji primer soc-realisticke teorije da su bogatasi zli a siromasni dobri...:)

Cuj molim te,'Putin pocistio tajkune' :):):) Pocistio je jednog zato sto ovaj nije hteo da mu ljubi stopala,i jos jednog koga juri po Londonu da ubije...

Pishem ja ali nema ko da chita. Evo josh jednog paste-a
Priche o tome da su "ostali" oligarhsi pushteni da rade shta hoce i da ih Putin neshto shtiti i pokrovishe bi trebalo da neko objasni ljudima koje rusi nazivaju "hotelski oligarhsi". Radi se o grupi ruskih "kontraverznih biznismena" koji su u periodu 2002-2005 bili u "hotelskom pritvoru" sa sve porodicama dok im je imovina popisivana i plenjena. Kako nisu bili sa medijskom imperijom u zdepu (Boris Berezovski) ili verni partner zapada u energetskom meshetarenju (Hodorkovski) za njihove priche se i ne zna i njihove sudbine su zaboravljene. Da upotrebim ruski izraz "udavljeni su u mraku". Srecni su izashli iz cele gungule sa glavom na ramenima (uobichajeni metod uklanjanja je bio "pad privatnog helikoptera"), josh srecniji sa 10-25% pochetnog bogatstva, a najsrecnijima (preciznije onima koji su po izboru Putina na mesto predsednika odmah dotrchali, priznali grehe i probali da se dogovore) je "dozovljeno" da svoje bogatsvo investiraju u grene ruske privrede devastirane "gansterskim 90-tim". Za poslednju grupu nema boljeg primera nego shto je "Red Roman" Abramovic koji je Chukotku posle skoro 100 godina eksploatacije uchinio "podnoshljivom za zivot" (da budemo realni i da ne nasedajmo na propagandu).
Dokaz: Uporedite listu ruskih milijardera 1995 i 2005. "Primetice te" da fali 20 imena. Shta je bilo sa njima ? Pojela maca ? Izguglajte imena, dobicete da je 8-oro "poginulo u padu helikoptera". Sluchajnost ?

GORE !!! Ispada da je neshto shto mi je do pre par godina bilo nezamislivo da uopshte izjavim tachno: "Bugari su pametniji od srba".

FUJ FUJ FUJ evo vec se sebi gadim.

Shala. Bugari su zauzeli fer poziciju prema rusima, trazili moguce - dobili realno. "Tvrdo pregovarali" i kao rezultat dobili sporazum koji je za njih ne "slamka" nego ojachana "chelichna sajla" spasa. Da vidim kako ce se prema njima sada odnositi "centrala EU".
Vishe nece biti viceva da je Sofija mesto gde se civilizacija zavrshava a nishta ne pochinje :-)

Back