GASI SE?

drago41

Primećen član
Poruka
589
Od pre neki dan imam problem: kada restartujem comp on se ugasi?
Kada ga uklucim ne podigne sistam vec ode u sejf mod i to u CPU.
Tamo CRVENO pise da ima neka greska ali ne znam engl. pa ni u helpu nisam mogao da se snadjem!
Udarim F5 i F10 sistem se podigne ali kod restarta opet isto?
U CPU imam izbor MANUAL, 1500 i 2000, do sada je radio na 2000 pa ga prebacim na 1500 i vise se ne gasi. masina je athlon 2400+ pa me interesuje koja mu je optimalna brzina procesora i kako da to u biosu podesim (gore sam pogresio ode u bios) obzirom na gore navedene tri vrednosti ?
Cini mi se da je u pitanju vece zagrevanje sada imam 32, 56 i hdd40 stapeni.
probao sam na sajtu da nadjem optimalnu brzinu procesora ali mi nije islo od ruke!?
HVALA NA ODGOVORU

drago41:
Od pre neki dan imam problem: kada restartujem comp on se ugasi?
Kada ga uklucim ne podigne sistam vec ode u sejf mod i to u CPU.
Tamo CRVENO pise da ima neka greska ali ne znam engl. pa ni u helpu nisam mogao da se snadjem!
Udarim F5 i F10 sistem se podigne ali kod restarta opet isto?
U CPU imam izbor MANUAL, 1500 i 2000, do sada je radio na 2000 pa ga prebacim na 1500 i vise se ne gasi. masina je athlon 2400+ pa me interesuje koja mu je optimalna brzina procesora i kako da to u biosu podesim (gore sam pogresio ode u bios) obzirom na gore navedene tri vrednosti ?
Cini mi se da je u pitanju vece zagrevanje sada imam 32, 56 i hdd40 stapeni.
probao sam na sajtu da nadjem optimalnu brzinu procesora ali mi nije islo od ruke!?
HVALA NA ODGOVORU

DAJTE MAJSTORI! Pomognite narocito ovi koji znaju owerklock, a i andreawk bi mogla da se umesa!

Drago41= DIOGEN1
Opet se zahvaljujem!!!

Drago41 zbog tebe se registrovah...
Athlonu je lako uraditi overlock ali ga je jos lakse ostetiti ako ne pazis
Mislim da je najlakse da nadjes CMOS bateriju - jumper na ploci, iskljuci je na nekoliko sekundi (pogledaj uputstvo od ploce)- to ce ti resetovati FSB) i vratiti sva setovanja u BIOS-u. FSB setuj na 133MHz (ne 266)
Ima mnogo programa koji ce ti dati informacije o CPU (SiSoft Sandra) - a mozes skinuti sa net-a BIOS wizard ili BIOS Agent - koji ce ti reci koji je maximum za CPU. Idi na sajt proizvodjaca maticne ploce i za tvoj model pogledaj uputstvo kao i sta ti donose poboljsanja. Zasto bi to radio ako sve radi bez problema ali ako imas problema sa memorijom ili ti ploca pogresno prepoznaje procesor i slicno to moze biti resenje. Pazi da ti ne nestane struja...kad budes flesovo BIOS :cry:

Back