Гашење рачунара?

A da li znate mozda koji je problem sa kompom kad pocne da se gasi sam od sebe? Npr. premestam fotke iz mobilnog u komp i on se odjednom ugasi. Pokusala sam da upratim CPU usage i primetila da momenat pre gashenja odjednom skochi sa jednocifrenih brojeva na 40%. To se desavalo cak i kada mi je bio ukljucen samo program Word i dva tri prozora sa online recnicima ili cak i kada mi je bilo ukljuceno samo dva prozora u Google Chrom-u. Obavezno se iskljuci cim pokusam da uradim full scan u Kasperskom, a quick scan odradi do kraja bez gashenja. To gasenje se isto desava kada uopste nisam aktivna na kompu posle otprilike dva sata u idle stanju.

Inace on se ugasi tako da dugme za power jos uvek svetli zeleno, a na ekranu se pojavljuje prozorche Power saving mode. Posle toga, da bi bio sasvim ugashen, moram ga gasiti na dugme pritiskanjem od nekoliko sekundi jer ako samo kratko pritisnem power dugme, on se pocne ponovo paliti, ali ne sasvim, nego se vraca na taj Power saving mode.

Znam da treba da ga odnesem u servis na pregled, ali sam pre toga zelela bar neko neutralno misljenje o ovom problemu kako mi ne bi uvalili sumnjive popravke ili nepotrebne delove.
 
Poslednja izmena:

Back
Top