Garažna rasprodaja

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ideju za temu sam dobila gledajući garažne rasprodaje u Americi.
Ljudi, koji se sele, koji su naslijedili kuću punu stvari, koje im ne trebaju ili ne znaju šta bi s nekim stvarima, stvari koje ne koriste... postave oglas o tome i navedu datum i vrijeme rasprodaje.
Tu se može naći mnogo dobrih i korisnih stvari s naravno mnogo nižom cijenom nego u prodavnicama.
Meni se to jako dopada i smatram da je korisno i prodavcu i kupcu.
Kod nas toga na žalost nema!
Ne znam ni da li je zakonom to dozvoljeno na našim prostorima?!
Сад се то ради онлајн. Преко сајта Купујем-продајем.

To ima smisla u razvijenim državama a Srbija je propala kolonija. Ovde po podrumima možeš da nađeš samo krš i niko nema interes da od toga pravi neki (šou)biznis.
Nije baš tako. Ja imam gomilu očuvanih torbica koje ne koristim, slika, figurica, alata za koji i ne znam čemu služi, poklona koji mi se ne dopadaju i koji još stoje upakovani, boca pića koje mi ne trebaju, ispravnih telefona...

Moj cale nasao glanc nov telefon nokia 6210 navigator u kutiji i naravno uzeo, ja sam ga posle koristio.
Извињавам се што звучим као граматички нациста, али ово "гланц" ми увек боде очи.

Није гланц ново, као изгланцано, већ ганц ново, од немачког ganz neu (потпуно ново).

Извињавам се што звучим као граматички нациста, али ово "гланц" ми увек боде очи.

Није гланц ново, као изгланцано, већ ганц ново, од немачког ganz neu (потпуно ново).
Nebitno, ne opterecujem se, ovde pisem opusteno za to mi forum i sluzi.

Nije to to. Ovo je zanimljivije pogotovo kada si u penzionerskim danima, pa malo popričaš sa ljudima, nekome nešto i pokloniš, razmjeniš....

Није исто у истој оној мери у којој није исто све оно што смо раније радили без нета а данас радимо преко интернета јер је лакше и јер је ефикасније и економичније.

Нпр. ја данас све читам онлајн, чак и књиге тражим преко нета (добро, некад их и одштампам). Као што је лепше да читаш купљену књигу и осетиш њен мирис свеже штампе и мирис папира, и листаш руком, али је ефикасније да се чита онлајн, па читамо онлајн, као што новине више не листамо већ их скролујемо, као што аутомобил не терамо на ауто пијацу, већ метнемо слике на сајт,

исто тако и гаражне распродаје, чак и да су постојале код нас, данас не би баш имале смисла јер би далеко ефикасније било продавати старе ствари преко купујем продајем. Гаражна распродаја је и у Америци била само за комшије, евентуално неке колекционаре, а и у тој америци данас онлајн имаш далеко веће тржиште од комшија, па добијаш и бољу цену за половну ствар.

boca pića koje mi ne trebaju,
Јес, вала. Нисам никакав алкос, а гости обично радије пију кафу или сокић, еветнуално пиво, па то за ссвако дружење купим, а стоје неке боце, годинама, а које би ноторним алкосима добро дошле. Али...где наћи ноторног алкоса?

Back