Feanor the elf king
Aktivan član
- Poruka
- 1.984
Cao svima.Ja sam veliki ljubitelj Gospodara prstenova.Gandalf je moj omiljeni lik.Ko god zeli da diskutuje o ovoj temi neka se javi.Pozdrav svima!
Čet, 15. maj 2003 14:49 Pa naravno,ko ne bi zeleo da bude jedno takvo stvorenje Odgovorite sa citatomsunny_girl:Cao! Veliki ljubitelj Tolkina se javlja na duznost! Ok, Gandalf je strava lik... olicenje mudrosti, ali moji favoriti su definitivno hobiti. Kad bih ja mogla da budem jedno takvo slatko stvorenje...
Tinuvjela:Ganadalf je namocniji lik, u pravom smislu te reci, ali lik koji mene najvise potresa i zbog koga bih mogla da se zrtvujem ja svakako Golum,jadaaaaaaaaaan.
Tinuvjela:Ganadalf je namocniji lik, u pravom smislu te reci, ali lik koji mene najvise potresa i zbog koga bih mogla da se zrtvujem ja svakako Golum,jadaaaaaaaaaan.
Golum je sjajno uradjen, to priznajem, ali pored toliko likova koje su unakazili, pa dobro, ne bas unakazili ali tu je negde, on je ipak u zasenku. Najvece razocarenje(i tu se potpuno slazem sa tobom) je Haldir. Toliko mi je bilo krivo sto ga je Peter Jakson tako udesio. To je moja najveca zamerka u filmu. Za onog ko nije citao knjigu film i moze da prodje, ali za nas koji smo je procitali, ne ide. Barem sa moje straneGloredhel:Tinuvjela:Ganadalf je namocniji lik, u pravom smislu te reci, ali lik koji mene najvise potresa i zbog koga bih mogla da se zrtvujem ja svakako Golum,jadaaaaaaaaaan.
Gandalf je olicenje svega sto osoba kao ja (koja cesto bezi u izmisljene svetove) moze da zamisli i pozeli. On uliva takvu harmoniju u covekovo bice da je tesko da se bilo koji lik iz Gospodara sa njim moze u tome uporediti. Ono sto mogu da kazem za Goluma je da je stvarno jedan od retkih likova koji su savrseno preneti u film i savrseno docarani, zaista se o njemu doibja isti utisak kao i kad se cita knjiga. Dopada mi se sto su uspeli da u film prenes tu Frodovu spoznaju koju dozivljava u vreme kada je sa Golumom, to da je i njegov zivot isto tako izgubljen. Cak se uocava i kako shvata da sve vise lici na Goluma i sto je najvaznije na Frodu - njegove oci. To je dobro uradjeno u filmu - velike su, izrazajne i duboke - u njima se moze uociti svaka faza kroz koji prolazi njegova licnost, i iz njih se sve cita. Eto nekoliko dobro uradjenih stvari
Gandalf? Antipatican??!?!?!? Pa ti si prvi kome je On antipatican. Ajde postaraj se da ti se svidi inace...Anonymous:Gandalf mi je malo antipatican, zbog knjige Hobit.malo je misteriozan ali videcu sta ce se desiti na kraju knjige mozda mi se svidi
Feanor the elf king:Gandalf? Antipatican??!?!?!? Pa ti si prvi kome je On antipatican. Ajde postaraj se da ti se svidi inace...Anonymous:Gandalf mi je malo antipatican, zbog knjige Hobit.malo je misteriozan ali videcu sta ce se desiti na kraju knjige mozda mi se svidi![]()
Lepo ti devojka kaze, mislim vilenjakinjaGloredhel:Feanor the elf king:Gandalf? Antipatican??!?!?!? Pa ti si prvi kome je On antipatican. Ajde postaraj se da ti se svidi inace...Anonymous:Gandalf mi je malo antipatican, zbog knjige Hobit.malo je misteriozan ali videcu sta ce se desiti na kraju knjige mozda mi se svidi![]()
)))))))
Gandalf je Tata! Koliko sam shvatila, sad citas Hobita, ali procitaces Gospodara, pa ces tek onda shvatiti njgovo znacenje i to u pravom svetlu
Nije mi jasno kako Gandalf moze da ti bude antipatican, kad je on, kao sto je vec receno, Tata.Feanor the elf king:Gandalf? Antipatican??!?!?!? Pa ti si prvi kome je On antipatican. Ajde postaraj se da ti se svidi inace...Anonymous:Gandalf mi je malo antipatican, zbog knjige Hobit.malo je misteriozan ali videcu sta ce se desiti na kraju knjige mozda mi se svidi![]()
Son Koneri je sjajan glumac, ali mislim da niko nije toliko pristao za ulogu Gandalfa kao Ian Mekelen. Boljeg glumca nisu mogli da nadju...Tinuvjela:Nije mi jasno kako Gandalf moze da ti bude antipatican, kad je on, kao sto je vec receno, Tata.Feanor the elf king:Gandalf? Antipatican??!?!?!? Pa ti si prvi kome je On antipatican. Ajde postaraj se da ti se svidi inace...Anonymous:Gandalf mi je malo antipatican, zbog knjige Hobit.malo je misteriozan ali videcu sta ce se desiti na kraju knjige mozda mi se svidi![]()
On, bar ne mene ostavlja najajci utisak.
Samo da napomenem, glumac koga su odabrali da glumi Gandalfa je izuzetan, mislim da boljeg nisu mogli da nadju, iako su i Son Konerija imali u vidu.
Da, i meni se Eomer svideo u filmu. Bas sam se iznenadio kako su ga uradili na filmu. Mada mi se nije svidelo kako su Faramira prikazali. Ima likova kojima sam veoma zadovoljan ali ima i onih koje su totalno upropastili ( a da ne pominjem one koje nisu ni prikazali ). Sve u svemu, film ima svojih vrlina i mana ( mada ima vise manaTinuvjela:Samo da napomenem (sad sam se setila), izuzetno mi se svidja Jomer u filmu. U knjizi je neprevazidjen, ali je i filmu veoma dobar i uopste nije iskomercijalizovan iako bi mozda i imao razloga.![]()
Sto se Faramira tice, u potpunosti si u pravu. Kao prvo, on mora biti olicenje mudrosti, za razliku od svog brata (Boromira). On je odmah shvatio o cemu se tu radi i nije vodio hobite do Ozgilijata uopste. U filmu, bilo je potrebno da mu Sem otvori oci, tako da me je to razocaralo, bas razocaralo.Feanor the elf king:Da, i meni se Eomer svideo u filmu. Bas sam se iznenadio kako su ga uradili na filmu. Mada mi se nije svidelo kako su Faramira prikazali. Ima likova kojima sam veoma zadovoljan ali ima i onih koje su totalno upropastili ( a da ne pominjem one koje nisu ni prikazali ). Sve u svemu, film ima svojih vrlina i mana ( mada ima vise manaTinuvjela:Samo da napomenem (sad sam se setila), izuzetno mi se svidja Jomer u filmu. U knjizi je neprevazidjen, ali je i filmu veoma dobar i uopste nije iskomercijalizovan iako bi mozda i imao razloga.![]()
).
Koja ti je najsmesnija scena u knjizi a koja u filmu?
I za koga smatras da je duhovitiji ( u knjizi naravno ) Legolas ili Gilmli?
Pozdrav
Meni je u filmu i smesna ta scena sa Golumom, dok mi je u knjizi zapravo tuzna.Tinuvjela:Sto se tice ove najsmesnije scene u knjizi, usmerila bih je na Froda, Sema i jadnog Goluma. Scena kada Golum prica ovom dvojici o Mrtvim barustinama i kada objasnjava da je nemoguce dohvatiti mrtva lica u vodi, a Sem se zapita zbog cega li je pokusavao da ih dohvati. Ne znam sad, to je prvo sto mi je palo na pamet, verovatno ima i boljih.
A sto se Legolasa i Gimlija tice, ni jedan ni drugi mi nisu bili preterano smesni u knjizi i mislim da su ih bez veze isforsirali u filmu.
Da da, potpuno sam zaboravio na te scene! Drvobradi mi je bio sjajan kada si ga vec pomenula, he he.Tinuvjela:Najtuznija mi je ona kad je Frodo ugledao prsten okacen oko Semovog vrata i onda napao Sema misleci da je to neki ork, a Semu su se samo napunile oci suzama. I ono na planini Usuda kad Frodo bukvalno udara i baca Sema i ima ih jos.
U knjizi smesne su mi neke scene sa Drvobradim, mada su malo dosadne.
Uvek mi je smesniji Gimli jer on je samo patuljak koji mari samo za root beer itd dok su sve scene sa Legolasom nekako prefinjene, uzdignute na visi nivo... Mada najvise mi se dopada Olorin i koliko god puta to rekao moram ponoviti. On prosto zraci mudroscu cak i u "smesnim" scenama.Feanor the elf king:Da, i meni se Eomer svideo u filmu. Bas sam se iznenadio kako su ga uradili na filmu. Mada mi se nije svidelo kako su Faramira prikazali. Ima likova kojima sam veoma zadovoljan ali ima i onih koje su totalno upropastili ( a da ne pominjem one koje nisu ni prikazali ). Sve u svemu, film ima svojih vrlina i mana ( mada ima vise manaTinuvjela:Samo da napomenem (sad sam se setila), izuzetno mi se svidja Jomer u filmu. U knjizi je neprevazidjen, ali je i filmu veoma dobar i uopste nije iskomercijalizovan iako bi mozda i imao razloga.![]()
).
Koja ti je najsmesnija scena u knjizi a koja u filmu?
I za koga smatras da je duhovitiji ( u knjizi naravno ) Legolas ili Gilmli?
Pozdrav