Sedorf u Botafogu
20. jun 2012.
Internet portal "Goal.com" objavio je da će Holanđanin Klarens Sedorf otpisati ugovor na godinu i po dana sa brazilskim Botafogom.
Sedorf ima ugovor sa Milanom do kraja juna 2012. godine, a trenutno radi kao stručni konsultant za britanski BBC.
Kako se navodi, menadžer 36-godišnjeg igrača sredine terena dogovorio je sve uslove ugovora sa predstavnicima Botafoga na sastanku u Njujorku, 7. juna.
Prema pisanju italijanskih medija, Sedorf je za sutra najavio oproštajnu konferenciju u prostorijama Milana, kluba u kojem je igrao prethodnih deset godina.
Holanđain je nedavno za BBC rekao da "još nema ništa novo, ali će uskoro biti puno toga", kada je odgovarao na pitanje o svojoj igračkoj karijeri.
Sedorf je jedini igrač koji je osvojio Ligu šampiona igrajući za tri različita kluba. On je to uspeo 1995. godine sa Ajaksom, 1998. sa Real Madridom i 2003. i 2007. sa Milanom.
Sedorf: Napuštam porodicu
21. jun 2012.
Klarens Sedorf se i zvanično rastao od "rosonera". Holandski veteran napušta Milan posle deset godina.
Javnosti se obratio rečima da je Milan za njega kao porodica, ali da mora da razmišlja o budućnosti.
"Napuštam porodicu. Sutra ću da razmišljam o budućnosti. Hvala svim ljudima u klubu. Polovinu karijere sam proveo u Milanu i tek nedavno sam odlučio da odem. Tužan sam, ali karijeru ću nastaviti u nekom drugom klubu", istakao je 36-godišnji vezista.
Sa "rosonerima" je osvojio po dve Lige šampiona i titule prvaka Italije. Za Milanu je odigrao 432 utakmice i postigao 62 gola.
"Potrebno mi je novo iskustvo, novi izazov. Vreme je za promene, ali ću se uvek sećati Milana samo po lepim stvarima", naveo je bivši holandski reprezentativac.
Nije precizirao gde će nastaviti karijeru iako mediji tvrde da će u
brazilski Botafogo.
"Dobio sam mnogo ponuda, bez obzira što imam 36 godina. Moram ozbiljno da razmislim o svemu. Nije stvar u novcu, potrebno je da pre donošenja odluke razgovaram sa porodicom", zaključio je Klarens Sedorf.