Фудбалско првенство Бразила

Eh nisam znao da za Guarani navijaju uglavnom stanovnici Sao Paula Indijanskog porekla , interesantan podatak ; )
Primera radi znam da za Palmeiras navijaju uglavnom stanovnici Sao Paula Italijanskog porekla , inace Italijanska populacija u Sao Paulu je ogromna (najveca od svih) i ima ih preko 6 miliona (samo u gradu Sao Paulo)
Takodje recimo znam da boje kluba Sao Paulo (crvena , crna i bela) simbolisu 3 najvece etnicke grupe koje zive tamo (Indijance , Afrikance i Evropejce)

Inace ja u Brazili gotivim nekoliko klubova , recimo volim Flamengo ( zbog Ramba , zbog bogate istorije (recimo takve legende kao Ziko i Romario su igrale za taj klub) i zapravo na neki nacin taj klub simbolizuje citav Brazil ) , Botafogo ( igraju zaista lep fudbal i nikad ne kalkulisu , tamo igra jedan od meni omiljenih igraca Loco Abreu i uz to su crno-beli : ) ) , Santos ( takodje igraju vrlo lep i atraktivan fudbal , imaju vrlo zanimljiv i talentovan sastav , bogatu i zanimljivu istoriju , Pelea koji je gotovo citavu karijeru proveo u tom klubu , jedini su klub sa mora iz velike cetvorke Sao Paula , a i takodje su crno-beli : ) )
Od ovih "manjih" klubova recimo oduvek su mi bili interesantni Atletiko Mineiro ( secam se jos dok je cuveni golman Klaudio Tafarel branio za njih) i Vitoria ( nadam se da ce se sledece godine vratiti u Seriju A)

Sto se tice ove godine mislim da je Internacional jedna ovako zanimljiva ekipa koja moze daleko da dogura, imaju zaista mocan tim pocevsi od odlicnog napadaca Damjao-a, Oskara , trojke iz Argentine D kao i Alesandro koji je po meni jedan od najboljih veznjaka na svetu , Bolati , Datolo koji je odlican igrac sa neverovatnim sutem i postize zaista dosta lepih golova ( eto to je potrdio i veceras protiv Flamenga).........zaista jedna ozbiljna ekipa.

Zanimljivo,znao sam ono za Palmeiras,njega su i osnovali Italijani zvao se prvo Palestra Italija.Ovo za Sao Paolo nisam znao.

Da zanimljiva utakmica sinoc,gledao sam do 3-1 i mislio da je gotovo i otisao da spavam,kad ono vratili se ovi.

Deo drugog kolo sinoc igran,ostatak veceras.

Atletiko Gojaniense
1:1Ponte Preta
goal.gif
11' Bida (1-0)
(1:0)(1-1) Roger 52'
goal.gif

Flamengo
3:3Internasional
goal.gif
5' Airton (1-0)
goal.gif
16' Ronaldinho (2-0)
goal.gif
48' Love V (3-1)
(2:1)(2-1) Gilberto 33'
goal.gif

(3-2) Fabricio 67'
goal.gif

(3-3) Datolo 69'
goal.gif

Nautiko Kapibaribe
0:0Kruzeiro

Portugeza Sao Paulo
0:1Vasko da Gama
(0:1)(0-1) Alecsandro 21'
goal.gif

Mislim da ce Vasko dobro da prodje ove godine.

Bice tesko Botafogu,Koritiba je uvek nezgodan rival pogotovo kada igra na domacem terenu.

Poslednja izmena:
Rezultati ostatka drugog kola i tabela posle njega.

27.05.2012

Atletiko Mineiro
1:0
Korintijans
goal.gif
64' Danilinho (1-0)
(0:0)

Fluminense
2:2
Figueirense
goal.gif
16' Junior M (1-0)
goal.gif
66' Wagner F (2-1)
(1:0)(1-1) Caio 57'
goal.gif

(2-2) Pablo 74'
goal.gif

Gremio
Palmeiras
goal.gif
71' Lima A (1-0)

Koritiba
2:3
Botafogo
goal.gif
1' Lincoln (1-0)
goal.gif
50' Mendes L (2-2)
(1:2)(1-1) Lucas 18'
goal.gif

(1-2) Junior V 26'
goal.gif

(2-3) Lucas 87'
goal.gif

Santos
0:0
Sport Resife

Sao Paulo
Baija
goal.gif
58' Fabiano L (1-0)

Rezime bi bio Botafogo kuci pevajuci,Paolo jedva,Korintijans dobro i prosao jos,a Santos nacisto razocarao,medjutim izgleda da su resili da skupljaju medjunarodne trofeje pa se cuvaju(igraju polufinale kupa Libertadores sa Timaom).

Tabela

1Botafogo
22007 : 4(+3)6
2Vasko da Gama22003 : 1(+2)6
3Atletiko Mineiro22002 : 0(+2)6
4Internasional21105 : 3(+2)4
5Figueirense21104 : 3(+1)4
6Fluminense21103 : 2(+1)4
7Gremio21012 : 2(0)3
8Sao Paulo21013 : 4(-1)3
9Flamengo20204 : 4(0)2
10Sport Resife20201 : 1(0)2
11Atletiko Gojaniense20201 : 1(0)2
12Kruzeiro20200 : 0(0)2
13Santos20200 : 0(0)2
14Nautiko20111 : 2(-1)1
15Palmeiras20111 : 2(-1)1
16Ponte Preta20111 : 2(-1)1
17Portugeza Sao P.20111 : 2(-1)1
18Baija20110 : 1(-1)1
19Korintijans20020 : 2(-2)0
20Koritiba20022 : 5(-3)0

Dobro, dobro... ali ti si promašio za Botafogo, on nije režimski klub i ne guraju ga Fudbalski savez Brazila i sudije... :p

Ko zna mozda jeste:D,ali pre ce biti da je Flamengo rezimski klub u Brazilu,ima i vise navijaca,vise trofeja,ima i jednu crvenu boju,a i prvi je osnovan ha,ha.Svaka slicnost je namerna.:mrgreen:.

Istorija

Flamengo je osnovan 15. Novembra 1895. godine kao veslasčki klub, a osnovali su ga Hoze Agostinho Pereira da Cunha, Mario Spindola, Nestor de Baros, Avgusto Lopez, Hoze Feliks da Cunha Meneses i Felisberto Laport. Ova grupa se sastajala u Kafeu Lamas, u predgrađu Flamengo u Rio de Ženeiru kada su došli na ideju da osnuju veslački klub. Veslanje se smatralo elitnim sportom u Rio de Ženeiru pred kraj XIX veka, i mladići su se nadali da će ih to što imaju vlastiti klub učiniti popularima među devojkama iz visokog društva. Ubrzo nakon toga, izdvojio se fudbalski klub Flamengo.

Istorija

Veslački klub de Regatas Botafogo osnovan je 1. Jula 1894. godine. Klub je nosio ime gradske četvrti u kojoj je nastao. Boje kluba bile su crna i bela, a simbol je bila Usamljena Zvezda (“Estrela Solitaria”), prva zvezda koja se pojavila na nebu (zapravo, to nije zvezda već planeta Venera). Ubrzo je ovaj klub postao najjači klub u Rio de Ženeiru, osvojio je nekoliko takmičenja, zajedno sa rivalima kao što su Flamengo, Vasko da Gama, Gvanabara, Ikarai i Sao Kristovao.
Deset godina kasnije, 12. Avgusta 1904. godine osnovan je još jedan klub u kraju: Elektro Klub. Ideja je nastala na času matematike na koledžu Alfredo Gomez, kada je Flavio Ramos napisao svom drugu Emanuelu Sodri: “Itamar ima fudbalski klub u ulici Martins Fereira. Šta misliš da i mi osnujemo klub u Largo dos Leoes? Razgovaraćemo sa Verneksovima, Arturom Sezarom, Vićenteom i Žakom.” I tako je nastao Elektro Klub, ali ovo ime se nije dugo zadržalo. Na predlog Dona Čikitote, Flaviove bake, klub je na posletku postao Botafogo Fudbalski Klub 18. Septembra te iste godine.
Boje kluba bile su crna i bela, iste kao boje FK Juventus, tima Itamara Tavaresa, jednog od osnivača kluba. Grb kluba nacrtao je Vasilio Viana Junior, u švajcarskon maniru sa monogramom BFC. Botafogo Fudbalski klub je ubrzo postao jedan od najjačih timova u Rio de Ženeiru, i osvojio je šampionate 1907, 1910, 1912, i na dalje.

Veslaci sta ces.

Palmeiras (puno ime: Sociedade Esportiva Palmeiras, osnovan kao: Palestra Italia) je brazilski fudbalski klub iz São Paula. Jedan je od najpopularnijih i najuspešnijih brazilskih klubova, sa gotovo 15 miliona navijača, uključujući i veliki broj Brazilaca italijanskog porekla.
Nadimak: - Alviverde
- Verdão
- Porco
Palmeiras su osnovali 26.avgusta 1914. godine Luigi Cervo, Vicenzo Ragognetti, Luigi Emanuele Marzo, Ezequiel Simone - četiri muškarca koji su bili pripadnici italijanske zajednice u u São Paulu. Klub su nazvali Palestra Italia, a danjašnje ime dobio je 14.septembra 1942. godine.. Originalne boje su bile crvena, bijela i zelena (kao italijanska zastava). Trenutne boje kluba su zelena i bela.
Palmeiras svoje domaće utakmice igra na stadionu Estádio Palestra Itália otvorenom 1902. godine.
Jedan od najuspješnijih klubova u brazilskom fudbalu.

Palmeiras (puno ime: Sociedade Esportiva Palmeiras, osnovan kao: Palestra Italia) je brazilski fudbalski klub iz São Paula. Jedan je od najpopularnijih i najuspešnijih brazilskih klubova, sa gotovo 15 miliona navijača, uključujući i veliki broj Brazilaca italijanskog porekla.
Nadimak: - Alviverde
- Verdão
- Porco
Palmeiras su osnovali 26.avgusta 1914. godine Luigi Cervo, Vicenzo Ragognetti, Luigi Emanuele Marzo, Ezequiel Simone - četiri muškarca koji su bili pripadnici italijanske zajednice u u São Paulu. Klub su nazvali Palestra Italia, a danjašnje ime dobio je 14.septembra 1942. godine.. Originalne boje su bile crvena, bijela i zelena (kao italijanska zastava). Trenutne boje kluba su zelena i bela.
Palmeiras svoje domaće utakmice igra na stadionu Estádio Palestra Itália otvorenom 1902. godine.
Jedan od najuspješnijih klubova u brazilskom fudbalu.

Inače su puni para i sirotinja u Sao Paolu ih mrzi, Skolariju su neke silne milione dali da ih trenira...

Ronaldinjo napustio Flamengo, niko ga neće u Brazilu
02 Jun 2012
00075516.jpg

Centralna fubalska tema u Brazilu je rastanak Ronaldinja i sada već njegovog bivšeg kluba Flamenga. Nekada najbolji igrač sveta je sudskim putem dobio raskid ugovora jer mu je klub iz Rija dužan 20 miliona dolara! Bivši as Barselone i Milana se prethodnih meseci sporio sa rukovodstvom, pretio je tužbom, a u isto vreme je i igrao, međutim, daleko ispod svojih mogućnosti što su prepoznali navijači koji su mu redovno zviždali. Konačno, izgubio je strpljenje i obratio se sudu.

U međuvremenu, predsednica "rubro-negra" Patrisija Amorim je poručila da će tražiti odštetu od Palmeirasa, kluba iz Sao paula, koji je navodno pragovarao sa Ronaldinjom u vreme dok je bio pod ugovorom sa Flamengom.

http://www.sportal.rs/news.php?news=75516

Nilmar se pridružuje kvartetu "Da-Da-Da-Da"
04 Jun 2012

00075640.jpg

Brazilski Internasional i sa aktuelnim igračkim kadrom ima kapacitet da se umeša u borbu za titulu, a sa Nilmarom, taj cilj biće još realniji. Naime, napadač Viljareala je na izlaznim vratima "žute podmornice" koja je potonula u niži rang, a njegova naredna destinacija gotovo izvesno biće klub u kome je ponikao.

Predsednik kluba iz Porto Alegrea, Čuča Lima, potvrdio je da se dogovorio sa Nilmarom u vezi sa povratkom ofanzivca i da je preostalo da sa rukovodstvom Viljareala pronađe zajednički jezik kada je u pitanju obeštećenje. Španci, navodno, traže 10 miliona evra za napadača.

Nilmar će, tako, pojačati ionako ubojiti navalni red Internasionala koji predvodi četvorka "Da-Da-Da-Da" - Hesus Datolo, Andres D'Alesandro i najistureniji Leonardo Damijao i Dagoberto.

Dolazak Brazilca možda, ipak, znači i da će Damijao napustiti klub, pošto se za njega odavno interesuju mnogi veliki evropski klubovi.

Preokret: Ronaldinjo u Atletiko Mineiru!
04 Jun 2012
00075677.jpg

Samo nekoliko dana pošto je raskinuo ugovor sa Flamengom i tužio bivši klub zbog neizmirenih finansijskih obaveza, Ronaldinjo je već pronašao mesto gde će nastaviti karijeru. U narednih šest meseci nekada najbolji igrač sveta braniće boje Atletiko Mineira, čiji su rukovodioci brzo reagovali posle razlaza Ronaldinja i „rubronegra“, i ponudili saradnju vrsnom fudbaleru.

Ronaldinjo je napustio klub iz Rija posle godinu i četiri meseca, a po dolasku u Belo Horizonte najavio je da želi da razmišlja samo o fudbalu.

- Ovo je nova etapa u mom životu. Sve što se dešavalo u Flamengu je prošlost, sada okrećem novu stranicu. Planiram da ostavim trag u Atletiku i koncentrisan sam samo na fudbal. Potpisao sam ugovor na šest meseci - izjavio je Ronaldinjo na predstavljanju u novom klubu za koji je jednu sezonu, sa dosta uspeha, igrao i sadašnji prvotimac Zvezde Evandro Goebel.

Iako je većina brazilskih klubova poručila da nema nameru da angažuje problematičnog igrača, koji odavno nije ni bleda senka megazvezde iz Barselone, Atletiko Mineiro je ipak napravio "presedan" i odlučio da angažuje Ronaldinja.

Atletiko je odlično počeo sezonu u brazilskoj Seriji A. U prva dva kola zabeležio je maksimalan učinak, savladao je Ponte Pretu i šampiona Korintijans identičnim rezultatima 1:0.

Ovaj klub je pre izvesnog vremena angažovao i napadača Žoa, bivšeg člana Evertona i Mančester sitija.

Ronaldinjo bi trebalo da debituje za novi klub već u četvrtak u meču protiv Baije, u okviru trećeg kola Brazileiraa.

Atletiko Mineiro je osvojio jednu titulu šampiona Brazila, daleke 1971. godine.

sportal.rs

Datum

Vreme

Utakmica
1X20-23+Kl.
07.06. (Čet)00:30Atletiko Gojaniense - Gremio2.543.12
2.561.691.98(11)
07.06. (Čet)00:30Sport Resife - Palmeiras2.533.112.58
1.691.97(11)
07.06. (Čet)01:30Atletiko Mineiro - Baija1.53
3.595.701.851.80(11)
07.06. (Čet)01:30Koritiba - Portugeza Sao P.1.64
3.464.851.841.81(11)
07.06. (Čet)01:30Vasko da Gama - Nautiko1.39
4.076.921.911.74(11)
07.06. (Čet)02:50Internasional - Sao Paulo2.053.23
3.241.801.85(11)
07.06. (Čet)02:50Ponte Preta - Flamengo2.673.152.44
1.841.81(11)
07.06. (Čet)02:50Santos - Fluminense2.02
3.24
3.291.811.84(11)
08.06. (Pet)02:00Botafogo - Kruzeiro1.85
3.313.791.821.83(11)
08.06. (Pet)02:00Korintijans - Figueirense1.63
3.504.831.841.81(11)

Sledece kolo veceras i sutra sa kvotama,ovo crveno neki moji tipovi.

Poslednji rezultati sinoc

Atletiko Gojaniense
0:1
Gremio
(0:0)(0-1) Miralles 68'
goal.gif

Atletiko Mineiro
1:1
Baija
goal.gif
52' Jo (1-0)
(0:0)(1-1) Fahel 68'
goal.gif

Internasional
Sao Paulo

Koritiba
2:0
Portugeza Sao Paulo
goal.gif
17' Ayrton (1-0)
goal.gif
43' Costa E (2-0)
(2:0)

Ponte Preta
2:2
Flamengo
goal.gif
14' Junior R (1-0)
goal.gif
52' Joao Paulo (2-1)
red_card.gif
90' Roger
(1:1)(1-1) Abreu R 28'
goal.gif

(2-2) Vagner Love 90'
goal.gif

Santos
Fluminense
goal.gif
4' Renteria (1-0)
(1:1)(1-1) Carlinhos 25'
goal.gif

Sport Resife
2:1
Palmeiras
goal.gif
14' Parana M (1-0)
goal.gif
71' Azevedo F (2-1)
(1:1)(1-1) Barkos 37'
goal.gif

Vasko da Gama
4:2
Nautiko Kapibaribe
goal.gif
22' Alecsandro (1-0)
goal.gif
35' Felipe (2-0)
goal.gif
62' Juninho (3-0)
goal.gif
69' Alecsandro (4-1)
(2:0)(3-1) Martinez 66'
goal.gif

(4-2) Araujo 87'
goal.gif

Jos dva meca veceras

Kako mi se cini ove sezone bi Atletiko Mineiro mogao da bude jedno od prijatnijih iznenadjenja ; )

Дефинитивно,солидно играју,још ако доведу Ружно Паче могу да се надају бар купу либертадорес.

Иначе мислим да је Васко главни кандидат за титулу,волео бих Ботафого али немају дужину клупе,не могу да издрже целу сезону.

Сантос и Тимао енигма за мене још увек,док мислим да Палмеирас и Флуминенесе као и Фламенго немају шта да траже ове године.

Сао Паоло што оно кажу нит смрде нит миришу видећемо.

Изненађење би могао да буде и Интернационал добро играју за сада.

Дефинитивно,солидно играју,још ако доведу Ружно Паче могу да се надају бар купу либертадорес.

Иначе мислим да је Васко главни кандидат за титулу,волео бих Ботафого али немају дужину клупе,не могу да издрже целу сезону.

Сантос и Тимао енигма за мене још увек,док мислим да Палмеирас и Флуминенесе као и Фламенго немају шта да траже ове године.

Сао Паоло што оно кажу нит смрде нит миришу видећемо.

Изненађење би могао да буде и Интернационал добро играју за сада.

Ništa se još ne zna, ovdje svako svakoga može pobjediti... očekujem da Santos, Timao (Korintians za one koji ne znaju) i Flamengo poprave formu i da se uz Vasko, Botafogo i još par klubova bore za vrh... Ponte Preti želim da izbori opstanak, a Flamengu kako stvari stoje bi bio uspjeh da bude 4. ili 5.

Ma nema sanse Vasko , mislim igraju dobro i to sve ali mislim da tu ima svakako boljih ekipa.

Botafogu nije problem ni duzina klupe imaju oni sasvim dovoljno igraca na svim pozicijama , njihov problem je ocigledno psiholoske prirode (recimo kao sinoc kad su vodili 2:0 i onda odjednom primili 3 komada za 5-10 minuta i izgubili utakmicu), oni igraju dobro , imaju kvalitetan tim , mogu da pobede svakog ali isto tako da puknu kad se to najmanje od njih ocekuje i cesto kad to ne sme da im se desi i eto kad bi na tome malo poradili od njih bi mozda i bilo sampionske ekipe.

Santos je za mene jedan od glavnih kandidata za titulu (pogotovo ako tim ostane na okupu) , zasad iz 3 kola nemaju jos pobedu ali to je pre svega zato sto su im neki bitni igraci bili odsutni zbog obaveza u reprezrentaciji ( turneji Brazila po SAD-u) i zbog toga sto jos uvek igraju na 2 fronta ali zahuhtace se oni.............

Sao Paulo ima zanimljivu ekipu , doduse videcemo koliko taj klub moze da igra u kontinuitetu dobro ( uostalom setimo se da su proslu sezonu pocelu fenomenalno i imaju su cak 8-0-0 skor i svi su mislili da ce se laganop prosetati do titule ali na kraju nisu usli cak ni u Kopa Libertadores)
Taj klub je bas onako enigma.

Korintijans je poceo sezonu kilavo i ja ne verujem da mogu da naprave i priblizno dobar rezultat kao prosle sezone , ipak u Brazilu je praksa na neki nacin da tim jedne sezone bude sampion a sledece se bori za opstanak , takodje igraju dosta "tupo" , sporo , bezidejno i muce se u napadu..............prognoziram im da ce biti na kraju tamo negde u sredini tabele.

Palmeiras za mene pomalo enigma, imaju dobar tim, Skolarija na klupi koji obecava velike domete ali zasad od toga nema nista, igraju dosta kilavo , neefikasno i tesko postizu golove.........takodje mi se cini da im fali jos jedan dobar napadac.
Mislim da ce sezonu zavrsiti u gornjem delu tabele (slicno kao prosle sezone) ali da od onih najavljivanih velikih dostignuca nece biti nista.

Fluminense je solidno poceo sezonu , jak je to tim , imaju dosta kvalitetnih pojedinaca i mislim da ce biti pri vrhu i ove sezone.

Za Flamengo se slazem , i ja mislim da ove sezone nemaju sta da traze , dosta toga ne funkcionise u klubu , atmosfera je prilicno losa i oni zasad igraju sasvim dobro kad uzmemo u obzir sve to.
Taj klub je nekada bio zaista mocan i onda je godinama tavorio u nekom sivilu i prosecnosti dok 2009 nije ponovo postao sampion i to ponajvise zahvaljujuci Rambu koji je stvarno odigrao sezonu maestralno i onako bas kapitenski ih vodio do titule (bio je cak i MVP lige te sezone) , klub je igrao dobro , vladala je odlicna i pozitivna atmosfera .......itd , ali onda je dosao Luksemburgo odrekao se nekih igraca, pre svega odrekao se Ramba (mogu slobodno da kazem bez ikakvog razloga iako je ovaj vec bio u poznim igrackim godinama) da bi napravio prostor za Ronaldinja i tad je na neki nacin sve otislo u ............evo i sad se pokazalo kolika je to bila greska.
Tako da kako stvari stoje predsednica, uprava i njihiv pulen Luksemburgo su najvise upropastili klub i kako stvari stoje vratili ga u ono sivilo i prosecnost u kome je tavorio godinama.

Internacional je po meni jedan od glavnih kandidata za titulu i kad uzmemo u obzir da su bili sampioni Juzne Amerike i da su vec godinama pri vrhu brazilskog fudbala nikako ne mogu da budu " iznenadjenje".
Imaju zaista odlican i iskusan tim, Di Alesandra koji je po meni jedan od najboljih veznjaka na svetu, Oskara i Damjao-a, Bolatija, Datola, Fabricija..............zaista tim za velike domete i ja ne bi bio iznenadjen da oni ove godine osvoje sampionsku titulu.

Ma nema sanse Vasko , mislim igraju dobro i to sve ali mislim da tu ima svakako boljih ekipa.

Botafogu nije problem ni duzina klupe imaju oni sasvim dovoljno igraca na svim pozicijama , njihov problem je ocigledno psiholoske prirode (recimo kao sinoc kad su vodili 2:0 i onda odjednom primili 3 komada za 5-10 minuta i izgubili utakmicu), oni igraju dobro , imaju kvalitetan tim , mogu da pobede svakog ali isto tako da puknu kad se to najmanje od njih ocekuje i cesto kad to ne sme da im se desi i eto kad bi na tome malo poradili od njih bi mozda i bilo sampionske ekipe.

Не бих ја Васко олако отписивао прошле године им је замало измакла титула.

Има утицаја свакако и психички моменат на играче Фога,али једноставно они не знају да играју одбрану.

Сантос и Тимао су добре екипе по именима,али превише се троше на куп либертадорес,а доста играча им покупи и репрезентација,тако да направе велики заостатак који касније не могу да стигну.

Интернационал дефинитивно добар састав.

Треба рећи и да није само Фламенго таворио у прошлој деценији већ сви клубови из Рија,то је дефинитивно била деценија клубова из Сао Паола пре свих Сао Паола али и Сантоса и Коринтијанса.Замисли када је мали Сао Каетано из Паола успео да узме титулу тада,сада је у другој лиги.

Резултати синоћ:
Botafogo
2:3
Kruzeiro
goal.gif
20' Amaral (1-0)
goal.gif
69' Herrera (2-0)
(1:0)(2-1) Ramon A 74'
goal.gif

(2-2) Everton 75'
goal.gif

(2-3) Paulista W 80'
goal.gif

Korintijans
Figueirense
goal.gif
37' Danilo (1-0)
(1:0)(1-1) Caio 79'
goal.gif
Треба стварно да будеш мајстор па да водиш 2-0 до 15 минута пред крај а онда да за 5 минута примиш 3 гола и изгубиш утакмицу,али то изглед аједино Фого може.
И други пар може се сматрати изненађењем с обзиром да је Фигуеиренсе играо са играчем мање једно сат времена.

Brazil: Ronaldinjo debitovao, njegov Atletiko na vrhu
10 Jun 2012
00075981.jpg

Posle burnog odlaska iz Flamenga Ronaldinjo je dočekao debi za novi klub - Atletiko Mineiro. Ekipa iz Belo Horizontea je u gostima savladala Palmeiras rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Žo, napadač koji je takođe nedavno pojačao klub. Bivši napadač Evertona i Mančester sitija, koji je i u minulom kolu bio efikasan, u 49. minutu je odlično reagovao na centaršut Bernarda i glavom matirao čuvara mreže tima iz Sao Paula.

Ronaldinjo je igrao sa brojem 49 na leđima što je godina rođenja njegove majke koja se trenutno bori sa teškom bolešću.

Atletiko je nastavio odličan niz rezultata i trenutno je prvi na tabeli najjačeg brazilskog prvenstva sa 10 bodova iz četiri utakmice.

Palmeiras, na čijoj klupi sedi Luiz Felipe Skolari, a u špicu igra Ernan Barkos, osvojio je samo jedan bod u dosadašnjem toku prvenstva.

Pored ovog duela u noći između subote i nedelje odigran je i meč u Riju između Flamenga i Korićibe. Posle tri uzastopna remija „rubronegri“ su konačno obradovali navijače i pobedom rezultatom 3:1 najavili bolje dane.

Strelci za tim Žoela Santane, kome se ozbiljno „zadrmala“ klupa posle lošeg početka sezone, bili su Vagner Lav, Luiz Antonio i Ernane.

Brazil, parovi 4. kola:

Flamengo - Korićiba 3:1
Palmeiras - Atletiko Mineiro 0:1

Nedelja:

Portugeza - Atletiko Gojanense
Fluminense - Internasional
Gremio - Korintijans
Baija - Vasko da Gama
Sao Paulo - Santos
Kruzeiro - Sport Resife
Figuirense - Ponte Preta
Nautiko - Botafogo

sportal.rs

Preokret: Ronaldinjo u Atletiko Mineiru!
04 Jun 2012
00075677.jpg

Samo nekoliko dana pošto je raskinuo ugovor sa Flamengom i tužio bivši klub zbog neizmirenih finansijskih obaveza, Ronaldinjo je već pronašao mesto gde će nastaviti karijeru. U narednih šest meseci nekada najbolji igrač sveta braniće boje Atletiko Mineira, čiji su rukovodioci brzo reagovali posle razlaza Ronaldinja i „rubronegra“, i ponudili saradnju vrsnom fudbaleru.

Ronaldinjo je napustio klub iz Rija posle godinu i četiri meseca, a po dolasku u Belo Horizonte najavio je da želi da razmišlja samo o fudbalu.

- Ovo je nova etapa u mom životu. Sve što se dešavalo u Flamengu je prošlost, sada okrećem novu stranicu. Planiram da ostavim trag u Atletiku i koncentrisan sam samo na fudbal. Potpisao sam ugovor na šest meseci - izjavio je Ronaldinjo na predstavljanju u novom klubu za koji je jednu sezonu, sa dosta uspeha, igrao i sadašnji prvotimac Zvezde Evandro Goebel.

Iako je većina brazilskih klubova poručila da nema nameru da angažuje problematičnog igrača, koji odavno nije ni bleda senka megazvezde iz Barselone, Atletiko Mineiro je ipak napravio "presedan" i odlučio da angažuje Ronaldinja.

Atletiko je odlično počeo sezonu u brazilskoj Seriji A. U prva dva kola zabeležio je maksimalan učinak, savladao je Ponte Pretu i šampiona Korintijans identičnim rezultatima 1:0.

Ovaj klub je pre izvesnog vremena angažovao i napadača Žoa, bivšeg člana Evertona i Mančester sitija.

Ronaldinjo bi trebalo da debituje za novi klub već u četvrtak u meču protiv Baije, u okviru trećeg kola Brazileiraa.

Atletiko Mineiro je osvojio jednu titulu šampiona Brazila, daleke 1971. godine.

sportal.rs

Dovesce ga Butorovic u Vojvodinu

Dovesce ga Butorovic u Vojvodinu

Nemoj ove nase kvazi predsednike i fudbalske strucnjake da mesas sa fudbalom.Svaka slicnost je slucajna.

Da kompletiramo kolo.

10.06.2012. (Nedelja)
Baija1:2
Vasko da Gama
goal.gif
90' Junior (1-2)
(0:2)(0-1) Pernambucano J 12'
goal.gif

(0-2) Souza D 36'
goal.gif

Figueirense0:0
Ponte Preta

Fluminense0:0
Internasional

Gremio2:0
Korintijans
goal.gif
21' Antonio M (1-0)
goal.gif
29' Lima A (2-0)
(2:0)

Kruzeiro1:0
Sport Resife
goal.gif
70' Paulista W (1-0)

Nautiko Kapibaribe3:2
Botafogo
goal.gif
18' Araujo (1-0)
goal.gif
32' Lucio (2-0)
red_card.gif
53' Rosario M
goal.gif
84' Derley (3-2)
(2:0)(2-1) Azevedo M 47'
goal.gif

(2-2) Ferreira F 59'
goal.gif

Azevedo M 79'
red_card.gif

Portugeza Sao Paulo2:0
Atletiko Gojaniense
goal.gif
48' Jesus R (1-0)
goal.gif
64' Moises (2-0)

Sao Paulo1:0
Santos
goal.gif
7' Miranda P (1-0)
(1:0)
I tabela posle ovog kola.

Ukupno
1Vasko da Gama44009 : 4(+5)12
2Atletiko Mineiro43104 : 1(+3)10
3Gremio43015 : 2(+3)9
4Internasional42206 : 3(+3)8
5Kruzeiro42204 : 2(+2)8
6Flamengo41309 : 7(+2)6
7Botafogo420211 : 10(+1)6
8Figueirense41305 : 4(+1)6
9Fluminense41304 : 3(+1)6
10Sao Paulo42024 : 5(-1)6
11Sport Resife41213 : 3(0)5
12Portugeza Sao P.41123 : 4(-1)4
13Nautiko41126 : 8(-2)4
14Ponte Preta40313 : 4(-1)3
15Santos40311 : 2(-1)3
16Koritiba41035 : 8(-3)3
17Baija40222 : 4(-2)2
18Atletiko Gojaniense40221 : 4(-3)2
19Palmeiras40132 : 5(-3)1
20Korintijans40131 : 5(-4)1

Obratite paznju na dvojac na dnu i dobar plasman klubova iz Porto Alegrea Gremia i Internacionala.

KL: Korintijans blizu velikog finala
14 Jun 2012
00076265.jpg

Fudbaleri Korintijansa nalaze se pred plasmanom u veliko finale Kopa Libertadores. Oni su kao gosti savladali aktuelnog branioca trofeja Santos minimalnim rezultatom 1:0 i stekli veliku šansu da naredne srede pred svojim navijačima u revanš utakmici overe plasman u finale.

Utakmicu je obeležio Emerson, koji je postigao pobedonosni gol za aktuelnog prvaka Brazila, a potom je i isključen. On je u 28. minutu zatresao mrežu Santosa za pobedu. Akciju je poveo Paulinjo, Fenomenalno je uposlio Emersona u kaznenom prostoru Santosa kojem nije bilo teško da se sedam, osam metara pošalje loptu u mrežu.

Emerson je pre isključenja zbog oštrog starta imao još jednu priliku za gol, ali tada nije bio precizan. Santos je mogao do izjednačenja, ali najbolji igrač te ekipe Nejmar, kao i Alan Kardec, nisi bili precizni u odsudnim trenucima akcija.

Revanš susret igra se naredne srede u Sao Paolu.

U drugom polufinalu, u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu, u prvom meču u Buenos Airesu sastaju se argentinska Boka Juniors i Univerzidad de Čile.
sportal.rs

Eto u prvenstvu ne znaju da se sastave ali zato igraju dobro u kupu Libertadores.Zato za vikend 1X na Ponta Pretu.

Neki rezultati od sinoc,po meni Fofo iznenadio,ostalo realno uglavnom.

Fluminense
4:1
Portugeza Sao Paulo
goal.gif
41' Nem W (1-0)
goal.gif
46' Wellington (2-0)
goal.gif
78' Fred (3-1)
goal.gif
87' Junior M (4-1)
(1:0)(2-1) Jesus R 62'
goal.gif

Internasional
1:2
Botafogo
goal.gif
31' Dagoberto (1-0)
(1:0)(1-1) Andrezinho 58'
goal.gif

(1-2) Gabriel F 73'
goal.gif

Kruzeiro
Figueirense
goal.gif
67' Paulista W (1-0)

Veceras parovi.

Datum
Vreme Utakmica
1X20-23+Kl.
17.06. (Ned)21:00Baija - Sport Resife2.083.213.161.671.98(11)
17.06. (Ned)21:00
tv.gif
Flamengo - Santos
1.813.333.911.751.90(11)
17.06. (Ned)21:00Palmeiras - Vasko da Gama2.503.132.581.662.01(11)
17.06. (Ned)21:00Sao Paulo - Atletiko Mineiro2.053.203.241.871.77(11)
17.06. (Ned)23:30Koritiba - Atletiko Gojaniense1.763.364.161.861.78(11)
17.06. (Ned)23:30Nautiko - Gremio2.523.112.561.851.79(11)
17.06. (Ned)23:30Ponte Preta - Korintijans2.473.122.621.672.00(11)

Back