- Poruka
- 28.321
Eh nisam znao da za Guarani navijaju uglavnom stanovnici Sao Paula Indijanskog porekla , interesantan podatak ; )
Primera radi znam da za Palmeiras navijaju uglavnom stanovnici Sao Paula Italijanskog porekla , inace Italijanska populacija u Sao Paulu je ogromna (najveca od svih) i ima ih preko 6 miliona (samo u gradu Sao Paulo)
Takodje recimo znam da boje kluba Sao Paulo (crvena , crna i bela) simbolisu 3 najvece etnicke grupe koje zive tamo (Indijance , Afrikance i Evropejce)
Inace ja u Brazili gotivim nekoliko klubova , recimo volim Flamengo ( zbog Ramba , zbog bogate istorije (recimo takve legende kao Ziko i Romario su igrale za taj klub) i zapravo na neki nacin taj klub simbolizuje citav Brazil ) , Botafogo ( igraju zaista lep fudbal i nikad ne kalkulisu , tamo igra jedan od meni omiljenih igraca Loco Abreu i uz to su crno-beli : ) ) , Santos ( takodje igraju vrlo lep i atraktivan fudbal , imaju vrlo zanimljiv i talentovan sastav , bogatu i zanimljivu istoriju , Pelea koji je gotovo citavu karijeru proveo u tom klubu , jedini su klub sa mora iz velike cetvorke Sao Paula , a i takodje su crno-beli : ) )
Od ovih "manjih" klubova recimo oduvek su mi bili interesantni Atletiko Mineiro ( secam se jos dok je cuveni golman Klaudio Tafarel branio za njih) i Vitoria ( nadam se da ce se sledece godine vratiti u Seriju A)
Sto se tice ove godine mislim da je Internacional jedna ovako zanimljiva ekipa koja moze daleko da dogura, imaju zaista mocan tim pocevsi od odlicnog napadaca Damjao-a, Oskara , trojke iz Argentine D kao i Alesandro koji je po meni jedan od najboljih veznjaka na svetu , Bolati , Datolo koji je odlican igrac sa neverovatnim sutem i postize zaista dosta lepih golova ( eto to je potrdio i veceras protiv Flamenga).........zaista jedna ozbiljna ekipa.
Zanimljivo,znao sam ono za Palmeiras,njega su i osnovali Italijani zvao se prvo Palestra Italija.Ovo za Sao Paolo nisam znao.
Da zanimljiva utakmica sinoc,gledao sam do 3-1 i mislio da je gotovo i otisao da spavam,kad ono vratili se ovi.
Deo drugog kolo sinoc igran,ostatak veceras.
Atletiko Gojaniense | 1:1 | Ponte Preta |
| (1:0) | (1-1) Roger 52' |
Flamengo | 3:3 | Internasional |
(2:1) | (2-1) Gilberto 33' (3-2) Fabricio 67' (3-3) Datolo 69' |
Nautiko Kapibaribe | 0:0 | Kruzeiro |
Portugeza Sao Paulo | 0:1 | Vasko da Gama |
(0:1) | (0-1) Alecsandro 21' |
Mislim da ce Vasko dobro da prodje ove godine.
Bice tesko Botafogu,Koritiba je uvek nezgodan rival pogotovo kada igra na domacem terenu.
Poslednja izmena: